Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugari, suprug i ja smo prijavljeni na razlicitim adresama (zivimo kao podstanari i gazdarica nas nije prijavila). Da li mislite da bi to moglo da predstavlja problem?

Draga, ne brigaj nista oko toga. Ni muz ni ja nismo prijavljeni na istoj adresi, nikakav problem to nije predstavljalo. Vi ste barem vencani, mi smo se jos morali snalaziti oko dokazivanja vanbracne zajednice (mada, mislim da im je najveci "dokaz" zajednicko dete).

@Laura: Hvala puno na lepim recima i ja se sve nesto nadam da uopste nece zvati, a i ako budu zvali, da to nece napraviti neku veliku komplikaciju. U kontaktu smo :)

Hvala Laura i čestitke svima!

Da li se procession fee za aplikaciju za FSW može platiti sa tuđe kreditne kartice? Ako ja nemam Visa, Master Card ili American Express, da li mogu dati npr. svojoj sestri 1400 CAD (koliko nam treba za četvoročlanu porodicu) da stavi na svoju VISA karticu i u formular "Fee Payment Form - Aplication for Permanent Residence" unesem podatke sa njene kartice, pa kada bude trebalo Kanađani "povuku" tih 1400 CAD sa njene Visa kartice?

Da li je neko od vas plaćao procession fee preko visa kreditne kartice i kakva su iskustva. Da li je neko imao problema sa takvim načinom plaćanja ili je to najuobičajeniji/najpouzdaniji način za aplikante iz Srbije.

Ja nemam nijednu kreditnu karticu i uradio bih to preko sestrine viza classic u Societe Generale, jer u formularu Fee Payment Form stoji da može biti i sa tuđe kartice i to je OK (hvala Laura za info). Zanima me da li novac koji oni povlače mora biti u kanadskim dolarima ili može i u evrima pa prilikom "povlačenja" novca evri se konvertuju u CAD na šta banka uzme provizuju. Moja sestra je upravo bila u banci i pitala je za proceduru i tamo su joj rekli da ako na račun stavi CAD, banka će prilikom povlačenja za procession fee morati da CAD konvertuje u EUR, pa EUR u CAD koji idu Kanađanima tj. da se moraju uraditi dve konverzije tj. da se ne može izbeći makar jedna konverzija iz EUR i da je povoljnije staviti EUR koji se jednom konvertuju nego CAD pa se rade dve konveruije. Da li te konverzije mogu da naprave problem i da Kanađani to ne prihvate ili je to normalno?

Drugo, zanima me koliko je plaćanje preko kreditne kartice pouzdano tj. koji način za plaćanje se pokazao kao najpouzdaniji za one koji su aplicirali iz Srbije.

Hvala:)

Hvala Laura i čestitke svima!

Da li se procession fee za aplikaciju za FSW može platiti sa tuđe kreditne kartice? Ako ja nemam Visa, Master Card ili American Express, da li mogu dati npr. svojoj sestri 1400 CAD (koliko nam treba za četvoročlanu porodicu) da stavi na svoju VISA karticu i u formular "Fee Payment Form - Aplication for Permanent Residence" unesem podatke sa njene kartice, pa kada bude trebalo Kanađani "povuku" tih 1400 CAD sa njene Visa kartice?

Može se sa tuđom. Mi smo koristili tuđi American (tatin ;) ) - upišete na onaj obrazac podatke od vlasnika kartice, broj kartice, datum isteka kartice, kontrolni broj i vlasnik kartice se treba potpisati.
Uplatili smo unaprijed potreban iznos na American i obavijestili banku da očekujemo terećenje kartice iz Kanade i neka ne blokiraju transakciju. I sve je prošlo uredno. Like a glove :whistling:

Zar nece oni odmah konvertovati sredstvasa kartice kada budu naplatili? Ja cesto placam kreditnom preko interneta npr kada kupujem avio karte ili kada sam placala WES. Meni su sredstva na kartici u rsd ali kada mi naplate taj iznos se odmah konvertuje u CAD ili EUR pa onda kad podmirujem kreditnu, ja uplatim u toj valuti.
Ili mozda mora da se uplati tacan iznos u CAD?

Poslednja izmena:
Da li je neko imao iskustva sa plaćanjem "FEE PAYMENT" putem Visa Virtuon kartice Raiffeisen banke? Kakva su iskustva sa dinarskim plaćanjem preko Komercijalne banke i koliko ste čekali na račun-potvrdu iz Beča?
Nekako nam varijanta preko Komercijalne deluje sigurnije nego da oni tamo skidaju sa kartice, jer sam pročitao na jednom forumu da službenik tamo samo jednom proba da skine uplatu i ako ne prođe sklanja aplikaciju.
Mi čekamo WES, obećali su do 9. decembra da će stići, tako da papiri samo čekaju da budu poslati čim to dobijemo. Hvala svima unapred na odgovoru, svaka prava informacija je dobrodošla.:cmok2::cvet:

Imam pitanje oko popunjavanja aplikacije. Mozda je malo glupo ali ne bih da pogresim negde :-) Popunili smo onak deo gde treba da navedes gde si sve radio i u kom periodu. Ja sam se zaposlila 2011 i jos uvek sam u istoj firmi. Da li to znaci da u onim poljima treba da napisem 2011.01-2014.11. ili 2011.01. a da drugo polje ostavim prazno posto jos uvek radim tamo? Takodje, meni su ona polja jako mala i na nekoliko mesta mi nije stalo da ukucam sta treba .
I jos nesto, da li ste pisali bas sva putovanja u poslednjih 10 godina? Ja zaista dosta putujem zbog posla i ne verujem da cu uspeti bas svega da se prisetim ili protumacim iz pasosa.

