Jovan I. Deretić

Pa mo
Ваља у то поређење уврстити и појам ,,самопрокламовани историчар".
Pa moze i to...Al dobro,moze biti i takvih a dobrih... Eno recimo Stevan Tomovic,mlad odlican istoricar.zavrsio na neakreditovanom institutni.com fakultetu onlajn,kod Miroljuba,za 900£... Al on to sam po sebi radi dobro,ne ganja samo publicitet i odlican je u tome..

Pa mo

Pa moze i to...Al dobro,moze biti i takvih a dobrih... Eno recimo Stevan Tomovic,mlad odlican istoricar.zavrsio na neakreditovanom institutni.com fakultetu onlajn,kod Miroljuba,za 900£... Al on to sam po sebi radi dobro,ne ganja samo publicitet i odlican je u tome..
Лик који пише књиге о ,,јеврејском пореклу Срба", ,,историји Срба од постанка света до Христовог рођења" и ,,великим ватиканским фалсификатима", и гостује нон стоп по разним опскурним Јутјуб емисијама, лажно се представља као доктор историјских наука и прича о митовима, истини и разоткривању исте.
Некако нисам баш потпуно уверен у то да не гања само публицитет. Да је ваљао, не би код Мирољуба завршавао ,,студије" (платиш, добијеш питања на мејл, пошаљеш одговоре и добијеш диплому).

Pa mo

Ako kao platiš nekome soma evra, pošalješ par mejlova i ovaj tebi par mejlova u kojem ti odaje neko priznanje koje nije zapravo ništa, to ne znači da si završio neki fakultet, već da si magarac.

@Rileuskas aj daj mi 800 evra, napraviću te i doktorom nauka. Dakle manje para, a veća titula.

Лик који пише књиге о ,,јеврејском пореклу Срба", ,,историји Срба од постанка света до Христовог рођења" и ,,великим ватиканским фалсификатима", и гостује нон стоп по разним опскурним Јутјуб емисијама, лажно се представља као доктор историјских наука и прича о митовима, истини и разоткривању исте.
Некако нисам баш потпуно уверен у то да не гања само публицитет. Да је ваљао, не би код Мирољуба завршавао ,,студије" (платиш, добијеш питања на мејл, пошаљеш одговоре и добијеш диплому).
Brate prijatelju..Ajd jos jednom vidi sta sam napisao...pisao sam o ljudima koji nisu zavrsili zvanicnu Istoriju pa sam naveo njega koji je zavrsio neakreditovani placeni fakultet,ali povrh svega toga ima dobar rad...:) Sto se tice ovog ostalog,ne znam sto se svi bunite za jevrejsko porijeklo,kad su iliri semitsko pleme,po Iliriju koji je jedan od 12 plemena Izraelovih (Jakovljevih).. Mada su Srbi kombinacija raznih naroda iz proslosti,sudeci po dnk istrazivanjima ima nas od svakuda pa i od jevreja...

Ваља у то поређење уврстити и појам ,,самопрокламовани историчар".
Potreba da se nekome negira skola govori o nedostatku argumenata, a posto je laz onda govori o "istoriji" koju takvi pisu....

Ako kao platiš nekome soma evra, pošalješ par mejlova i ovaj tebi par mejlova u kojem ti odaje neko priznanje koje nije zapravo ništa, to ne znači da si završio neki fakultet, već da si magarac.

@Rileuskas aj daj mi 800 evra, napraviću te i doktorom nauka. Dakle manje para, a veća titula.
a ovo jos bolje govori kako se postaje istoricar u srbiji i to znamenit....jer prepise tri svapske knjige i dobije nagradu njihovog "naucnog skupa" za dostignuca u istoriografiji al balkana...

Medju normalnim naucnicima i kulturama za naucnika se ne racuna facifikovana ni placena diploma, nego neki radovi....a za deretica se zna da je nesto radio i nesto studirao, dok se za "cuvene srpske istoricare" zna samo da su "pokradeni" artefakti i da su unistavali arhive....dobro ima i kada su ucili neki fakultet i kada su im uruceni doktorati....sve pedantno, osim sto nista, pod milim bogom nisu radili.

