Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svima....Zanima me doskolovavanje u Kanadi,posle zavrsenog fakulteta u Srbiji,da li neko moze da me poveze sa nekim u Kanadi ko bi mogao da mi da konkretne podatke,hvala svima unapred na odgovoru...Pozdrav....
Naspolozena,oraspolozi se,glavu gore i neka te ne mrzi da pretrcis po internetu.Malo po ovom forumu,malo na drugom mestu i siguran sam da ces naci resenje.Za pocetak,to moras jako i iskreno zeleti,a resenje ces naci........Srecno i samo napred!:)

Nema tu rešenja ako vam ne daju vizu. Ja sam ''svež'' primer, primljen na dva koledža na postdiplomske programe, platio školarinu unnapred, i dva puta odbijen za studentsku vizu, pod obrazloženjem da se neću vratiti nazad nakon studija. Morate imati stabilan i doobro plaćen posao, da vas firma podržava u studijama, da ste ''well established'' u svojoj zemlji u svakom smislu, znači stabilan izvor prihoda, nekretnine itd.

@neraspoložena
Sve što vas zanima oko studija u Kanadi možete me pitati na pm (moraš imati min 3 poruke na forumu, da bi mogla slati pm poruke!).

Nema tu rešenja ako vam ne daju vizu. Ja sam ''svež'' primer, primljen na dva koledža na postdiplomske programe, platio školarinu unnapred, i dva puta odbijen za studentsku vizu, pod obrazloženjem da se neću vratiti nazad nakon studija. Morate imati stabilan i doobro plaćen posao, da vas firma podržava u studijama, da ste ''well established'' u svojoj zemlji u svakom smislu, znači stabilan izvor prihoda, nekretnine itd.
Ovo je tako točno.

TCF - Kvebek

Opis: test određivanja znanja nivoa jezika za potrebe podnošenja zahteva za imigraciju u Kvebek

TCF Kvebek je specijalno napravljen test sa ciljem da zadovolji norme Ministarstva za imigraciju i kulturne zajednice (MICC) i isključivo je namenjen potrebama osoba koje nameravaju da se trajno nastane u Kvebeku.
Od 1. avgusta 2013. godine, MICC napravilo je izmene u pogledu minimalnog nivoa znanja na testu jezika i unelo tri važne promene :

za dobijanje poena na testu znanja jezika u slučaju podnošenja zahteva za imigraciju, novi minimalni traženi nivo znanja jezika je sada B2.
za dobijanje dodatnih poena uvedena su testiranja pismenih kompetencija (razumevanja i izražavanja)
Ukinuti su obavezni delovi testa usmenog ispitivanja, uz mogućnost da kandidat sam odabera delove testa TCF Kvebek koje želi da polaže.

Svaki od delova ispita donosi određeni broj poena na osnovu tabele koju je napravilo MICC :

• Usmeno razumevanje (30 pitanja). Trajanje ispita: 25 do 30 minuta.
• Usmeno izražavanje (6 pitanja). Trajanje ispita: 15 minuta.
• Pismeno razumevanje (30 pitanja). Trajanje ispita: 45 minuta.
• Pismeno izražavanje (6 pitanja). Trajanje ispita: 1 sat i 45 minuta.

Kako biste dobili maksimum poena, preporučujemo vam da odaberete najpre usmene delove ispita (izražavanje i razumevanje) koji mogu da vam donesu 14 od 16 mogućih poena. Kandidati koji smatraju da imaju napredni nivo znanja jezika u pismenim kompetencijama, moguda se odluče da polažu sve delove testa.
Vaša potvrda o položenom TCF Kvebek važi samo za dosije za imigraciju. Ne može da vam posluži za upis na neki od francuskih univerziteta.

Troškovi upisa

TCF Kvebek: odaberite koliko delova testa polažete
1 deo ispita: 70 €
2 dela ispita: 120 €
3 dela ispita: 160 €
4 dela ispita: 190 €

Datumi upisa i polaganja testova

Upis: od 10. do 13. februara 2014
Polaganje ispita: 19. marta 2014

Kontakt

Odeljenje za polaganje ispita iz francuskog jezika - Zmaj Jovina 11 - 11000 Beograd
otvoreno za stranke od ponedeljka do petka od 9.00 do13.00 i od 15.00 do 17.00
tel: (011) 302 36 31 - mail : katarina.pejcinovic@institutfrancais.rs

Poz svima

Kao što smo napisali prethodno, Beč nam nije ništa odgovorio.

