gost 198384
Iskusan
- Poruka
- 5.443
Eh, takvih kao ti je malo.
Ja radim (jos uvek) u jednoj fabrici koja proizvodi lekove i koja je hranila preko 2 000 ljudi tj, porodica. Sada samo 400.
U toj fabrici rukovodioci (supervizori, menadzeri, direktori, koordinatori....) primaju 200 000 - 800 000din. svakog meseca a direktno su ucestvovali u nasilnom izbacivanju vise stotina svojih bivsih kolega i saradnika.
Sledi novo otpustanje bar jos 100 i najverovatnije da sam i ja u toj grupi.
Gledam ih ispod oka u zgradi uprave, krugu fabrike, proizvodnji.
Nasmejani, doterani, silni, voze svoje - fabricke limuzine, mnogi preplanuli od sunca na raznoraznim destinacijama i bas se pitam kako ce me pogledati u oci i reci kao sto su mi pricali vec otpusteni
"znate, mi vise ne racunamo na vas i najbolje bi bilo da potpisete resenje o sporazumnom raskidu radnog odnosa".
Tako pocinju revolucije! Tiho i neprimetno a kad bukne onda stradaju i koji treba i koji ne treba ali oni o tome ne razmisljaju.
Da ne pricam o tome da svake nedelje a i preko nedelje posecuju crkvu, pale svece, krste se i ispovedaju - pravi hriscani nema sta!
Znam o čemu pričaš, već smo se toga doatakli na drugom PDFu.
Šta da ti kažem, to je najgora bagra.
Čitav tvoj grad je decenijama ulagao u tu fabriku, podigo je ni iz čega stvorivši u jednom trenutku jednu od najrespektabilnijih farmaceutskih kuća u ovom delu Evrope koja je poslovala sa najjačim farmaceutskim kompanijama u svetu.
I sve je to uništeno zahvaljujući alavosti što petolistopadskog režima što njihovih alavih, priglupih i iznad svega SEBIČNIH aparačika u lokalu.
Sreo sam ne tako davno jednog tvog kolegu kog znam od ranije, koji upravo odgovara tom tvom opisu.
Sve što mogu da ti kažem jeste da je dečko bio mali moron a sada je postao veliki.
Ali da budemo objektivni, tvoj grad je uvek prezirao vizionare i proroke stvarajući tako manevarski prostor za vucibatine.