Ja bas za to ne volim sve konvencionalno jer uvijek vece sile uticu na sve... Neko veci odlucuje i o tome sta moze a sta ne u udzbenike u skolstvu... U WW2, njemci prvo uniste biblioteke i arhive Srbima,komunisti teski falsifikatori,a onda posle odlucuju u drzavi mnoga pitanja... A narod kaze,to je konvenciionalno,to se postuje. Bas zato volim alternativu i slobodu govora..iako zbog te slobode nekad se pojave i isplivaju razni lezilebovici

Ja bas za to ne volim sve konvencionalno jer uvijek vece sile uticu na sve... Neko veci odlucuje i o tome sta moze a sta ne u udzbenike u skolstvu... U WW2, njemci prvo uniste biblioteke i arhive Srbima,komunisti teski falsifikatori,a onda posle odlucuju u drzavi mnoga pitanja... A narod kaze,to je konvenciionalno,to se postuje. Bas zato volim alternativu i slobodu govora..iako zbog te slobode nekad se pojave i isplivaju razni lezilebovici

A onda proucis malo alternativce i vidis da je tu stanje X10 gore od bilo cega konvencionalnog i da je tamo propaganda i laziranje istorije jos izrazenija i da razni lezilebovici nisu izuzetak, no pravilo, jerbo se citava njihova methodologies zasniva na samo teorijama zavere.

a za deretica se zna da je nesto radio i nesto studirao,
A šta se to zna.

Potreba da se nekome negira skola govori o nedostatku argumenata, a posto je laz onda govori o "istoriji" koju takvi pisu....
О овом недостатку аргумената говориш?
Не постоји никаква круна Нина Белова. Круна са слике коју сам поставио, а за коју Деретић, њему слични шарлатани, поборници псеудоисторије, псеудоархеологије, псеудогенеалогије, псеудоетнологије, итд, дакле уопште псеудонауке, тврде да припада некаквом ,,Србском цару" је женска тијара, што би умео да распозна и неко ко је далеко од стручњака али има какво-такво образовање из поља науке којим претендује да се бави, и припадала је краљици Јаби, супрузи Тиглат-Пилесара III, краља Асирије. У њеном гробу је нађена, и чува се у Националном Музеју Ирака, који се не налази у Каиру, на твоје опште запрепашћење, већ у Багдаду. Омашио си за само тричавих 1200 километара, није пуно.

https://retrofire.livejournal.com/1074884.html
https://www.world-archaeology.com/features/nimrud-the-treasures-of-the-queens/
https://krasota.ru/posts/samyie-krasivyie-koronyi
http://uruk-warka.dk/news/2017-01/Spurrier-Lecture-Poster.pdf
https://iraqeverything.wordpress.co...-nimrud-is-found-in-iraq-and-its-spectacular/
https://iwa.univie.ac.at/iraqarchive7.html
https://oi.uchicago.edu/sites/oi.uc...ed/docs/misc-2016-Nimrud-Queens-Tombs-web.pdf

Или о недостатку аргумената својственом шарлатанима?

Један краћи видео урадак у ком се аутор бави ,,аргументима" Јована Деретића.

pisao sam o ljudima koji nisu zavrsili zvanicnu Istoriju
Нису завршили ништа. Не постоји званична и незванична историја, него само историја.

pa sam naveo njega koji je zavrsio neakreditovani placeni fakultet,
Лик о којем пишеш није завршио никакав факултет, него је платио Мирољубу да добије безвредну диплому. Није ишао на предавања, није полагао испите, није писао завршни рад, није ишао на мастер студије, докторске студије, писао и бранио докторску дисертацију, ништа од тога, јер то није неакредитовани већ фиктивни факултет, најобичнија превара за наивне, апсолутно без икакве образовне и академске вредности, чије постојање се може оправдати неозбиљношћу државе или чак и дозволом државе да оперише и заглупљује становништво.
На сајту овог факултета/института наводи се, сада већ више година, да је ,,у процесу добијање акредитације од стране министарства Републике Србије", што је тотална бесмислица, будући да нити је написано код ког министарства, нити иједно министарство издаје акредитације; то је био посао Комисије за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању (КАПК), а од пре неколико година је њен правни наследник Национално акредитационо тело (НАТ). КАПК никада није примила захтев за акредитацију нити акредитовала ову институцију. Министарство просвете, науке и технолошког развоја овом институту никад није издало дозволу за рад.
Према сопственим речима, управо у овој институцији је стекао докторат и Горан Шарић.

ali povrh svega toga ima dobar rad...:)
По чијој процени и на основу чега? На основу тога што пише и у гостовањима се фокусира на сензационалистичке теме? Или на основу нечије стручне анализе његових писаних дела?

Да ли је и ово део његовог доброг рада?

Lose over 30 pounds in 30 days

by Vladimir Dukoski (Author), dr. Stevan Tomovic (Author)

51G1NR+QzlL._SX331_BO1,204,203,200_[1].jpg

Значи, дечко је прилично мултидисциплинарни стручњак, мало историја, мало детективски рад, мало нутриционизам, исхрана и дијететика.

