Kako dalje?

Pa da, oni se vole...
Doduse, ne poznaju se bas najbolje...
Sad, on je ostavio svoju decu, a i ona hoce da ostavi svoju... Samo zbog njega...
Ah, kakva ljubav... :roll:
Malo mi je muka, ne znam stvarno sta mi je...

Ljubav JESTE dovoljna kao polazna osnova i kao temelj za brak i za decu.Od te emocije sve i pocinje. I sam sam se razveo zato sto nije postojala ljubav,vise smo bili vencani prijatelji.

Zato treba znati kako postupati sa ljubavlju,to je komplikovana i najtananija emocija koja postoji.

Slucajni prolaznik:
Ukratko. Ja sam razveden a ona u braku. Oboje imamo decu. Volimo se. Njen muz ne da lak tj. sporazuman razvod nego insistira da deca budu njemu poverena. Ona bi mozda i pristala na to ali ja "znam" da bez svoje dece ne bi bila "kompletna" i da bi kad-tad meni pocela prebacivati. On zna za mene i spreman je da joj oprosti jer misli da je delimicno i sam kriv...
Ajde ako neko ima nesto pametno da kaze ne ovu temu neka to uradi. Vec mi je jako mucno da se krisom sastajemo a ne resavamo problem koji, eto vec vise od pola godine postoji. Mi se ustvari vrlo slabo pozmajemo, samo se volimo i odlican je sex i cini nam se da bi to bilo i na svim drugim poljima.
Najvise mi smeta to sto cu joj ja, po svemu sudeci, rasturiti njen brak zarad mogucnosti da mi stvarno pronadjemo zajednicku srecu. A sta ako ne uspe? Da li je ljubav dovoljna?
Samo, molim vas, nemojte filozofirati nego nesto iz licnog iskustva ili ako ste culi neku istinitu pricu bilo "za" ili "protiv" nas...
Imala sam jedno slicno iskustvo i mogu da ti kazem da ljubav nekada nije dovoljna.Na veliku zalost!Kod mene se zavrsilo tragicno.Nadam se da ces ti imati lepse iskustvo od moga.Zelim ti puno srece u buducnosti ma kako god da se odlucis!Pozdrav!

Dont_Break_The_Oath:
Ljubav JESTE dovoljna kao polazna osnova i kao temelj za brak i za decu.Od te emocije sve i pocinje. I sam sam se razveo zato sto nije postojala ljubav,vise smo bili vencani prijatelji.

Zato treba znati kako postupati sa ljubavlju,to je komplikovana i najtananija emocija koja postoji.

Kanskje...
A mozda i ne????
Ali on uopste nije siguran u svoju ljubav.
I kakva je to ljubav kada kaze da se vrlo slabo poznaju??
Da li mozes da volis nekog koga "vrlo slabo poznajes"?
I cemu to vodi?

Auuu, koliko dobrih stvari, koliko razumevanja i koliko nerazumevanja... Da, neki mnogo pojednostavljuju stvari. Mozda zbog sturih informacija na poceku? Pa evo mala dopuna:
Ja sam se razveo sporazumno i moja deca su kod mene (jer se tada cinilo da je tako najbolje, sada vise nisam tako 100% siguran ali to je druga tema...).
Ma "gledamo" se mi vec deset godina ali nismo ni sanjali da je to uzajamno. I to gledanje se konketizovalo jednim razgovorom, voznjom kolima... i pocela je vrlo strasna veza. Sada je veza "sazrela" dovoljno da nesto i uradimo. A pod "da se ne poznajemo" podrazumevam da nikada nismo noc proveli zajedno, probudili se zajedno, letovali zajedno... nego "samo" kratka vidjenja i ogroman broj SMS-a i telefonskih razgovora. Bili smo i kod advokata koji je savetovao sporazum a nikako cimanje po sudu i centru za socijalni rad. Zato sam i trazio vasu pomoc jer ja sam slobodan a nju mogu da uniste te stvari. (Mislim da zelenooka moze da zaboravi svoje komentare i da sa malo vise paznje cita temu i sa vise odgovornosti odgovara.) Ne bih ja javno iznosio svoju nesigurnost i tugu da nisam stvarno ocajan!

