Jelovnik od 1500 kalorija

Nemoj da pijes kafu sa mlekom .
Samo obicnu crnu ili espreso bez mleka.
Ne dolazi u obzir :lol:
Kafa bez mleka za mene nije kafa. 0% uživanje,veće su šanse da prestanem da je pijem.
Kao što rekoh, suština je u broju kalorija pa kako god došao do toga.

@tema

nažalost nisam mogao protiv "okoline", pojačani stres i ne baš sjajni dani iza mene na više frontova su me doveli da pauziram sa kalorijskim tablicama,dao sam sebi oduška na klopi zadnje dve nedelje (comfort food) i prepolovio dobitak za vreme discipline pa sam vratio 2kg od 4 dobijena i sad resetujem sve i idemo ponovo. Nadam se ozbiljnije. Ovaj put uključujem i teretanu,vreme je :)

Znaci bez voca.
A limunada bez secera

i ne samo voca, bez crvenog povrca tipa cvekla, sargarepa, mene patidzan izbaci iz ketoze. nema skrobastog povrca.

trenutno jedem samo spanac, blitvu, kelerabu, kupus beli, zelenu salatu, krastavce, mogu i karfiol, ali mu je jos visoka cena, jedem sampinjone (nisam ljubitelj sampinjona, ali ih stavljam u tajlandsku supu), celer, sparglu. moze i kineski kupus, ali sad ga nema.

limunada moze, ali ne da stavis mnogo limunovog soka, jer i taj sok ima ugljene hidrate, ja stavim toliko da mi malo izmeni ukus vode.

ja ne koristim zamene za secer, jer mogu bez slatkisa, posto vise volim slanu hranu.

ove godine sma bas zakasnila, jer je sezona tresanja koje obozavam. ketozu nikad ne drzim leti, zbog povrca i pojedinog voca tipa kajsije.

zato sad jedem svarglu, svargla je bezbedna namirnica za moju dijetu. :zcepanje:

moze i rukola, matilovac...uglavnom belo i zeleno povrce.

meni je to najlaksa dijeta, brojim sam ugljene hidrate, koje unosim do 20 grama. kad me 4 dana uhvati kriza jedem sve masno bez da razmisljam o kalorijama, i posle toga spontano gubim apetit. mozda 4 dana, kad je meni najgore, budem i u kalorijskom suficitu, jer osecam onu glad koja ne potice iz zeluca, nego glad kada padne secer u krvi, a jos se nisam stabilizovala sa mastima.

Jagode i maline imaju malo secera,jel smeku one.
Crni luk ima vise secera od jagoda

pa ne bi trebalo u ketozi, premasices cifru od 20 grama uh, bez vlakana, a mozda te i izbaci iz ketoze. vlakna ne uzima su obzir. recimo kupus ima preko 5 grama uh ukupno, ali od toga su seceri 3,4, ostalo su vlakna. ta vlakna se ne racunaju.

nije samo fora u seceru, mi imamo culo ukusa i kada nesto slatko dodje do jezika, jezik mozgu salje informaciju da je stiglo slatko...tako nekoga mogu zamene za secer da poremete, jer mozak dobija informaciju da ima uh, iako ih nema. neki uspesno koriste zamene za secer, neki ne...sve zavisi.

sad pogledah uh za maline...pa one imaju 12 grama uh na 100 grama. :sad2: msm, to u ketozi, ako hoces cestitu ketozu ne dolazi u obzir.

pa ne bi trebalo u ketozi, premasices cifru od 20 grama uh, bez vlakana, a mozda te i izbaci iz ketoze. vlakna ne uzima su obzir. recimo kupus ima preko 5 grama uh ukupno, ali od toga su seceri 3,4, ostalo su vlakna. ta vlakna se ne racunaju.

nije samo fora u seceru, mi imamo culo ukusa i kada nesto slatko dodje do jezika, jezik mozgu salje informaciju da je stiglo slatko...tako nekoga mogu zamene za secer da poremete, jer mozak dobija informaciju da ima uh, iako ih nema. neki uspesno koriste zamene za secer, neki ne...sve zavisi.

sad pogledah uh za maline...pa one imaju 12 grama uh na 100 grama. :sad2: msm, to u ketozi, ako hoces cestitu ketozu ne dolazi u obzir.
Kako se osecas kad udjes u ketozu.
Mene nesto strah.
Maksimalno smanjujem unos secera.

Kako se osecas kad udjes u ketozu.
Mene nesto strah.
Maksimalno smanjujem unos secera.

ne zamaram se lako. ono sto mene umara jeste velika kolicina ugljenih hidrata, a oni se najlakse vare, ali mene umore. drugo, nema osecaja da ti je pun zeludac. ja kad izbacim uh ili kada ih smanjim, jedem samo povrce i meso se generalno bolje osecam. meni prija. nekome ne prija.

jedino moze psiha da se uzhebe u nekom trenutku. pogotovo sto mi je pun frizider zanimljivih i zabranjenih lidl stvarcica. :zcepanje: ai leto je vec, ja leti nikada ne idme u ketozu, jer volim da jedem povrce, pogotovo paradajz leti, tako da je leti cao ketozo.

ne zamaram se lako. ono sto mene umara jeste velika kolicina ugljenih hidrata, a oni se najlakse vare, ali mene umore. drugo, nema osecaja da ti je pun zeludac. ja kad izbacim uh ili kada ih smanjim, jedem samo povrce i meso se generalno bolje osecam. meni prija. nekome ne prija.
Citala sam komentare,da ulazak u ketozu moze lose da utice na bubrege .Zato pitam
Jel sme kafa sa cimetom?

Citala sam komentare,da ulazak u ketozu moze lose da utice na bubrege .Zato pitam
Jel sme kafa sa cimetom?

to je kod proteinske ketoze koliko ja znam, kada je visok unos proteina, a ta ketoza s ezaista ne drzi duze od mesec dana. u masnoj ketozi je akcenat na mastim. visok je unos masti, a umeren proteina tjah proteine ja jedem gram/kg i uh ispod 20 grama.

kod proteinske ketoze nisu dozvoljene svargle, u masnoj moze da prodje. :lol: nije najzdravija, ali ne remeti nista.

kod proteinske ketoze je u sustini smanjen i unos masti, jedes samo meso prve kategorije, znaci filei i druga suva mesa, obavezno maslinovo ulje i sve tako nesto zdravo :lol:. u masnoj ketozi mozes da jedes i vrat svinjski i slaninu i cvarke. osim cvaraka u mleku koji imaju visok udeo uh.

Back