- Poruka
- 77.749
ovo ti je jedan mali dokaz da si postovao o masonima....(a ima ih mnogo)Niti tripujem niti koristim droge i takve uličarske izraze. ne daj bođže da sam mason koji polaže zakletvu nad Biblijom. Niko čije su misli sređene i imaju sređen tok nije malouman.
ako nisi mason, sta ti znas kako oni funkcionisu, to rekla kazala... nije nista
Da li znate u kakvim uslovima rade masoni u Srbiji? Ako znate - dobro je; ako ne znate - bolje da ne znate. Oskudica na svakom koraku, plus potcenjivanje od strane masona sa zapada - i to ne samo srpske već i celokupne balkanske masonerije.
a sto bi i mene pa pogadjalo... sto se mene tice mozes da pises sta hoces.Otkud ti znaš u čije ime ja postujem? Ipak te duboko pogađa ono što pišem. E vidiš, ono što bilo ko od vas napiše mene nimalo ne pogađa.
Potpuno si promašio temu. Tema je "Kada je rođen Isus Hrist?" a ne naklapanje o Bibliji ili nekom od forumaša.
Bravo @sale@![]()
spominjes flavija, zato sto nisi istrazivao dalje
a flavije( 37 – око 100) kaze ovako: «Фестус је био мртав, и Албинус је био све само не на путу; и он оформи групу судија, и изведе пред њих брата Исусовог, кога зваше Христ, чије име беше Јаков, и неке друге; и када их оптужише да су кршили закон, наредише да их каменују...»
onda se jos spominje sto posredno sto neposredno od strane tacita (56 – 117) , Римски сенатор и историчар пишући о одлуци императора Нерoнa да оптужи Хришћане за пожар који је уништио Рим 64. године после Христа каже:
(«Неро је свалио кривицу на омрзнуту групу, звану у народу Хришћани. Христ, одакле група и доби име, је подвргнут најгорој казни за време владавине Тиберија, коју је извршио Понтије Пилат, и најгоре празноверје, угушено за моменат, појавило се не само у Јудеји, првом извору зла, него чак и у Риму...»).,
plinija starijeg, plinija mladjeg - («Имају навику да се састају на одређеном месту одређеног дана пре свитања, када певају химне Христу као Богу, и везани су одређеним видом заклетве. Никада нису имали зле намере, нису починили никакву превару, крађу или прељубу, никад лагали. Никада нису издали неког ко се поуздао у њих. После су се разилазили, али и поново окупљали да би учествовали у храни, обичној храни, потпуно безазленој.»)
lisanije (120 – 180 ) - «Хришћани обожавају тог човека до данашњих дана, прослављену личност која је успоставила њихове нове обреде, и због тога био погубљен. Убеђени су од стране њиховог законодавца, да су сви браћа, од момента примања Хришћанства, не признају богове Грчке, и обожавају погубљеног мудраца, и живе по Његовим законима.»
talus(oko 52 ) , историчар, који је написао историју Источног Медитерана од тројанских ратова, до његових дана. Његови текстови су пронађеи само као цитати у делима других писаца. Јулије Африканус, у своме делу из 221. АД спомиње Талусово писање о сунчевој еклипси:
«На цели свет је пала најстрашнија тама; и стене се померише од земљотреса, и многа места у Јудеји а и у другим областима беху сравњена. Ово помрачење Талус, у својој трећој књизи историје, назива, ЕКЛИПСОМ КОЈА СЕ ДЕСИЛА БЕЗ ИКАКВОГ РАЗЛОГА.»
pa i sam luka jevandjelista je bio istoricar i lekar, luka pocinje sa jevandjeljem ovim recima: namislih i ja, ispitavsi sve od pocetka, po redu pisati tebi, cestiti teofile....
cak i u talmudu ga spominju («На ноћ Пасхе, Јешу (Yeshu) је обешен. Четрдесет дана пре погубљења, један викар је рекао ‘да ће Он бити каменован јер је упражњавао враџбине и подстицао Израиљ на отпад од вере.’») itd...
to bi bilo ukratko o istorijskom isusu.
, ne das nam da iznesemo svoje misljenje.

tkacio: