Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je batice i ja sam svim :heart: za to
images
:hahaha::rotf::rotf: (Glab!Valjda je dozvoljen smeh u Parlamentu?!)

Možda uvesti lepljivu temu "Moje mišljenje" (ili neki drugi naziv) gde bi neko mogao izneti svoje mišljenje, recimo o Basari, ili savremenoj srpskojknjiževnosti, ili cenama knjiga, ili izdavačkoj delatnosti itd. Neku svaštaru, gde bi se odvijala različite međusobno (ne)povezane rasprave dok bi "Skupština" ostala pre svega za raspravu o radu pdf. Dragoljubova rasprava ima veze sa književnošću, nije da nema, ali bi možda više odgovarala nekom drugom mestu, npr "Književa kafana"itd (Kad kažem kafana, ne mislim ništa loše. uostalom svi veliki srpski književnici crpili su inspiraciju iz kafana. Što veći pijanac to bolji pisac)

Da. Ovo već ima smisla.
''Moje mišljenje'' - kao tema za raznorazne stvari koje nisu ni za posebnu diskusiju, a nije da ne žele ni da se pomenu...

Razmotriću sa kolegama da predlog bude usvojen.

Da li ste sigurni,madam,ko je ovde učenik,a ko profesor...(Ne ide ovde uvek na kraju znak pitanja-da Vas podučim...)
Ne ,manje važno jer moje znanje je nedostatno za mnoge važne probleme koje nećemo prevladati i ja
se mojim glupostima ne dičim,moje neznanje je aktivno za popunjavanje u hodu...
Zato ću radije da budem do kraja radoznali učenik...
Ali i od učenika se da toga naučiti...(O zvanjima ne treba ovog puta...)
To da nismo u ratu...Kako ko...Ja ratujem od malih nogu za više svetla (Kueljo je to
prepisao od Borhesa) i stalno palim neka nova svetla,a za mnom se šunjaju kukavice i gase ih...
Ime ruže neću pominjati,možda je i to preterano,ali ipak se setite madam,da je mudrost svetlo.
a neznanje mrak...
Kako ćemo nešto saznati?
Tako što ćemo razgrtati velove oko nepoznatog!Upoznavati ga iz više gledišta...
Poštujem vlasništvo ovog sajta koje je postavilo i Pravilnik za korištenje,ali i Pravilnik
za moderatore. Hajdmo opet malo na čitanje!
Nigde ne piše da se može koristiti autoritet za uvođenje reda! Naprotiv,šta piše???
Nigde ne piše da moderatori određuju šta će se pisati,pogotovu ako je u pitanju
književna umetnost! I koje će se teme otvarati ,a koje ne...
Nešto se izdešavalo s ovim pdf da je postao tvrđava zarasla u šipražje i s koje opada
malter,cigle i slabo ko zalazi u nju od novih posetilaca...Malo pospremite ovde...
Ne mora baš za UNESCO (:mrgreen:),ali da rado poneko naiđe...
Lepljive teme baš i nisu nešto privlačne,a i one druge vape za modernijim,za skladom
s vremenom u kom živimo...:heart::heart::heart:

To da ovde zalazi manje posetilaca nego na drugim podforumima, nema veze sa načinom rada moderatora...
Baš važi suprotno: što je skaradnije, ljudi više nagrnu.
Mislim da je Književnost posećena relativno zadovoljavajuće, kada pričam o boljem radu, nikako ne pričam o kvantitetu posećenosti i postova...
Književnost nije estrada.

Pospremiti da, ali juriti popularnost - nije nam cilj.
Mi možemo lako da napravimo da ovo bude posećeno - koleginica Krasuljak i ja da postavimo slike, i eto - negrnu članovi, prevazišli bismo i LjiS i Politiku... :P

Vi slobodno ratujte, niko Vam to ne brani.
I nemojte da mislite da se po tome nešto razlikujete od ostalih - svi mi ratujemo za više svetla, samo je to svetlo za svakog drugačije...
I ne delim mišljenje da je nezanje mrak, osim kada govorimo o opštim i utvrđenim simbolima. Mrak je samo tajnovitiji, uostalom, kosmos je mračniji od prostora na kom živimo, pa ipak je ova Zemlja prilično glupa... :)

No, nije ni važno.

