Kada je rođen Isus Hrist?

Niti tripujem niti koristim droge i takve uličarske izraze. ne daj bođže da sam mason koji polaže zakletvu nad Biblijom. Niko čije su misli sređene i imaju sređen tok nije malouman.
ovo ti je jedan mali dokaz da si postovao o masonima....(a ima ih mnogo)
ako nisi mason, sta ti znas kako oni funkcionisu, to rekla kazala... nije nista
Da li znate u kakvim uslovima rade masoni u Srbiji? Ako znate - dobro je; ako ne znate - bolje da ne znate. Oskudica na svakom koraku, plus potcenjivanje od strane masona sa zapada - i to ne samo srpske već i celokupne balkanske masonerije.
Otkud ti znaš u čije ime ja postujem? Ipak te duboko pogađa ono što pišem. E vidiš, ono što bilo ko od vas napiše mene nimalo ne pogađa.
a sto bi i mene pa pogadjalo... sto se mene tice mozes da pises sta hoces.
Potpuno si promašio temu. Tema je "Kada je rođen Isus Hrist?" a ne naklapanje o Bibliji ili nekom od forumaša.

Bravo @sale@ :super:

spominjes flavija, zato sto nisi istrazivao dalje
a flavije( 37 – око 100) kaze ovako: «Фестус је био мртав, и Албинус је био све само не на путу; и он оформи групу судија, и изведе пред њих брата Исусовог, кога зваше Христ, чије име беше Јаков, и неке друге; и када их оптужише да су кршили закон, наредише да их каменују...»
onda se jos spominje sto posredno sto neposredno od strane tacita (56 – 117) , Римски сенатор и историчар пишући о одлуци императора Нерoнa да оптужи Хришћане за пожар који је уништио Рим 64. године после Христа каже:
(«Неро је свалио кривицу на омрзнуту групу, звану у народу Хришћани. Христ, одакле група и доби име, је подвргнут најгорој казни за време владавине Тиберија, коју је извршио Понтије Пилат, и најгоре празноверје, угушено за моменат, појавило се не само у Јудеји, првом извору зла, него чак и у Риму...»).,
plinija starijeg, plinija mladjeg - («Имају навику да се састају на одређеном месту одређеног дана пре свитања, када певају химне Христу као Богу, и везани су одређеним видом заклетве. Никада нису имали зле намере, нису починили никакву превару, крађу или прељубу, никад лагали. Никада нису издали неког ко се поуздао у њих. После су се разилазили, али и поново окупљали да би учествовали у храни, обичној храни, потпуно безазленој.»)

lisanije (120 – 180 ) - «Хришћани обожавају тог човека до данашњих дана, прослављену личност која је успоставила њихове нове обреде, и због тога био погубљен. Убеђени су од стране њиховог законодавца, да су сви браћа, од момента примања Хришћанства, не признају богове Грчке, и обожавају погубљеног мудраца, и живе по Његовим законима.»

talus(oko 52 ) , историчар, који је написао историју Источног Медитерана од тројанских ратова, до његових дана. Његови текстови су пронађеи само као цитати у делима других писаца. Јулије Африканус, у своме делу из 221. АД спомиње Талусово писање о сунчевој еклипси:
«На цели свет је пала најстрашнија тама; и стене се померише од земљотреса, и многа места у Јудеји а и у другим областима беху сравњена. Ово помрачење Талус, у својој трећој књизи историје, назива, ЕКЛИПСОМ КОЈА СЕ ДЕСИЛА БЕЗ ИКАКВОГ РАЗЛОГА.»

pa i sam luka jevandjelista je bio istoricar i lekar, luka pocinje sa jevandjeljem ovim recima: namislih i ja, ispitavsi sve od pocetka, po redu pisati tebi, cestiti teofile....

cak i u talmudu ga spominju («На ноћ Пасхе, Јешу (Yeshu) је обешен. Четрдесет дана пре погубљења, један викар је рекао ‘да ће Он бити каменован јер је упражњавао враџбине и подстицао Израиљ на отпад од вере.’») itd...

to bi bilo ukratko o istorijskom isusu.

Niko se nikada nije povampirio, pardon uskrsnuo; niti će.

a tu greshish
na polinezanskim ostrvima
kao i u africi
pojedini shamani imaju finalni test, da umru na 3 dana
takodje, deshavalo se da kad mladji chovek umre
da "ozivi", mislim, da mu proradi srce.

zato se i sheka odredjeno vreme pre sahrane.
jer su pronadjeni mnogi grobovi gde je jadnik grebao iznutra :(

a ipak, niko nije bio tolko bezobrazan da se proglasi bogom :(

razapet je nulte godine u svojoj 33. godini zzivota
pa ti sad rachunaj
i ne zaboravi na martovske ide :D

И ако мислим да то ниси рекао озбиљно, ипак си по мом прорачуну, помоћу вечитог календара, најближи истини. То би могло значити да имаш неки дон, или да те нека сила навела да тако нешто напишеш.

vidis lj
ja nikad necu da se raspravljam sa idiotom
jer ce me on prvo spustiti na njegov nivo,
a onda ce me pobediti na iskustvo.

sto se tice moderatora i to mi je uz kalemegdan, imaju pravo na to.(demokratija)

a danasnja demokratija izgleda ovako:
imas dve krave,
a komsije odaberu nekog da vam kaze kome pripada mleko!

zato prestani da kukas i cinkaris.
Nisi mi odgovorio na osnovno pitanje:

Kome se obraćaš?