Slucajni prolaznik:
Auuu, koliko dobrih stvari, koliko razumevanja i koliko nerazumevanja... Da, neki mnogo pojednostavljuju stvari. Mozda zbog sturih informacija na poceku? Pa evo mala dopuna:
Ja sam se razveo sporazumno i moja deca su kod mene (jer se tada cinilo da je tako najbolje, sada vise nisam tako 100% siguran ali to je druga tema...).
Ma "gledamo" se mi vec deset godina ali nismo ni sanjali da je to uzajamno. I to gledanje se konketizovalo jednim razgovorom, voznjom kolima... i pocela je vrlo strasna veza. Sada je veza "sazrela" dovoljno da nesto i uradimo. A pod "da se ne poznajemo" podrazumevam da nikada nismo noc proveli zajedno, probudili se zajedno, letovali zajedno... nego "samo" kratka vidjenja i ogroman broj SMS-a i telefonskih razgovora. Bili smo i kod advokata koji je savetovao sporazum a nikako cimanje po sudu i centru za socijalni rad. Zato sam i trazio vasu pomoc jer ja sam slobodan a nju mogu da uniste te stvari. (Mislim da zelenooka moze da zaboravi svoje komentare i da sa malo vise paznje cita temu i sa vise odgovornosti odgovara.) Ne bih ja javno iznosio svoju nesigurnost i tugu da nisam stvarno ocajan!

Ja izbroja najmanje 4-oro dece ovde koje planirate da -izvodite ne put-...uffffffffffffffffffffffffffff
Prikane, imala sam slicno iskustvo..samo ja sama..on sa zenom koju ne podnosi.....u meni je nashao SVE sto je ikada u jednoj zeni trazio.....ja u njemu....ali postojao je problem-DETE!!!Na kraju je ostao u tom braku...zbog deteta koje je bilo ocajno kada je rekao da ih ostavlja....Moja tuga i njegova...je bila ogromna....ali ...shvatili smo da bi detetova bila josh veca..Na zalost i to dete nije bash malo...krenuce svojim putem...a on ...i sada je nesrecan....i ostace to.....Ja sam sada sa drugim...izgubio me je za ceo zivot.....Ne znam ..koliko je bio u pravu sa tom odlukom...a i ja....Meni je , posle price sa roditeljima, prijateljima, objashnjeno da je GREH rasturiti nekome brak....i imati tako neshto na dushi.....i ja sam odustala.....Ja sam se izvukla....ali i dan danas pomislim na njega...i njegovu nesrecu.....koja ga ceka...jer sada je manja zbog deteta....
Ali..imam josh jedan primer..dobre drugarice...Oboje u braku ..imaju decu....ulaze u vezu..vole se , privlace...ona napushta muza..iz vishe razloga....nastavlja vezu sa -novim-...inace ta -veza- traje godinama...Ali njegova zena ne da razvod...i ne da mu da ode...kako ..ne znam......i on je sada rastrzan.....sa jedne strane -nekakav- brak i dvoje dece, sa druge -zena koju voli...Ali eto...njih dvoje su primer da moze (za razliku od prvog)
Ne kaze se dzabe-bolje dobar razvod nego losh brak...samo nikako da decu odgaja jedan roditelj....nikako....jer tako i nastaju -novopeceni kreteni-......
Mislim da treba ona (poshto ti jesi) dobro da izvaga shta je to shto joj se ne svidja kod muza a svidja kod tebe...ako su zaista razlike drasticne..i ako stvarno NIKAKO ne moze sa njim......mislim da treba da presece....a deca joj nikada nece oprostiti ako ih ostavi....na zalost ..tako je......

Slucajni prolaznik:
Najvise mi smeta to sto cu joj ja, po svemu sudeci, rasturiti njen brak zarad mogucnosti da mi stvarno pronadjemo zajednicku srecu. A sta ako ne uspe? Da li je ljubav dovoljna?

Taj brak neces ti rasturiti niti bilo ko drugi osim njih dvoje.. da imaju srecan brak mislis da bi mu sada tucao zenu? Excuse my French ali tako je.. ocigledno je da je ona nezadovoljno svojim brakom i da zeli da pronadje izlaz iz njega.. deca nisu problem po tom pitanju vec zatucani balkanski umovi.. da im je zaista stalo do srece te dece oni bi se sporazumno razveli i dogovorili oko toga sta je najbolje za njih.. jer ipak deca najvise ispastaju u nesrecnim brakovima..

Kazes da se ne poznajete dobro? Kako onda mozes da znas da je volis i da to nije samo prolazna strast? Upleo si se u veoma ozbiljnu stvar.. nije samo ljubav dovoljna da bi to izmedju vas uspelo.. potrebni su celicni zivci i volja.. da bi prihvatio nju, njenu decu i sve probleme koji idu uz to i bla bla bla da skratim pricu mislim da vasa veza nema vece perspektivu od dobrog seksa... uzivaj dok mozes jer stvari ce vremenom postati sve gore i gore.. teshko je to patoloshko njesra prijatelju moj i ti to veoma dobro znas...

