Laura86
Zainteresovan član
- Poruka
- 354
Niko mi nista nije odgovorio, al ajde da ponovim. Recite mi, iskusniji, koji je drugi nacin da se ode a da nije preko FSW programa, kakva je sansa da se nadje poslodavac preko interneta i oglasa? Molim vas, koji jos nacin postoji, ne razumem bas onaj PNP ? da li preko njega mora da se ima vec neki ugovoren posao, ili da smo vec radili u Kanadi? Hvala unapred.
Pokusavala sam da ti posaljem poruku, ali izgleda da ne mogu jer nisi dovoljno poruka jos uvek ovde stavila. Prouci opciju iseljenja u Kvebek, oni su prilicno fleksibilni sto se tice zanimanja, ali zato ti traze B2 iz francuskog. To je jedna od opcija da odes tamo a da nisi na FSW listi i da nemas poslovnu ponudu. Glavni aplikant treba da polozi i IELTS iz engleskog i B2 francuski, a bracni partner samo francuski. O ovim programu znam najvise posto smo i sami u tome tako da cu ti reci sve sto budem znala, ako te zanima.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/

ostaje ta opcija za ucenje francuskog....ili da trazimo drugo neko resenje ili drugu neku zemlju...

Nama uopste nije bitno u koji deo zemlje bi otisli, oboje znamo engleski, MM odlicno, ja malo slabije ali sasvim dovoljno. Interesuje me koji je to prvi korak koji treba da nacinimo? Gledala sam onu listu deficitarnih zanimanja i ni jedno od nas dvoje nije na njoj, tako da kapiram da ne bi mogli da apliciramo kao FSW. Dajte savete, sta prvo da ucinimo, stvarno mo novi u svemu ovome, ali zelimo da odemo i spremni smo na sve savete i sugestije. Hvala svima