Wrong. Jimi Hendrix je blueser... U dubini duse... Kada slusam Jimi-ja... Ako je u pitanju blues pesma, to je stvarno blues pesma... Mislim... Pod tim Blues pesma, mislim da pogadja tamo gde treba... On jeste svirao rokenrol, ali je uvek u dusi nosio mali plavi trag bluesa... Ali kad bi uzeo da svira blues, to bi stvarno bio blues...
kao i Willie Dixon, i Jimi Hendrix je (pre pocetaka sopstvene karijere) svirao na oba fronta (blues i rokenrol)... Napr: svirao je sa B.B. Kingom, John Hammondom, Litle Richardom...
A to da B.B. King nije blues... Brate, B.B. je jedan od predvodnika elektricnog, urbanog bluesa koji dostigao veliku popularnost na jugu S.A.D.-a 50tih godina proslog veka (mada je on nastao nesto ranije - jos negde u cetrdesetima)... Tada su nastali neki od njegovih najvecih hitova... Napr: "3'o clock blues".
Eric Clapton je cudna zverka... Ne. Rekao bih da je on ipak u dubini duse blueser... On je tako poceo...Mislim da je on jedan od najomrazenijih likova u blues krugovima... Ali ja ga gotivim. Njegove obrade, napr: walking blues, Have you ever loved a woman, Key to the highway, Alberta, Sitting at the top of the world, Sky is crying... Uopste ne zvuce lose.
Jeste da je to ipak malo mlitavi zvuk... Ali neke pesme mu jednostavno pristaju.
SRV je malo koketirao sa rokenrolom, ali to je blues, cisti blues... Ok, ako cemo preciznije R'n'B, ali vise niko to ne zove tako... R'n'B se danas koristi za obelezavanje plejade stvari koje su nastale od bluesa tihim raslojavanjem u razlicite muzicke pravce...