Jelovnik od 1500 kalorija

7.5.20.JPG

doručak: banana 105kcal
ručak: rio mare tunjevina i tost sa belim lukom 535kcal
večera: prženi pirinač sa povrćem i jajima i thai sos varijacija(soja,riblji sos,pirinčano sirće,tajlandska srirača srednje ljutine i med) 497kcal
užina: kašikica kikiriki putera, 3 kafe sa mlekom 200kcal

1337 kcal :tick:

Još nisam ubacio vežbe i današnju aktivnost koja je bila pojačana nevezano za ovu priču.
Pošto nisam gladan rekao bih da sam privikao organizam na ovaj nizak unos za 4 dana. Vikend je pravi test,planiram veću aktivnost ako vreme dozvoli ali i butelju vina uz bolonjeze...pa videćemo :lol:

8.5.JPG

Uz šetnju legla je i butelja kjantija i pasta bolonjeze, doduše uz skroman doručak i večeru.
U svakom slučaju kalorije 1801-284=1517 :tick:

Gubitak težine tj verovatno vode za 5 dana ~2kg što je i bolje od očekivanog

Poslednja izmena:
Ja sam danas počela. Imam 1.200 kcal na raspolaganju, kao i uvek do sad, manje od toga ne može. Trenutno sam jako gladna, ali još nisam večerala, čekam dragog da stigne s posla, jer smo zajedno u ovome. Jel sam rekla da sam gladna? :sad2:

Za par dana si u ritmu. Jeste 1200 malo ali može se uz nešto šetnje koja povećava dozvoljeni kalorijski unos. Uzmi neki program koji se povezuje sa Myfitnesspal i automatsku mu ubacuje rezultate. Ja imam endomondo na smartwatchu pa ga sinhronizujem kad se vratim ili direktno na mobilni ako ga nosiš.

• Podržavam
Reactions: Red
Za par dana si u ritmu. Jeste 1200 malo ali može se uz nešto šetnje koja povećava dozvoljeni kalorijski unos. Uzmi neki program koji se povezuje sa Myfitnesspal i automatsku mu ubacuje rezultate. Ja imam endomondo na smartwatchu pa ga sinhronizujem kad se vratim ili direktno na mobilni ako ga nosiš.
Ja sam već to sve radila prošle godine. Onda pauzirala, pa sam krenula pred epidemiju, pa opet pauzirala do sad. Imam Pacer, sinhronizovan sa Fitnesspalom. Ali stigao je ugalj, pa ćemo narednih dana ubacivati u podrum, da spojim lepo i korisno. :lol:

Sreća pa imam ubačene skoro sve recepte, samo po potrebi editujem. To mi olakšava sve...

Brojanje kalorija je iscrpljujuće.

Lepo možeš oslabiti i jesti obilno i odlično, samo da se pridržavaš osnovnih principa.

Paziti na kombinacije hrane ( ne skrob ili ugljene hidrate sa proteinima), izbaciciti slatko + voće.
Hleb jesti samo za doručak, koji je i najobilniji, razmak između obroka 4-5h, uz ručak i večeru dosta salate. Ručak i večera proteinski uz neko povrće (osim krompira, graška, boranije, pirinča). Piti dosta tečnosti. Ne grickati između obroka.

Kada sam se tako hranila, imala sam 5 treninga nedeljno, nije mi manjkala snaga. Naprotiv.

I sada se slično hranim, ali sve upropastim voćem!

Što se tiče doručka, ispžiš slaninicu i nekoliko jaja + nekoliko parčadi tostiranog hleba ( najbolje od celog zrna), salata može i ne mora za doručak.
Uz ovaj režim ishrane ne moraš ni da treniraš, dovoljna je šetnja.

Ovakav način ishrane , bez brojanja kalorija, manje je opterećujući, daje odlične i brze rezultate.
Volela bih da pokušaš i da čitamo tvoje impresije :)

• Podržavam
@Duki Lu
Ne znam da li ovo preporučuješ Fortesu ili meni, ali ja sam isprobala razne dijete, bez večere, bez slatkiša, sa jednim danom nedeljno gde ne pazim, sa određenim jelovnikom, ma svašta. Ali mi se ovo sa brojanjem pokazalo kao najbolje. Jer ja ne želim da izbacim ništa, a pominješ izbacivanje ili izbegavanje krompira, pirinča, graška, boranije, voća... Ja jako volim slatkiše, a sa brojanjem mogu da se uklopim. I kg idu dole! Kad uđeš u rutinu, nije tako komplikovano kao što deluje. Kao što rekoh, imam već ubačene recepte od prošlog puta. Mislim, naravno da treba malo više vremena za kuvanje, ali lakše mi je tako nego da sebi spremam jedno, a ukućanima drugo.

