Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Niko mi nista nije odgovorio, al ajde da ponovim. Recite mi, iskusniji, koji je drugi nacin da se ode a da nije preko FSW programa, kakva je sansa da se nadje poslodavac preko interneta i oglasa? Molim vas, koji jos nacin postoji, ne razumem bas onaj PNP ? da li preko njega mora da se ima vec neki ugovoren posao, ili da smo vec radili u Kanadi? Hvala unapred.

Pokusavala sam da ti posaljem poruku, ali izgleda da ne mogu jer nisi dovoljno poruka jos uvek ovde stavila. Prouci opciju iseljenja u Kvebek, oni su prilicno fleksibilni sto se tice zanimanja, ali zato ti traze B2 iz francuskog. To je jedna od opcija da odes tamo a da nisi na FSW listi i da nemas poslovnu ponudu. Glavni aplikant treba da polozi i IELTS iz engleskog i B2 francuski, a bracni partner samo francuski. O ovim programu znam najvise posto smo i sami u tome tako da cu ti reci sve sto budem znala, ako te zanima.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/

Hvala ti puno!!!! MM je ucio francuski u skoli osnovnoj, ali naravno ne zna ga bas puno, samo osnovno, mogao bi mozda da se usavrsi, ja na zalost nemam pojma ni jednu rec francuskog, al cu prouciti ovo sve i videti... Hvala jos jednom z:poz:
Pokusavala sam da ti posaljem poruku, ali izgleda da ne mogu jer nisi dovoljno poruka jos uvek ovde stavila. Prouci opciju iseljenja u Kvebek, oni su prilicno fleksibilni sto se tice zanimanja, ali zato ti traze B2 iz francuskog. To je jedna od opcija da odes tamo a da nisi na FSW listi i da nemas poslovnu ponudu. Glavni aplikant treba da polozi i IELTS iz engleskog i B2 francuski, a bracni partner samo francuski. O ovim programu znam najvise posto smo i sami u tome tako da cu ti reci sve sto budem znala, ako te zanima.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/

Niko mi nista nije odgovorio, al ajde da ponovim. Recite mi, iskusniji, koji je drugi nacin da se ode a da nije preko FSW programa, kakva je sansa da se nadje poslodavac preko interneta i oglasa? Molim vas, koji jos nacin postoji, ne razumem bas onaj PNP ? da li preko njega mora da se ima vec neki ugovoren posao, ili da smo vec radili u Kanadi? Hvala unapred.

http://www.saskimmigrationcanada.ca/
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/map/sask-list.asp
sve su manje i manje mogucnosti imigracije u Kanadu, uskoro ce biti skoro pa nemoguce imigrirati tamo. U ovom prelaznom periodu dali su jednu zanimljivu stvar za otici tamo, ato je preko ovog programa. Postalo je aktuelno od 1. januara 2014 god. Iscitaj ceo sajt, pokusaj da se pronadjes, a verujem da ces sigurno se negde uklopiti i upasti u neki od profila koje oni primaju, a primaju bukvalno sve.. Ne vredi ti da ti da neko savet ko je vec otisao po nekom starom programu jer sve je to vec promenjeno. Moraces da se poprilicno pomucis, jer ce biti sve to novo. Al prati samo instrukcije sa zvanicnog sajta i nemas uopste brigu da necces uspeti. Sve najbolje zelim!

http://www.saskimmigrationcanada.ca/
http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/map/sask-list.asp
sve su manje i manje mogucnosti imigracije u Kanadu, uskoro ce biti skoro pa nemoguce imigrirati tamo. U ovom prelaznom periodu dali su jednu zanimljivu stvar za otici tamo, ato je preko ovog programa. Postalo je aktuelno od 1. januara 2014 god. Iscitaj ceo sajt, pokusaj da se pronadjes, a verujem da ces sigurno se negde uklopiti i upasti u neki od profila koje oni primaju, a primaju bukvalno sve.. Ne vredi ti da ti da neko savet ko je vec otisao po nekom starom programu jer sve je to vec promenjeno. Moraces da se poprilicno pomucis, jer ce biti sve to novo. Al prati samo instrukcije sa zvanicnog sajta i nemas uopste brigu da necces uspeti. Sve najbolje zelim!

Cula sam za ovaj program, ali su oni u roku od nekoliko dana popunili kvotu sto se tice ljudi bez poslovne ponude. Dali su nekih 250 mesta i to je naravno "puklo" u najkracem mogucem roku. Eto, desilo se i da su malo pocastili ljude, ali jako, jako mali broj njih.

