1) okreni par stranica unazad, mislim da ti niko nije odgovorio zato sto se o ovome bas pisalo, dakle processing fee se moze platiti iskljucivo kreditnom karticom ili cekom kanadske banke, ako imas nekog u Kanadi pa da ti kupi taj cek. Mislim da debitne ne mogu.
2) preko Beca i te komercijalne banke se placa taksa koja ide tek na kraju, znaci pre nego sto odes po vizu.
Hvala Laura86 na odgovoru i čestitamo na skorom odlasku.
U moru informacija ima i puno nagađanja ali uvek je korisno čuti i tuđe mišljenje. U međuvremenu ovo je provereno:
1) Zanemarujemo debitnu, jer u formularu stoji da se uplata vrši kreditnom. To je OK. Ipak, držaću se one "kud svi Turci...", tako da idem na Komercijalnu. Ne bih da me odbiju zbog neke gluposti sa kreditnom, a da jurim poznanike da plate čekom u Kanadi, to tek ne.
2) Uplata za applic. može da se obavi i u Komercijalnoj banci, Kneza Miloša 83 (45.100 dinara za principal appl. i ostali 45.100), a potvrda od njih se šalje u Beč da bi se od njih dobio fiskalni račun koji se prilaže uz aplikaciju i šalje u CIO, u Novu Škotsku, na razmatranje. Mene je samo zanimalo koliko su dugo oni koji su na ovaj način vršili uplatu čekali na taj "fiskalni" račun: 5, 7, 10, 15 dana?
Ovo su info sa CIC i iz "bečke" ambasade:
Important: Do you live in a country served by one of these visa offices?
Havana
Moscow
Nairobi
Vienna
If you do and you are unable to pay in Canadian funds, go to the visa office website to get the fee payment form and find out how to pay your fees.
austria.gc.ca
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng
--------
If you are applying at one of the following visa offices and are unable to pay in Canadian funds, please visit the responsible Visa Office website for fee payment instructions and to obtain the fee payment form.
--------
Applicants residing in Serbia may pay the processing fee to the Embassy of Canada in Vienna. This exception is allowed because of local difficulties in obtaining Canadian financial instruments. You must pay in Dinars in Serbia and send original proof of payments to our office in Vienna. We will take the fee as soon as possible and send you a receipt. Once you have received a receipt from the Embassy of Canada in Vienna, you must submit your application to the appropriate office in Canada. Do not send your application file to the Vienna visa office.
For more information’s please refer to this website:
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng