Jel da se mažemo kokošijim govnima 100% prirodnim

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam gde ovo da napisem, pa cu ovde.
Znam da nije "dokazana" veza izmedju ishrane i tena, al' ja od kad postim ( a postim prvi put u zivotu) koza mi nije masna vise. :-)
Tako da me meso, osim ribe, nece videti uopste, o suhomesnatim i mlecnim proizvodima, i onim industrijskim slatkisima da ne govorim. Samo vracam jogurt i to onaj bioaktiv. Yipi ya yeeee.
flower4youxx2.gif

okata:
da ali sta se desava sytradan, posle konzumiranja toga?Oci ti zute, usta suva, faca naduvena i upaljena i treba ti posle nedelju dana da se dovedes u normalu!

E, meni alkohol prija! Uvek sam mnogo lepša nakon alkoholisanja... Važno je da, dok piješ alkohol, piješ i dosta vode... a kad dođeš kući popiješ vitamin B ili multivitamin... i naravno da spavaš ;-)

Procitah sve i svasta ovih dana i ispade da je opasno prakticno sve od kozmetike.
Vec mi je muka od svega. Stalno slusamo kako je opasno ovo ili ono (a ispada da je sve opasno :shock: ) i sve to me bas nervira jer sa jedne strane stoje nova naucna otkrica, a sa druge realan zivot i tu se nista ne podudara :confused:.

Ovih dana pokusavam da otkrijem (na domacem i internacionalnom planu) da li je opasno farbanje. Bilo je nekih stranih naucnih casopisa koji su u jednom broju tvrdili da jeste opasno, pa nekoliko meseci kasnije sami sebe demantovali.
Na kraju zakljucih da to u stvari niko ne zna. :?

Mislim da je ovo prava tema za moje pitanje.
Ovako, kupila sam juce dezodorans i zadovoljna sam, u stvari, jako mi se svidja.Super dugo drzi i ima bas lep miris. Kad sam kupovala, vodila sam racuna da nema aluminijum hlorhidrat u sebi. Ali, kad sam malo bolje pogledala, na poslednjem mestu medju sastojcima stoji AMMONIUM ALUM. Malo sam guglala i nasla da je to jedinjenje aliminijuma, ali da su molekuli malo veci i da ne prodiriru duboku u kozu.
Ako neko moze da mi kaze da li je SVAKO jedinjenje aluminijuma stetno ili je ovo OK?
Ne bih bas da se prskam necim sto je potencijalno kancerogeno.

Jao, ne znam vise sta da mislim.
Stalno se okrecu jedna te ista pitanja, da li je stetan aluminijum, da li je karcenogen ili nije.
Misljenja su kao po obicaju podeljena.
Ja ne mogu bez dezodoransa, nije da imam jak miris, ali volim da imam ''zastitu'' od znojenja... i sada sam znaci osudjena da dobijem rak tj. kancer.
Pa dobro, neka ga i dobijem, sta da radim.
Niko nije pobegao od smrti, pa ni ja.
E da, ja jedem cokolade u ogromnim kolicinama, nisam debela, to valjda odradi moj metabolizam sta li, ali ja nemam masnu kozu. Cak sta vise, lice mi je k'o porcelan. Ko sme da kaze da sam sujetna?

Ja ne mogu bez dezodoransa, nije da imam jak miris, ali volim da imam ''zastitu'' od znojenja... i sada sam znaci osudjena da dobijem rak tj. kancer.
Pa dobro, neka ga i dobijem, sta da radim.
Niko nije pobegao od smrti, pa ni ja.
E da, ja jedem cokolade u ogromnim kolicinama, nisam debela, to valjda odradi moj metabolizam sta li, ali ja nemam masnu kozu. Cak sta vise, lice mi je k'o porcelan. Ko sme da kaze da sam sujetna?

Bas mi je drago zbog tebe, ali si promasila poentu mog pitanja. Ne pitam DA LI JE kancerogen, vec da li je I OVA vrsta aluminijuma kancerogena.
I nisam rekla da ne treba da se koristi dezodorans, da to mislim ne bih nista ni pitala. Cisto zelim za sebe najmanje stetnu varijantu

za Andjelku :)
1. nemoj biti tako nervozna, zena je prosto imala zelju da pise o svom odnosu prema dezodoransu, bila je inspirisana
2. onomad sam i ja guglala na tu temu (koja tebe sada muci) i nasla sam isto sto i ti. Kao rezultat toga, kupila sam dezodorans, koristila sam ga vrlo retko, posto se vrlo cesto tusiram, pa koristim one obicne dezodoranse koji ne sprecavaju znojenje. Medjutim, moj muz je koristio svakodnevno i to mu je zesce iziritiralo kozu. Mozda je on preosetljiv, a mozda je problem u tom aluminijumu.

Bas mi je drago zbog tebe, ali si promasila poentu mog pitanja. Ne pitam DA LI JE kancerogen, vec da li je I OVA vrsta aluminijuma kancerogena.
I nisam rekla da ne treba da se koristi dezodorans, da to mislim ne bih nista ni pitala. Cisto zelim za sebe najmanje stetnu varijantu

E i meni je drago zbog tebe.
Zasto se odmah ljutis...
I ne, ne bih ti znala reci da li je i ova vrsta aluminijuma kancerogena. Da ti odgovorim direktno iz drugog puta.
To ces ipak morati da pitas nekog drugog, pa ces, sigurna sam, odabrati za sebe najmanje mogucu stetnu varijantu. Ja sam samo dala svoj komentar koji se tebi ocigledno nije bas mnogo dopao. Ali, dobro.

Koliko znam, postoje i dezodoransi bez aluminijuma, pa bez alkohola, na cisto prirodnoj osnovi. Ne sprecavaju znoj, on se normalno stvara, ali ne dolazi do raspada bakterija i samim tim - loseg mirisa. Postoji i EGO krema koja radi na istom principu. Jedno nanosenje Ego kreme traje citavih sedam dana. Znaci, onaj ko koristi Ego kremu normalno se kupa, nanese Ego, sutra dan se opet okupa, ali ne mora bas svaki dan posle tusiranja da nanosi kremicu. Jer ona ima dugotrajno delovanje. Sedam dana. Domace proizvodnje. Nisam sigurna za njen sastav, ali je predobra. Isto ne zatvara kozu, ima miris tek u nagovestaju, tako da mozes bez problema i da koristis omiljeni parfem.
Ajd, pozdrav.

Ma, ne ljutim se, samo sam na to isto pitanje dobila gomilu odgovora koji veze nemaju ni sa cim, a pogotovo ne s mojim pitanjem, pa sam valjda pukla na tebi. Zao mi je sto je tako shvaceno. Sad kad procitam i meni izgleda kao da sam bila ljuta. Mora da su hormoni u pitanju. Izvinjavam se :)

Ma nemas se zbog cega izvinjavati.
Pozdrav.

Sve je hemija i sve je štetno.Na kraju šta odabrati?Kozmetičke industrije cvetaju,mi žene trošimo i kupujemo,kupujemo,a devojke koje reklamiraju proizvode(pogotovo kreme za lice),imaju 16-17 god.Jedino što znam je da su antiperspiranti štetni jer je znojenje fiziološko.Zato ne koristim takve dezodoranse.Farbam kosu i ne smem ni da pomislim da li je i koliko štetno.

Back