Kad će se desiti vaskrsenje?

david još grđu stvar uradio
ubio Indire muža od jedne hanume da bi je regularno kresao
i sad je sveti david jer se pokajao :D
Biblija ne krije negativne stvari svojih junaka. Zato i jeste toliko poučna jer ti sveti ljudi nisu bili nekakvi bezgrešni supermeni već su bili grešnici kao i mi, ali su uspjeli da se izdignu iz svojih grijeha i istinski pokaju kako i mi trebamo činiti.

malo mi bzvz što hrišćani opanjkavaju muslimane po tom pitanju a priznaju orgijaše davida i solomona, pa onda kako je muhamed bio pedofil, po tome i naš kralj Milutin isto bio pedofil.
sve su to navijačke grupe tu ni v od vere nema
Biblija NE OPRAVDAVA takve postupke Davida i Solomona već IH OSUĐUJE. Kad je David poželio ženu svog VOJNIKA Bogu se to nije svidjelo i kaznio ga je dok sa druge Allah Muhamedu dozvoljava da uzme sebi ženu svog USVOJENIKA. Dakle David nije mogao imati ženu svog vojnika, ali Muhamed je mogao imati ženu svog usvojenog sina. U Bibliji se izričito govori da carevi ne trebaju imati mnogo žena dok Allah u Kur'anu Muhamedu daje neograničen broj žena. E to je razlika.

Ko Džibtil ilo više njih?
Eve ti prevod.😏

Kuran u nekim ajetima propagira mir (2:256 – „Nema prisile u veri”), dok u drugim zapoveda borbu (9:5 – „Ubiajte mnogobošce gde god ih nađete”).

Teolozi razlikuju ajete po kontekstu, ali pitanje ostaje – koji princip važi za savremene muslimane?

Prvobitno je molitva bila okrenuta ka Jerusalimu, ali je kasnije promenjena ka Ka'abi u Meki (2:144). Ako je islam večna istina, zašto je Bog uopšte dopustio prvobitni pravac?

Nasleđivanje – matematička kontradikcija Kuran u 4:11-12 propisuje nasledne udele (½, ¼, ⅛ itd.), ali u nekim slučajevima kada se saberu, prelaze 100%. Islamski pravnici su morali kasnije da razviju metode da „koriguju” ovu neusaglašenost.

Protivrečne priče o stvaranju U jednim delovima Kuran kaže da je svet stvoren za 6 dana (7:54), a u drugim, kada se saberu različite faze, ispada da je bilo potrebno 8 dana (41:9-12). Isusov status – Mesija, ali ne i Spasitelj? Islam priznaje Isusa kao Mesiju (Kuran 3:45), ali mu ne daje ulogu spasitelja. Kako Mesija može da bude bez misije spasenja? Poligamija i Muhamedovi brakovi Kuran (4:3) dozvoljava do 4 žene, ali je Muhamed imao više (najmanje 9). Opravdanje da je on bio izuzetak podiže pitanje dvostrukih standarda. Prvo Zemlja, pa onda Nebesa:

Kuran 2:29 – „On je taj koji je stvorio sve što je na Zemlji, a onda se okrenuo ka Nebesima i uredio ih u sedam nebesa.”Ovaj stih jasno stavlja Zemlju kao prvi nivo stvaranja. Prvo Nebesa, pa onda Zemlja:

Kuran 79:27-30 – „Da li je teže stvoriti vas ili Nebo? On ga je podigao... Noć je učinio mračnom, a dan svetlim. I nakon toga raspustio Zemlju.” Ovdje izgleda kao da je Nebo stvoreno prvo, pa tek onda Zemlja.

Da li svi muslimani idu u pakao? Kuran 19:71-72 – „I nema nikoga od vas da neće ući u nju (Pakao). To je Gospodar tvoj odlučio. A zatim ćemo Mi spasiti one koji su se bojali Boga, a nevernike ćemo u njoj ostaviti.” Ovaj stih kaže da će svi ljudi, pa i muslimani, „ući” u Pakao. Neki tumači tvrde da će vernici „samo proći” kroz njega, ali tekst nije jasan.

Da li je prvi čovek stvoren od kapi sperme, gline ili nečeg drugog? Kuran koristi više različitih opisa stvaranja čoveka: Od prašine (Kuran 3:59) Od gline (Kuran 6:2, 15:26) Od kapi sperme (Kuran 16:4) Od koagulirane krvi (alaqa) (Kuran 96:2) Koliko anđela je razgovaralo sa Marijom? Jedan anđeo: Kuran 19:17-21 – Kaže se da se „duh” pojavio kao čovek i govorio sa Marijom. Više anđela: Kuran 3:42-45 – Kaže se „i rekoše anđeli” (u množini) kada su govorili sa njom. Da li je bio jedan anđeo (verovatno Džibril – Gavrilo) ili više njih? Ko nosi Božiji presto? Kuran 69:17 – Kaže da osam anđela nosi Božiji presto na Sudnji dan. Kuran 40:7 – Kaže da su četvoro anđela nosioci Božijeg trona. Da li je faraonova mađioničarka prihvatila veru „pre” ili „posle” poraza? Pre poraza: Kuran 7:120-122 – „I padeše čarobnjaci ničice i rekoše: ‘Verujemo u Gospodara svetova, Gospodara Mojsijevog i Aronavog.’” Posle poraza: Kuran 20:70-72 – Ovdje izgleda da su mađioničari prihvatili veru tek nakon što je Mojsije pobedio. Koliko dana traje Sudnji Dan? 50,000 godina: Kuran 70:4 – „A Sudnji Dan traje pedeset hiljada godina.”