Sto se tice ovog ostalog,ne znam sto se svi bunite za jevrejsko porijeklo,kad su iliri semitsko pleme,po Iliriju koji je jedan od 12 plemena Izraelovih (Jakovljevih).
Шта рече!?
Дедер их поброј именом свих 12, не било ти наређено, можеш ли?

О овом недостатку аргумената говориш?

Или о недостатку аргумената својственом шарлатанима?

Један краћи видео урадак у ком се аутор бави ,,аргументима" Јована Деретића.

Нису завршили ништа. Не постоји званична и незванична историја, него само историја.

Лик о којем пишеш није завршио никакав факултет, него је платио Мирољубу да добије безвредну диплому. Није ишао на предавања, није полагао испите, није писао завршни рад, није ишао на мастер студије, докторске студије, писао и бранио докторску дисертацију, ништа од тога, јер то није неакредитовани већ фиктивни факултет, најобичнија превара за наивне, апсолутно без икакве образовне и академске вредности, чије постојање се може оправдати неозбиљношћу државе или чак и дозволом државе да оперише и заглупљује становништво.
На сајту овог факултета/института наводи се, сада већ више година, да је ,,у процесу добијање акредитације од стране министарства Републике Србије", што је тотална бесмислица, будући да нити је написано код ког министарства, нити иједно министарство издаје акредитације; то је био посао Комисије за акредитацију и проверу квалитета у високом образовању (КАПК), а од пре неколико година је њен правни наследник Национално акредитационо тело (НАТ). КАПК никада није примила захтев за акредитацију нити акредитовала ову институцију. Министарство просвете, науке и технолошког развоја овом институту никад није издало дозволу за рад.
Према сопственим речима, управо у овој институцији је стекао докторат и Горан Шарић.

По чијој процени и на основу чега? На основу тога што пише и у гостовањима се фокусира на сензационалистичке теме? Или на основу нечије стручне анализе његових писаних дела?

Да ли је и ово део његовог доброг рада?

Lose over 30 pounds in 30 days

by Vladimir Dukoski (Author), dr. Stevan Tomovic (Author)

Pogledajte prilog 1158200

Значи, дечко је прилично мултидисциплинарни стручњак, мало историја, мало детективски рад, мало нутриционизам, исхрана и дијететика.

Шта рече!?
Дедер их поброј именом свих 12, не било ти наређено, можеш ли?
Legendo,po tvojim odgovorima vidim da samo glumis nekoga,ali koga ne znam... Tvoji odgovori su pokusaj da nesto pametno napises,ali ti ne podje za rukom. Ti osporavas Tomovica,nisi mu sigurno ni citao radove. To sto usput radi i radove na drugu temu,sta to ima veze? I ti evo nisi strucnjak ni za sta pa mlatis ma razne teme. Jos jednom ,prvo se dokazi svojim radom a ne da glumis nekoga ko se dokazao,pa onda komentarisi ljude koji su se dokazali. I ne znam te,ali po tvom stilu pisanja vidim da si slab level iako se lozis na neki jaci ali za to treba malo i rada i truda. Pozdrav.

Legendo,po tvojim odgovorima vidim da samo glumis nekoga,ali koga ne znam... Tvoji odgovori su pokusaj da nesto pametno napises,ali ti ne podje za rukom. Ti osporavas Tomovica,nisi mu sigurno ni citao radove. To sto usput radi i radove na drugu temu,sta to ima veze? I ti evo nisi strucnjak ni za sta pa mlatis ma razne teme. Jos jednom ,prvo se dokazi svojim radom a ne da glumis nekoga ko se dokazao,pa onda komentarisi ljude koji su se dokazali. I ne znam te,ali po tvom stilu pisanja vidim da si slab level iako se lozis na neki jaci ali za to treba malo i rada i truda. Pozdrav.
Важи, легендо.

Bolje i tako ,nego kao ovi neki,osporavaju i one o kojima ne znaju skoro nista nego su culi od nekoga nesto pa i oni kao nesto komentarisu. Lik nije procitao nista ali komentarise da li nesto valja ili ne...
Ето, ти си прочитао много тога, па сигурно знаш имена свих 12 Израелових племена; хајде их наброј, молим те.

