Još jedna neuspela tema o Kosovu

deretic npr.
svaki objektivan covek koji je ziveo na kosovu.
i da se razumemo, ne interesuje me istorija, obican narod i obican zivot tog naroda je poenta teme.
ps.bogami se nisam nadao vise od20-tak postova.:worth::worth:

Pa sam si pominjao strucnjake, pod jedan.

Drugo,
sve vreme insistiras na tome kako Shiptari znaju Srbe, zive sa njima, itd, itd.
a to isto vazi i za Srbe na Kosmetu-da jako dobro poznaju Shiptare.

I usput,
ne znam sta fali Dereticu.

Pa i Srbi poznaju Shiptare, zive sa njima godinama.
Ne znam u cemu je problem :dontunderstand:

Daj linkove :mrgreen:

nije namerno.
problem je da se ti susreces sa onima koji su veoma neobjektivni. kada bi recimo provela u mitrovici par meseci, i ako se ne bi druzila samo sa neshkom, mislim da bi bila mnogo blize istini o zivotu na kosovu,o odnosima medju nama, razlozima itd.itd. htela ne htela, cula bi malo i o onoj drugoj strani medalje. a to bi vec bilo nesto

nije namerno.
problem je da se ti susreces sa onima koji su veoma neobjektivni. kada bi recimo provela u mitrovici par meseci, i ako se ne bi druzila samo sa neshkom, mislim da bi bila mnogo blize istini o zivotu na kosovu,o odnosima medju nama, razlozima itd.itd. htela ne htela, cula bi malo i o onoj drugoj strani medalje. a to bi vec bilo nesto

Ademe,
ja mislim da ti ne znas bas najbolje sta si zeleo ovom temom..

Pa ko je do sada, svih ovih godina, pa i sada ziveo sa Shiptarima nego Srbi (a i drugi narodi).
Prema tome, odlicno ih poznaju.

Onaj ko nije imao prilike da zivi na Kosmetu, saznavao je iz druge ruke (rodbine, prijatelja, poznanika...)
ili iz literature i dr. izvora.

Ovo je tema na kojoj opet neće doći do bilo kakvog kompromisa...Isuviše teška tema...I za razliku od tema tipa ''Krajina'',''Bosna Ponosna'' realitet za većinu naroda u Srbiji...Namerno ne kažem u Beogradu,pošto je on preplavljen ljudima otale koji žele da osvoje ''životni prostor'',pa je postalo tesno onima koji su ovde rođeni...Ljudi IZ SRBIJE,tačnije Šumadije,Juga svi su imali rođake na Kosovu ili su poreklom odatle i zneju kakav je čemer bio tamo živeti:cool:

Kako smo se to ponasali posle ww2 smo vas spasli krsnih Albanskih planina , i hranili vam decu da ne pocrkaju od gladi ako je to neprijateljstvo onda stvarno zavrsena prica sa tobom .

Immediately after World War II, Tito decided that each of the nationalities in Yugoslavia should have its own republic -- even Montenegro, still tiny although its territory had more than doubled following the Treaty of Berlin. The Albanians, however, were not allowed to have their own republic despite the fact that they were more numerous than the Montenegrins and the Macedonians. Some 40 000 of them died in the first years following World War II; others were ruthlessly beaten and tortured. When Rankovic was in power, a treaty was signed with Turkey, on the basis of which 300 000 Albanians were driven out of Kosova and forcefully sent to Turkey.

:)

nije namerno.

sada> sada da dodje do istine..sada kada je istina iznudjena ta istina kojoj ste vi stremili..nemoj da si smesan ademe
ta istina o siptarima i srbima ne pocije 99 godine i ti to vrlo dobro znas
ta istina koju ste vi nasilno porglasili za jedinu pravu je dugogodisnji projekat
da te podsetim 74 Ustav..po kome imate sva prava kao i Republika.....mozes li mi dati logicno i normalno objasnjenje za demonstracije 80 tih godina i pritiske koji su se tada desavali na srbe na Kosovu ili dotle tvoje secanje ne dopire..od 80 tih godina koliko je kamenovano policijskih kola i ubijeno policaja i vvojnika na Kosovu..zaboravljas?
slusaj Ademe nemoj prikazivati stalno tvoje sunarodnike kao pacenike i kao zrtve..to pre svega nije tacno i nije objektivno a stalno se pozivas na to..objektivnost istina..tolerantnost...i bla bla
ajde budi objektivan..samo jednom..i reci pravu istinu o Kosovu

Ademe,
ja mislim da ti ne znas bas najbolje sta si zeleo ovom temom..

