Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hitno pitanje za sve vas koji trenutno slavite :) Popunjavam formulare i sve je spremno za slanje ali me muci jos jedna stvar. Da li je iko imao u trenutku apliciranja neki auto, kes ili stambeni kredit? Odnosno zanima me da li oni mogu kod naseg kreditnog biroa da provere da li smo optereceni nekoim kreditom pa da mi to odbiju od settlement funds koje navedem.... Joj :(

redapple i bicevaljda - tako se to radi! sve cestitke, radujemo se sa vama! ma znala sam ja... sad samo jos da se mase ponovo te nase gomilice naredne nedelje i posalju i nama ppr! jos nisu, ali SAMO STO NISU! VictorEcho, vama jel' stiglo?

wooo mora da je dobar osecaj:)

la piafetta - ne tripuj bas toliko:) - u manjim dozama je sasvim normalno i svi smo kroz to prosli ali ti si mozda dostigla new high - kreditni biro nece niko zvati:) too much nicotine + caffeine? znam kako to izgleda, samo opusteno i jos malo radovacemo se i sa tobom:)

redapple i bicevaljda - tako se to radi! sve cestitke, radujemo se sa vama! ma znala sam ja... sad samo jos da se mase ponovo te nase gomilice naredne nedelje i posalju i nama ppr! jos nisu, ali SAMO STO NISU! VictorEcho, vama jel' stiglo?

la piafetta - ne tripuj bas toliko:) - u manjim dozama je sasvim normalno i svi smo kroz to prosli ali ti si mozda dostigla new high - kreditni biro nece niko zvati:) too much nicotine + caffeine? znam kako to izgleda, samo opusteno i jos malo radovacemo se i sa tobom:)

Upravo to, uz jutarnju kafu i cigaru svakojake nove ideje padaju na pamet :))

joj blago tebi...ti pakuješ kovertu....mi ćemo tek u decembru ako sve bude teklo po planu
apliciraš za federal ili quebec?

sretno!

FSW, jeste pakujem al pocela sam da skupljam papire jos u aprilu :) Tako da mi je trebalo dobra 4 meseca i jaaako puno zivaca dok sam se izborila sa svim biroktratskim i administrativnim preprekama.
Srecno i tebi sa svim tim i samo stalno sebi ponavljaj da je svaki okrsaj sa nekom nadrndanom salterusom ustvari jos jedan korak blize slanju aplikacije :)

10. maj 2010. poslali aplikaciju
17. oktobar 2010 dobili email sa brojem
20. decembar 2010 - poslali kompletne papire
20. januar 2011 - poslali dopunu za bebu
14. mart 2011 - dobili pismo od Becha AOR
-
-
-
21. avgust 2011 cekamo medical :(

Puno srece! Drzim fige vama, nama i svima koji cekaju bilo sta (PER, MR,PPR) !:ok:

Poslednja izmena:
MeBo,barni,misic misa,Викториа Hvala na zeljama,cestitkama,a pozdravljacemo se preko okeana :D

barni
eto vama PER sledece sedmice

Le_Piaffeta
svaka cast,neka vam je sa srecom.nema da brinete imaju oni u DHL-u ogromne koverte,navikli su se :D Kako ste uspeli toliko papira da skupite,moji papiri bili samo 600.g,ako vaga ne laze :D

MeBo,barni,misic misa,Викториа Hvala na zeljama,cestitkama,a pozdravljacemo se preko okeana :D

barni
eto vama PER sledece sedmice

Le_Piaffeta
svaka cast,neka vam je sa srecom.nema da brinete imaju oni u DHL-u ogromne koverte,navikli su se :D Kako ste uspeli toliko papira da skupite,moji papiri bili samo 600.g,ako vaga ne laze :D

