Jel da se mažemo kokošijim govnima 100% prirodnim

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, ja sam narucila sa sajta prirodna kozmetika hauskinu dunjinu kremu, roll on, penu za tusiranje i paste za zube. Sve je odlicno i potpuno drugacije o dove kozmetike na koju smo navikli. I naravno, potpuno skuplje.Sa robom sam dobila ineke prospekte koje navode imena i brojeve telefona apoteka u Beogradu i Novom Sadu u kojima se mogu naci ovi proizvodi, pa ako nekog interesuje, rado cu vam prekucati.

Evo prodajnih mesta kozmetike Dr Hauska u Beogradu:
1. Biospajz, Kalenic pijaca 34
2. Apoteka Angelica, Djure Jaksica 7
3. Hema Kheya Neye, Hilandarska 24
4. Tara centar, Visegradska 29
5. Tilia, Bezanijska 17
6. Apoteka Venus, Narodnog fronta 23
7. STR Nutricija, Skadarska 47
8. Apoteka Iva, Paunova 24, TC Banjica

Ako vas ne mrzi da uporedjujete cene, javite gde je najjeftinije

Smesno je porediti ga sa kozmetikom o kojoj se ovde govori. lush u sastavu ima parabene, i pored njih - rok trajanja samo godinu dana? to jasno govori o kvalitetu sirovina, pa oni intenzivni mirisi... da li je to prirodno i kvalitetno?

Znam da svaki cigo svoga konja hvali, da li je nesto prirodno, organic, kvalitetno... govore sertifikati.

Ako koza laze rog ne laze :)

Uh, jedva nadjoh ovu brosuricu sa adresama. Dakle, evo za Novi Sad:
Apoteka Jankovic, Rumenacka 23; Kralja Aleksandra 3
Apoteka Biljana i Luka, Bul. Oslobodjenja 103
Apoteka Tilija, Bul. Oslobodjenja 66

E, ja sam narucila neke Logonine testere, paste za zube, sampon i kremu za ruke. Cene su im manje-vise duplo jeftinije od Hauskinih proizvoda (sem anti-age krema).Sve to mirise pomalo bapski, kako kaze moj muz, ali paste i krema za ruke mi se bas dopadaju. A i ovi iz prirodne kozmetike su stvarno azurni.

Milica BG:
izvini molim te, ali krema koja bi mi odgovarala a da je dr. hauska bi kostala 1700 i nesto din, a lush krema kosta 1000 din... objasni mi molim te kako nije skuplje?

imas margarin za mnogo manje pare...
Salu na stanu gde ti to kupujes hauschku? u zlatari? cena od 1700 i nesto????
pored toga, postoje i druge marke npr. logona koju vidim pominju u topiku, cene krema su oko 10Evra, a kvalitet bi bilo smesno i porediti sa lushom.;)

Lush kreme ipak imaju parabene (o kojima je dosad dosta pisano), što znači da ne samo da nisu prirodne, nego su i štetne.E sad, koliki udio tog sastojka učestvuje u 75g kreme - stvarno ne znam, moguće da je manji nego kod komercijalne kozmetike, ali meni je sama pojava parabena na listi sastojaka dovoljno velika stvar da neću dati 1000din, jer je to zaista skupo za konzervanse koje dobijem i u običnoj Nivei (opet kažem, bez obzira na udio).
Kada kupujem u Lush-u, upravo iz tog razloga, gledam etikete i kupujem samo ono što ima odgovarajući sastav, jer u suprotnom mogu da kupim i jeftiniji proizvod sa istim efektom.

Ja ne koristim lush kreme, ne odgovaraju mi, ali koristim neke druge stvarcice, i mislim da su ok.
Dr Hauschka jeste skup, naravno ne dovodi se u pitanje kvalitet, i nravano da je uvek bolje kupiti kvalitetan proizvod, pa i ako je skup.
Samo bez obzira na to sto je njihova kozmetika prirodna, meni moze da ne odgovara, a kosta dosta, pa dok ne pocnem da zaradjujem necu moci da eksperimentisem sa njom :).
Za Logonu sa ovde prvi put cula... Kakva su vam iskustva njom? Moze li da se nabaviti u apotekama, i se samo narucuje.

Stalno menjam kreme, koristila sam i skupe i jeftine (zavisno od financijske situacije), prirodne i neprirodne... i dosla sam do zakljucka da mi je koza lepa ako
1) spavam osam sati
2) pijem dosta vode
3) sam zaljubljena
4) ne ozderavam se pred spavanje,
i da krema apsolutno nema veze sa tim. Jedino je vazan redovni piling - da bi krema uopste stigla tamo gde je krenula :)

apache:
Ja ne koristim lush kreme, ne odgovaraju mi, ali koristim neke druge stvarcice, i mislim da su ok.
Dr Hauschka jeste skup, naravno ne dovodi se u pitanje kvalitet, i nravano da je uvek bolje kupiti kvalitetan proizvod, pa i ako je skup.
Samo bez obzira na to sto je njihova kozmetika prirodna, meni moze da ne odgovara, a kosta dosta, pa dok ne pocnem da zaradjujem necu moci da eksperimentisem sa njom :).
Za Logonu sa ovde prvi put cula... Kakva su vam iskustva njom? Moze li da se nabaviti u apotekama, i se samo narucuje.

Apache, koliko sam ja čitala, prirodna kozmetika uvijek (ili barem jako često) izazove neke iritacije na koži tipa crvenila i sl. ali je to samo prividno, jer se koža privikava. To bi trebalo brzo da prođe i onda je sve okej. :)
A za eksperimentisanje imaš šanse iako ne zarađuješ, i dr.Hauschka ima testere. Za ove ostale proizvođače ne znam, ali ih vjerovatno imaju i oni, treba se samo raspitati. Kvaka je što Hauschka naplaćuje i testere, ali ne koštaju mnogo, čini mi se oko 200njak dinara, nisam sigurna. Imaju čak i neki kompleti, kao paketići sa testerima raznih kremica, losiona i šta znam čega još. To sam nedavno vidjela u nekoj apoteci..

Back