Jovan I. Deretić

Ma,ko te šiša!
U mom svetu nisi ništa promenio, i to tako treba. Kome menjaš svet, pa to i jesi. Ova tema retko koga uopšte i zanima, uzmi se u pamet!
https://teodulija.net/2021/03/14/о-лажним-звањима-псеудоисторичара/

Sad i ti preteruješ, ali stvarno!

Evo npr. Deretić nije izmislio da postoje Srbi. Ima Srba; zabeleženi su kroz istoriju dosta i postoji jedna nezavisna, srpska nacionalna država u jugoistočnoj Evropi, koja se po Srbima i zove (Republika Srbija).

Dakle, lupaš, stvarno; Srbi nisu plod njegove mašte.
Категорички поричем! Нигде и никада није постојала никаква држава звана Србија! То је историјски калцификат!

.... Ни пет ни шест него ,,курвин сине, говнару, наркоманчино, фамилију, мајку, сестру, стрину" итд. све великим словима. Ја отворио поруку, читам избуљених очију, смејем се ко манијак и не верујем шта глупачетина пише. Сад ми жао што сам обрисао. :D
To je propustila :mrgreen:

Jovan Deretic nije sam pisao svoje knjige vec su u tome ucestvovali mnogi ozbiljni naucnici, koji su za razliku od istoricara prepisivaca nabedjene nauke Latinke Perovic, koristili argumente, a narocito je bitno da su koristili artefakte za razliku od istoricara koji tumace vec prepricanu istoriju, cuvenih srednjevekovnih istoricara Svetog rimskog carstva....

Jovan Deretic nije sam pisao svoje knjige vec su u tome ucestvovali mnogi ozbiljni naucnici, koji su za razliku od istoricara prepisivaca nabedjene nauke Latinke Perovic, koristili argumente, a narocito je bitno da su koristili artefakte za razliku od istoricara koji tumace vec prepricanu istoriju, cuvenih srednjevekovnih istoricara Svetog rimskog carstva....

Je li to tako što je izmislio velikog sveckog cara Serba Makeridovog?

Паусанија у Феничанима каже: ''Прве лађе до Сардиније довео је Сардо син Макеридов који је код Мисираца и Африканаца - Хераклес. Име Сардиније Јевреји пишу и као Сарбит. Кирно је син Хераклов по коме је Корзика добила своје име'' (2.II.I.XXXI).

content

Ma jok, ja se to samo zezam, na konto "Istine o palom (milosrdnom andjelu" po kome ste svi vi strucnjaci dobili naziv " Popadali strucnjaci" jer svojim istinama zapadni svet je pobio sve druge svoje lazi kojih se vi popadali drzite kao pijan plota.
Sasvim je logicno, da kada neko pred tvojim ocima laze o istoriji trenutka, zar nece lagati o istoriji vekova?
Dakle, vi lazni strucnjaci ste popadali, pa je logicno da na to mesto dodje neko ko nije od vase fele.

Da ne govorim o tome koliko vas je trazilo da se pojavi "Milosrdni Andjeo " i spase vas od istine, koju je vasa prvovencana komunistkinja izmislila za vas i "oslobodila" "Ilirski" narod Arbanasa....
A sto se tice krune Nina Belova, naravno da je u Kairu, jer vi ne mozete da sacuvate ni aretefakt o pola tone, a kako bi zlatnu krunu od 2 kila....

Treba li napisati, kako se nadju pare za restauraciju rimskih kupatila, a ceo vek nema para za Vincu, Starcevo ili Lepenski vir? Ako je nesto iz perioda antike i do sada nista slicno nije pronadjeno u svetu ( dobro osim Stonhedza :) ) vazne bastine Uneska :) kako za Vincu nema para, ako je starije nalaziste....da se ne bavimo "teorijom zavere" posto nije bombardovana, a mogli su....

Nemam pojma ko je ovo. Potražila sam malo na google ali čim sam videla da ima intervju kod milomira marića sve mi je jasno.
Na žalos i ja mogu da hoću da postavim na youtube da sam dr.mr. i da lupetam gluposti i da mlatim novac, ali neću.
Vaznije je da si cula za Srejovica i Vasica ili Pesica, ali oni nisu bili na N1 pa verovatno ni za njih nisi cula....osim mozda za neke kafanske istoricare iz Bafala...

Treba li napisati, kako se nadju pare za restauraciju rimskih kupatila, a ceo vek nema para za Vincu, Starcevo ili Lepenski vir? Ako je nesto iz perioda antike i do sada nista slicno nije pronadjeno u svetu ( dobro osim Stonhedza :) ) vazne bastine Uneska :) kako za Vincu nema para, ako je starije nalaziste....da se ne bavimo "teorijom zavere" posto nije bombardovana, a mogli su....

Nije tu ništa čudno. Većina novca za ozbiljnije arheološke poduhvate dolazi iz inostranstva, a to znači da je primarno interesovanje Rimsko carstvo. Zato npr. srednjovekovna arheologija dosta strada; malo koga iz Francuske ili Italije npr. zanima gde je stolovao knez Časlav Klonimirović.

Interesovanje za praistorijske ostatke i kulture postoji, ali ono je značajno manje nego za istorijski period; ljudi nisu spremni da se suštinski u dobrotvorne svrhe odreknu novca da finansiraju takve projekte.

Tako da pre svega treba imati na umu da Srbija malo šta ulaže u arheologiju, što znači da je što se tiče finansiranja (a arheologija zna da bude jedna stravično skupa disciplina) vezana za pojedinačne entuzijaste i projekte koji dolaze sa strane.

Back