Još jedna neuspela tema o Kosovu

na forumu na stotine tema o kosovu. i stotine hiljada postova. i primetio sam da svi moji zemljaci,koji ucestvuju na forumu, mahom dobro poznaju i jezik, ali i istoriju, i obicaje, pa i narav srba. i ne radi se samo o dogadjajima koji su se desili u neposrednoj proslosti, kojih su oni bili ucesnici. ponekad se jednostavno zacudim odakle nekima toliko informacija/znanja o srbiji. i pitam se, a sta srbi znaju o kosovu, o tom narodu koji tamo zivi? koliko sam primetio, nista ili skoro nista. sve, [ili velik deo, da se neko ne uvredi], sto znaju je zasnovano na citanju tekstova/knjiga raznih "strucnjaka" ili slusanje nekih ispovesti "objektivnih" ucesnika.
a poenta teme??? ona poslovica: upoznajte neprijatelja da bi ste ga lakse pobedili

svaka cast na istrajnosti.
Vecina ljudi ovde nema ni pojma gde se nalazi kosovo

hoces reci da nisi ista znao o tome do sada???makar delic citata:think::think:
A hoces li ti meni da odgovoris na ovaj post?
Pa ovako Znam da je za vreme II svetskog rata Albanska manjina uz pomoc Italije Kosovo pripojila Velikoj Albaniji .
Za vreme Tita kada su granice bile sirom otvorene za sve , dolazila je bagra iz raznih delova krsne Albanije i naseljavala imovinu proteranih Srba ( i pobijenih za vreme rata ) kojima Hrvat nije dao da se vrate na svoja ognjista zbog moguceg ugrozavanja bratstna jedinstva .
Tada je ta Siptarska bagra ( kako iz zovu i njihovi sunarodnici iz Albanije mahom katolici ) pocela da se mnozi i da proteruje ljude koji su im hranili decu i pomagali im u svemu ( posle rata ) kako nebi pocrkali od gladi tako nepismeni i mnogobrojni .
A evo danas im papa i arapi guraju u guzicu nezavnisnost , vecina svercuje belo i tako zivi se u etnicki cistom okruzenju.

Jesam lio polozio?

sada> sada da dodje do istine..sada kada je istina iznudjena ta istina kojoj ste vi stremili..nemoj da si smesan ademe
bolje ikad nego...
ta istina o siptarima i srbima ne pocije 99 godine i ti to vrlo dobro znas
ta istina koju ste vi nasilno porglasili za jedinu pravu je dugogodisnji projekat
tacno, ona je mnogo starija. tvoj problem, uslovno receno je, sto ti mislis da medalja ima samo jednu stranu.
da te podsetim 74 Ustav..po kome imate sva prava kao i Republika.....mozes li mi dati logicno i normalno objasnjenje za demonstracije 80 tih godina i pritiske koji su se tada desavali na srbe na Kosovu ili dotle tvoje secanje ne dopire..od 80 tih godina koliko je kamenovano policijskih kola i ubijeno policaja i vvojnika na Kosovu..zaboravljas?
uvek se vracamo na isto, sta je starije, koka ili jaje. jedno je sigurno, provokaicja je bilo na obe strane, ali budi uverena da je veci deo krivice na onoj tvojoj strani. ali da se ne bi vracali na pocetak, ti zadrzi svoje vidjenje, a ja cu moje.
slusaj Ademe nemoj prikazivati stalno tvoje sunarodnike kao pacenike i kao zrtve..to pre svega nije tacno i nije objektivno a stalno se pozivas na to..objektivnost istina..tolerantnost...i bla bla
ajde budi objektivan..samo jednom..i reci pravu istinu o Kosovu

ako treba da se odlucim za jednu stranu koja je bila hebena na kosovu, sigurno ne bih izabrao srosku, protivreci logici. kao sto rekoh, bilo je raznih situacija, krive su bile cesto obe strane,ali nemoj zaboraviti, koliko god je kosovo bilo nezavisno, vlast je bila u rukama srbije. a ta vlast je komandovala vojskom, policijom, industrijom, ekonomijom...

