JESU LI VAM KO I MENI ŽUTI POJELI LETOVANJE?

Žuti&Koalicija su:

• Omogućili moje letovanje i lagodan život

• Sprečili me da živim normalno

• Bogati sam naslednik-strani plaćenik-sve vas prezirem-uživam u vašoj muci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne brini, uskoro će mu Toma biti kriv za sve.

ono sto ti ne razumes jeste da vi u prosveti nikada necete ziveti dobro dok ne zivimo mi u privatnom sektoru

jer mi hranimo vas a ne vi nas.

da bi drzavni sektor imao novca i ziveo dobro prvo mora da se izgradi privatni sektor pokrene proizvodnja i izvoz .vi i onako zivite sada 50% iznad svojih mogucnosti samo zato sto vas ima dosta

vase plate nisu realne jer ni u jednoj zemlji na svetu osim Srbije, plate u drzavnom sektoru nisu vece nego u privatnom.

a podrzavanjem Tadica i DS-a ti podrzavas unistenje privatnog sektora i proizvodnje, a samim tim seces i granu na kojoj i sama sedis.

sad ne znam je li sarkazam ili nije (nadam se da je ovo drugo :lol:) ali cime smo sve bili okruzenih 90-ih, sankcijama, ratovima..raznoraznim ucenama...
i unutrasnjom politikom koja je daleko od sjajne,
ali se stalno uporedjuje vreme onda i sada, kao da se palo sa neke grane, sa toliko iskljucivosti i bez sirine u pogledu okolnosti onda i sada.

Sto bi bio sarkazam?:eek:
Cinjenice su cinjenice i ja se ponekad zapitam kako zuti pored tolikih kredita i privatizacija (rasprodaja i pljacke) i prijateljstva sa EU ne mogase da nam podignu standard.
Malo smo osetili 2002-2007 kao neki rast (barem ja licno) ali je brzo nestalo.
Cesto se pitam sta li bi bilo da smo bili pod sankcijama za vreme vladavine zutih.
Vlade devedesetih su ocigledno strucno, ekonomski bile daleko sposobnije od ovih "zutih" vlada.

ono sto ti ne razumes jeste da vi u prosveti nikada necete ziveti dobro dok ne zivimo mi u privatnom sektoru

da bi drzavni sektor imao novca i ziveo dobro prvo mora da se izgradi privatni sektor pokrene proizvodnja i izvoz .vi i onako zivite sada 50% iznad svojih mogucnosti samo zato sto vas ima dosta

vase plate nisu realne jer ni u jednoj zemlji na svetu osim Srbije, plate u drzavnom sektoru nisu vece nego u privatnom.

a podrzavanjem Tadica i DS-a ti podrzavas unistenje privatnog sektora i proizvodnje, a samim tim seces i granu na kojoj i sama sedis.

Ma bre podmicuju za zaposlenje da bi od nas uzimali plate!

Sto bi bio sarkazam?:eek:
Cinjenice su cinjenice i ja se ponekad zapitam kako zuti pored tolikih kredita i privatizacija (rasprodaja i pljacke) i prijateljstva sa EU ne mogase da nam podignu standard.
Malo smo osetili 2002-2007 kao neki rast (barem ja licno) ali je brzo nestalo.
Cesto se pitam sta li bi bilo da smo bili pod sankcijama za vreme vladavine zutih.
Vlade devedesetih su ocigledno strucno, ekonomski bile daleko sposobnije od ovih "zutih" vlada.

samo pitam, nista vise. ;)

fora je sto su ovi iz prosvete organizovani a mi iz privatnog sektora nismo

i onda oni to koriste

na primer proglase strajk i traze povisicu 50% plate

i drzava im izadje u susret i da im 25%

a to 25% im da tako sto razreze jos neki novi porez ili poveca stari nama iz privatnog

i onda moj brat inzenjer kod privatnika radi za 30.000 dinara 6 dana u nedelji po 10 sati dnevno a ona kao prosvetni radnik, sa efektivnim dnevnim radnim vremenom od 3-4 sata 4 dana u nedelji ima 55.000 dinara

i to je kao pravda.

i nju boli uvo sto fakultetski obrazovani inzenjer elektrotehnike zaradjuje 30.000 din

ona trazi da se njoj da jos vise

a zaboravlja da ima skoro 6 meseci godisnjeg odmora godisnje i da prima platu svo to vreme i dok ne radi.

dok ja kao privatnik ako ne radim primam 0 dinara

Kad ćeš da shvatiš da nas niko ne hrani, nego da mi zarađujemo svoju platu. Ili da sve bude privatno, pa da se školovanje plaća.

fora je sto su ovi iz prosvete organizovani a mi iz privatnog sektora nismo

i onda oni to koriste

na primer proglase strajk i traze povisicu 50% plate

i drzava im izadje u susret i da im 25%

a to 25% im da tako sto razreze jos neki novi porez ili poveca stari nama iz privatnog

i onda moj brat inzenjer kod privatnika radi za 30.000 dinara a ona kao prosvetni radnik, sa efektivnim dnevnim radnim vremenom od 3-4 sata 4 dana u nedelji ima 55.000 dinara

i to je kao pravda.

i nju boli uvo sto fakultetski obrazovani inzenjer elektrotehnike zaradjuje 30.000 din

ona trazi da se njoj da jos vise

a zaboravlja da ima skoro 6 meseci godisnjeg odmora godisnje i da prima platu svo to vreme i dok ne radi.

dok ja kao privatnik ako ne radim primam 0 dinara

Upravo tako. Neradnici imaju vece plate od radnika, i jos ih "hranimo" iz poreza.