Pre par dana je naš advokat poslao upit i odgovorili su da je processing time vreme u kojem oni obrade 80% aplikacija i da se processing time stalno menja.
Ako im bude nešto trebalo obavestiće nas ...

pa maksimalno ces cekati do 60 dana, tj viza ce biti gotova za par nedelja..postoji i ova jedna novina od skoro http://news.gc.ca/web/article-en.do...d=805819&_ga=1.54675563.1707194960.1359756289

Hvala svima. Nedavno se pojavila opcija da možemo da pokušamo da idemo sa LMO, da li neko zna šta se u tom slučaju dešava sa našom aplikacijom za PR koja je u proceduri i koje su razlike u odnosu na PR status, odnosno za šta smo uskraćeni kada stignemo tamo u odnosu na to da stižemo kao PR?

Hvala svima. Nedavno se pojavila opcija da možemo da pokušamo da idemo sa LMO, da li neko zna šta se u tom slučaju dešava sa našom aplikacijom za PR koja je u proceduri i koje su razlike u odnosu na PR status, odnosno za šta smo uskraćeni kada stignemo tamo u odnosu na to da stižemo kao PR?

Ako odete na radnu dozvolu, to vam apsolutno nece ugroziti drugi proces/aplikaciju koju ste podneli. Mnogo ljudi je to vec radilo, podnese aplikacije po dva osnova (ako ima uslova) i onda koji brze stigne, uradi PR sa tim programom

Osnovna razlika kada si na WP mozete samo raditi za poslodavca koji vam je poslao LMO i Job Offer. Ako zelite promeniti poslodavca mora ispocetka cela procedura oko LMO ali je izvodljivo i legalno da se aplicira za drugi posao iako si trenutno zaposlen kod drugog poslodavca. Supruznik obicno dobija Open WP tako da je za njega jos lakse da trazi posao (prakticno isto sve kao i za PR). Takodje ce trebati vise vremena da razvije kreditna istorija, jer ces se teze dobijati kreditne kartice sa vecim limitom.
Sve ostalo..prava radnika, medical isurance, medical benefit, pension plan je isto i povoljnost tih uslova iskljucivo zavisi od poslodavca za koga radite i pokrajine gde zivite.
Verovatno bi jedino bilo tesko ostvariti EI (Employment Insurance) u slucaju gubitka posla, mada si obavezan da ga placas i na WP

Veliki dobitak je sto posle godinu dana na WP (pretpostavljam da imate dobru ponudu za posao iz grupe NOC 0,A,B) mozete poceti proces imigracije na osnovu CEC.
Plus vam to daje mogucnost da odmah pocnete ziveti svoj novi zivot, koji jako dugo neki cekaju ovde na forumu

srecno :)

Ako odete na radnu dozvolu, to vam apsolutno nece ugroziti drugi proces/aplikaciju koju ste podneli. Mnogo ljudi je to vec radilo, podnese aplikacije po dva osnova (ako ima uslova) i onda koji brze stigne, uradi PR sa tim programom

Osnovna razlika kada si na WP mozete samo raditi za poslodavca koji vam je poslao LMO i Job Offer. Ako zelite promeniti poslodavca mora ispocetka cela procedura oko LMO ali je izvodljivo i legalno da se aplicira za drugi posao iako si trenutno zaposlen kod drugog poslodavca. Supruznik obicno dobija Open WP tako da je za njega jos lakse da trazi posao (prakticno isto sve kao i za PR). Takodje ce trebati vise vremena da razvije kreditna istorija, jer ces se teze dobijati kreditne kartice sa vecim limitom.
Sve ostalo..prava radnika, medical isurance, medical benefit, pension plan je isto i povoljnost tih uslova iskljucivo zavisi od poslodavca za koga radite i pokrajine gde zivite.
Verovatno bi jedino bilo tesko ostvariti EI (Employment Insurance) u slucaju gubitka posla, mada si obavezan da ga placas i na WP

