Jazz & Blues kutak :)

Elmo Lewis:
samo da vas sve pozdravim i da vam kazem da mi idete na #$@$ tim dobrim raspolozenjem, kritikujte bre malo nesto.. evo da pocnem ja.... bb king je idiot :)KLEPTON NIJE BLUZ OSIM DOK JE SVIRAO SA MEJLOM i BLUZBREJKERSIMA
evo sta ja slusam ovih dana

hahaha :lol: Jos ces reci da je i Jimi Hendrix rocker... :roll:

Ma dobrodosao, a good mood je uvek uslov. :)

P.S. Ono za Hendrixa cu objasniti ako bude bilo potrebno... :lol:

iluzionista:
Elmo Lewis:
samo da vas sve pozdravim i da vam kazem da mi idete na #$@$ tim dobrim raspolozenjem, kritikujte bre malo nesto.. evo da pocnem ja.... bb king je idiot :)KLEPTON NIJE BLUZ OSIM DOK JE SVIRAO SA MEJLOM i BLUZBREJKERSIMA

hahaha :lol: Jos ces reci da je i Jimi Hendrix rocker... :roll:

Ma dobrodosao, a good mood je uvek uslov. :)

P.S. Ono za Hendrixa cu objasniti ako bude bilo potrebno... :lol:

maybe im a stupid man but i know what blues is (sto bi reko moj drug forest gamp)

klepton nikako nije bluz... ustvari mozda jeste ali... ne umem ja da kazem sta je bluz.. ono gore sam napisao samo zato sto znam sta je pravi chikago i delta bluz... sve ostalo za mene je... hmm ne znam...

a hendrix svakako nije bluz... a rock? pa valjda jeste
objasni

i samo kazi zbog cega si se smejao... sta ti je od kleptonovih album posle onog sa mejlom bluz? dobro cream vuce ali nije to to...

Wrong. Jimi Hendrix je blueser... U dubini duse... Kada slusam Jimi-ja... Ako je u pitanju blues pesma, to je stvarno blues pesma... Mislim... Pod tim Blues pesma, mislim da pogadja tamo gde treba... On jeste svirao rokenrol, ali je uvek u dusi nosio mali plavi trag bluesa... Ali kad bi uzeo da svira blues, to bi stvarno bio blues...

kao i Willie Dixon, i Jimi Hendrix je (pre pocetaka sopstvene karijere) svirao na oba fronta (blues i rokenrol)... Napr: svirao je sa B.B. Kingom, John Hammondom, Litle Richardom...

A to da B.B. King nije blues... Brate, B.B. je jedan od predvodnika elektricnog, urbanog bluesa koji dostigao veliku popularnost na jugu S.A.D.-a 50tih godina proslog veka (mada je on nastao nesto ranije - jos negde u cetrdesetima)... Tada su nastali neki od njegovih najvecih hitova... Napr: "3'o clock blues".

Eric Clapton je cudna zverka... Ne. Rekao bih da je on ipak u dubini duse blueser... On je tako poceo...Mislim da je on jedan od najomrazenijih likova u blues krugovima... Ali ja ga gotivim. Njegove obrade, napr: walking blues, Have you ever loved a woman, Key to the highway, Alberta, Sitting at the top of the world, Sky is crying... Uopste ne zvuce lose.

Jeste da je to ipak malo mlitavi zvuk... Ali neke pesme mu jednostavno pristaju.

SRV je malo koketirao sa rokenrolom, ali to je blues, cisti blues... Ok, ako cemo preciznije R'n'B, ali vise niko to ne zove tako... R'n'B se danas koristi za obelezavanje plejade stvari koje su nastale od bluesa tihim raslojavanjem u razlicite muzicke pravce...

nikodim:
Apach:
Ne znam kako delujem ovako preko postova, ali i ja sam visse blueser nego jazzer! Usudila sam se da se "javim" na ovoj temi (iako je classic-jazz i meni najomiljenije od jazza) i sada je vec sve istorija!

Pusti te podele, tu smo da ucimo jedni od drugih sve ostalo je manje vazno.
Nisam zzelela da neglassavam "podelu", naprotiv, samo nisam zzelela da se iluzionista oseti nepozzeljnim!

Elmo Lewis:

Da bi mogao da kazes ovako nesto potrebno bi bilo da napravis nesto bolje od njih, dakle ostavi neki link za download gde ce tvoje muzicke ideje i mogucnosti dati ovoj izjavi malo tezine.
Drguo je to ako se tebi nesto ne dopada, ali citav zivotni rad i stvaranje jednog muzicara tek tako da bacis pod noge jednom ovakvom izjavom, zato sto se tebi to ne dopada... ne znam... mislim da gresis.

Elmo Lewis:
evo sta slusa klinac sa nepunih 18 godina
poz svima

Pa... bravo... :D

sa BB kingom je sve bilo u redu pre... malo me je smarao.. a onda sam cuo album Deuces Wild i fenomenalnu kingovu (ako ne i najbolju) autorsku pesmu - ROCK ME BABY koju svira zajedno sa kleptonom i u koju je ubacio ritam masinu!?!!?!?!?

ja inace ne volim mnogo solaze i meni sve to zvuci jako stelirno kao u slucaju srv... dakle on se samo vezao za 1 SKALU i seta se po njoj. jeste da ima tehniku na kojoj bi mu svako pozavideo. ali ipak je to "beli" bluz sa kojim ja nemam apsolutno veze. mada volim da cujem jonny langa, wintera samo neki put i naravno uvek fenomenalnog mejla sa kleptonom i dzef bekom...

od sinoc me uhvatila neka manija da slusam neo swing.. dakle tu se vrte brian setzer orchestra, dem brooklyn booms, hipster daddy-o... nije lose, moram priznati... i nazalost sam tek sada uspeo da nabavim solo albume keitha richardsa pa malo i to slusam...

jel volite vi Dzetro Tal? i interesuje me da li fanovi bluza vise vole stonse ili bitlse?

Elmo Lewis:
jel volite vi Dzetro Tal?
Folk-rock? Volim neke njihove stvari, ali nisam imala prilike da ih slussam onako pravo pa i ne znam njihove "izlete" u jazz. Joss kao veoma, veoma mala sam se ozbiljno uplassila od njih gledajuci snimak nekog koncerta(verovatno Vudstoka, ne znam). Izgledali su mi kao neki :twisted: vilenjaci(takva im je malo i muzika) sa onom flautom, ... tako da gajim dozu odbojnosti prema njima :)
Elmo Lewis:
i interesuje me da li fanovi bluza vise vole stonse ili bitlse?
Tessko pitanje! "Otkaccim" :wink: kad ccujem i jedne i druge; i 1-e i 2.-e sam slussala dok joss ni hodati ni govoriti nisam znala!
Ali ako bih bass morala da se odluccim, onda Stonsi!
...
I evo, ... vec sam se pokajala ssto sam ikoga izabrala ...

Imam Davida Brubacka u dve varijante. Audio CD "Take Five" i jedan u duetu sa B B Kingom ali je on u MP3 formatu . Drago mi je da ima jos ljudi koji slusaju djez i ja sam otvoren za saradnju. Zivim u BGD-u i imam preko hiljadu i petstotina naslova . Medjutim dve trecine su u MP3 formatu. To je uglavnom jazz mada ima dosta i starog dobrog roka iz 70-tih (muzika uz koju sam rastao) a ima i podosta bluza.
U svakom slucaju bice mi drago ako budem mogao nekome da pomognem da dodje do omiljene ploce kao sto se nadam da i ja mogu da nesto "iskopam"

DEKISAN

dekisan:
Drago mi je da ima jos ljudi koji slusaju djez i ja sam otvoren za saradnju.
Lepo je ovo ccuti ...
dekisan:
U svakom slucaju bice mi drago ako budem mogao nekome da pomognem da dodje do omiljene ploce kao sto se nadam da i ja mogu da nesto "iskopam".
... bilo bi lepo kad bi i ti nassao nessto tebi zanimljivo u nassim "zbitkama" ...
dekisan:
Zivim u BGD-u i imam preko hiljadu i petstotina naslova .
... samo ne znam kao bi ovme uopsste konkurisali ... Videcemo!
dekisan:
Medjutim dve trecine su u MP3 formatu.
Ovo ne smeta,... bar vecini ...
dekisan:
To je uglavnom jazz mada ima dosta i starog dobrog roka iz 70-tih (muzika uz koju sam rastao) a ima i podosta bluza.

DEKISAN
U sv.sluccaju, dobro nam dossao dekisan-e!

dekisan:
i jedan u duetu sa B B Kingom ali je on u MP3 formatu .

Bas bih voleo da cujem kako to zvuci, daj napisi nesto o tome, ako nije problem.

dekisan:
Drago mi je da ima jos ljudi koji slusaju djez i ja sam otvoren za saradnju.

Kao sto rece Apach to je vrlo lepo... bice da smo svi raspolozeni za saradnju.

dekisan:
bice mi drago ako budem mogao nekome da pomognem da dodje do omiljene ploce kao sto se nadam da i ja mogu da nesto "iskopam".

Naravno da ces moci, trudicemo se da sve sto je potrebno bude i pronadjeno i upuceno na pravu adresu.

dekisan:
Imam Davida Brubacka u dve varijante.
Bas mi je bilo drago, kao i ostalima sa ove teme, kada sam procitala post novog lica na forumu i jos pri tom prvi post je bas na ovoj temi :wink:
Dakle, dobro dosao!!!
Sa albuma „Take five“ najvise mi se dopada ’Tritonis’ (sto kaze introitus podseca na njegov nick :D)... ma sve sa tog albuma je odlicno :D, a ovaj duet nisam imala prilike da cujem, pa bih kao i nikodim volela da cujem nesto vise o tome (ako nije problem) :wink:

Bas kao sto su apach i nikodim rekli, bas je lepo cuti da postoje ljudi koji su spremni na saradnju, na razmenu misljenja, iskustava i sl., jer smo i mi otvoreni za saradnju :D

dekisan:
imam preko hiljadu i petstotina naslova
Heh :shock: ... Mislim da ovome tesko mogu da pariram :oops:
To sto je u mp3 formatu mislim da nikome ne smeta (mozda introitusu, jer on zbog audio tehnike i sl. voli originale, ali ne verujem da bi se bunio za nesto novo :wink:), pa kao sto bi nikodim rekao: „Samo navali“ :wink:

dekisan:
kao sto se nadam da i ja mogu da nesto "iskopam"
Nadamo se i mi!

Pozdrav ljudovi :wink:

Back