Kako do Kanadske iseljeničke vize?

jos uvek je zanimljiva i bice bolja ako mi koji smo preostali
damo sve od sebe kao sto su to radili stari vukovi:

klika,yugoslav,freeze,maya cy,AleksandarA,Gman,javorka,grandic,dassal,gmina,
kosava,native,preety,srna,korana,landlord,ministry ,daes daimar i mnogi drugi.
.......i naravno sale0509!
Nemoj izostavljati Arlingtona, i on je doprineo da tema bude zanimljiva.

Takodje bih zeleo da dodam i Slobodana Kondica.Covek stvarno zasluzuje sve pohvale za svoj doprinos.....

Iskrene čestitke i puno sreće. Kakvi su vam planovi, gde nameravate da se smestite? izvini, ali nešto ne mogu da se setim, kada ste vi poslali aplikaciju i kako je tekla procedura? veliki pozdrav svim forumašima!!!

Smesticemo se kod prijatelja za pocetak u Saskatoon-u. Aplicirali smo davno i vise se i ne secam tacno datuma, cini mi se da je proslo 2,5 godine i sve do pocetka ove godine nismo imali nikakvih informacija.Tek ove godine smo poceli da dobijamo mailove i sta da im posaljemo za dopunu.Sve u svemu na kraju se dobro zavrsilo i isplatilo se cekati.Hvala na cestitkama

Cestitam svima Novu izelim vam puno viza :)
mi smo se skupili prvog kod nas sa klincurlijom i bilo nam je divno,
grandic, tisha, maya cy i nas dvoje i gomila puzavaca,
yugoslav je otisao tamo kod vas za praznike al sta ces ,
dosad smo se druzili na forumu sad se druzimo uzivo ovde, snalazimo se :))
cekamo ostale...

Mi smo nakon uplate ponovo dobili pismo iz Beca da je nas fajl sada otvoren i da ga proucavaju.Moramo da imamo strpljenja..Nije lako.z:cry:
Pa da sledecu Novu godinu slavimo u Kanadi!!!:deda::zima2::zima::zimag:
Srecan Bozic i Nova godina.:zjelka2:

Srecan Bozic i Nova godina svim forumasima!

Kada ste uplatili bese? Meni je 22.10. stiglo poslednje pismo da sam stavljen na listu cekanja za razgovor. Kad ce bre taj razgovor!? :D

Pozzzz!

Srecan Bozic i Nova godina svim forumasima!

Kada ste uplatili bese? Meni je 22.10. stiglo poslednje pismo da sam stavljen na listu cekanja za razgovor. Kad ce bre taj razgovor!? :D

Pozzzz!
Posto smo greskom prvo uplatili za federal a tek posle preko kartice za Kvebek racuna nam se od dana kada su skinuli pare a to je 15.12.2010.Tebi su dosta brzo obradili fajl nama su tek od ovog datuma poceli obradu.
Nadam se da cemo i mi uskoro dobiti obavestenje za razgovor!!!

Pitanje za MARKOW
Kada ste dobili provincijalnu nominaciju onda ste se prijavili za federal .Kako je to teklo i kako ste izvrsili uplatu za aplikaciju za federal!?

Ovako, nominaciju smo dobili negde u maju... u papirima koji stignu uz nominaciju pisalo je sta i kako dalje, uglavnom kada smo nakupili sve papire i formulare koje su trazili da popunimo (dakle uglavnom kopije pasosa, izvoda iz maticne i knjige vencanih, potvrde iz SUP-a o nekaznjavanju s prevodima - sve ostalo tipa diplome, potvrde o novcanim sredstvima, izjave poslodavca i IELTS smo slali vec radi nominacije, i to nam sad nisu trazili), slali smo u Bec DHL-om negde u julu. Pri tome smo uplatili taksu za obradu, odvojeno na dve uplatnice. Uplatili smo u dinarima u filijali Komercijalne Banke u Novom Sadu (dakle nije obavezno da ides u BG bas u Kneza Milosa). U svim vecim filijalama Kom.Banke vec imaju instrukcije i to nije problem. Posle par dana zvao nas je sluzbenik iz Beca da kaze da fali jedna od uplatnica (iako su obe bile spakovane u malu odvojenu kovertu, valjda mu je negde ispala na pod pa ga mrzelo da se saginje :/ ). Morao sam opet da im saljem (moje) obe kopije uplatnice, i nedelju dana dobili smo pismo i nesto u formi fiskalnog racuna za te nase uplate. Na pismu je stajao pogresan broj fajla, ali na racunu je bio ispravan - sto sam tek kasnije skontao. Posle par meseci stigao je postom poziv da im saljem kopiju vojne knjizice s prevodom i da popunim formular gde sam jos bio i gde sam radio u medjuvremenu za ta 3 meseca. Posle jedno mesec dana stigao je postom poziv za lekarski i da uplatim jos po jednu taksu za izdavanje vize (opet smo placali u din preko filijale Kom.Banke u NS). I to smo odradili i poslali (ovaj put FedEx-om - dosta je jeftinije), i posle jedno 3 nedelje stigao je poziv telefonom iz ambasade da dodjem po pasose. Zvali su me na fiksni telefon i ostavili poruku na sekretarici (a to je broj koji nigde nisam naznacio u formularima - verovatno su ga nasli u imeniku)... Obzirom da kod nas cesto nestaje struje - imao sam srece da taj dan nije nestalo, pa je poruka ostala sacuvana u sekretarici :D

Poslednja izmena:
Srecna nova 2011! Da nam donese zdravlja, radosti i puuuno VIZA!z:Dz:Dz:D

vidim nesto se usporio forum - verovatno svi cekamo li cekamo... pa stvarno bi moglo da se ubrza malo...:bob:

kod nas nema nista novo, samo ne znamo da li je to dobro. poslali smo decembra dopunu koju su nam trazili: vojnu knjizicu i jos jedan papir iz banke - valjda su izgubili onaj prvi, ali poslala ja i kopiju prvog pisma i novu potvrdu o stanju na racunu; da nije markow pisao kako su i njemu gubili papire, stvarno bih se zabrinula mnogo, ovako sam se brinula samo maloz:hm:

bi li neko napisao koliko je cekao nakon slanja dopuna da se jave? ali ako ikako moze nesto konkretnije a ne samo "brzo" jer su se zivci istanjili, istanjili od ovog cekanja:zroll:

Back