Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozdrav svima.
Novi smo na forumu. Iscitrali smo mnogo postova, ali nismo nigde nasli detalje sta sadrzi pismo poslodavca i na koji nacin se od strane Kanadske vlade proverava istinitost sadrzine.
Da pojasnim - radim kao konobar i asistent menadzera u jednom restoranu u NYC. Plata i svi doprinosi su mi placeni na osnovu konobarske pozicije. Ako je poslodavac voljan da mi izda papir u kojem pise da sam radio kao Menadzer FULL TIME POSITION, na koji nacin bi Kanadska vlada to mogla da ospori?
Puno hvala svima koji mi pruze informaciju

:)

Znaš li šta sad dalje biva? Koliko traje sam transfer dokumenata u Beč i da li te Ambasada kontaktira, ili šalje opet neki svoj AOR, ili nešto treće? Koliko vremena treba Visa Office-u da napokon izda vize?

Nemam pojma iskreno kako ide dalje. Verovatno cemo morati ponovo da saljemo uverenja o nekaznjavanju, jer uskoro istice 6 meseci od onih prvih koje smo poslali. Nagadjanja su da je sledeci korak pored neke moguce dopune dokumenata medical request. Sad opet sledi tura cekanja... Na onom Koenovom forumu imas uvid da smo mi najduze cekali - 158 dana. S obzirom da nam je cek unovcen 7. septembra, cekali smo na PER puna 4 meseca, a to je bas dosta u odnosu na druge aplikante. Diskriminacija! :) Ali posle ovoga mi ne smeta da cekam, nadam se da smo u septembru sa one strane okeana... ;)

Poslednja izmena:
Nemam pojma iskreno kako ide dalje. Verovatno cemo morati ponovo da saljemo uverenja o nekaznjavanju, jer uskoro istice 6 meseci od onih prvih koje smo poslali. Nagadjanja su da je sledeci korak pored neke moguce dopune dokumenata medical request. Sad opet sledi tura cekanja... Na onom Koenovom forumu imas uvid da smo mi najduze cekali - 158 dana. S obzirom da nam je cek unovcen 7. septembra, cekali smo na PER puna 4 meseca, a to je bas dosta u odnosu na druge aplikante. Diskriminacija! :) Ali posle ovoga mi ne smeta da cekam, nadam se da smo u septembru sa one strane okeana... ;)

Da, baš je trajalo u vašem slučaju, no to je sada sve iza vas i gledajte samo napred. :ok:

Posto je meni nedostajalo mesec dana da napunim cetiri godine radnog iskustva u jednoj firmi, zamolila sam suprugu bivseg pacijenta da mi napise da sam u periodu od sest meseci bila caregiver i ona je to potpisala i u detalje objasnila koje su bile moje duznosti i stavila svoj broj telefona.Verujem da nece biti problema oko toga.I da, iz firme nisam slala radnu knjizicu vec pismo poslodavca.
Suprug ima samo dve godine staza upisane u knjizicu, za ostalo smo objasnili kako je to u nasoj zemlji i da je radio svasta, a najvise na svojoj zemlji i predali izvode iz katastra o posedovanju zemlje. Nisam bas sigurna da principal aplicant moze tako lako proci sa tim- pogotovo ako treba da dokaze prilican broj godina radnog iskustva.
Za dokaz o poznavanju jezika polaze se IELTS, ima na netu gomila materijala, i salje se original rezultata.

Pozdrav svima.
Novi smo na forumu. Iscitrali smo mnogo postova, ali nismo nigde nasli detalje sta sadrzi pismo poslodavca i na koji nacin se od strane Kanadske vlade proverava istinitost sadrzine.
Da pojasnim - radim kao konobar i asistent menadzera u jednom restoranu u NYC. Plata i svi doprinosi su mi placeni na osnovu konobarske pozicije. Ako je poslodavac voljan da mi izda papir u kojem pise da sam radio kao Menadzer FULL TIME POSITION, na koji nacin bi Kanadska vlada to mogla da ospori?
Puno hvala svima koji mi pruze informaciju

Evo ovde sta treba da pise u pismu:http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5610E.PDF

Mislim da niko nece nista osporavati, vec ce mozda pozvati kontakt koji je ostavljen na kraju pisma da provere da li je sve tako kako pise. Opet, uzmite ovo sa rezervom, to je samo moje misljenje.z:poz:

Evo ovde sta treba da pise u pismu:http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5610E.PDF

Mislim da niko nece nista osporavati, vec ce mozda pozvati kontakt koji je ostavljen na kraju pisma da provere da li je sve tako kako pise. Opet, uzmite ovo sa rezervom, to je samo moje misljenje.z:poz:

Hvala puno!
Mislim da ste provelai vise vremena na forumu od mene, pa me interesuje da li znate nekoga ko je imao "slican problem" kao i ja, da bih mogao da ga pitam?
Hvala jos jednom

Hvala puno!
Mislim da ste provelai vise vremena na forumu od mene, pa me interesuje da li znate nekoga ko je imao "slican problem" kao i ja, da bih mogao da ga pitam?
Hvala jos jednom

Ha, ha, trenutno zivim na ovom i jos jednom forumu, cekajuciiii...Ne mogu da se setim nekog sa tim problemom, ali eto ja- iz firme poslato pismo i nista vise, ako budu zvali reci ce u pravnoj sluzbi da je sve u pismu tacno i ne vidim sta bi jos mogli da traze vezano za to.

Pa mislim da je sve jedno jer priznaju oba, a sad po tezini mislim da je TCF laksi... Ja se jos razmisljam za februar videcemo , imam jos par dana da odlucim.
@donivas, gde ste polozili Delf, kako je bilo?

U Novom Sadu u francuskom kulturnom centru. Dobili smo zeljeni rezultat, sto znaci da je bilo uspesno. Ipak, moram priznati da je ceo proces ucenja francuskog od nule, uz sve ostale obaveze, bio prilicno stresan, pogotovo jer nam je to jedina preostala opcija sto se tice Kanade. Trudili smo se da ne shvatimo to tako dramaticno, ali ne vredi... ni ne osetis da se nerviras. Kad sletimo u Kanadu - svi na jogu!!! :)

Ha, ha, trenutno zivim na ovom i jos jednom forumu, cekajuciiii...Ne mogu da se setim nekog sa tim problemom, ali eto ja- iz firme poslato pismo i nista vise, ako budu zvali reci ce u pravnoj sluzbi da je sve u pismu tacno i ne vidim sta bi jos mogli da traze vezano za to.

Eh, odlicno, tacnije bas bih voleo da je tako, mada kad malo bolje i razmislim - ne bi ni moglo biti drugacije ;)
Da li biste mogli da postavite neke linkove kako bih nasao materijal za ucenje i polaganje IELTSa?
Hvala do neba!

Ja sam poslao moju aplikaciju 6. decembra preko UPS-a , najjeftiniji su 1700din , aplikacija je bila za par dana u Sydneju a 15. decembra su mi skinuli sa kartice pare 550$.
E sad pojima nemam sta dalje, kapiram da cekam tej neki aprooval number ili sta vec a da li neko zna po ovom novom koliko se ceka do njihovog bilo kakvog odgovora da ste u procesu.
Vidim da je korisnik "canadainmydreams" podneo u Julu a da su tek sad u Januaru dobili odgovor da su u procesu sto je skoro 6 meseci????
I takodje mi nije jasno od istog korisnika napiano ranije da se jedan paket salje u Sydnej a da treba da imamo od svega 2 kopije da bi posle drugi paket (ako nas pozovu) slali u Bec???Meni to zvuci neozbiljno..

Back