Je li imao neko iskustva u skorije vrijeme sa placanjem sa karticom za WES?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
CIC prihvata testove ne starije od dve godine, i to isključivo originale.Emuiiki sto se tice kopija oni vaze samo dve god![]()
Nedavno sam citala (mislim da na blogu Novi zivot u Kanadi) da je zena morala posle 3 godine u Kanadi za potrebe dobijanja drzavljanstva ponovo da polaze ielts jer on vazi samo dve godine.Emuiiki sto se tice kopija oni vaze samo dve god![]()
Moja supruga je honorarac ili ti freelacer.. Za sve sto je radila tj za svaku firmu trazimo na njihovom memorandumu da jasno navedu period angazovanja, jasan opis rada, plata i satnica. Oni to overe (udare pecat) potpise odgovorno lice i to je to. Koliko sam cuo desavalo se da ih zovu iz ambasade da traze potvrdu...
Nedavno sam citala (mislim da na blogu Novi zivot u Kanadi) da je zena morala posle 3 godine u Kanadi za potrebe dobijanja drzavljanstva ponovo da polaze ielts jer on vazi samo dve godine.
I ja sam negde procitala da za drzavljanstvo vaze kopije IELTSa, iako su prosle vise od dve godine. Mi smo ih kopirali, to je najmanje sto smo mogli da uradimo da bismo se potencijalno oslobodili ponovnog polaganja. A dok prodje tih pet ili koliko vec godina, vlasti mogu jos par puta da izmenjaju pravila, to je cinjenica, ali vredi pokusati![]()
Jeste, moguće je, ali to nerado rade, ne znam zbog čega. Čak mislim da i naplaćuju kao novo polaganje (ovo nije sigurno). Bilo je par slučajeva na indijskom forumu kada je ljudima, iz različitih razloga, bila potrebna kopija i svi su je dobili ali uz puno maltretiranja. Isto se desilo i jednoj našoj ženi iz Užica.Istina :-) Ma, sto rece neko, samo da odemo pa cemo posle o tome da razmisljamo. Ali kopije svakako. Ne znam da li postoji mogucnost, ukoliko se npr izgube kopije, da BC posalje dodatni primerak? Znam da WES npr nudi takvu opciju za ECA.
Danas su bas kontaktirali mog poslodavca iz Beca, da ga pitaju za moje zdravljePosle smo se nas dvoje culi, kaze da je razgovor ok protekao, pitali ga da li radim kod njega, cime se firma bavi, koliko dugo postoji i tako to, malo su ga ispitali, to je trajalo par minuta i on kaze da je sve bilo ok. Medjutim, ono sto je mene zacudilo je sto je posle tog poziva usledio jos jedan od strane Beca i to upucen meni. U tom momentu mi je bio zauzet telefon pa sam posle dobila obavestenje o propustenom pozivu u vidu poruke... Prvi put cujem da su aplikanta zvali. Proverila sam sa poslodavcem i to je definitivno taj isti broj koji je zvao njega. Uglavnom, nisu vise pokusavali da me dobiju. A na ecasu mi jos uvek stoji prva linija (we received your application...). Hajde videcemo razvoj dogadjaja
![]()
Danas su bas kontaktirali mog poslodavca iz Beca, da ga pitaju za moje zdravljePosle smo se nas dvoje culi, kaze da je razgovor ok protekao, pitali ga da li radim kod njega, cime se firma bavi, koliko dugo postoji i tako to, malo su ga ispitali, to je trajalo par minuta i on kaze da je sve bilo ok. Medjutim, ono sto je mene zacudilo je sto je posle tog poziva usledio jos jedan od strane Beca i to upucen meni. U tom momentu mi je bio zauzet telefon pa sam posle dobila obavestenje o propustenom pozivu u vidu poruke... Prvi put cujem da su aplikanta zvali. Proverila sam sa poslodavcem i to je definitivno taj isti broj koji je zvao njega. Uglavnom, nisu vise pokusavali da me dobiju. A na ecasu mi jos uvek stoji prva linija (we received your application...). Hajde videcemo razvoj dogadjaja
![]()
Pa i poslodavac da kaze da vam je platio u kesu da ne bi placao porez i sl stvari sta moguznam slucaj gde je lik svasta rekao tipu iz ambasade i sve je proslo ok.. Znaju oni kakvi su uslovi ovde i kakva je beda..
![]()
Mene su zvali isto odmah posle provere poslodavca, proveravarili su nesto u vezi tog poslodavca (neki dokument).
Verovatno ce te zvati ponovo sledeci radni dan.
Odmah sutradan posle razgovora sa njima su me obavestili da mi je aplikacija odobrena....nadam se da ce tebi isto da se desi![]()