A uzivaju, i jos pisu ovde daje masaza normalna.

Kakva bre masaza kakvi bakraci, ko danas ide na masazu!!!??? Samo lopovi, sponzoruse i mamina i tatina deca koja ne znaju sta je rad!!

Kad ćeš da shvatiš da nas niko ne hrani, nego da mi zarađujemo svoju platu. Ili da sve bude privatno, pa da se školovanje plaća.

zaradjujem i ja svoju platu sustina je da se meni otima neproporcionalno mnogo kao i svakom drugom privatniku da bi se vama u drzavnom sektoru dalo vise nego sto vam realno pripada.

nije pravedno da ti sa 3-4 sata rada dnevno primas 50% vecu platu nego neko u privatnom sektoru ko radi 3 puta vise vremena dnevno od tebe sa identicnom strucnom spremom.

to je nepravda.

ne mozes ti da zaradjujes 55.000 dinara dok toliku platu nemaju ljudi sa istom strucnom spremom u privatnom sektoru.

a ti se naravno sa tim ne slazes ti sigurno mislis da je tebi plata mala i da treba da bude veca.

slazem se da treba da bude vec al tek kad onaj u privatnom sa fakultetom bude imao 100.000 din mesecno

pre toga ne

zato treba da vam se svima u drzavnom sektoru srezu plate makar na nivo plata u privatnom sektoru.

radno mesto u prosveti u Srbiji kosta 10.000 evra u Beogradu, a 5.000 evra u unutrasnjosti.

toliko su trazili DS-ovci za radno mesto tamo....

moja sestra od strica je pre 10 meseci zavrsila knjizevnost i aktivno trazi 10 meseci posao i ne moze da se zaposli nigde jer stric nema pare da da za mito . Ni na zamenu nece nigde da je prime.

zaradjujem i ja svoju platu sustina je da se meni otima neproporcionalno mnogo kao i svakom drugom privatniku da bi se vama u drzavnom sektoru dalo vise nego sto vam realno pripada.

nije pravedno da ti sa 3-4 sata rada dnevno primas 50% vecu platu nego neko u privatnom sektoru ko radi 3 puta vise vremena dnevno od tebe sa identicnom strucnom spremom.

to je nepravda.

ne mozes ti da zaradjujes 55.000 dinara dok toliku platu nemaju ljudi sa istom strucnom spremom u privatnom sektoru.

a ti se naravno sa tim ne slazes ti sigurno mislis da je tebi plata mala i da treba da bude veca.

slazem se da treba da bude vec al tek kad onaj u privatnom sa fakultetom bude imao 100.000 din mesecno

pre toga ne

zato treba da vam se svima u drzavnom sektoru srezu plate makar na nivo plata u privatnom sektoru.

Zašto ti porediš prosvetu i nekog sa najnižom paltom (za VSS), zašto ne sa prosekom (za istu spremu)?

radno mesto u prosveti u Srbiji kosta 10.000 evra u Beogradu, a 5.000 evra u unutrasnjosti.

moja sestra od strica je pre 10 meseci zavrsila knjizevnost i aktivno trazi 10 meseci posao i ne moze da se zaposli nigde jer stric nema pare da da za mito . Ni na zamenu nece nigde da je prime.

Pre 10 meseci, e stvarno se namučila.

Ja sam znala jednog decka iz DS-a i obecao mi je radno mesto profesora (nije mi trazio uclanjenje), ali izgleda da je trebalo i da podmitim.

Ali, odakle?

@tema
Nisu mi pojeli samo letovanje, nego i posao i sve!

MRS!!!

Poslednja izmena:
Zašto ti porediš prosvetu i nekog sa najnižom paltom (za VSS), zašto ne sa prosekom (za istu spremu)?

kojom najnizom platom?

najniza plata sa fakultetom u srbiji je 16.000 dinara

toliko zaradjuju ovi sto zavrse poljoprivredni fakultet

a prosek je 25.000 dinara ako nisi znala ko radi kod privatnika

moj brat ima 10 godina radnog staza i zaradjuje 30.000 dinara mesecno

a ti sigurno imas manje i imas u drzavnom sektoru 50% vecu platu od njega sa efektivno 6 meseci godisnjeg odmora godisnje i 3 puta manje rada dnevno

e vidis to je za mene nepravda

Back