peti ligament
Buduća legenda
- Poruka
- 41.026
K tome dodaj još ostatak Dražinih četnika i dobijaš otprilike cifru koju su brojile ustaške snage u NDH.
Nekih 70.000 ljudi!
Onda dodaj i partizane...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
K tome dodaj još ostatak Dražinih četnika i dobijaš otprilike cifru koju su brojile ustaške snage u NDH.
Nekih 70.000 ljudi!
Nisu u pitanju markice,vec tvoje postiranje istih u svrhu dokazivanja antisemitizma u Srbiji,
Ako marku sa istim sadrzajem na ovoj temi postavljas kao neki dokaz,onda to znaci da ti masone i Jevreje izjednacavas.
Na svakoj yebenoj temi oni pokušavaju da Srbe predstave kao njima iste tj kao fašiste...
Džaba vam, jedini fašisti na ovim prostorima ste vi. Bili ste fašisti za vrijeme ww2, fašisti ste i sada![]()
Pa nemam ja šta da dokazujem antisemitizam u Srbiji!
To je činjenica!
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=10221118&postcount=86
Tacno.Nemoj da me ganes sa ovim.U Srbiji su Jevreji bili tretirani od strane Wermahta kao i u svakoj drugoj okupiranoj zemlji,za razliku od tretmana drzavne politike u nezavisnim drzavama....u to vreme naravno.

Nemoj da me ganes sa ovim.U Srbiji su Jevreji bili tretirani od strane Wermahta kao i u svakoj drugoj okupiranoj zemlji,za razliku od tretmana drzavne politike u nezavisnim drzavama....u to vreme naravno.
Ne znam zašto tako oštro?
Ja nisam rekao da su Srbi fašisti. Nego nedićevci, ljotićevci i četnici.
Njih je bilo ukupno kroz cijeli WW2 nekih dvjestotinjak tisuća. To nije ni 5 % naroda!
Ista stvar je i sa Hrvatima. Ustaša je bilo nekih 70.000. Takođe oko 5% naroda.
Gledaj, što sam duže na ovom forumu, a gledajuće vas ust...Hrvate, sve više kapiram bolnu istinu srpskog naroda...
Nismo imali pameti/muda/srca (nešto od ovoga, a ja glasam za srce...) da vas sve potamanimo i na vašim srušenim kućama izgradimo državu, a onda kažemo da je to uradilo 5% naroda, ne cio narod.
E ****** 5 %.
Današnja Hrvatska je ogledalo NDH, i direktan naslednik iste. Samo malo uljepšano...ipak je ovo 21. vijek...
Dakle yebite se vi koji ste 2 puta pobijedili u ww2. Jednom kada ste Srbe klali, a drugi put kada za to niste odgovarali.

Jel se to malo pravimo naivni?
Nijemci su u svakoj porobljenoj državi pravili marionetske tvorevine, pa tako i u Srbiji i Hrvatskoj. Da ne govorim o Francuskoj, Norveškoj, Nizozemskoj i ostalima.
Nijedna nije bila ni država, ni nezavisna.
Ne pravim se naivna ni malo.a nemam ni potrebu.Za razliku od marionetske tvorevine NDH ,Srbija se u to vreme nije zvala ni nezavisnom ni drzavom....ili me pamcenje ne sluzi dobro?
Sto se tice vladavine marionetske vlade,Pavelic je na teritoriji tadasnje NDH sprovodio politiku koja se po svojoj sustini nije razlikovala od Hitlerove ni po cemu,cak se u resavanju Jevrejskog pitanja,prosirivala i na resenje Srpskog pitanja.....za razliku od marionetske vlade Nedica ,koja se nije bavila Hrvatskim pitanjem u Srbiji,ili onom sto je od nje ostalo.kad su je razlozili na proste faktore.Neke razlike ipak postoje,samo ih treba prihvatiti.
Pa htjeli ste da nas potamanite devedesetih, ali niste mogli! I nikad nećete moći.
Od 924. godine kad su vas Bugari klali, pa do današnjih dana, uvijek ste vi trčali po spas u Hrvatsku, a nikad mi u Srbiju!
I uvijek smo vas primili i pomagali, da bi na kraju vi nas smatrali za neprijatelje!
Pa yebemti sunce, gdje je tu logika???
![]()

Pa naravno da se Nedić nije bavio hrvatskim pitanjem, kad Hrvata u Srbiji nije bilo!
Šta si htjela postići s tom konstatacijom.
Razlike postoje u tome što su ustaše činile zločine nad Srbima. To nitko ne opravdava i za svaku osudu je.
Ali ne možeš radi toga žigosati cijeli narod, isto kao što nedaš da se radi Nedića i ostalih izdajnika žigoše cijeli srpski narod.

