- Poruka
- 9.626
Шта булазниш, 'леба ти?tebe su odmah najurili sa "Politike"...
o čemu dalje?
ej, najgori deo foruma...
tamo ni Aleksandar Vučić ne bi smeo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Шта булазниш, 'леба ти?tebe su odmah najurili sa "Politike"...
o čemu dalje?
ej, najgori deo foruma...
tamo ni Aleksandar Vučić ne bi smeo...
Сад се сећам, мислим да је о нешто о томе писано и овде на форуму. Међутим, нисам знао да је Михаило Марковић био присталица Деретићевих идеја.Filozof Mihailo Marković (nekadašnji dekan i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu), iz Odeljenja društvenih nauka SANU, organizovao je jedan okrugli sto 2007. godine na temu metodoloških problema istraživanja Albanaca. On je bio pristalica Deretićeve škole, tako da je preko njega bio napravljen okrugli sto u prostorijama SANU. Da bi dao kredibilitet tom skupu, uključio je u njega, bez detalja da će prisustvovati tom skupu između ostalih i Deretić lično, i Miloša Blagojevića iz Odeljenja za istorijske nauke, a iz inostranstva doveo je Jelenu Guskovu.
To je bio pokušaj da se preko jednog akademika koji je bio simpatizer napravi nekakav naučni skup na kojem vi većina pseudonaučnika prisustvovala. Marković je bio član Predsedništva SANU, pa je imao autoritet i određene kontakte kojima je mogao to zvanično da izvede. Kada je Miloš Blagojević shvatio o čemu se radi i u šta je bio uključen, nije hteo da ima ništa sa tim skupom (ako se dobro sećam gošća iz Rusije Jelena Guskova je učinila slično), a SANU je odbila da finansira i osigura štampanje zbornika radova sa tog okruglog stola.
Сад се сећам, мислим да је о нешто о томе писано и овде на форуму. Међутим, нисам знао да је Михаило Марковић био присталица Деретићевих идеја.
Како такви пацијенти уопште успеју да запале преко баре то ми никад неће бити јасно. Он, па онај лудак Петровић, има још таквих који су тамо завршавали "факултете". Дал' им је прођа била Југин црвени пасош или о чему се ту ради, није ми најјасније. После пали са неба да продају муда за бубреге слуђеном народу који је нестрпљиво чекао да ли ће Касандра да прогледа.Svojevremeno sam ga slušao kako tvrdi da su i Japanci srpskog porekla zbog nekih sličnih reči. On se vratio u Srbiju iz Čikaga kad je ovde krenulo da se kuva. Verovatno je radio za Službu...
Za Deretića sam čuo da je radio u nekoj majstorskoj radionici u Čikagu...ne treba biti bogzna šta da bi radio u inostranstvu.Како такви пацијенти уопште успеју да запале преко баре то ми никад неће бити јасно. Он, па онај лудак Петровић, има још таквих који су тамо завршавали "факултете". Дал' им је прођа била Југин црвени пасош или о чему се ту ради, није ми најјасније. После пали са неба да продају муда за бубреге слуђеном народу који је нестрпљиво чекао да ли ће Касандра да прогледа.
Па конкретно за Америку и није баш једноставно да се оде. Да ли је некад било лакше, то не знам. Али данас имаш сто цимања да би добио онај зелени картон.Za Deretića sam čuo da je radio u nekoj majstorskoj radionici u Čikagu...ne treba biti bogzna šta da bi radio u inostranstvu.