Veliki dobitak je sto posle godinu dana na WP (pretpostavljam da imate dobru ponudu za posao iz grupe NOC 0,A,B) mozete poceti proces imigracije na osnovu CEC.
Plus vam to daje mogucnost da odmah pocnete ziveti svoj novi zivot, koji jako dugo neki cekaju ovde na forumu

srecno :)

Hvala puno Botexag, to su odgovori kojima sam se nadao :). Videćemo šta će biti, sada moram da vijam poslodavca. jeste, posao je u okviru NOC 0,A,B.

Pozdrav svim clanovima.
Potpuno sam nova na ovom forumu, ali i u procesu iseljenja u Kanadu. Suprug, ja i nasa beba (10 meseci) bi voleli da odemo iz Srbije. MM radi na odredjeno u tehnickoj sluzbi doma zdravlja (kao elekricar) a ja sam zavrsila master studije na arhitekturi i srednju gradjevinsku-gradjevinski teh, za visokogradnju (nemam nikakvo radno iskustvo). Oboje imamo 26 godina i spremni smo na sve sto treba samo da bi obezbedili bolji zivot sebi i detetu. Dosta sam proucavala temu, vidim da je mnogo ljudi otislo ili da je u procesu da ode, i shvatam da je mukotrpan posao iza svih vas z:) Nama uopste nije bitno u koji deo zemlje bi otisli, oboje znamo engleski, MM odlicno, ja malo slabije ali sasvim dovoljno. Interesuje me koji je to prvi korak koji treba da nacinimo? Gledala sam onu listu deficitarnih zanimanja i ni jedno od nas dvoje nije na njoj, tako da kapiram da ne bi mogli da apliciramo kao FSW. Dajte savete, sta prvo da ucinimo, stvarno mo novi u svemu ovome, ali zelimo da odemo i spremni smo na sve savete i sugestije. Hvala svima z:)

izgleda da trenutno nema forumasa koji su to skoro uradili...
poslednji info koji ja imam je iz maja prosle godine, sa spremnim LMO i Job Offer u ambasadi se cekalo do 60 dana

Zakonski je do 90 dana (osim ako nešto nije promenjeno u poslednjih par meseci). S tim što u 85-tom danu mogu da traže neke informacije od aplikanata, tipa zdravstveno osiguranje, možda vojna knjižica (ako je neko stariji od 30-ak godina) i slično. Ranije su kilavili sa tim radnim vizama, ali to je bilo zato što su štrajkovali po ambasadama, sada navodno ide to brže, tako da između 30 - 45 dana je neki normalan proces. Može malo pre, ali može i malo kasnije.

Jedna zanimljivost. Prema njihovim zvaničnim podacima ili izvorima za 2009 - 2011:

Not all positions on positive LMOs result in the issuance of a work permit: on average 59.1 percent of positive LMOs obtain a work permit. In addition, there is an average delay of 105 days between the decision date and the date on which the TFW obtains a work permit and/or enters Canada.​

Molim vas sve za pomoć, ko god ima bilo kakve informacije od značaja! Da li neko nešto više zna o dobijanju vize preko SPONSORSHIP programa?
Rodbina koja je već tamo podnese prijavu da bude sponzor određenom rođaku iz Srbije. I ako se prijava prihvati tj. odobri, šta onda? Šta je naš zadatak ovde?

Pozdrav svim članovima

Zakonski je do 90 dana (osim ako nešto nije promenjeno u poslednjih par meseci). S tim što u 85-tom danu mogu da traže neke informacije od aplikanata, tipa zdravstveno osiguranje, možda vojna knjižica (ako je neko stariji od 30-ak godina) i slično. Ranije su kilavili sa tim radnim vizama, ali to je bilo zato što su štrajkovali po ambasadama, sada navodno ide to brže, tako da između 30 - 45 dana je neki normalan proces. Može malo pre, ali može i malo kasnije.