Pa htjeli ste da nas potamanite devedesetih, ali niste mogli! I nikad nećete moći.
Od 924. godine kad su vas Bugari klali, pa do današnjih dana, uvijek ste vi trčali po spas u Hrvatsku, a nikad mi u Srbiju!
I uvijek smo vas primili i pomagali, da bi na kraju vi nas smatrali za neprijatelje!
![]()

Nemam nameru da zigosem nikoga,mislim da sam vrlo korektan sagovornik.Mora se samo jasno naglasiti nesto sto je cinjenica.Vlada NDH ,takva kakva je bila je podrzavala politiku antisemitizma i sprovodila je sama.U Srbiji tog vremena,Wermaht je bio *kuci glava* i sprovodio svoju politiku na nacin na koji je sprovodio u svim okupiranim zemljama.Hrvata u tadasnjoj Srbiji nije da nije bilo,bilo je ,ali su teritorije na kojima su ziveli od strane istog tog Wermahta,dodeljene NDH.

Da ti još ovo odgovorim.
Jesi korektan sagovornik.
Nisam mislio da konkretno ti žigošeš nekoga, nego na općenito prozivanje takvim tezama.
Ako je prostor s Hrvatima bio pripojen NDH, znači da tada, u tom povijesnom trenutku, Hrvata u Srbiji nije bilo, pa tako nije moglo ni postojati hrvatsko pitanje. Jel se slažemo?
A sad stvarno laku noć. Bilo mi je drago.![]()

![]()

Pa s obzirom da da je najznačajnija "civilizacijska tekovina" koju su Holanđani uspjeli da "daruju" čovječanstvu bio do bola zatucani i razvratni društveni sistem u Južnoafričkoj Republici poznat pod terminom APARTHEJD, jasno je da ih žestoko trese širok spektar društveno-istorijskih kompleksa, njihovim nebulozama i ne treba davati neki dublji dogoročni politički značaj!!! Barem oni svoje istorijske sramote nikada neće moči isprati pljuvanjem po drugima!!!![]()
zato sto su srbi neodgovorni !!!Холандске јајаре покушавају фалсификовањем историје да оперу СВОЈУ ПРЉАВУ САВЕСТ... али тешко ће то ићи. Доћи ће и Холандија НА ДНЕВНИ РЕД...
Мене чуди да до сада СРБИ ИЗ РС нису покренули тужбу против Холандског батаљона који је био задужен за област око Сребренице ЗБОГ МУЧКИ УБИЈЕНИХ ПРЕКО 3 000 СРБА ОД СТРАНЕ ОРИЋА И ЊЕГОВЕ БАНДЕ МУЏАХЕДИНА... шта је радио који мој тај батаљон тамо??? Злочини против Срба су директно испровоцирали Сребреницу... ТО БИ СЕ МОРАЛО СТВАРНО РАШЧИСТИТИ БЕЗ ЛАЖИ И ПОДВАЛА...
У крајњем случају НЕКА СЕ САМИ УПИТАЈУ ЗАШТО ЈЕ ТОЛИКО ЊИХОВИХ ВОЈНИКА ИЗВРШИЛО САМОУБИСТВО ИЛИ ЗАВРШИЛО У ЛУДНИЦИ ??? Какве су то они наредбе примали и од кога ???
zato sto su srbi neodgovorni !!!
velika srvar bi bila da je dokumentovano i javno objavljeno stradanje srba u bratuncu i srebrenici i inace na zapadnoj obali drine.medjutim cutnja srba i pasivnost je omogucila da muslimani naprave veliku propagandu posle srebrenice , i plasiraju poluistine u svet...

![]()
Ulazak I Jugoslovenske Armije u Zagreb 1945. god.