Kad će se desiti vaskrsenje?

ma tako veruješ a ja ti ne branim.
samo jednostavno ne gledamo veru u boga istim očima.
za mene bog je nepojmljiv a ljudi su pokušavali svoj pojam o bogu da prodaju i uspeli su. ali globalno gledajući ogromne razlike u pogledu pa čak i u istoj veri
maki da je rodjen u muslimanskoj porodici kuran bi uzdizao u nebesa ne bi bio ni h od hrišćanina
mislim da mnogi vernici toga nisu svesni
isto to se odnosi i na muslimane

ma pusti bre muhameda a i david i solomon su imali po hiljadu žena
ko bikovi za rasplod
tako vreme bilo da se nacije omasove
Добро краљ али замисли сад Исус или Исаја или Мојсије са 20 жена и Тора немој те ово , немојте оно гађање камењарем за преступ а Мојсије кроз пустињу вуче 20 жена на камилама.😂

ocito je da nisi citao Kuran jer da jesi nebi uzimao ove primjere, ovo je dokaz da si prije ce biti da si pokupio od nekoga ovaj tekst nego da si to ti prostudirao temeljito i onda iznio ove stavove.

pa da krenemo

Da nema prisile u vjeru, a to gdje se govori ubijajte mnogobošce gde god ih nađete se odnosi na Mekkanske mnogobozce koji su bili u ratu sa muslimanima tada, pa im Bog samo kaze ubijajte gdje god ih stignete, jer su ionako u ratu sa muslimanima bili.
i Sta je onda problem tu?

da bi se ukazala svetost Jeruzalema.

nikakva to nije kontradikcija, nego se to zove redukacija u farzovima, kada se racuna nasljedno pravo....ne ulazi u teme koje ne poznajes.

ovdje se radi o totalno razlicitim periodima....Sudnji dan je 50 000 godina, dok Kod boga je 1 dan kao kod nas 1000 godina....znaci totalno razliti dani u pitanju.

svaki poslanik je prvi musliman u svom drustvu.

a ne prvi musliman u cijelom covjecanstvu u svim vremenima.

itd da ne idem dalje objasnjavati uglavnom sve su ti fule sto si naveo, ocit dokaza da ne poznajes materiju nego se oslanjaas na tudje tekstove koji su sumnjive kvalitete.
Видиш механизам апологетизам а вадиш цревца туђој вери а не видиш провалију у својој!
Прво очистиш праг своје куће онда погледаш туђу наћичћу ти ја још није проблем ја сам баш узео оне о којим се водила теолошка расправа.
Сад ја теби могу рећи који дебил у ово може веровати?
Лепо зар не?

evo primer hrišćanstvo
bog je u početku bio monada onda u 4 veku dekretom ljudi postade trijada.
a u suštini bog je jedan ali troičan. i sad se tu mnogi bune kako bog šalje samog sebe da ga kuša stvorenje, pa svemogući bog ne može biti i čovek itd.
logično ne može se objasniti to i pravoslavlje tvrdi.

"Истина ο постојању Свете Тројице није логичка претпоставка коју треба доказати путем логичких силогизама. Бога, чија је суштина недокучива за људски разум, ми можемо знати само онолико колико је Он сам себе открио. "
https://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Света_Тројица

znači izvodimo iz spisa da je trojičan u novom zavetu a kako nije dokučeno.

a bog po definiciji je svemoćan svemoguć i ne treba razbijati glavu sa tim. u nz je prikazan u tri bitne manifestacije kao otac sin i sveti duh
i tu je sad igra da bi se spojiio sz i nz objavom da se prvo objavljuje kao monada zatim dijada i na kraju trijada. znači vremenski raspoređene manifestacije
mi to definišemo jedna priroda a tri lica .
u jov jevanđelju bog je jednostavno duh opisan kretnjom vetra kako bi inače drukčije shvatili.
otkrivenje nam kaže da je čika bradati. dakle to su sve forme onako kako čovek zamišlja ili mu je tako lakše da bar nešto skonta
zašto baš troičan, zato što smo u takvoj dimenziji i nikako ne bi shvatili drukčije, zato paganske religije imaju tri vrhovna boga. bog je van svih dimenzija i ne bi mogli to da pojmimo.
takođe silazak boga među ljude i to imaš u starim religijama kao i u hinduizmu, potreba da je bog sa nama.
kad podvučeš crtu celokupne istorije čovečanstva o bogu
bog je troičan i silazi među ljude i čini čuda.

Добро краљ али замисли сад Исус или Исаја или Мојсије са 20 жена и Тора немој те ово , немојте оно гађање камењарем за преступ а Мојсије кроз пустињу вуче 20 жена на камилама.😂
nije zapisano možda su i imali
mojsije kad se uvalio onom nomadu sa tolikim ćerkama
ne znam :D

Видиш механизам апологетизам а вадиш цревца туђој вери а не видиш провалију у својој!
Прво очистиш праг своје куће онда погледаш туђу наћичћу ти ја још није проблем ја сам баш узео оне о којим се водила теолошка расправа.
Сад ја теби могу рећи који дебил у ово може веровати?
Лепо зар не?

ti opet istu gresku radis i nikako da naucis....:)

ti opet istu gresku radis i nikako da naucis....:)
Сура Ал-Ахзаб (33:50-52)

О Посланиче! Ми смо ти дозволили твоје жене којима си дао њихове дарове, и оне које је твоја десна рука задобила између оних које ти је Аллах дао као плен, и кћери твојих стричева и кћери твојих стрина, и кћери твојих ујака и кћери твојих ујни, оне које су се с тобом иселиле, и сваку верницу која саму себе понуди Посланику, ако је Посланик жели узети за жену – то је само за тебе, а не и за друге вернике..."

"Не доликује ти да узимаш друге жене после њих, нити да мењаш ове за друге, макар те и задивљавала њихова лепота, осим оних које твоја десна рука поседује. А Аллах све надгледа."

Сура Ал-Ахзаб (33:28-29)

"О Посланиче, реци својим женама: 'Ако желите овај свет и његову лепоту, дођите, даћу вам дарове и отпустићу вас на леп начин. Али ако желите Аллаха и Његовог Посланика и будући свет, онда је Аллах припремио огромну награду за оне од вас које чине добро.'"

Сура Ат-Тахрим (66:1-5)

"О Посланиче! Зашто забрањујеш себи оно што ти је Аллах дозволио, тражећи задовољство својих жена? А Аллах је Опраштајући, Милостиви. Аллах вам је прописао да раскинете ваше заклетве. Аллах је ваш Господар, и Он је Знајући, Мудри."

"А када је Посланик поверио једној од својих жена тајну, па кад је она открила ту тајну и Аллах му то објавио, он је један део објавио, а други део прећутао. Кад јој је о томе рекао, она упита: 'Ко ти је то казао?' Он рече: 'Обавестио ме је Зналaц, Свевидећи.'"

"Ако вас две (жене) учините покајање, онда су вам срца скренула. Али ако се удружите против њега, онда је заштитник његов Аллах, и Џибрил, и праведни верници. А осим тога, и анђели су му потпора."

"Ако се он (Мухамед) разведе од вас, можда ће му Господар његов дати уместо вас боље жене од вас – муслиманке, вернице, послушне, покајнице, побожне, постачице, било удате било девице."

Back