Jelovnik od 1500 kalorija

to je kod proteinske ketoze koliko ja znam, kada je visok unos proteina, a ta ketoza s ezaista ne drzi duze od mesec dana. u masnoj ketozi je akcenat na mastim. visok je unos masti, a umeren proteina tjah proteine ja jedem gram/kg i uh ispod 20 grama.

kod proteinske ketoze nisu dozvoljene svargle, u masnoj moze da prodje. :lol: nije najzdravija, ali ne remeti nista.

kod proteinske ketoze je u sustini smanjen i unos masti, jedes samo meso prve kategorije, znaci filei i druga suva mesa, obavezno maslinovo ulje i sve tako nesto zdravo :lol:. u masnoj ketozi mozes da jedes i vrat svinjski i slaninu i cvarke. osim cvaraka u mleku koji imaju visok udeo uh.
Misliila sam na kuvano meso.
Curetina. o piletina .
Maslinovo ulje preko paradajza,a ostale salate beez ulja.
Pecena riba i suvomesnato ono sto si nabrojala.

Misliila sam na kuvano meso.
Curetina. o piletina .
Maslinovo ulje preko paradajza,a ostale salate beez ulja.
Pecena riba i suvomesnato ono sto si nabrojala.

to nije masna ketoza, to je proteinska. ja drzim masnu ketozu. proteinska je teza i manje preporucljiva, upravo zbog visokog unosa proteina, nju bre drze bilderi kada hoce da skinu poslednje kolicine masti pred takmicenje. i daje se jos onim extra debelima, koji ne mogu da hodaju. ako si gledala onu emisiju ziveti sa 300 kg. pa njima spuste kalorije na 1200 i daju im belo meso i salate.

lakse mozes da uhebes organizam na proteinskoj dijeti, jer nama masti inace trebaju.

to nije masna ketoza, to je proteinska. ja drzim masnu ketozu. proteinska je teza i manje preporucljiva, upravo zbog visokog unosa proteina, nju bre drze bilderi kada hoce da skinu poslednje kolicine masti pred takmicenje. i daje se jos onim extra debelima, koji ne mogu da hodaju. ako si gledala onu emisiju ziveti sa 300 kg. pa njima spuste kalorije na 1200 i daju im belo meso i salate.

lakse mozes da uhebes organizam na proteinskoj dijeti, jer nama masti inace trebaju.
Probacu ovu tvoju masnu.
Samo i dalje moram kuvano mesto.
Mrzi me da ga przim.

2.JPG

Danas sam baš dobar deficit napravio. Šetao sam skoro 7km za sat i 15 min i potrošio 730 kalorija od delta sitija do kraja bloka 45 po savskom keju i nazad. I bez toga sam ispoštovao 1500 i nisam nadoknađivao.
Doručak banana i kašika kikiriki putera,ručak pileći batak u rerni i mladi krompir,večera paradajz čorba i par šnita suve pečenice. Samo 2 jabuke za užinu. Divim se sam sebi,obično se nedeljom raspištoljim.
Sutra uplaćujem teretanu.... ozbiljno ;)

ja sam prešao skoro 10km, ali ne znam koliko sam to kalorija potrošiO???

imaš neki app na telefonu?
Naravno,imaš ih koliko hoćeš. Pa svaki samsung ima samsung health.
Ja koristim endomondo jer mogu da ga koristim na smartwatchu i automatski se sinhronizuje sa myfitnesspal pa ne moram ništa da ubacujem sam. Jedini problem je što je gps zavisan pa nije dobar za recimo šetnju stepenicama i sl statične.
Imaš ih mnogo koji samo mere. Ja ovaj zbog sinhronizacije koristim ne što je nešto spektakularno dobar.

Da sad pisem kako sam u jako jako kratkom roku izgubio 50 kila..ne vredi, mogao bi referat o tome da pisem. Sad vec vise od godinu dana samo odrzavam zeljenu kilazu, uopste ne brojim kalorije vise, jedem sve iako pazim da se ne prezderavam. Kad fizicki radim ne setam, kad ne setam svaki dan 10 km, kad ne radim i ne setam, sat vremena orbitreka odradim.

Znam da nije sto trazis od teme, ali uopste se ne zamaram vise, promenio sam stil zivota i znam da ako i preteram u jelu, kroz rad ili setnju sve ode i tako odrzavam zeljenu tezinu

Pa piši nam! :ceka:
Kažeš iznad "ne brojim kalorije više". Znači, brojao si ih?
Ma da, ali ne dugo. Naime moj put mrsavljenja je poceo sa KETO dijetom i tu sam pazio dosta, jeo po 100 g hrane i tako..a i poslije keto sam pazio neko vreme, ne toliko u brojanja kalorija posto sam jeo jednolicnu hranu (nisam jeo ni hleb ni cokolade ni nista izvan onoga sta sam zacrtao) vec vise u kolicini, onda je dosao jedan period gde zbog operacije zuci sam opet morao jesti tacnu odredjenu hranu u odredjenoj kolicini pa ni tu nisam morao brojati.

Kao neko ko celi zivot masta da smrsa i onda ni sam ne zna kako uspe..imam dovoljno psihickih problema (da psihickih jer nekom ko je nekad jeo bez ikakvih ustezanja danas je sve samo ne lako) da bi jos brojao kalorije svemu sta stavim u usta

• Podržavam
Reactions: Red

Back