Jedna zanimljivost. Prema njihovim zvaničnim podacima ili izvorima za 2009 - 2011:

Not all positions on positive LMOs result in the issuance of a work permit: on average 59.1 percent of positive LMOs obtain a work permit. In addition, there is an average delay of 105 days between the decision date and the date on which the TFW obtains a work permit and/or enters Canada.​

jako je bitno da se aplikacija shvati ozbiljno i da se sva dokumenta posalju i pravilno popune, bas iz razloga da ne bi cekali 60 dana (na primer) pa vam onda traze dopunu...
na primer kada saljete preporuke poslodavca koje dokazuju vasu strucnost u nekoj oblasti, pokusajte da budu detaljna sa opisom posla koji ste radili a ne samo kratko obavestenje radio od tad do tad na mestu tom i tom....Kanadjani vole sve do detalja i to ispostujte...cak i ako je potrebno poslati propratno pismo gde se objasnjavaju odredjene nedoumice...
Ranije je intervju bio obavezan pa je bilo lakse sve razjasniti,a sada im morate dokazati dokumentacijom sve...
Obicno samo pozovu telefonom ako im nesto nije jasno i da provere kako pricate engleski jezik

Zvanicne statistike ne znace mnogo, jer odstupanja su velika..
upravo podatak koji je gore naveden za period 2009-2011 od 105 dana je daleko vise od onoga sto sam ja cekao...meni je od podnosenja aplikacije u Kanadsku ambasadu do intervjua proslo svega 7 dana, a dozvola mi je izdata 2-3 dana posle intervjua

Interesantan je podatak da samo 59.1 LMO ima uspesnost!! to nikad ne bih rekao, Da li se taj podatak odnosi na nasu ambasadu ili neki ukupan svetski prosek?

Molim vas sve za pomoć, ko god ima bilo kakve informacije od značaja! Da li neko nešto više zna o dobijanju vize preko SPONSORSHIP programa?
Rodbina koja je već tamo podnese prijavu da bude sponzor određenom rođaku iz Srbije. I ako se prijava prihvati tj. odobri, šta onda? Šta je naš zadatak ovde?

Pozdrav svim članovima

Tako sam ja otisao.

Tvoj zadatak nije nikakav, samo sedi I cekaj....ok ima jedan intervju I lekarski I vadjenje par dokumenata ali sve je to relativno lako. Tvoja rodbina mora da dokaze da oni imaju finansijska sredstva I da za vas mogu da garantuju 3 godine.... sto cesto nije lako dokazati ako nemaju dobar posao.

Tako sam ja otisao.

Tvoj zadatak nije nikakav, samo sedi I cekaj....ok ima jedan intervju I lekarski I vadjenje par dokumenata ali sve je to relativno lako. Tvoja rodbina mora da dokaze da oni imaju finansijska sredstva I da za vas mogu da garantuju 3 godine.... sto cesto nije lako dokazati ako nemaju dobar posao.

Posto si ti tako otisao,jel mozes da mi kazes koliko dugo si cekao da dobijes PR?koliko je proces u tvom slucaju trajao?poz.z:poz:

Tako sam ja otisao.

Da li vas dvoje imate neke informacije koje ja ne znam?

Sponsorship se znacajno izmenio od dana kada si ti dosao u Kanadu.
sada je to mnogo teze:

You can sponsor:

1-brothers or sisters, nephews or nieces, granddaughters or grandsons who are orphaned, under 18 years of age and not married or in a common-law relationship
2-another relative of any age or relationship but only under specific conditions (see Note below)
3-accompanying relatives of the above (for example, spouse, partner and dependent children).

Note: You can sponsor one relative regardless of age or relationship only if you do not have a living spouse or common-law partner, conjugal partner, a son or daughter, parent, grandparent, sibling, uncle, aunt, nephew or niece who could be sponsored as a member of the family class, and you do not have any relative who is a Canadian citizen or a permanent resident or registered as an Indian under the Indian Act.

vise informacija na http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.asp

Who cannot be sponsored
Other relatives, such as brothers and sisters over 18, or adult independent children cannot be sponsored. However, if they apply to immigrate under the Skilled Worker Class, they may get extra points for adaptability for having a relative in Canada.