bolje ikad nego...
tacno, ona je mnogo starija. tvoj problem, uslovno receno je, sto ti mislis da medalja ima samo jednu stranu.
uvek se vracamo na isto, sta je starije, koka ili jaje. jedno je sigurno, provokaicja je bilo na obe strane, ali budi uverena da je veci deo krivice na onoj tvojoj strani. ali da se ne bi vracali na pocetak, ti zadrzi svoje vidjenje, a ja cu moje.

ako treba da se odlucim za jednu stranu koja je bila hebena na kosovu, sigurno ne bih izabrao srosku, protivreci logici. kao sto rekoh, bilo je raznih situacija, krive su bile cesto obe strane,ali nemoj zaboraviti, koliko god je kosovo bilo nezavisno, vlast je bila u rukama srbije. a ta vlast je komandovala vojskom, policijom, industrijom, ekonomijom...

ne ademe ja nemam samo jednu stranu medalje...veoma gresis
ne mozes reci da je bilo porvokacija sa obe strane...ne o vremenu koje ti spocitavam
nije istina da je sada momenat sagledavanja istine jer to sto vi nudite kao sagledavanje nije istina
o koki i jajet..to ti nije objasnjenje za ono sto sam te pitala

rezime
ti nisi objetivan..ne znas pravu istinu o Kosovu niti ces je izreci jer onda sve ono tvoje pada u vodu
nije ni bitno nisam ni ocekivala...mada sam ipak negde duboko razocarana

tacno je da srbi poznaju albance, makar ovi koji zive na kosovu, ali je isto tacno da se retko ko sme usuditi da kaze to sto misli. narocito danas nakon svih tih njasra. recimo neshko, koji je iz mitrovice, ako ti citas njegove postove, i ako prihvatis da je makar polovina istina, onda mogu da zamislim sliku koju ti imas o nama. a isitna je daleko od toga.
da lli si ikada upoznala nekog sa kosova i provela malo duze vremena sa njim. sta ti je on pricao?? sumnjam da neko moze imati samo losa iskustva sa drugima, mora postojati i neko dobro... mada i to ponovo zavisi i od same osobe

Poznajem ja decka Srbina iz Mitrovice koji je osmo dete i hvalio mi se da mu je bilo toliko dobro da je morao da se iseli iz svoje kuce sa sve rodbinom i da sad radi kao konobar u Crnoj Gori.

ps. zao mi je tvoje nastradale rodbine. u stvari svih nastradalih
Tako je Ademe,Slava im i večni mir:(
Sveca_u_mraku.JPG

Pobegli su ti Srbi koji su pocinili zverstava nad Albancima, ne kazu dzaba, "zlocinac bezi sa mesta zlocina". Oni koji nisu prljali ruke albanskom krvlju, jos uvek zive na Kosovu, ali na zalost zrtve su pogresne i zlonamerne politike vasih politicara.

aha ja ih videla sa marama na glavama i kesama u ruci u kojima se jedva nesto uspelo uzeti iz kuce.....ajde cuti i ne lupaj vise..bolje bi ti bilo

Kad me vec vuces za jezik... malo je Srba koji nisu na onaj ili ovaj nacin doprineli da isteraju preko 800.000 Albanaca sa Kosova.

800000 albanaca je otislo jer su vam prijatelji sipali bombe po glavama i ne lupaj vise na tu temu

Pa znamo mi da i dan danas u Mitrovici zive ubice Albanaca! Jednog dana ce pravda pobediti pa te ubice ce dobiti ono sto zasluzuju! :)

mozda to za mitrovicu..ali na kosovu u svim gradovima selima i drugim mestima zive sve ubice srba..nisu se sa mesta zlocina pomerili ni milimetar..i da i mi se nadamo pravdi..jednog dana ce pravda zakucati i na vasa vrata

Back