Jelovnik od 1500 kalorija

Nabavi glukomanan , konjac brašno, konjak gum.
Kod nas ga nema u izvornom obliku osim u pakovanju od 25 kg, a to je stogodišnja doza i skupo je.
U sastavu je većine proizvoda za mršavljenje a najčistiji ima u Apetit controle firme strong nature. Progooglaj šta je i čemu služi. Na ovom linku ima nešto i o tome:
http://www.vinipex.co.rs/stabilizatori-2/#karuba
to japanci koriste tradicionalno, ima ništa kalorija a prave i testeninu i sir od toga

Reći ću samo da dijeta radi i to radi brutalno. Čak i previše brzo. 5kg posle 5 dana...nisam ni malaksao ni nešto gladan nakon jedne ili dve krize prva dva dana...jedino što je monotona.
Zato sutra razmišljam da ipak pravim pauzu(isto kalorijski nisku ali da pojedem supu i neku pastu)

Sutra završavam jer mi se telo već ozbiljno buni,nema šanse za treći krug...dakle za deset dana otprilike malo jače od 7kg sasvim korektan rezultat, ali zaista je meni ovo bila teška dijeta mislim da neću ovo opet ponavljati.
Nadam se da neću ni morati,idemo na klasično brojanje da se održi preko zime +-2kg pa onda na proleće još koji kilogram.

Pomorandže neće ući u moju kuću do sledeće zime a dvopek je zabranjena reč do daljnjeg :lol:

U međuvremenu, ručak - đuveč sa piletinom i salatom, večera - sendvič sa suvim mesom, užina - banana, usput još jedan čaj i dva Brufena. Imam još 294 kcal do 1.200 i ne znam šta ću sa njima... Možda da ih prebacim za sutra ili neki dan kad mi budu falile.

to mi baš i nije jasno
kako sa sigurnošću brojiš kalorije?
recimo supu?
Imaš opciju da napraviš recept.
Recimo, praviš humus, kao ja jutros.
Meriš sve što ubaciš i konačnu gramažu ili deliš na porcije, kako ti je lakše. Napraviš recept u aplikaciji i ona ti sve izračuna.
Pa dobiješ kalorijsku vrednost za 100 gr.

Screenshot_20210218-111514.png

Što se supe tiče, nisam nikad računala, koristim vrednost koja je u aplikaciji. Imaš u njoj već neke vrednosti za jela koja su neki drugi ljudi ubacili. Imaš i barkod skener, pa neke gotove namirnice ubacuješ tako.

Jučerašnji dan je bio uglavnom uspešan, ostalo mi nešto sitno na kraju, oko 40 kcal, planirala sam da popijem čaj sa medom, pa sam posle odustala. Jela sam prženice iz rerne sa jogurtom, Minine kineske pljeskavice i pire, salatu, voće i kockicu čokolade. Užasno mi fali šećer i danima me boli glava, pretpostavljam zbog nedostatka istog. Ono što me raduje, minus na kome sam se stabilizovala u prošlom krugu nakon prestanka brojanja, i dalje je tu, nisu se vratili kg.

Smem li i ja da se upisem ovde, hm🤔

Ne brojim kalorije, ali ne smem ugljene hidrate da unosim... Zdravstveno stanje... Keto ishrana drugim recima...
Mesec ipo se drzim... Ne nedostaju mi slatkisi, sto je cudno skroz. Samo pizza ponekad, ako je namirisem :lol:
Dobar propratni efekat je -6kg za 3 nedelje bez nekih konkretnih aktivnosti. Kad se pokrenem malo vise, mozda ce i cifra biti bolja :aha:

Smem li i ja da se upisem ovde, hm🤔

Ne brojim kalorije, ali ne smem ugljene hidrate da unosim... Zdravstveno stanje... Keto ishrana drugim recima...
Mesec ipo se drzim... Ne nedostaju mi slatkisi, sto je cudno skroz. Samo pizza ponekad, ako je namirisem :lol:
Dobar propratni efekat je -6kg za 3 nedelje bez nekih konkretnih aktivnosti. Kad se pokrenem malo vise, mozda ce i cifra biti bolja :aha:
Naravno da smeš, nije moja lična tema, mada tako deluje. :rumenko:

Bravo! Zdravlje je najbitnije, ali i prateći rezultati su dobri, nije to malo kilograma.
Meni slatkiši užasno nedostaju. Tri dana me je bolela glava neprekidno i skoro sam sigurna da je zbog nedostatka industrijskih šećera.

Naravno da smeš, nije moja lična tema, mada tako deluje. :rumenko:

Bravo! Zdravlje je najbitnije, ali i prateći rezultati su dobri, nije to malo kilograma.
Meni slatkiši užasno nedostaju. Tri dana me je bolela glava neprekidno i skoro sam sigurna da je zbog nedostatka industrijskih šećera.
Hvala :rumenka:

Ja sam bila ubedjena da ce mi grickalice i slatkisi nedostajati, al...gle cuda, nije tako. Nekako me proteini zasite u tolikoj meri da stvarno nemam potrebu ni za slanim, ni za slatkisima.
Fali mi jogurt...al aj kad je zdravlje u pitanju, necu popustati.
Moguce da jeste glavobolja od nedostatka secera...mada ja znam da mene ume da uhvati kada ne pijem dovoljno vode.

Hvala :rumenka:

Ja sam bila ubedjena da ce mi grickalice i slatkisi nedostajati, al...gle cuda, nije tako. Nekako me proteini zasite u tolikoj meri da stvarno nemam potrebu ni za slanim, ni za slatkisima.
Fali mi jogurt...al aj kad je zdravlje u pitanju, necu popustati.
Moguce da jeste glavobolja od nedostatka secera...mada ja znam da mene ume da uhvati kada ne pijem dovoljno vode.
Nije zbog vode sigurno, pijem je više nego ranije, da ne bih jela. Nije ni glad, prosto nedostajanje. Hoću sve, i čokoladu i čips i smoki i napolitanke i plazmu i karamele, sve, ali nisam gladna. :sad2:

A hoćeš li nekad moći opet, recimo jogurt?

Nije zbog vode sigurno, pijem je više nego ranije, da ne bih jela. Nije ni glad, prosto nedostajanje. Hoću sve, i čokoladu i čips i smoki i napolitanke i plazmu i karamele, sve, ali nisam gladna. :sad2:

A hoćeš li nekad moći opet, recimo jogurt?
Joj Plazma :rida: ni to ne bih smela...

Pa ne znam... Kada budem stigla do endokrinologa nadam se da cu saznati i to.
Nije mi tesko da se odreknem cipsa i takvih zanimalica, al Plazma, jogurt, pizza :sad2: Kriziracu opasno kad tad...
Bar sam uspela da sebi objasnim da mi nisu potrebni slatkisi, vec je to samo bila navika, koja traje decenijama :lol:

Joj Plazma :rida: ni to ne bih smela...

Pa ne znam... Kada budem stigla do endokrinologa nadam se da cu saznati i to.
Nije mi tesko da se odreknem cipsa i takvih zanimalica, al Plazma, jogurt, pizza :sad2: Kriziracu opasno kad tad...
Bar sam uspela da sebi objasnim da mi nisu potrebni slatkisi, vec je to samo bila navika, koja traje decenijama :lol:
E super kad si uspela, ja sebi stalno objašnjavam da je tako najbolje, ali to tvrdoglavo, užas, ništa ne kapira, samo se inati i hoće čokoladu. :aha:

Ali kad moraš, onda je malo lakše, u smislu, moraš i gotovo. Drži se, možeš ti to, pa vidi kako si do sad. :heart:

Back