Jovan I. Deretić

Гад је имао седморицу синова и ниједан се није звао Илирије, ни у једној верзији Светог Писма која постоји.

У књизи Постања, глава 46, стоји:

Је ли и ово учење Јована Деретића?

Ништа слично томе не тврди конвенционална историја.

Неће бити; синови Сема или Шема (не Сима) звали су се Елам, Асур, Арам, Арпакшад и Лид.
Nisi fino procitao sta napisah..Napisah posebno za naziv Srba... Ne znam dal Deretic to tvrdi,to tvrdim ja na osnovu boljih istrazivanja. A i ne pratim ja Deretica,ispratio sam nesto minimalno,i ne uzimam ga za ozbiljno,iako se sa ponekim stvarima i slazem... :)

Ал су се "врсни познаваоци и заљубљеници" у историју раскокодакали на теми о Јовану Деретићу.
Cekamo mi tebe kao strucnjaka da nam se obratis i objasnis,al ti kasno dodje... 😆 Ako si bas strucan za istoriju a ne kao mi amateri,vrlo rado bih te poslusao sta imas reci. Nisam ironican. Nisam nikakav istoricar,niti kazem da znam puno,ali ono sto znam sam ispeglao i istrazio dovoljno da mogu tvrditi kao istinu. Ako ti znas puno vise,sto kazu Turci "bujrum" pa objasni nama ovde neukima :D

Па конкретно за Америку и није баш једноставно да се оде. Да ли је некад било лакше, то не знам. Али данас имаш сто цимања да би добио онај зелени картон.
U njegovo vreme sa crvenim pasošem jeste bilo relativno lako...

Није никад било лако отићи у УСА ,бар у последњих 80 година.Фамозни ''црвени пасош'' је омогућавао путовање у неких 70 држава без визе али не и САД.Са данашњим Српским пасошем се без визе путује у око 130 држава,не и САД

Већином се улазило ''на мала врата'' па се илегалисало .То илегалисање је понекад трајало деценијама...,мој земљак ни после девет година није добио ''зелени картон'' а имао је развијен сопствени бизнис.Кад је први пут направио саобраћајни прекршај тад му се имиграционо накачило јер је тек тад откривено да је илегалац..Било је то пре 40 година...

Извињавам се за дигресију,али и ово је историја :)

Napisah posebno za naziv Srba... Ne znam dal Deretic to tvrdi,to tvrdim ja na osnovu boljih istrazivanja.
Тврдња без доказа је само тврдња и ништа више. Опростићеш ако ти не верујемо на реч, нарочито пошто си већ неколико погрешних тврдњи изнео, а уосталом, то лупетање о томе како су Срби наводно добили име од Шема уопште није ништа ново, и пре тебе су неки лупетали о томе:
https://www.facebook.com/groups/1674312086125029/posts/2354825641407000/
http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread=4&post=50321&nr=31550
https://www.scribd.com/document/417041699/Шта-Срби-морају-да-знају-да-би-опстали-docx

Тврдња без доказа је само тврдња и ништа више. Опростићеш ако ти не верујемо на реч, нарочито пошто си већ неколико погрешних тврдњи изнео, а уосталом, то лупетање о томе како су Срби наводно добили име од Шема уопште није ништа ново, и пре тебе су неки лупетали о томе:
https://www.facebook.com/groups/1674312086125029/posts/2354825641407000/
Mi lupetamo,ti si tu da nas upravis na pravi put munjo :)

Није никад било лако отићи у УСА ,бар у последњих 80 година.Фамозни ''црвени пасош'' је омогућавао путовање у неких 70 држава без визе али не и САД.Са данашњим Српским пасошем се без визе путује у око 130 држава,не и САД

Већином се улазило ''на мала врата'' па се илегалисало .То илегалисање је понекад трајало деценијама...,мој земљак ни после девет година није добио ''зелени картон'' а имао је развијен сопствени бизнис.Кад је први пут направио саобраћајни прекршај тад му се имиграционо накачило јер је тек тад откривено да је илегалац..Било је то пре 40 година...

Onda možemo da pretpostavimo da je Deretić radio tamo ilegalno...

Onda možemo da pretpostavimo da je Deretić radio tamo ilegalno...

Deretić bi trebalo da je sarađivao sa američkom obaveštajnom službom (CIA) tamo, tako da teško da je to moglo biti ilegalno.

:think:

Какав је то вид сарадње био?

Шта је то Деретић могао да ради за/са ЦИА?

Prema njegovim rečima, antikomunizam, borba protiv Tita itd...izgleda da je jedno vreme smatrao da posle rušenja poretka može doći na vlast kao mandatar za sastav prve vlade obnovljene jugoslovenske monarhije posle pada Berlinskog zida i poretka Varšavskog pakta.

Deretić tvrdi da je imao podršku CIA-a dok je predsednik Kraljevske vlade Jugoslavije u izgnanstvu, što mu je Vašington jedno vreme, kako tvrdi, preko obaveštajaca i službeno priznavao.

Prema njegovim rečima, antikomunizam, borba protiv Tita itd...izgleda da je jedno vreme smatrao da posle rušenja poretka može doći na vlast kao mandatar za sastav prve vlade obnovljene jugoslovenske monarhije posle pada Berlinskog zida i poretka Varšavskog pakta.

Deretić tvrdi da je imao podršku CIA-a dok je predsednik Kraljevske vlade Jugoslavije u izgnanstvu, što mu je Vašington jedno vreme, kako tvrdi, preko obaveštajaca i službeno priznavao.
Najverovatnije da je lagao kao i za mnoge druge stvari.

Ја сам мислио да су ти Амери озбиљнији играчи. Кукала им мајка ако су са том будалетином шуровали. 😇

Zato sam i pomislio da je izmislo...A da je stvarno imao podrsku CIA ne bi smeo to javno da prica.

Pa, kao, pokačio se sa njima.

To je onaj narativ; bili su nam Saveznici u sva Svetska rata, mislio sam da je to civilizacija i kultura većinu života, napravio sam biznis i usrećio se i verovao im. A onda sam shvatio koliko su strašno zlo.

I zato priča o svojim negdašnjim kontaktima sa američkim obaveštajcima.

Back