Poslednja izmena:
1. Da li je neko imao iskustva sa plaćanjem "FEE PAYMENT" putem Visa Virtuon kartice Raiffeisen banke? Uplatio bih traženi iznos na devizni račun VV kartice, obavestio banku da će iz Kanade biti skinut novac sa računa, i naravno poslao FEE PAYMENT FORM (AFPR) sa podacima o debitnoj kartici VV, zajedno sa ostalim dokumentima za apliciranje.
2. Kakva su iskustva sa dinarskim plaćanjem preko Komercijalne banke i koliko ste čekali na račun-potvrdu iz Beča?

Molimo za savet i pomoć.

1) okreni par stranica unazad, mislim da ti niko nije odgovorio zato sto se o ovome bas pisalo, dakle processing fee se moze platiti iskljucivo kreditnom karticom ili cekom kanadske banke, ako imas nekog u Kanadi pa da ti kupi taj cek. Mislim da debitne ne mogu.
2) preko Beca i te komercijalne banke se placa taksa koja ide tek na kraju, znaci pre nego sto odes po vizu.

1) okreni par stranica unazad, mislim da ti niko nije odgovorio zato sto se o ovome bas pisalo, dakle processing fee se moze platiti iskljucivo kreditnom karticom ili cekom kanadske banke, ako imas nekog u Kanadi pa da ti kupi taj cek. Mislim da debitne ne mogu.
2) preko Beca i te komercijalne banke se placa taksa koja ide tek na kraju, znaci pre nego sto odes po vizu.

Hvala Laura86 na odgovoru i čestitamo na skorom odlasku.
U moru informacija ima i puno nagađanja ali uvek je korisno čuti i tuđe mišljenje. U međuvremenu ovo je provereno:
1) Zanemarujemo debitnu, jer u formularu stoji da se uplata vrši kreditnom. To je OK. Ipak, držaću se one "kud svi Turci...", tako da idem na Komercijalnu. Ne bih da me odbiju zbog neke gluposti sa kreditnom, a da jurim poznanike da plate čekom u Kanadi, to tek ne.
2) Uplata za applic. može da se obavi i u Komercijalnoj banci, Kneza Miloša 83 (45.100 dinara za principal appl. i ostali 45.100), a potvrda od njih se šalje u Beč da bi se od njih dobio fiskalni račun koji se prilaže uz aplikaciju i šalje u CIO, u Novu Škotsku, na razmatranje. Mene je samo zanimalo koliko su dugo oni koji su na ovaj način vršili uplatu čekali na taj "fiskalni" račun: 5, 7, 10, 15 dana?

Ovo su info sa CIC i iz "bečke" ambasade:

Important: Do you live in a country served by one of these visa offices?
Havana
Moscow
Nairobi
Vienna
If you do and you are unable to pay in Canadian funds, go to the visa office website to get the fee payment form and find out how to pay your fees.
austria.gc.ca
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng

--------
If you are applying at one of the following visa offices and are unable to pay in Canadian funds, please visit the responsible Visa Office website for fee payment instructions and to obtain the fee payment form.

--------
Applicants residing in Serbia may pay the processing fee to the Embassy of Canada in Vienna. This exception is allowed because of local difficulties in obtaining Canadian financial instruments. You must pay in Dinars in Serbia and send original proof of payments to our office in Vienna. We will take the fee as soon as possible and send you a receipt. Once you have received a receipt from the Embassy of Canada in Vienna, you must submit your application to the appropriate office in Canada. Do not send your application file to the Vienna visa office.

For more information’s please refer to this website: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng

Poslednja izmena:
Imam pitanje oko popunjavanja aplikacije. Mozda je malo glupo ali ne bih da pogresim negde :-) Popunili smo onak deo gde treba da navedes gde si sve radio i u kom periodu. Ja sam se zaposlila 2011 i jos uvek sam u istoj firmi. Da li to znaci da u onim poljima treba da napisem 2011.01-2014.11. ili 2011.01. a da drugo polje ostavim prazno posto jos uvek radim tamo? Takodje, meni su ona polja jako mala i na nekoliko mesta mi nije stalo da ukucam sta treba .
I jos nesto, da li ste pisali bas sva putovanja u poslednjih 10 godina? Ja zaista dosta putujem zbog posla i ne verujem da cu uspeti bas svega da se prisetim ili protumacim iz pasosa.

1) Ja sam popunio 2011.01 - 2014.12. (jer tada šaljem). Ovde imaš par korisnih video-saveta: http://immigrationcanada.pro/videos/
2) Odgovor je u prethodnoj rečenici na sajtu, čini mi se. Tu i piše da ukoliko nema dovoljno mesta za sve informacije napišeš "Additional Details at Attached Sheet", napraviš u Wordu najsličniju tabelu i priložiš spajalicom uz taj dokument.

Nadam se da sam pomogao :ok:

Vidim da se priča o plaćanju aplikacije.
Da li je neko platio FSW aplikaciju sa "Intesa Internet karticom"?
Ja sam sa njom platio za WES i nije bilo problema ali vidim da se pominje da mora biti kreditna kartica.
Ovo pitam zbog toga što je Intesa internet kartica debitna, ali služi za plaćanje preko interneta...

Back