Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Mi smo danas uradili lekarski :super:
Kao sto rece canadainmydreams - fini gospodin i fine gospodje/doktorke vas prime, pregledaju, ispitaju, upisu sve, vi se potpisete, platite i idete u Resavsku na snimanje pluca.
Sve zajedno je trajalo oko 3 sata.
Rezultate ne znamo - valjda to tako treba? Ili mozemo da pitamo?
A poslace u London cim im stignu snimci pluca - sto znaci ili sutra ili sledece nedelje. Dva puta nedeljno se preuzimaju ti snimci (tako kaze dr iz Resavske).
Kako god bilo, mi odosmo malo iz Bg-a da odmorimo :bye:
Kad se vratimo ce taman sva dokumenta biti prevedena, pa i to saljemo za Bec :D

e necete verovati sta se meni desilo... danas sam dobila mail iz beca da oni nisu primili rezultate nasih lekarskih i da nam daju rok od dva meseca da ih uradimo! wtf!!!!! naravno, odmah sam zvala iom - oni me uveravaju da je sve bilo regularno s njihove strane - sklona sam da im verujem jer znam da se deo svega unosi online, a onda se salje i hardcopy, da tako kazem. znaci, verovatno je neko negde to zaturio. i sada moram da se cimam i trazim taj regional medical office u londonu da vidim da li su poslali becu - da znate, i to sam saznala, ako je proslo vise od 4 do 6 nedelja od kada su vam rezultati poslati za london, mozete da zovete tamo i da pitate sta je s vasim rezultatima - sada cemo videti da li i kako to funkcionise. bar su u pitanju englezi koji ce ipak, mislim, pre odgovoriti na upit od austrijanaca...

sta da vam kazem, prvo su mi dva puta trazili proof of funds jer ih je neko izgubio kada sam prvi put slala, sada ovo...

ali bar da znate da izgleda stvarno ima neke veze kad vam se gubi adresa sa ecas, jer meni se danas upravo pojavila i taman sam se zaradovala...

odoh da jurim, jeste da nikoga necu naci sada, ali bar da budem spremna za sutra da sedim na telefonu, mail mogu poslati odmah.

valjda se ovo desava samo meni i nece nikome vise:(

ne znam sta se desava sa mojim porukama... nadam se da ce sad biti OK....

@vmh a i svi ostali sa pozitivnim pomakom - svaka cast!!!! cestitamo!!!! valjda ce mo i mi uskoro saznati kakav je to osecaj... uzivajte i srecan novi pocetak!

@medusa - odgovorila sam i ranije ali nesto sam imala problema sa porukama, kontaktirah moderatora, valjda je sad OK... elem, kod nas nista novo :( , ni traga ni glasa ovima i Beca...
zao mi je zbog toga sta se vama desava - nadam se da ce brzo da se razresi misterija ko je i gde zaturio vas medical. Drzim vam palceve i da znas da i mene polako hvata frka....
nas medical je poslat jos 16.6 . (odradili ga 2.6.), ali je poslat za Pariz (mi smo "iseljenici" po drugi put :) ) jer je to regional medical office naseg DMP-a... vec smo slali mail u Bec (na koji nam naravno nisu odgovorili) da proverimo da li je paket stigao, ... cekamo i grickamo nokte... verovatno cemo ponovo da ih cimnemo danas.....

Poslednja izmena:
e necete verovati sta se meni desilo... danas sam dobila mail iz beca da oni nisu primili rezultate nasih lekarskih i da nam daju rok od dva meseca da ih uradimo! wtf!!!!! naravno, odmah sam zvala iom - oni me uveravaju da je sve bilo regularno s njihove strane - sklona sam da im verujem jer znam da se deo svega unosi online, a onda se salje i hardcopy, da tako kazem. znaci, verovatno je neko negde to zaturio. i sada moram da se cimam i trazim taj regional medical office u londonu da vidim da li su poslali becu - da znate, i to sam saznala, ako je proslo vise od 4 do 6 nedelja od kada su vam rezultati poslati za london, mozete da zovete tamo i da pitate sta je s vasim rezultatima - sada cemo videti da li i kako to funkcionise. bar su u pitanju englezi koji ce ipak, mislim, pre odgovoriti na upit od austrijanaca...

sta da vam kazem, prvo su mi dva puta trazili proof of funds jer ih je neko izgubio kada sam prvi put slala, sada ovo...

ali bar da znate da izgleda stvarno ima neke veze kad vam se gubi adresa sa ecas, jer meni se danas upravo pojavila i taman sam se zaradovala...

odoh da jurim, jeste da nikoga necu naci sada, ali bar da budem spremna za sutra da sedim na telefonu, mail mogu poslati odmah.

valjda se ovo desava samo meni i nece nikome vise:(

Stvarno uzas! Izgleda da je birokratija s.... svuda a ne samo kod nas :think:
Bas mi je zao, nadam se da ce se ubrzo sve srediti kako treba.

Hvala puno svima, i naravno, zelim da sto pre stignete do cilja!!!! U Bec cemo verovatno sledece nedelje!!!!

