Jazz & Blues kutak :)

Sto se tice Jethro Tulla: Svidja mi se poneka pesma, ali tesko da se bas razumem u ceo njihov opus. Najvise mi se dopada "Locomotive Breath".

Beatlesi ili Stonesi... Bez dvoumljenja Stounesi. Mada volim da cujem i Beatlese... Imao sam jedan MP3 disk Beatlesa i mogu reci da su mi se najvise svideli prvih par albuma... Ovo posle retko koja stvar...

A Stonese volim generalno... Gajim posebnu privrzenost prema Stonesima zbog nacina na koji su poceli...

@nikodim: hehe :lol: Ono je bio moj dozivljaj Hendrixa. Ja ga dozivljavam kao Bluesera koji je zalutao u rokenrol. ;)

iluzionista:
Sto se tice Jethro Tulla: Svidja mi se poneka pesma, ali tesko da se bas razumem u ceo njihov opus. Najvise mi se dopada "Locomotive Breath"

To i jeste odlicna stvar (sto se mojih usiju tice), a i mnogi moji poznanici koji nisu ljubitelji istih rado slusaju "Locomotive Breath".
Naravno ni ja se ne mogu ubrojati u dobre poznavaoce njihovih albuma jer zaista nisam, kao sto sam napisao imam samo dupli CD, kompilacija je u pitanju.

iluzionista:
@nikodim: hehe Ono je bio moj dozivljaj Hendrixa. Ja ga dozivljavam kao Bluesera koji je zalutao u rokenrol.

Nikada nisam pokusavao da generalno izdvojim pravac u kom bih njega smestio, mada bih se slozio sa tobom jer slusajuci ga uvek me je taj zvuk vise vukao ka blues-u. A to sto sam napisao, naravno, bila je samo sala, tj. pokusaj da mu dodam jednu progresivnu notu.

nikodim:
Sanse su minimalne da tako nesto hoda ovom nasom zemljicom... :?
8.gif
6.gif
5.gif

little smile:
Sa albuma „Take five“ najvise mi se dopada ’Tritonis’ (sto kaze introitus podseca na njegov nick :D)... ma sve sa tog albuma je odlicno :D, a ovaj duet nisam imala prilike da cujem, pa bih kao i nikodim volela da cujem nesto vise o tome (ako nije problem) :wink:
Ja joss 4ccasa-ccamim ccekajuci na Bruback-ove stvari :) :wink: inacce bih vam se veoma rado pridruzzila ...

E sad "bacam" postove s'teme na temu, ali mislim da je ovom mesto ovde! zato, izvinite, ali zzelim da se nastavim ...
klika:
...kao sto rekoh, tesko se setiti u datom momentu svega, zaboravih , probaj da nabavis ali VIDEO snimak Stenly Jordan-a, videces zasto potenciram da se on gleda, tamo sam ti pomenuo one jazz gitariste , to je uglavnom stara garda klasicnog jazza, poslusaj malo moderniji zvuk u tom domenu, John McLaughlin-a, John Scofielda, Pat Metheny, pa onda malo Larry Coriel, Al di Meola, Paco de Lucia, .......sto vise razlicitih pravaca imaces bolju predstavu u svetu gitare.......
John McLaughlin-a sam samo slussala, sve ssto imam od njega sam ti, nikodim-e, narezala. ne znam koliko si mogao da ukapirass ccoveka iz tih kratkih snimaka, ali nemam nissta bolje!
Za Al di Meola-u sam prvi put ccula :oops: Malo sam zagooglala i vidim da postoji ccak i "Di Meola Plays Piazzolla" ssto meni znacci dovoljno :wink: (no, dovoljno je i kad klika spomene nekog u bright light :wink: )
Ssta znate o ccovi, ima li neko nessto njegovo?

`De ste braco jazzeri, pa jos uz to i blueseri!

Apach:
E sad "bacam" postove s'teme na temu, ali mislim da je ovom mesto ovde! zato, izvinite, ali zzelim da se nastavim ...

Ima logike.....ja sam tamo razglabao na onoj temi "BESAN" kao da se nalazim u jazz/blues forumu, doduse poklapaju se stvari pa moze da se iskoristi i ovde nesto od onoga....
Ali Apach(ice), ti znas da se sada kod nas postuju autorska prava :-), ajde oprosticu ti ovoga puta ali sledeci put kada kopiras nesto racunaj za svaki post po jedno pivo :-) -:).....

Ma ja spomenuh malo taj moderniji jazz zvuk jer sam u samom startu izbombardovao momka sa klasicnim jazzerima pa posle pomislih da ce se zbuniti, reko` bolje da ga malo pripremim sa nekim, njemu mozda, prijemcivijim zvukom, prelaz sa Zeppelina na Montgomery-ja, Ellis-a, Pass-a, Byrd-a i ostale moze biti suvise sokantan....

Apach:
John McLaughlin-a sam samo slussala, sve ssto imam od njega sam ti, nikodim-e, narezala. ne znam koliko si mogao da ukapirass ccoveka iz tih kratkih snimaka, ali nemam nissta bolje!
Za Al di Meola-u sam prvi put ccula Malo sam zagooglala i vidim da postoji ccak i "Di Meola Plays Piazzolla" ssto meni znacci dovoljno (no, dovoljno je i kad klika spomene nekog u bright light )

Siguran sam da si nekada na TV-u gledala Trio Paco De Lucia, Al Di Meola, McLaughlin, bile su i varijecije na temu, umesto Di Meole je bio Larry Coriel...itd......
To se vrtelo nekada uglavnom na Trecem kanalu pre 10-tak ili vise godina ali tada nisi znala ko su te cike, nikad nije kasno, sada znas.

Stanley Jordan-a sam vec pominjao ali nije bilo odgovora na tu temu. To iskreno preporucujem, opet naglasavam, nabavite video snimak sa nekog zivog nastupa, samo ukratko da objasnim o cemu se radi za one koji ga nisu gledali/slusali, covek svira jedinstevnom tehnikom, sa obe ruke na vratu gitare i kada samo slusate doticnog imate ocesaj da cujete dve gitare, tj. nemate osecaj vec stvarno cujete dve gitare ali iz ruku jednog cove. Cak imam i DVD sa jednog od njegovih nastupa , cini mi se da je Monterej festival u pitanju, tu sam ga prvi put video da svira na dve gitare u isto vreme, znam da sada mislite da sam lud ili na nekoj opojnoj supstanci ali verujte mi na rec, levom rukom svira ritam dok desnom svira solo na gitari koja stoji na stalku, pa jos svira tako lud jazz da ne poverujes. A posto ovde ima fanova Zeppelina i Beatlesa, Jordan je uradio obradu Stairway to heaven, i jos jednu pesmicu od Beatleasa, ne znam kako se zove ali cucete jednog dana......i plakati kako je dobro......

klika:
Ali Apach(ice), ti znas da se sada kod nas postuju autorska prava :-),
Ya, ya, ...
klika:
ajde oprosticu ti ovoga puta ali sledeci put kada kopiras nesto racunaj za svaki post po jedno pivo :-) -:).....
Pa napisala sam koga citiram :wink:

Apach:
Za Al di Meola-u sam prvi put ccula Malo sam zagooglala i vidim da postoji ccak i "Di Meola Plays Piazzolla" ssto meni znacci dovoljno (no, dovoljno je i kad klika spomene nekog u bright light )
Opet se bass nisam precizno odrazila, mislila sam da ga uopsste nisam slussala!

klika:
Siguran sam da si nekada na TV-u gledala Trio Paco De Lucia, Al Di Meola, McLaughlin, bile su i varijecije na temu, umesto Di Meole je bio Larry Coriel...itd......
Imam jednu njihovu zajedniccku stvar, ali ubi me sad da se setim kako se zove. Tako sam i zaccacckala i zavolela McLaughlin-a.

klika:
Stanley Jordan-a sam vec pominjao ali nije bilo odgovora na tu temu.
Znass da bih nessto odgovorila da sam imala ssta. Zvucci izuzetno impresivno!

Apach:

Ima ravno 22 numere, od kojih su neke jako kratke, cak manje od minuta. Nije los taj cika evo izdvojio bih...montreuxconcerts-20(wChick Corea) (e sada to je naziv sa CD-a, tako da ne znam da li ce me ostali shvatiti). A i ova mu valja: montreuxconcerts-28(wChick Corea). U ovoj numeri je obradjen Hendrix koliko mi se cini (montreuxconcerts-33(Mahavishnu Orch. 1984)), i pojavljuje se neki ludi bass gitarista pri kraju, neverovatan cova, ako neko nesto zna o njemu neka to podeli sa ostalima.
Al Di Meolu i Paka sam slusao dosta, ali ni to nije ono sto se meni dopada koliko Herb, Pat i sada Joe...