Deseti dan 3,4 kg manje,još otprilike nedelju dana da pređem 5 i onda kreće promena u vidu ukljičivanja teretane na ove šetnje. Posle obično ide stagnacija tj drugih 5 će trajati daleko duže.

@Duki Lu

Što reče @Little Redhead ovo je provereno uspešna metoda,kalorijski deficit bez mnogo brige šta konkretno jedem. Lakše mi je količine da se odreknem nego nekih stvari koje volim. Inače s obzirom da se sve čita barcodovima,ono što nema barcode kao sveže vože ili povrže ima odavno učitano u baze. a kuhinjsku vagu imam, nije praktično nikakvo cimanje brojati ih.

@fortes Da li znaš da možeš da ubaciš namirnice u recept kad kuvaš neko kompleksnije jelo, podeliš na porcije, pa dobiješ koliko kalorija ima jedna porcija? Može i na grame isto...

Ot: Juče sam čitav dan bila gladna, gladna, na kraju sam se zagledala u film, pa preskočila večernju užinu i kafu i sve što sam planirala, kao komad čokolade ili malo sladoleda, pa sam umesto 1.200 unela 1.009...
Danas još nisam ručala, ali sam aktivno ubacivala ugalj u podrum, skoro 2h, pa cenim da mogu da pojedem svašta. Videću do kraja dana.

@fortes Da li znaš da možeš da ubaciš namirnice u recept kad kuvaš neko kompleksnije jelo, podeliš na porcije, pa dobiješ koliko kalorija ima jedna porcija? Može i na grame isto...

Ot: Juče sam čitav dan bila gladna, gladna, na kraju sam se zagledala u film, pa preskočila večernju užinu i kafu i sve što sam planirala, kao komad čokolade ili malo sladoleda, pa sam umesto 1.200 unela 1.009...
Danas još nisam ručala, ali sam aktivno ubacivala ugalj u podrum, skoro 2h, pa cenim da mogu da pojedem svašta. Videću do kraja dana.

Znam. Radio sam to za neka jela koja su mi 90% recimo ista, tipa gibanica,musaka,supe,gulaš,palačinke....
Za neka gde radim sa onim što zateknem nema svrhe tipa prženi pirinač,neki sosevi,pice i tako.
Mada često koristim ranije unete, tj izmerio sam ranije koliko ima štangla čokolade ili keks nema potrebe svaki put ili odokativno znam da je šargarepa oko 50g neću sad meriti da li ima 43 ili 57. Skrati se malo procedura jer to je u rangu +- 5-10 kalorija

• Podržavam
Deseti dan 3,4 kg manje,još otprilike nedelju dana da pređem 5 i onda kreće promena u vidu ukljičivanja teretane na ove šetnje. Posle obično ide stagnacija tj drugih 5 će trajati daleko duže.

@Duki Lu

Što reče @Little Redhead ovo je provereno uspešna metoda,kalorijski deficit bez mnogo brige šta konkretno jedem. Lakše mi je količine da se odreknem nego nekih stvari koje volim. Inače s obzirom da se sve čita barcodovima,ono što nema barcode kao sveže vože ili povrže ima odavno učitano u baze. a kuhinjsku vagu imam, nije praktično nikakvo cimanje brojati ih.

Čestitam na uspehu.
Samo napred, oboje, neka je sa srećom i da istrajete!

Ja sam uspela na druge načine, meni prihvatljivije. Ko mi je kriv kada nemam strpljenja i živaca za brojanje kalorija . :rumenko:

@Duki Lu
Ne znam da li ovo preporučuješ Fortesu ili meni, ali ja sam isprobala razne dijete, bez večere, bez slatkiša, sa jednim danom nedeljno gde ne pazim, sa određenim jelovnikom, ma svašta. Ali mi se ovo sa brojanjem pokazalo kao najbolje. Jer ja ne želim da izbacim ništa, a pominješ izbacivanje ili izbegavanje krompira, pirinča, graška, boranije, voća... Ja jako volim slatkiše, a sa brojanjem mogu da se uklopim. I kg idu dole! Kad uđeš u rutinu, nije tako komplikovano kao što deluje. Kao što rekoh, imam već ubačene recepte od prošlog puta. Mislim, naravno da treba malo više vremena za kuvanje, ali lakše mi je tako nego da sebi spremam jedno, a ukućanima drugo.