У каквом свету живимо, није ни чудо. Још мало и има да се вређају људи ако их погледаш само. Замисли хипотетичку ситуацију у којој психијатар саопштава пацијенту дијазногу менталног поремећаја, а овај дрвљем и камењем одговара јер га лекар на тај начин вређа, па још нахушка родбину и пријатеље да га спопадају чопоративно као тебе због Новаковића. Мене малопре лик на другој теми оптужује за ad hominem јер сам рекао да као лаик (према његовом сопственом признању) нема потребно предзнање да би могао да разуме комплексне биолошке процесе нити доказе који те процесе објашњавају, каже ,,то је безобразлук и увредљиво". Дакле, данас је увреда и кад у школи наставник ученика оцени слабом оценом због приказаног незнања.Bio je, pod stare dane definitivno. Primetio sam da u naučnoj zajednici kada intelektualci zagaze duboko u 80-e, a pokojni Mihailo Marković je tada imao 84 godine, ponekad zna da se dešava da im ljudi vrlo lako manipulišu; da odu u neke ekstreme, pa nekada i izgube dodirne tačke sa realnosti.
Mozak čoveka u zrelim godinama više nije to što je nekada bio; opadaju kognitivne sposobnosti i čak i to zahvata čak i vispreni um. Nekada se tako u zajednici deretićevih idolopoklonika i traži žrtva, čija bi svrha bila da, pod plaštom mudrosti koji starija osoba stereotipno ima, na taj način neke inače potpuno sumanute ideje dobiju legitimitet, ili kao npr. što je bio slučaj sa tim okruglim stolom tada, da se Deretić ni manje ni više ni prokrijumčari u SANU na mala vratanca.
Možda sam bio preoštar iznad; nekada preteram. Kad sam slično svojevremeno bio napisao npr. za Relju Novakovića, cela armija botovos se svojevremeno na forumu bila pojavila da me spopadne kako li samo smem da vređam nekako tako što dovodim u pitanje njegove sposobnosti samo zbog toga što je mnogo star.![]()
U njegovo vreme sa crvenim pasošem jeste bilo relativno lako...Па конкретно за Америку и није баш једноставно да се оде. Да ли је некад било лакше, то не знам. Али данас имаш сто цимања да би добио онај зелени картон.
Да, разумем. Није да сам се бавио детаљно ликом и делом Михаила Марковића, али колико знам био је цењени научник, интелектуалац. Но добро, године чине своје, иако све зависи од особе до особе.Bio je, pod stare dane definitivno. Primetio sam da u naučnoj zajednici kada intelektualci zagaze duboko u 80-e, a pokojni Mihailo Marković je tada imao 84 godine, ponekad zna da se dešava da im ljudi vrlo lako manipulišu; da odu u neke ekstreme, pa nekada i izgube dodirne tačke sa realnosti.
Mozak čoveka u zrelim godinama više nije to što je nekada bio; opadaju kognitivne sposobnosti i čak i to zahvata čak i vispreni um. Nekada se tako u zajednici deretićevih idolopoklonika i traži žrtva, čija bi svrha bila da, pod plaštom mudrosti koji starija osoba stereotipno ima, na taj način neke inače potpuno sumanute ideje dobiju legitimitet, ili kao npr. što je bio slučaj sa tim okruglim stolom tada, da se Deretić ni manje ni više ni prokrijumčari u SANU na mala vratanca.
Možda sam bio preoštar iznad; nekada preteram. Kad sam slično svojevremeno bio napisao npr. za Relju Novakovića, cela armija botovos se svojevremeno na forumu bila pojavila da me spopadne kako li samo smem da vređam nekako tako što dovodim u pitanje njegove sposobnosti samo zbog toga što je mnogo star.![]()
Да, разумем. Није да сам се бавио детаљно ликом и делом Михаила Марковића, али колико знам био је цењени научник, интелектуалац. Но добро, године чине своје, иако све зависи од особе до особе.
Za Deretića sam čuo da je radio u nekoj majstorskoj radionici u Čikagu...ne treba biti bogzna šta da bi radio u inostranstvu.