Hej Slučajni prolazniče,

znaš kako, ne mislim da ti trebaš da se osećaš nešto krivim - kao rasturaš joj brak. Ne, taj brak je već rasturen pre tebe, ti si joj možda samo pomogao da to shvati. Ne znam, šta ona misli u vezi svog muža (šta je zadržava uz njega, da li samo deca ili nešto više, da li bi ona njemu i sebi dala još jednu šansu ili kategorički to odbija....).
Genenralno mislim da u braku ne treba ostajati samo zbog dece. Naravno da bi najidealnije bilo da svi koji se vole, imaju decu i žive dugo i srećno zajedno....Ali...nije uvek tako. I mislim, da prvenstveno zbog te dece treba da ode ali da se svim silama izbori da deca pripadnu njoj.
A to, da li ćete vi uspeti, da li ce biti dobro kao sada, kada se budete budili zajedno, kad budete trebali da zajedno placate školu, knjige i sve ostalo...kada bude svega puno a malo strasti...to niko ne zna unapred, ne znaš dok ne probaš.
Ti nisi taj koji treba da odluči, već ona.I svako treba da stoji iza svoje odluke.
Ako ne uspe, krivi ste oboje. Nećeš biti kriv samo ti. Kao i što nećeš dobiti orden ako to uspe.
jel sam malkoce udavla?

Steffan:
Taj brak neces ti rasturiti niti bilo ko drugi osim njih dvoje.. da imaju srecan brak mislis da bi mu sada tucao zenu? Excuse my French ali tako je.. ocigledno je da je ona nezadovoljno svojim brakom i da zeli da pronadje izlaz iz njega.. deca nisu problem po tom pitanju vec zatucani balkanski umovi.. da im je zaista stalo do srece te dece oni bi se sporazumno razveli i dogovorili oko toga sta je najbolje za njih.. jer ipak deca najvise ispastaju u nesrecnim brakovima..

Kazes da se ne poznajete dobro? Kako onda mozes da znas da je volis i da to nije samo prolazna strast? Upleo si se u veoma ozbiljnu stvar.. nije samo ljubav dovoljna da bi to izmedju vas uspelo.. potrebni su celicni zivci i volja.. da bi prihvatio nju, njenu decu i sve probleme koji idu uz to i bla bla bla da skratim pricu mislim da vasa veza nema vece perspektivu od dobrog seksa... uzivaj dok mozes jer stvari ce vremenom postati sve gore i gore.. teshko je to patoloshko njesra prijatelju moj i ti to veoma dobro znas...

A Steffy shta ako ovde ima dovoljno i ljubavi, i volje i celicnih zivaca?????
Mislish da se svi vidjaju (kao ti) samo zbog dobrog sexa??? ;-)
Ali.....naravno ..ako je samo sex u pitanju..ne treba zbog toga razarati brak i detinjstvo i vaspitanje dece....Uvek postoje -nacini- da se on oplemeni....;-)

Steffan:
Jesi malkice.. :D i mislim da si malkice i prepisivala od mene.. ;)
Ups, uhvatio si me u prepisivanju...Ha, ha ko luda sam da prepisujem i to jos od tebe!
Ali, vrlo moguce da smo u trenutku pisanja (mada sam na poslu i kucala sam jedno 10-minuta) bili telepatski povezani.....

Suzy:
A Steffy shta ako ovde ima dovoljno i ljubavi, i volje i celicnih zivaca?????
Mislish da se svi vidjaju (kao ti) samo zbog dobrog sexa??? ;-)
Ali.....naravno ..ako je samo sex u pitanju..ne treba zbog toga razarati brak i detinjstvo i vaspitanje dece....Uvek postoje -nacini- da se on oplemeni....;-)

hehe naprotiv Suzi, meni je dobar seks "tek" na drugom mestu.. :roll: vidis kako me ne poznajes dobro.. :wink:

Naravno da ne znam sta on oseca prema njoj i sta zeli, ali kada se uzmu sve okolnosti u obzir ma sta odlucio sigurno mu nece biti lako.. sam je sebi stvorio probleme.. stvarno mi nije jasno kako neki ljudi ne mogu da iskontrolisu svoju strast i osecanja... :lol: pobogu covece ona je u braku i ima decu zar si bas u nju od svih onih silnih zena morao da ubacis pimpek!?!?!? :D mala sala.. :wink:

tasicka:
Ups, uhvatio si me u prepisivanju...Ha, ha ko luda sam da prepisujem i to jos od tebe!
Ali, vrlo moguce da smo u trenutku pisanja (mada sam na poslu i kucala sam jedno 10-minuta) bili telepatski povezani.....