@medusa jako mi je zao zbog vas i nadam se da ce se to resiti. Stvarno ne mogu da verujem da se takve stvari desavaju! Zelim vam svu srecu i znam da ce to biti sve ok samo sto se produzava vreme cekanja, a to je ono najteze!!!! Pozdrav

vmh, sve cestitke! uzivajte:)

@victorecho: nama je doktorica u iom koja je radila preglede rekla da je problem sigurno u londonu kao jer su dobili novog menadzera itd, probala sam da nadjem broj telefona ili neki direktan mail ali nista.

inace, zvala sam bec, rekli su posaljite mail, sto sam i uradila a malopre i fax sa kopijama priznanica iz iom, u londonu nisam uspela uopste da dodjem do zivog pileta, samo mi se javljaju automati... horor! ne mogu da verujem prosto da se nesto ovako desava.

hvala svima koji su se javili i pokusali da pomognu, valjda cemo se nekako iskobeljati iz ovoga. samo bi mi bilo stvarno uzasno tesko da umesto da sada zavrsavamo, kao sto bi trebalo, odemo negde na kraj neke kolone i cekamo jos ko-zna-koliko zbog greske nekog... sta bih sve rekla, tj. napisala sada, nemate pojma, ali me strah moderatora... mada, verujem da bi mi i moderator progledao kroz prste obzirom na okolnosti

@meduza - a da probas da nadjes broj posiljke (ne znam kako salju iz iom-a, ali mora da je ili neki kurijer ili preporuceno.... - ali bi trebalo da imaju neki broj posiljke) pa da potrazis (track&trace mail) kad je uruceno u Londonu, tako da i taj podatak posaljes ovima u Becu - kao jos jedan dokaz da je sa vase starne sve regularno... ne znam, cisto predlazem.. :(

p.s. verovatno vec znas, ali ako je poslato obicnom postom, na sajtu poste srbije mozes da vidis do momenta kad je otpremljeno iz zemlje a onda potrazi na sajtu britanske poste (trebalo bi da je link: https://www.royalmail.com/portal/sme/track?catId=62200738&mediaId=63900708) da vidis kad je stiglo i kad je uruceno...

vmh, sve cestitke! uzivajte:)

inace, zvala sam bec, rekli su posaljite mail, sto sam i uradila a malopre i fax sa kopijama priznanica iz iom, u londonu nisam uspela uopste da dodjem do zivog pileta, samo mi se javljaju automati... horor! ne mogu da verujem prosto da se nesto ovako desava.

hvala svima koji su se javili i pokusali da pomognu, valjda cemo se nekako iskobeljati iz ovoga. samo bi mi bilo stvarno uzasno tesko da umesto da sada zavrsavamo, kao sto bi trebalo, odemo negde na kraj neke kolone i cekamo jos ko-zna-koliko zbog greske nekog... sta bih sve rekla, tj. napisala sada, nemate pojma, ali me strah moderatora... mada, verujem da bi mi i moderator progledao kroz prste obzirom na okolnosti

Svasta se desava sa tim procedurama. Mene su na pr zvali krajem januara kad im je stigla dopuna za dete da me pitaju gde su glavni dokumenti a oni su bili poslati u decembru - bas sam se bio sokirao. Na moj odgovor su rekli nesto tipa "ok onda nacicemo ako je tako...". Umesto da dobijem AOR u decembru dobio sam ga u martu. Treba ih ganjati svakako jer druge nema...
Kad kazes da si zvala bech i da su ti odgorovirli ako mozes da mi kazes broj telefona i lokal ili sta vec da se i ja cujem sa njima u vezi moje procedure posto se prilicno oduzilo.
Hvala i nadam se da ces razmrsiti gde je zapelo.

cao svima!
ja sam nova na forumu i pokusavam danima da priupitam nesto,ali ocigledno me moderator ignorise!!! :roll: imam jako puno pitanja za sve vas koji ste vec u poodmakloj fazi,ja sam tek na pocetku,zaprvavo tek krecemo u prikupljanje papira,polaganje engleskog...ali nadam se do kraja godine da cemo sve to zavrsiti.interesuje me da li je iko od vas aplicirao za manitobu?moj brat je tamo vec 4 godine pa cemo aplicirati za spajanje porodice.koliko sam procitala na forumu misic misa je izgleda aplicirao nesto tako,da li sam u pravu?
i za kraj cestitam svima koji su ovih dana dobili lepe vesti,ne mogu ni da zamislim kako je lep osecaj!!

Kada se vec prica o azurnosti i kako mnogi cekaju i cekaju,pa im ne posalju lekarske,pa im stignu a ovi ne odgovaraju....uhhh,sta se to desava?
Ja sam pre 3 meseca poslao aplikaciju za mene i porodicu u Bec,varijanta Quebec.Vec tri meseca nista,niti skidaju novac sa kartice,niti mail...:(.Obicno vec posle mesec dana skinu novac i krenu da rade nesto,zakazjuju intervju itd.Ovako,vec tri meseca......nije mi neka bas frka,znam da ljudi dosta cekaju i nailaze na svakakve probleme,samo ne znam da li je i ovo njihova azurnost i da li da i dalje cekam ili da saljem mail i kazem "Skidajte mi pare vec jednom"

Back