Kažem - ratujte, ali pre toga pročitajte ''Priručnik za ratnika svetlosti'', kad pomenuste Koelja.
Možda Vam da neku smernicu kako se to ''ratuje''. ;)

Mislim da otvorimo temu gde biste ''bacali'' raznorazna razmišljanja na različite teme iz književnosti, a da Skupština ostane malo oficijelnija - za tehničke stvari, neke instant probleme i savete...?
Pitanje ovo upućeno je svima.

Skupština definitivno nije anything goes tema. Možda je neko tako mislio, ali pogriješio je. Sada je to jasno.
Što se tiče posebne teme za bacanje vaših misli, moram priznati da ne shvatam o čemu se radi. Svoje mišljenje o književnim pitanjima svako ovdje može da plasira na odgovarajućoj temi. Ako takve teme nema, neka je otvori. Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika je poznat i jasan. Ako neko želi da diskutuje o neknjiževnim stvarima, na Krstarici ima dovoljno prostora za to. Naravno, umjereni i konstruktivni off-topic na Književnost se toleriše.

Skupština definitivno nije anything goes tema. Možda je neko tako mislio, ali pogriješio je. Sada je to jasno.
Što se tiče posebne teme za bacanje vaših misli, moram priznati da ne shvatam o čemu se radi. Svoje mišljenje o književnim pitanjima svako ovdje može da plasira na odgovarajućoj temi. Ako takve teme nema, neka je otvori. Pravilnik za postavljanje sadržaja korisnika je poznat i jasan. Ako neko želi da diskutuje o neknjiževnim stvarima, na Krstarici ima dovoljno prostora za to. Naravno, umjereni i konstruktivni off-topic na Književnost se toleriše.
No,evo odmah pitanje,a zaista ne znam gde bismo ga mogli razmotriti:U čemu se razlikuje književno pisanje moderatora Qentina i
učesnika Dragoljuba 69 na osnovu uvida u dosad napisano na pdf Književnost ovog sajta? Zanimljivo pitanje i za širu publiku-uveravam!:lol:

Učinilo mi se da bi postavljanje teme o književnosti a koja nije vezana za nekog određenog pisca ni za određeno delo, stil, sredinu i sl. može biti kompromis u ovakvoj raspravi. Ništa lično. Već sam par puta rekao, meni ovakav pdf savršeno odgovara.

No,evo odmah pitanje,a zaista ne znam gde bismo ga mogli razmotriti:U čemu se razlikuje književno pisanje moderatora Qentina i
učesnika Dragoljuba 69 na osnovu uvida u dosad napisano na pdf Književnost ovog sajta? Zanimljivo pitanje i za širu publiku-uveravam!:lol:

Kada Quentin i Dragoljub69 budu primljeni u Klub književnika, možda počnemo da se bavimo nihovim likom i delom. Do tada, smanji svoj provokatorski doživljaj.

Razvodnili ste diskusiju Parlamenta u pojedinostima!:mrgreen:
Pohvaliću i ja Sokolicu,nema problema i koga god treba i kom treba,ali dajte da vidimo konkretno te
obećane nove lepljive teme!
Hoću među prvima da se "zapljunem" i upišem na jednu takvu...:lol:
I da...Molim učesnike da shvate da smo u pisanim rečima svi ovde ravnopravni!
Ako neko od moderatora misli drukčije-molim odmah da se o tom izjasni pa da to razjasnimo
s kim se to i razjašnjava!
Niko ovde nema podređeni ni povlašćeni položaj! Da li sam u pravu???

Био једном један Змај

Мање познате песме које је Јован Јовановић Змај исписао и посветио отаџбини сместили су га под кров српског Пантеона. Оне су биле оно надахнуће и српском ратару да се мобилизацији у предстојећим ратовима одазове без дилеме, и српском војнику да издржи сваку тегобу и изиђе као победник.

http://akademskikrug.rs/bio-jednom-jedan-zmaj/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back