hehehe pa i ja sam na poslu i kucao sam jedno 10-tak minuta.. :roll: jos ako si udata i imas decu onda je ovo definitivno my lucky day.. :wink:

Steffan:
hehe naprotiv Suzi, meni je dobar seks "tek" na drugom mestu.. :roll: vidis kako me ne poznajes dobro.. :wink:

Naravno da ne znam sta on oseca prema njoj i sta zeli, ali kada se uzmu sve okolnosti u obzir ma sta odlucio sigurno mu nece biti lako.. sam je sebi stvorio probleme.. stvarno mi nije jasno kako neki ljudi ne mogu da iskontrolisu svoju strast i osecanja... :lol: pobogu covece ona je u braku i ima decu zar si bas u nju od svih onih silnih zena morao da ubacis pimpek!?!?!? :D mala sala.. :wink:

UF...kada bi babe bile zabe....
Ima onih..kao -onaj moj- koji je , kada je hteo da udje u novu vezu, samo slobodne i gledao...znaci nijedna sa decom nije mogla da udje u konkurenciju...
A vidis ..ja sam totalno drugi tip...malo mi je falilo da udjem u pricu i sa ozenjenim i sa detetom....
Ipak..nikada se ne zna sta koga ceka u zivotu..i da ce mozda i neko od nas ovde biti sam , razveden i sa decom....Uvek kreci Steffy od sebe...i da to moze da se desi svakome...To shto neko ima decu ne menja osobine coveka..jer moze bash ta osoba po svemu da nam odgovora....za razliku od svih koje znamo do sada...i zbog dece da je izgubimo????Drugo- bash to shto neko ima decu moze da bude veliki plus...ima sva potrebna iskustva..za uspeshan brak....zar ne?I josh nesto...ovo je covek koji je razume..jer je isto doziveo....
Samo sa mog aspekta ..jer imam lose iskustvo...i dete je imalo prednost..verovatno bih sada gledala da, ako mogu, izbacim iz konkurencije ozenjene sa decom....bez dece- nije problem...

Ишчитала сам много стручне литературе на ову тему, и знам да када се узимају двоје разведених који са собом у нови брак доводе и децу....да је то мнооого компликована ситуација, и да је то што се они лепо слажу у сексу, и што шаљу дивне СМС једно другом потпуно небитно!
Знате ли како ће реаговати ваша деца? Знате ли да им треба неколико ГОДИНА да се адаптирају? Да ће ту да буде мнооого неспоразума, тешких ситуација...и да има велике шансе да се у свему томе ваша тренутна заљубљеност (а рекла бих да је само то у питању!) потпуно истопи! И шта онда?

Сузи, НЕМОГУЋЕ је да неко некоме НЕЋЕ ДА ДА РАЗВОД! Нико не може на силу бити задржан у браку! Довољно је да један супружник пожели да се разведе, није потребна сагласност другог.

И сложила бих се са претходницима: брак не може растурити нико са стране! То могу само супружници!

Nemam slicna iskustva i nisam bila u braku ali sam bila u dugoj i ozbiljnoj vezi. Vidis, kada u jednom trenutku vise nisam mogla SAMA sebi da dam ili poronadjem odgovore na neka pitanja,izasla sam iz svega toga.Odgovore na svoja pitanja neces naci ovde.Suoci se sam sa sobom. I odluci...a pri tom imaj na umu da u tvom slucaju nisi samo TI u pitanju, vise Vas je u igri....i pitanje dali ces u toj igri biti pobednik .....u svakom slucaju sa srecom.

Slucajni prolaznik:
Ukratko. Ja sam razveden a ona u braku. Oboje imamo decu. Volimo se. Njen muz ne da lak tj. sporazuman razvod nego insistira da deca budu njemu poverena. Ona bi mozda i pristala na to ali ja "znam" da bez svoje dece ne bi bila "kompletna" i da bi kad-tad meni pocela prebacivati. On zna za mene i spreman je da joj oprosti jer misli da je delimicno i sam kriv...
Ajde ako neko ima nesto pametno da kaze ne ovu temu neka to uradi. Vec mi je jako mucno da se krisom sastajemo a ne resavamo problem koji, eto vec vise od pola godine postoji. Mi se ustvari vrlo slabo pozmajemo, samo se volimo i odlican je sex i cini nam se da bi to bilo i na svim drugim poljima.
Samo, molim vas, nemojte filozofirati nego nesto iz licnog iskustva ili ako ste culi neku istinitu pricu bilo "za" ili "protiv" nas...

Ma covece samo napred, ja iz iskustva znam da je zivot kratak.

Back