Pa ko je do sada, svih ovih godina, pa i sada ziveo sa Shiptarima nego Srbi (a i drugi narodi).
Prema tome, odlicno ih poznaju.

Onaj ko nije imao prilike da zivi na Kosmetu, saznavao je iz prve ruke (rodbine, prijatelja, poznanika...)
ili iz literature i dr. izvora.

tacno je da srbi poznaju albance, makar ovi koji zive na kosovu, ali je isto tacno da se retko ko sme usuditi da kaze to sto misli. narocito danas nakon svih tih njasra. recimo neshko, koji je iz mitrovice, ako ti citas njegove postove, i ako prihvatis da je makar polovina istina, onda mogu da zamislim sliku koju ti imas o nama. a isitna je daleko od toga.
da lli si ikada upoznala nekog sa kosova i provela malo duze vremena sa njim. sta ti je on pricao?? sumnjam da neko moze imati samo losa iskustva sa drugima, mora postojati i neko dobro... mada i to ponovo zavisi i od same osobe

Immediately after World War II, Tito decided that each of the nationalities in Yugoslavia should have its own republic -- even Montenegro, still tiny although its territory had more than doubled following the Treaty of Berlin. The Albanians, however, were not allowed to have their own republic despite the fact that they were more numerous than the Montenegrins and the Macedonians. Some 40 000 of them died in the first years following World War II; others were ruthlessly beaten and tortured. When Rankovic was in power, a treaty was signed with Turkey, on the basis of which 300 000 Albanians were driven out of Kosova and forcefully sent to Turkey.

:)

I odakle si preuzeo tu provokaciju ???

Milance ti stvarno mislis da je to nacin..banovace te...mani se covece..bolje trazi linkove o ubijenim policajcima 80 tih godina kada ssu siptari na Kosovu imali pravi naziv za ono sto su radili....teroristi

meni takvi "ne" smetaju. jednostavno im ne odgovaram i nakon nekoliko iskaza patriotizma [bez "j",zbog tebe] odu na drugu temu. inace jedan od glupljih nacina da se zaradi neki negativan poen.

Pa stavrno smo se ponasali kao neprijatelji...pa je cela bivsa Juga u Kosovo ulagala pare..konstantno....bili postedjeni placanja struje komunalija.....za 50 godina svi su ulagale pare u Kosovo..pitanje je sta ste uradili sa tim parama,....sto se nista nije promenilo...zasto se i pored toliko ulaganja i doprinosa i samodoprinosa i oprastanja dugova ostali najnerazvijeniji....zato sto vam je tako odgovaralo....stavrno smo bili neprijatelji pa ste 40 godina sistematski otklupljivali zemlju kuce stanove od tih para a ne ulagali u privredu i razvoj/....neprijatelji smo bili pa je slucajeva Martinovic bilo koliko hoces...znas vise te vase kuknjave kako smo vas maltretirali mi je stvarno vise pun nos
i ne znam stvarno ko bi poverovao u te vase price partizanke

sada> sada da dodje do istine..sada kada je istina iznudjena ta istina kojoj ste vi stremili..nemoj da si smesan ademe
ta istina o siptarima i srbima ne pocije 99 godine i ti to vrlo dobro znas
ta istina koju ste vi nasilno porglasili za jedinu pravu je dugogodisnji projekat
da te podsetim 74 Ustav..po kome imate sva prava kao i Republika.....mozes li mi dati logicno i normalno objasnjenje za demonstracije 80 tih godina i pritiske koji su se tada desavali na srbe na Kosovu ili dotle tvoje secanje ne dopire..od 80 tih godina koliko je kamenovano policijskih kola i ubijeno policaja i vvojnika na Kosovu..zaboravljas?
slusaj Ademe nemoj prikazivati stalno tvoje sunarodnike kao pacenike i kao zrtve..to pre svega nije tacno i nije objektivno a stalno se pozivas na to..objektivnost istina..tolerantnost...i bla bla
ajde budi objektivan..samo jednom..i reci pravu istinu o Kosovu

posto ovo ne mozete da poreknete..mislim dokle je doslo da se citiram sama...samo kazite sta je od ovog sto sam iznela neistina i ne uklapa se u vasu istinu

5646-782661.jpg

Ovo su poslednje demonstracije...Teško je naći sliku ranijih...Pa i ovde je bilo dosta povređenih vojnika i policajaca,iako su bili ''robokapovi'':per:zapravo ,od 81.-e je treba tretirati te demonstracije kao ORUŽANU POBUNU,jer nisu demonstracije kad se baca,pored kamenja i suzavac:roll: na policiju,bombe,puca se iz snajpera...

Back