1,000 godina: Kuran 32:5 – „Jedan dan kod Boga je kao hiljadu godina po vašem računu.” Ko je prvi musliman? Muhamed:

Kuran 6:14 – „Reci: ‘Ja sam prvi koji se predao (musliman).’” Kuran 39:12 – „I naređeno mi je da budem prvi musliman.”

Mojsije: Kuran 7:143 – „Kada se Mojsije pojavio u određeno vreme... reče: ‘Gospodaru moj, ja sam prvi koji veruje!’”

Avram: Kuran 2:132 – „Avram je naredio svojim sinovima: ‘O sinovi moji, Allah vam je izabrao veru, pa ne umrite osim kao muslimani!’”

Adem: Po islamskoj tradiciji, Adem je prvi musliman jer je prvi čovek.

i tako dalje. Želeo sam ovo da izbegnem.

Kuran u nekim ajetima propagira mir (2:256 – „Nema prisile u veri”), dok u drugim zapoveda borbu (9:5 – „Ubiajte mnogobošce gde god ih nađete”).

ocito je da nisi citao Kuran jer da jesi nebi uzimao ove primjere, ovo je dokaz da si prije ce biti da si pokupio od nekoga ovaj tekst nego da si to ti prostudirao temeljito i onda iznio ove stavove.

pa da krenemo

Da nema prisile u vjeru, a to gdje se govori ubijajte mnogobošce gde god ih nađete se odnosi na Mekkanske mnogobozce koji su bili u ratu sa muslimanima tada, pa im Bog samo kaze ubijajte gdje god ih stignete, jer su ionako u ratu sa muslimanima bili.
i Sta je onda problem tu?

Prvobitno je molitva bila okrenuta ka Jerusalimu, ali je kasnije promenjena ka Ka'abi u Meki (2:144). Ako je islam večna istina, zašto je Bog uopšte dopustio prvobitni pravac?

da bi se ukazala svetost Jeruzalema.

Nasleđivanje – matematička kontradikcija Kuran u 4:11-12 propisuje nasledne udele (½, ¼, ⅛ itd.), ali u nekim slučajevima kada se saberu, prelaze 100%. Islamski pravnici su morali kasnije da razviju metode da „koriguju” ovu neusaglašenost.

nikakva to nije kontradikcija, nego se to zove redukacija u farzovima, kada se racuna nasljedno pravo....ne ulazi u teme koje ne poznajes.

Koliko dana traje Sudnji Dan? 50,000 godina: Kuran 70:4 – „A Sudnji Dan traje pedeset hiljada godina.”

1,000 godina: Kuran 32:5 – „Jedan dan kod Boga je kao hiljadu godina po vašem računu.”

ovdje se radi o totalno razlicitim periodima....Sudnji dan je 50 000 godina, dok Kod boga je 1 dan kao kod nas 1000 godina....znaci totalno razliti dani u pitanju.

Ko je prvi musliman? Muhamed:

Kuran 6:14 – „Reci: ‘Ja sam prvi koji se predao (musliman).’” Kuran 39:12 – „I naređeno mi je da budem prvi musliman.”
Mojsije

svaki poslanik je prvi musliman u svom drustvu.

a ne prvi musliman u cijelom covjecanstvu u svim vremenima.

itd da ne idem dalje objasnjavati uglavnom sve su ti fule sto si naveo, ocit dokaza da ne poznajes materiju nego se oslanjaas na tudje tekstove koji su sumnjive kvalitete.

Biblija NE OPRAVDAVA takve postupke Davida i Solomona već IH OSUĐUJE. Kad je David poželio ženu svog VOJNIKA Bogu se to nije svidjelo i kaznio ga je dok sa druge Allah Muhamedu dozvoljava da uzme sebi ženu svog USVOJENIKA. Dakle David nije mogao imati ženu svog vojnika, ali Muhamed je mogao imati ženu svog usvojenog sina. U Bibliji se izričito govori da carevi ne trebaju imati mnogo žena dok Allah u Kur'anu Muhamedu daje neograničen broj žena. E to je razlika.
ljudska filozofija raznih naroda opravdavajući bogom.
narod se upeca i svima ok
ovi jebu za života a ti kad pandrkneš ili sad se muči a posle ćeš biti nagrađen
lako je manipulisati narodom.

Back