Poslednja izmena:
Niko mi nista nije odgovorio, al ajde da ponovim. Recite mi, iskusniji, koji je drugi nacin da se ode a da nije preko FSW programa, kakva je sansa da se nadje poslodavac preko interneta i oglasa? Molim vas, koji jos nacin postoji, ne razumem bas onaj PNP ? da li preko njega mora da se ima vec neki ugovoren posao, ili da smo vec radili u Kanadi? Hvala unapred.
Pozdrav svim clanovima.
Potpuno sam nova na ovom forumu, ali i u procesu iseljenja u Kanadu. Suprug, ja i nasa beba (10 meseci) bi voleli da odemo iz Srbije. MM radi na odredjeno u tehnickoj sluzbi doma zdravlja (kao elekricar) a ja sam zavrsila master studije na arhitekturi i srednju gradjevinsku-gradjevinski teh, za visokogradnju (nemam nikakvo radno iskustvo). Oboje imamo 26 godina i spremni smo na sve sto treba samo da bi obezbedili bolji zivot sebi i detetu. Dosta sam proucavala temu, vidim da je mnogo ljudi otislo ili da je u procesu da ode, i shvatam da je mukotrpan posao iza svih vas z:) Nama uopste nije bitno u koji deo zemlje bi otisli, oboje znamo engleski, MM odlicno, ja malo slabije ali sasvim dovoljno. Interesuje me koji je to prvi korak koji treba da nacinimo? Gledala sam onu listu deficitarnih zanimanja i ni jedno od nas dvoje nije na njoj, tako da kapiram da ne bi mogli da apliciramo kao FSW. Dajte savete, sta prvo da ucinimo, stvarno mo novi u svemu ovome, ali zelimo da odemo i spremni smo na sve savete i sugestije. Hvala svima z:)

jako je bitno da se aplikacija shvati ozbiljno i da se sva dokumenta posalju i pravilno popune, bas iz razloga da ne bi cekali 60 dana (na primer) pa vam onda traze dopunu...
na primer kada saljete preporuke poslodavca koje dokazuju vasu strucnost u nekoj oblasti, pokusajte da budu detaljna sa opisom posla koji ste radili a ne samo kratko obavestenje radio od tad do tad na mestu tom i tom....Kanadjani vole sve do detalja i to ispostujte...cak i ako je potrebno poslati propratno pismo gde se objasnjavaju odredjene nedoumice...
Ranije je intervju bio obavezan pa je bilo lakse sve razjasniti,a sada im morate dokazati dokumentacijom sve...
Obicno samo pozovu telefonom ako im nesto nije jasno i da provere kako pricate engleski jezik

Zvanicne statistike ne znace mnogo, jer odstupanja su velika..
upravo podatak koji je gore naveden za period 2009-2011 od 105 dana je daleko vise od onoga sto sam ja cekao...meni je od podnosenja aplikacije u Kanadsku ambasadu do intervjua proslo svega 7 dana, a dozvola mi je izdata 2-3 dana posle intervjua

Interesantan je podatak da samo 59.1 LMO ima uspesnost!! to nikad ne bih rekao, Da li se taj podatak odnosi na nasu ambasadu ili neki ukupan svetski prosek?

Sada malo stoje drugačije stvari u vezi sa intervjuom. Ne zovu svakog i uvek, ali mogu pozvati. Npr., znam dosta vozača koji su bili na intervju u Beču. To je tako zato što su oni neka pravila uveli od 31 jula, ako se ne varam, ili tu negde. Malo su povisili kriterijume. Što se tiče papira koji se podnose, ma uvek nekom nešto može pasti na pamet. Znam neke ljude kojima su naknadno tražili lekarski pregled (koji se dobija samo u jednoj ili dve institucije u Srbiji, ne može i ne važi bilo koja ordinacija i sl.). Takođe zavisi i koji je posao u pitanju, ako već govorimo o poslovnoj ili radnoj vizi. Neki će dobiti brže, kod nekih će proces ići malo sporije, ali to je to.

Da, onih 59.1% uspešnosti LMO je na svetskom nivou, iz svih država sveta. Sreća te nije samo iz Beča, mada ni svi naši ne dobijaju vize tek tako. Bude i među njima odbijenih.

Back