Apach:

Ne, ali moj prijatelj ima jedan Live CD sa njim, Pakom i jos jednim gitaristom, slusao sam ga dosta puta... valja, valja...

klika:
`De ste braco jazzeri, pa jos uz to i blueseri!

„Ne mere to bez kabla...“ Htedoh reci meni to ne ide jedno bez drugog.

klika:
Siguran sam da si nekada na TV-u gledala Trio Paco De Lucia, Al Di Meola, McLaughlin!

E mislim da je to bas taj trio... ali ispravite me ako gresim...

klika:
o cemu se radi za one koji ga nisu gledali/slusali

Taj sam...

klika:
Cak imam i DVD sa jednog od njegovih nastupa , cini mi se da je Monterej festival u pitanju, tu sam ga prvi put video da svira na dve gitare u isto vreme, znam da sada mislite da sam lud ili na nekoj opojnoj supstanci ali verujte mi na rec, levom rukom svira ritam dok desnom svira solo na gitari koja stoji na stalku, pa jos svira tako lud jazz da ne poverujes.

E to bi zaista vredelo videti. Na zalost ja nisam imao prilike da ga vidim, a koliko me secanje sluzi ni da ga cujemal, ali po tvom pisanju svakako bi vredelo.

Nego, dobro se vratio na temu! (jel se tako kaze?)

nikodim:
@klika
Da li si dobio one diskove od, ako se dobro secam, sestre ?
Sada cu ja malo da krsim autorska prava :)

klika:
Setih se sada onog mog predloga za razmenu jazz/bluesa, moracu da te razocaram, sva ona muzika je i dalje u Kanadi i nece skori stizati u ove krajeve jer ja uskoro idem tamo, selim se za stalno , negde krajem avgusta. Ali potrudice se da donesem jednog dana dosta toga pa se mozda i nedjemo negde na kafici u NS-u. A svakako cu se javljati sa novim vestima sa jazz scene, ove godine cu propustiti jazz festivale u Torontu i Motrealu ali sledece sigurno necu.
Bas mi sestra jutros javlja da danas pocinje u Torontu neki Jazz festival i traje do nedelje, srce mi se cepa sto nisam tamo. Ove godine je vec na nakim festivalima u Torontu nastupao Arturo Snadoval (25 jun , pre mesec dana) , Paquito D` Rivera (26. jun), pa onda Dizzy Gillespie, Sonny Rollins (28-29 juna), Stenly Clarke (29. juna).....uhhh.......ne znas na koju stranu da udaras.......pa jos na ulicama grada svakodnevno jazz koncerti ..........jaoj majko mila.....gde mi ovde trunemo u Srbiji.
Nadam se da sam malo pomogla... Cisto sam iskoristila vec napisano :wink:

nikodim:
@klika
Da li si dobio one diskove od, ako se dobro secam, sestre ?

Evo little smile me preduhitrila, ovo je post sa druge diskusije gde sam bas Apach(ici) odgovorio bas na ovu temu.

little smile:
Klika:
Setih se sada onog mog predloga za razmenu jazz/bluesa, moracu da te razocaram, sva ona muzika je i dalje u Kanadi i nece skori stizati u ove krajeve jer ja uskoro idem tamo, selim se za stalno , negde krajem avgusta. Ali potrudice se da donesem jednog dana dosta toga pa se mozda i nedjemo negde na kafici u NS-u. A svakako cu se javljati sa novim vestima sa jazz scene, ove godine cu propustiti jazz festivale u Torontu i Motrealu ali sledece sigurno necu.
Bas mi sestra jutros javlja da danas pocinje u Torontu neki Jazz festival i traje do nedelje, srce mi se cepa sto nisam tamo. Ove godine je vec na nakim festivalima u Torontu nastupao Arturo Snadoval (25 jun , pre mesec dana) , Paquito D` Rivera (26. jun), pa onda Dizzy Gillespie, Sonny Rollins (28-29 juna), Stenly Clarke (29. juna).....uhhh.......ne znas na koju stranu da udaras.......pa jos na ulicama grada svakodnevno jazz koncerti ..........jaoj majko mila.....gde mi ovde trunemo u Srbiji.
Nadam se da sam malo pomogla... Cisto sam iskoristila vec napisano

Nema nikakvih problema, ja udaram recke za pivo :-), kada se nakupi gajba ja dolazim na naplatu :-) :-)

Back