Malo sam imla naporan dan, previdela sam ovu poruku, izvini. Evo, sada ću odgovoriti.
Kada sam pisala, mislila sam na oboje.

Dugo bila na Hrono koja mi je pokazala odlične rezultate.
Sve navike sam zadržala, tako se hranim, ali sve upropastim voćem.

Što se tiče Hrono ishrane, ovo što sam gore pisala, odnosi se na period restrikcije, prvi mesec.
Kasnije može i voće i slatko, ali u određeno vreme.

Malo sam imla naporan dan, previdela sam ovu poruku, izvini. Evo, sada ću odgovoriti.
Kada sam pisala, mislila sam na oboje.

Dugo bila na Hrono koja mi je pokazala odlične rezultate.
Sve navike sam zadržala, tako se hranim, ali sve upropastim voćem.

Što se tiče Hrono ishrane, ovo što sam gore pisala, odnosi se na period restrikcije, prvi mesec.
Kasnije može i voće i slatko, ali u određeno vreme.
Dosta sam čitala o Hrono ishrani, ali nekako mi teško pada to da jedem određenu stvar u određeno vreme i da nešto ne smem. Jer kad ne smem, ja bih baš to, a nekad čak i ne volim to što želim. :lol: Takođe, neko mi je pričao o hlebu koji sprema na određeni način, sa više vrsta brašna, a neka su malo skuplja... I tu dolazim opet do toga da bih morala sebi da kuvam posebno. Radila sam to, nije uopšte zabavno, jer osim što mi se uvek jede nešto drugo, još i moram da imam određene namirnice da bih spremila obrok. Nije to za mene, ipak.

I voće, ja i dalje verujem da je voće zdravo i važno. I da je bolje uveče pojesti voćku umesto slatkiša. Ali opet, ako se lepo ukalkulišem, mogu oba....

Dosta sam čitala o Hrono ishrani, ali nekako mi teško pada to da jedem određenu stvar u određeno vreme i da nešto ne smem. Jer kad ne smem, ja bih baš to, a nekad čak i ne volim to što želim. :lol: Takođe, neko mi je pričao o hlebu koji sprema na određeni način, sa više vrsta brašna, a neka su malo skuplja... I tu dolazim opet do toga da bih morala sebi da kuvam posebno. Radila sam to, nije uopšte zabavno, jer osim što mi se uvek jede nešto drugo, još i moram da imam određene namirnice da bih spremila obrok. Nije to za mene, ipak.

I voće, ja i dalje verujem da je voće zdravo i važno. I da je bolje uveče pojesti voćku umesto slatkiša. Ali opet, ako se lepo ukalkulišem, mogu oba....
Nisam ni sumnjala u tvoju (vašu) obaveštenost.
Za svaki režim ishrane mora čovek da se psihički pripremi, mislim na odluku, da je sam donese u trenutku kada je spreman.

Što se hleba tiče, tada sam jela isključivo Tonus ili Vitas hleb. Kako tada, tako i sada.
Kada sam imala ribu u planu, bila je isključivo pržena, sve uvaljana u brašno :rumenko:
Nisam se opterećivala čitanjem deklraracija o procentu šećera, ovogonog, i super mi je.
Gurman sam, ne jedem nešto samo zato što je zdravo, jedem ono što volim i na način kako mi prija.

I, da, domaćica sam. Ona po starinski. Kuvam, spremam. I sve sa zadovoljstvom.

Na treningu sam dobila plan ishrane od trenera, sličan vašem, ali 1200 cal.

Nisam se pridržavala, i neću, razlog sam navela u jednom od gornjih postova.

moram probati...ko rece da kafa ne valja? 🤣

Dve soljice dnevno ne skode uopste. Cak potpomazu u dijeti.
Majku mu,je l moraju ovsene pahuljice?😟

Ne mora ništa posebno u principu dokle god je deficit,ali različita hrana različito utiče i na glad i osećaj zasićenosti tj ako ti je dosta jedna pizza za celi dan i možeš se zaustaviti na tome onda ok, ali logičnije je imati 3 obroka i poneku užinu. Dakle iako formalno nema ograničenja treba pratiti zdrav razum :lol:

Back