S obzirom na to da si naveo samo prvo slovo mog nika, neću da ti odgovorim jer nisam siguran da si se meni obratio...

... tvoj post sam citirao da bi bio sačuvan...

A rado bih ti odgovorio i to onako kako priliči tvojim biblijaškim manirima...

Ipak, ovaj link http://www.zedge.net/ringtones/277244/jetset--budi-govedo-ringtone/ stavi u Add to Favorites...

Poučno je... i preporučujem ti da obavezno posetiš ovu lokaciju...

Tamo možeš da popričaš sa likom čiji je avatar...

... videćeš i poruku jednog njegovog kolege: Govedo na Cesti. Super klan z super ljudmi ter nevarnim govedom. Vsem novincem želim lep pozdrav in lep dan se naprej!

Ljuba, radi šta god hoćeš! Živela sloboda!

Olegunj, ne postoji nulta godina. Bilo je to 753. godine od osnivanja Rima, i nije 25. decembra; već sam naveo u uvodnom postu.
Naravno... neka živi...

Bar ništa ne rušim, ne razbijam izloge... ne gadjam nikoga kamenicama...

I, imaj u vidu: jesam vernik, pravoslavni hrišćanin, koliko ... to samo ja znam, i to je samo moja lična stvar...

Kad ovi biblijaši, koje ti jedva čekaš, krenu... e, onda ti, izgleda trljaš toliko šake da jedva stigneš prste da prošetaš po tastaturi...

... da prošetaš! Slabo šta tu ima o datumu rodjenja Isusa Hrista i od ozbiljne rasprave o tome.

Meni su, na ovom forumu jasni ateisti i nehrišćani... sa većinom se odlično slažem, virtuelni smo prijatelji...

... ali ti? Ti nisi jasan ni samome sebi!

Jer, pazi ko je za tabe neozbiljan:
Na sve one koji propovedaju hrišćansko učenje i tvrde da je Biblija naučna knjiga, a zaobilaze temu - "Kada je rođen Isus Hrist?"
Moguće je da ovaj et...et lik propoveda, ali ni ti ništa ne dokazuješ, osim što provociraš brbljive biblijaše... i verovatno uživaš u tome...

E, nećeš moći. Ni ti, ni oni! Dok me prsti služe.

Dakle, kao što vidiš, ne zaobilazim temu, a Biblija je za mene obično, lepo, pitko štivo... čije mnoge delove rado pročitam... i u krevetu...

... i Biblija je Sveta knjiga, Sveto Pismo kada je osveštana, i kada se čita kao sastavni deo Liturgije i bogoslužbenih obreda.

... o njenoj naučnoj vrednosti ne mogu i neću da pišem, nekompetentan sam za to.

Шта је уствари поента овог текста? Да ли конкретно утврђивање датума или нешто друго? Ја лично и мислим да тачан датум рођења Исуса Христа сам по себи уопште није битан. (...)
Ovaj kolega je u ovom delu svog posta potpuno u pravu... ali samo za vernike hrišćane.

Dalje, u pravu si ti: propoveda, misionari... i nije mu prvi put... možda je tebi, sa njim,
i sa et...et-om.

Naravno... neka živi...

Bar ništa ne rušim, ne razbijam izloge... ne gadjam nikoga kamenicama...

I, imaj u vidu: jesam vernik, pravoslavni hrišćanin, koliko ... to samo ja znam, i to je samo moja lična stvar...

... ali ti? Ti nisi jasan ni samome sebi!

... i Biblija je Sveta knjiga, Sveto Pismo kada je osveštana, i kada se čita kao sastavni deo Liturgije i bogoslužbenih obreda.

Živela sloboda izbora!

Ne rušim ni ja ni moja politička opcija.

Ja nisam vernik (ne daj bože), jer "biti vernik" nije daleko od "biti lakoveran".

Ja sam najveća tajna, ali najveća samome sebi. "Ja sam ništa, ali ja sam moć!"

Za mene ne postoji nijedna sveta knjiga ili bilo kakvo Sveto pismo, niti išta sveto. A znam ljude kojima je i knjiga Simonide Stanković „Grabljivica” Sveto pismo. O ukusima ne vredi raspravljati.

Živela sloboda izbora!

Ne rušim ni ja ni moja politička opcija.

Ja nisam vernik (ne daj bože), jer "biti vernik" nije daleko od "biti lakoveran".

Ja sam najveća tajna, ali najveća samome sebi. "Ja sam ništa, ali ja sam moć!"

Za mene ne postoji nijedna sveta knjiga ili bilo kakvo Sveto pismo, niti išta sveto. A znam ljude kojima je i knjiga Simonide Stanković „Grabljivica” Sveto pismo. O ukusima ne vredi raspravljati.

Ако се за Њега каже да је Алфа и Омега, онда је рођен, кад и Алфа, а постојаће до Омеге. Иначе по историјским истраживањима, Он је рођен око три године пре смрти јудејског цара Ирода. Али као и обично историја греши, јер су скоро сви догађаји објашњавани са договорима владара са њиховим историчарима.

Back