Za kilazu mogu da zahvalim ugovorima o radu produzavanim na po 3 ili 6 meseci, pa ih na kraju imam 24 kom a sve na po 5 strana minimum a ni suprug nije daleko, prosto strasno :(
No vazno da to konacno otputuje :)

pozdrav svima,
evo i mene sa odmora, cestitam svima koji su dobili pozitivne odgorore i zelim sretan put,
Janko Pavle pozdrav i tebi, molim te reci mi da li si dobio neki odgovor iz Beca , vidim da si napisao da cekas medical
kod nas je bila ovakva situacija
24.04.2010 poslali papire u Sidney
18.10.2010 dobili pozitivan odgovor
21.11.2010 poslali papire u Bec, sa dopunom za novorodjence
14.03.2011 dobili AOR
i od tada nista...
pozdrav,

Hitno pitanje za sve vas koji trenutno slavite :) Popunjavam formulare i sve je spremno za slanje ali me muci jos jedna stvar. Da li je iko imao u trenutku apliciranja neki auto, kes ili stambeni kredit? Odnosno zanima me da li oni mogu kod naseg kreditnog biroa da provere da li smo optereceni nekoim kreditom pa da mi to odbiju od settlement funds koje navedem.... Joj :(

Mislim da to niko ne proverava. Mi smo zivi primer, i dalje imamo stambeni kredit u Srbiji koji i dalje otplacujemo. I tad su me ljudi pitali kako ides u Kanadu a tek si kupio stan :-) Ljudi su najvise ograniceni u sopstvenom umu, kad se ta barijera probije, dalje je sve lako...

pozdrav svima,
evo i mene sa odmora, cestitam svima koji su dobili pozitivne odgorore i zelim sretan put,
Janko Pavle pozdrav i tebi, molim te reci mi da li si dobio neki odgovor iz Beca , vidim da si napisao da cekas medical
kod nas je bila ovakva situacija
24.04.2010 poslali papire u Sidney
18.10.2010 dobili pozitivan odgovor
21.11.2010 poslali papire u Bec, sa dopunom za novorodjence
14.03.2011 dobili AOR
i od tada nista...
pozdrav,

Pozdrav,

Nisam dobio nikakav odgovor sem tog AOR-a, kulturno sacekao 4 meseca kako je pisalo u pismu. Posle toga:
19.7.2011 i 10.8.2011 sam poslao emailove ali NISU ODGOVORILI :confused:

Ne znam sta da ocekujem - nadam se pozitivnom iskodu do nove godine.
Znam ljude koji su cekali 4-5 godina na pozitivan odgovor i to za mene nije pozitivno.
Australija mnogo bolje i profesionalnije odradjuje proceduru - bar znas na cemu si u svakom trenutku.
Posto nam je ideja bila da ne zivimo ovde spreman sam da odem bilo gde gde se postuju ljudska prava i gde ljudi nisu ovoliko bahati kao ovde.

Mi koji smo predali aplikaciju pred ukidanje procedure 2010 (april-jun) smo najgore prosli i cekamo na svaku fazu mnogo vise nego ljudi po aktuelnom i proslom konkursu.

Najstrasnije mi je ovo "cutanje administracije" jer mi lici na ovo ovde, a zbog toga bih upravo da se selim.

Pozdrav svima i cestitke onima koji su uspeli da zavrse proceduru ili su pred zavrsetkom

Pozdrav svima,
Isla sam do kanadske ambasade u Bgd i rekli su mi da je procedura najverovanije prolongirana zbog promene statusa tj. zbog novog clana porodice, ali da ne bi trebali dugo da cekamo na odgovor. Mislim da treba biti uporan i s vremena na vreme slati emailove, jer oni su duzni da nam odgovore.
pozdrav i javi ako dobijes neki odgovor

Prvo cestitke redapple i bicevaljda!!!!

Mi bili na odmoru, upravo se vratili i prvo proverih mail (zbog izbegavanja bilo koje vrste stresa na odmoru nismo proveravali mail uopste :))... na zalos za sada nista, ali se iskreno nadam da ce biti ovih dana....

Back