У каквом свету живимо, није ни чудо. Још мало и има да се вређају људи ако их погледаш само. Замисли хипотетичку ситуацију у којој психијатар саопштава пацијенту дијазногу менталног поремећаја, а овај дрвљем и камењем одговара јер га лекар на тај начин вређа, па још нахушка родбину и пријатеље да га спопадају чопоративно као тебе због Новаковића. Мене малопре лик на другој теми оптужује за ad hominem јер сам рекао да као лаик (према његовом сопственом признању) нема потребно предзнање да би могао да разуме комплексне биолошке процесе нити доказе који те процесе објашњавају, каже ,,то је безобразлук и увредљиво". Дакле, данас је увреда и кад у школи наставник ученика оцени слабом оценом због приказаног незнања.![]()
I ja sam čuo da je po struci inženjer ali da je radio kao majstor u Americi. Sa istorijom veze nema. Zanimljivo da njega hvali Dragaš koji je izgleda skrenuo sa staze.On bi trebalo da je mašinski inženjer. Studirao kod nas na PMF-u, a onda prešao na Tehnički fakultet u Parizu. Mislim da je istoriju pokušao da studira, ali mu nije išlo, a kod nas se čak i lažno predstavljao (provereno) da je tamo negde u inostranstvu tobož' završio nešto na tom planu.
Hvalio se i da je doktor prava jerbo mu je četnička emigracijska organizacija u Čikagu dodelila počasni doktorat kao vid zasluge za borbu za pravdu; negde u vreme kada je uspeo da ubedi nekoga da mu dodele nekakvu titulu mandatara za sastav kraljevske vlade Jugoslavije u egzilu, tamo u Americi.![]()
Једина његова веза са историјом, према мом скромном сазнању, је то што је у Лиону студирао историју од 1967. до 1970. године, а једини извор те тврдње је ова веб страница из 2004. године. Аутор текста је др Милена Милановић, хомеопата и ,,лајф коуч", позната по гостовањима на пинку и разним опскурним Јутјуб каналима.I ja sam čuo da je po struci inženjer ali da je radio kao majstor u Americi. Sa istorijom veze nema. Zanimljivo da njega hvali Dragaš koji je izgleda skrenuo sa staze.
Znači možemo da pretpostavimo da je i ta priča o studiranju istorije laž.Једина његова веза са историјом, према мом скромном сазнању, је то што је у Лиону студирао историју од 1967. до 1970. године, а једини извор те тврдње је ова веб страница из 2004. године. Аутор текста је др Милена Милановић, хомеопата и ,,лајф коуч", позната по гостовањима на пинку и разним опскурним Јутјуб каналима.
Koga zoveš budalom, sram te bilo?
Па реци сад, да ли је Марија српско име ?Tema je da se omalovaži dr Jovan Deretić po imenu i prezimenu, pa ne može baš toliko!
Ostavite neki prostor za sve što nam je ostavio... a radi se na tome, obistinjuje se što-šta.
Ispašće na kraju da je za skoro sve bio u pravu.
Marija jeste srpsko ime, napokon.Па реци сад, да ли је Марија српско име ?
Није. У питању је јеврејско име које је касније било популарно у свету где се говорио грчки, па има више Марија у Новом Завету.Marija jeste srpsko ime, napokon.
Znači možemo da pretpostavimo da je i ta priča o studiranju istorije laž.
Sto se tice istorije treba razlikovati pojam istoricar i profesor istorije..Ako se dobro sećam, pokušao je da studira istoriju u Jugoslaviji, i odustao. Nije nezamislivo da je probao studirati i u inostranstvu i tamo odustao, što i broj godina koji mu se navodi u biografiji ukazuje.
Obratiti pažnju da on uvek kaže studirao. Jedini put, ikada u životu, da sam primetio da je kazao da je završio studije bilo je u intervjuu na kanalu Bez ustručavanja.
Ovde, voditeljka ga je saterala u ćošak i tražila da se izjasni je li završio, tako da je to tada i kazao. Nikada pre i nikada posle.
Tako da, ako se oprobao kod nas i nije mu prošlo, može biti i u Francuskoj da je bilo slično. I da ovde govorimo o, kako da se izrazim, osveti loših đaka.![]()
Ваља у то поређење уврстити и појам ,,самопрокламовани историчар".Sto se tice istorije treba razlikovati pojam istoricar i profesor istorije..