Sada malo stoje drugačije stvari u vezi sa intervjuom. Ne zovu svakog i uvek, ali mogu pozvati. Npr., znam dosta vozača koji su bili na intervju u Beču. To je tako zato što su oni neka pravila uveli od 31 jula, ako se ne varam, ili tu negde. Malo su povisili kriterijume. Što se tiče papira koji se podnose, ma uvek nekom nešto može pasti na pamet. Znam neke ljude kojima su naknadno tražili lekarski pregled (koji se dobija samo u jednoj ili dve institucije u Srbiji, ne može i ne važi bilo koja ordinacija i sl.). Takođe zavisi i koji je posao u pitanju, ako već govorimo o poslovnoj ili radnoj vizi. Neki će dobiti brže, kod nekih će proces ići malo sporije, ali to je to.

Da, onih 59.1% uspešnosti LMO je na svetskom nivou, iz svih država sveta. Sreća te nije samo iz Beča, mada ni svi naši ne dobijaju vize tek tako. Bude i među njima odbijenih.

Od kada treba lekarski pregled?
Ranije to nisu trazili? pricam o WP, za FSW znam da traze pregled

sada sam i ja pogledala... ne primaju vise bez job offer z:( ostaje ta opcija za ucenje francuskog....ili da trazimo drugo neko resenje ili drugu neku zemlju...
Cula sam za ovaj program, ali su oni u roku od nekoliko dana popunili kvotu sto se tice ljudi bez poslovne ponude. Dali su nekih 250 mesta i to je naravno "puklo" u najkracem mogucem roku. Eto, desilo se i da su malo pocastili ljude, ali jako, jako mali broj njih.

Pozdrav svim clanovima.
Potpuno sam nova na ovom forumu, ali i u procesu iseljenja u Kanadu. Suprug, ja i nasa beba (10 meseci) bi voleli da odemo iz Srbije. MM radi na odredjeno u tehnickoj sluzbi doma zdravlja (kao elekricar) a ja sam zavrsila master studije na arhitekturi i srednju gradjevinsku-gradjevinski teh, za visokogradnju (nemam nikakvo radno iskustvo). Oboje imamo 26 godina i spremni smo na sve sto treba samo da bi obezbedili bolji zivot sebi i detetu. Dosta sam proucavala temu, vidim da je mnogo ljudi otislo ili da je u procesu da ode, i shvatam da je mukotrpan posao iza svih vas z:) Nama uopste nije bitno u koji deo zemlje bi otisli, oboje znamo engleski, MM odlicno, ja malo slabije ali sasvim dovoljno. Interesuje me koji je to prvi korak koji treba da nacinimo? Gledala sam onu listu deficitarnih zanimanja i ni jedno od nas dvoje nije na njoj, tako da kapiram da ne bi mogli da apliciramo kao FSW. Dajte savete, sta prvo da ucinimo, stvarno mo novi u svemu ovome, ali zelimo da odemo i spremni smo na sve savete i sugestije. Hvala svima z:)

Ja predlazem da pogledate i ovo http://mordenmb.com/business/immigrate-to-morden/how-to-get-here , pa ko zna, mozda se tu pronadjete,srecno!!! z:poz:

Zdravo novi sam na forum zelim da idem u Kanadi po rabotu i da zivim tamo..nije mi bitno kako dali na crno ili legalno..pa sad vidim da ovde ima mnogo ko su tam pa ako moze pomos..recite mi sta kako treba da napravim da dobijem viza za kanada..i jel moze so turisticka da idem i da ostanem na crno i koliko vreme treba da budem tam za da dobiem nekakve sanse za dokumente hvala..nisam ozenjen skolo mi je Elektro i tako to..nije bitno jel na crno ili legalno..ovde se nema vise ni sta da se radi ni nista..hvala unapred

Pozdrav svima clanovima nov sam na forumu..ali sam zainteresiran za Kanadu i odlazak u nju pa me interesira kako je mozno..dali je mozno na crno i poslem neko vreme sve da bude ok ili pa ? nije mi bitno sta kako bitno da sam tamu..pa predlozite nesto recite kako je mozno..za iselenicka viza je tesko da dobijem niti sam ozenjen niti sta i sam mlad 23 godine..pa sta kako ?

Pozdrav svima clanovima nov sam na forumu..ali sam zainteresiran za Kanadu i odlazak u nju pa me interesira kako je mozno..dali je mozno na crno i poslem neko vreme sve da bude ok ili pa ? nije mi bitno sta kako bitno da sam tamu..pa predlozite nesto recite kako je mozno..za iselenicka viza je tesko da dobijem niti sam ozenjen niti sta i sam mlad 23 godine..pa sta kako ?

Kanada je puna homoseksualaca. Nadju nekog da te drnda I viza je onda lagoba.....