Ето, ти си прочитао много тога, па сигурно знаш имена свих 12 Израелових племена; хајде их наброј, молим те.
Ruben,Simon,Levi,Juda,Zebulun,Isakar,Od,Gad,Naftal,Josif,Bit,Benjamin. Da si bar odgledao koji Biblijski film,znao bi malo o Biblijskim licnostima... Jakov je Isakov Sin,ISAK je Avramov...A Avram je covjek koji je otac te nacije i prve monoteisticke religije u moru paganskih u to vrijeme. Jesi li bar citao o Josifu,Benjaminu... Naravno,da ne mislis da sam izbiflao iz glave 12 plemena,nisam,imam neke biljeske o nekim stvarima.. Lp... Skrenulo se sa teme...Ako cemo o Bibliji,Biblijskim junacima ,Srpskom porijeklu i pravim nazivu Srba ajmo na drugu temu,ovde smo poceli o Dereticu,ne o Izraelu,Tomovicu,Miroljubovom fakultetu...Otvori novu temu pa posalji link legendo.

Imali smo mi jos jednog masinbravara, i to neuporedivo uspesnijeg.
Taj masinbravar je zamjenjen covjek. To je istina sto je Deretic pricao. Pravi tito nije onaj koji je i posle vodio Jugoslaviju. Pricali su bliski ljudi njemu,da kad mu je dosla tetka,odmah rekla "Ti nisi Josip ,on nije imao tri prsta,a ti imas". Ta zena je nestala bez traga i glasa... I rodjenj brat prvog broza nikad nije htio doci u posjetu posle,jer je vidio da to nije taj covjek... To su pricali ljudi koji su tada bili bliski njemu...Pa pogledaj samo njegove intervjue ,taj covjek ,vidi se da nije sa ovog govornog podrucja ,naucio srpski (tadasnji srpsko hrvatski) ali i dalje ostane los akcenat i dijalek(a)t. Nekima smjesno ali to je vjerovatno istina a ne teorija zavjere, nisam siguran 100posto ali jesam 90%

Ja sam ga malčice slušao i čitao; ništa epohalno niti novo.

Ruben,Simon,Levi,Juda,Zebulun,Isakar,Od,Gad,Naftal,Josif,Bit,Benjamin. Da si bar odgledao koji Biblijski film,znao bi malo o Biblijskim licnostima... Jakov je Isakov Sin,ISAK je Avramov...A Avram je covjek koji je otac te nacije i prve monoteisticke religije u moru paganskih u to vrijeme. Jesi li bar citao o Josifu,Benjaminu... Naravno,da ne mislis da sam izbiflao iz glave 12 plemena,nisam,imam neke biljeske o nekim stvarima.. Lp... Skrenulo se sa teme...Ako cemo o Bibliji,Biblijskim junacima ,Srpskom porijeklu i pravim nazivu Srba ajmo na drugu temu,ovde smo poceli o Dereticu,ne o Izraelu,Tomovicu,Miroljubovom fakultetu...Otvori novu temu pa posalji link legendo.
Познајем добро ја Библију и то не из филмова. Него, не видим Илирија кога си раније навео овде, па се питам зашто. Због њега сам тражио да их наведеш све.

Познајем добро ја Библију и то не из филмова. Него, не видим Илирија кога си раније навео овде, па се питам зашто. Због њега сам тражио да их наведеш све.
Ilirije je Gadov sin... Sad sam vracao poruke,nisam naveo da je sin od jednog od 12 ,nego sam naveo da je jedan od 12. To je greska u pisanju :) Dobro sam istrazio i Biblijsku istoriju,iz koje se moze vidjeti i da smo po Simu (Nojevom sinu ) dobili ime Srbi. Sim ili kako su ga u Indiji zvali Sarm,nastalo je Sarmi,pa Sarbi pa Srbi vremenom,a ne od nekih latinskih naziva kao sto tvrd konvencoonalna istorija...Od tog Sima je potomak i Gad i Ilirije....

Ilirije je Gadov sin... Sad sam vracao poruke,nisam naveo da je sin od jednog od 12 ,nego sam naveo da je jedan od 12. To je greska u pisanju :)
Гад је имао седморицу синова и ниједан се није звао Илирије, ни у једној верзији Светог Писма која постоји.

У књизи Постања, глава 46, стоји:
Синови Гадови: Сифон, Агије, Суније, Есвон, Ирије, Ародије и Арилије.

Dobro sam istrazio i Biblijsku istoriju,iz koje se moze vidjeti i da smo po Simu (Nojevom sinu ) dobili ime Srbi. Sim ili kako su ga u Indiji zvali Sarm,nastalo je Sarmi,pa Sarbi pa Srbi vremenom
Је ли и ово учење Јована Деретића?

,a ne od nekih latinskih naziva kao sto tvrd konvencoonalna istorija...
Ништа слично томе не тврди конвенционална историја.

Od tog Sima je potomak i Gad i Ilirije....
Неће бити; синови Сема или Шема (не Сима) звали су се Елам, Асур, Арам, Арпакшад и Лид.

Poslednja izmena:

Back