Pa ako im je sve ovo vreme bilo potrebno da bi ubedili vladu u Otavi da im treba jos radnika, onda su pobedili. Mi smo ti koji su bili zrtve u tom slucaju. I ti novi radnici naravno da ce biti oni koji su proslih godina dobili otkaze usled zatvaranja okolnih ambasada u Berlinu, Beogradu, Pragu... Samo ce dakle te ljude vratiti, i sto je zanimljivo nigde ne pise koliki broj ljudi primaju, dakle primice ih mozda i desetak.
Sve na kraju, dobili su to sto su trazili i sad bi bio red da se okrenu onom za sta primaju platu. A samim tim mi dobijamo malo lepsih vesti posle tog 1 februara kad se zatvara konkurs. Ne verujem da cemo bas cekati do leta, mnogo bi bre bilo ;)
Dajte, budimo malo optimisticni ;)

evo opet ja recite sta kako za vlez u Kanadi? dajte mala pomos..jel moguce primer kao turist i da se ostane na crno i slicno pa onda da se podnese za dokumenti ili pa nije to moguce ? neki sto znaju neka odgovore..zato sto za Iselenicku vizu tesko da dobijem iam 23 god.ali niti faks niti rabota premnogu i slicno !! ili pa imam prijatelicu malo postaru od mene ona se omazila za jedan tip sa kanadsko drzavjanstvo i imaju i dete ona je balkanka sad i ona ce ici u Kanadu i su i rekli da ce da dobie dokumente za jedno od 6 meseca do 1 god. pa dali poslem ako se ona razvede od njega i bude samnom dali moze i jas taka da dobijem dokumente i koliko bi to trajalo..pisem lose zato sta sam Makedonac :P

evo opet ja recite sta kako za vlez u Kanadi? dajte mala pomos..jel moguce primer kao turist i da se ostane na crno i slicno pa onda da se podnese za dokumenti ili pa nije to moguce ? neki sto znaju neka odgovore..zato sto za Iselenicku vizu tesko da dobijem iam 23 god.ali niti faks niti rabota premnogu i slicno !! ili pa imam prijatelicu malo postaru od mene ona se omazila za jedan tip sa kanadsko drzavjanstvo i imaju i dete ona je balkanka sad i ona ce ici u Kanadu i su i rekli da ce da dobie dokumente za jedno od 6 meseca do 1 god. pa dali poslem ako se ona razvede od njega i bude samnom dali moze i jas taka da dobijem dokumente i koliko bi to trajalo..pisem lose zato sta sam Makedonac :P

Da bi dobila drzavljanstvo treba prvo da zivi punih tri godine u Kanadi, tek posle kada dobije drzavljanstvo moze da se razvede... ali ta tvoja sema je prilicno SF.

Mislim da si u pravu,nemoguce je da su u ambasadi za radnu vizu sa overenom LMO otezali godinu dana.Verovatno je bilo upravo tako kako ti kazes.
mozda su predali za LMO pocetkom 2013, sto znaci pregovarali sa nekom kompanijom pa dok su dobili Job Offer, pa posle dok je kompanija obezbedila LMO....
Ambasada ne zadrzava toliko dugo vremenski proceduru oko samog izdavanja radne dozvole

Oni bi radne vize sa LMO trebali resavati za 90 dana.Toliko o brzini i azurnosti:)

mozda su predali za LMO pocetkom 2013, sto znaci pregovarali sa nekom kompanijom pa dok su dobili Job Offer, pa posle dok je kompanija obezbedila LMO....
Ambasada ne zadrzava toliko dugo vremenski proceduru oko samog izdavanja radne dozvole

Procedura od 90 dana ide u normalnim okolnostima, ali uvek postoje izuzeci. Ja imam jednog drugara koji je otišao 9 novembra za Kanadu, iako je za radnu vizu predao negde u aprilu. Razlog zašto je toliko čekao je jednostavan. Tražili su mu lekarski pregled. Taj lekarski se plaća u jednoj posebnoj klinici, ne može svaka klinika da vam to izda jer oni to ne priznaju. I onda se valjda to šalje za London, na neku proveru. Uglavnom, desila se neka zabuna, ovi iz Beča čekali na London, ovi iz Londona čekali na Beč, i tako se tip načekao tri meseca duže nego što je potrebno, ako ne i više od 3. Kontaktirao ih par puta, ne zna se ko je lud a ko zbunjen.

Jedan drugi je posle 5 meseci otišao. Ambasade su bile u štrajku prošle godine, mislim da su prestali tu negde novembar, možda oktobar. Dakle, nije ništa neobično ako se neki papiri, iz kojekakvih razloga, otegnu. Neko preda i dobije vizirani pasoš za, npr., okruglo mesec dana. Govorim o radnim vizama. Znam i takve osobe. Sve zavisi. Bitno je da duže od 90 dana nije pravilo, već izuzetak. Mada, i ako bi bilo pravilo, ako neko zna da će da ode, neka čeka, bar zna šta čeka. :)

Back