Ja sam samo iskren/a

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Argument u komunikaciji "Ja sam samo iskren" šta bi trebalo da znači?

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Da li nekada i sami kažite isto i u kojim situacijama?
zadnja linija odbrane kada svi razumni argumenti odose u mutnu moravu

Ubojnico oces da kazes da danasnje ribe ne stare kao ostali ili bi da me kompromitujes i uskratis mogucnost da ih lazem i dobijem sta hocu m?

hocu da ti kazem da sebi previse dajes za pravo da
svima u lice saspes svoju "istinu" koja nekada nema veze sa vezom
i kad dobijes realan kontra argument ...pobegnes od smislene diskusije.

sta radis i cime se bavis nije moja stvar i koja ce da ti da ili ne takodje me zabole moje veliko doope

Argument u komunikaciji "Ja sam samo iskren" šta bi trebalo da znači?

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Da li nekada i sami kažite isto i u kojim situacijama?
Не осећам потребу да напомињем да сам искрена или да то неко други истиче. Али осећам потребу да на томе инсистирам када се од мене, од већине очекује да аминују царево ново одело иако је он го. Е, ту експлодирам. Не могу да се дивим његовој најфинијој одори када му видим пишу.

Постоји искреност из најбоље намере и искреност која прелази границе лепог васпитања. Није исто ни када причаш са неким интимно и када коментаришеш уопштено појаве у друштву и оно што нас окружује. У личним контактима сам суптилна и заиста пазим на туђа осећања, у уопштеним разговорима износим став без задршке јер шта год да кажеш увек ће се неко наћи прозван, а то је највише до њега самог. Сама нисам осетљива, некако се гадим себи када сам у пекмезастој фази па истрпим критику, а неретко сам на њој и захвална. Волим уз себе људе који су добронамерни а оштри. Мани ме ”цицо- мицо- куцо- слука моја” да би испао коректен и толерантан. Много више ценим ако пуцаш.

hocu da ti kazem da sebi previse dajes za pravo da
svima u lice saspes svoju "istinu" koja nekada nema veze sa vezom
i kad dobijes realan kontra argument ...pobegnes od smislene diskusije.

sta radis i cime se bavis nije moja stvar i koja ce da ti da ili ne takodje me zabole moje veliko doope
U babinim zeljama je da pobegnem znas ubojnico,a samo ne pridajem znacaj svakoj budali koja bi meni da sasuje istinu o meni koju je cula od koga?iste takve budale koja me ne poznaje koju sam slagao

U babinim zeljama je da pobegnem znas ubojnico,a samo ne pridajem znacaj svakoj budali koja bi meni da sasuje istinu o meni koju je cula od koga?iste takve budale koja me ne poznaje koju sam slagao
То је оговарање. И кога то може да погоди. Па сви смо сазнали од других нешто што о себи нисмо знали :lol:

To je tvrdnja koja bi trebalo da sakrije stvarno razmisljanje, kod iskrenog razgovora se ne koristi.
Nekada sluzi kao dimna zavesa, za budalastinu, koja ne mora da bude zlonamerna, ali uvek vise zabode, nego laz ili budalastina koja je izgovorena.
Slažem se..
A ubode više, kao i vic,.. šala, koja ima puno istina... i ta budalaština mora da ima puno istine,.. jer najviše bode Istina,.
To mi Lale kažemo : Malko sa strane (ta tLane :per:)
Volemo, da podhebavamo...ali takav nam je DNK :flert:

Poslednja izmena:
Isto tako možeš nekome reći slušaj, meni ne odgovara ova veza, nisam srećan u njoj, ne slažemo se. A možeš i reći koji si ti kreten, pa uvek se svađamo, beži od mene itd.. Ovo prvo nije neiskreno, samo ne moraš vređati nekoga ko te recimo voli, već na fin način reći šta imaš.
Mislim da ti pišeš na temi,,Kako komunicirati sa nekim,, a iskrenost je nešto sasvim drugo.

Šta hoću reći ako kažem,želim ti reći nešto a istina je,to nema veze sa grubošću u dijalogu,uvredama,teškim rečima,pitanje je lažem li ili ne i koja mi je namera ako tako započnem rečenicu.

Mislim da ti pišeš na temi,,Kako komunicirati sa nekim,, a iskrenost je nešto sasvim drugo.

Šta hoću reći ako kažem,želim ti reći nešto a istina je,to nema veze sa grubošću u dijalogu,uvredama,teškim rečima,pitanje je lažem li ili ne i koja mi je namera ako tako započnem rečenicu.
Ima veze sa osobom ( na grubost msm) ,.. kako očekuješ da to primi,.. i koliko je spremna da ti oprosti istinu (iskrenost)
A, za ovo,..
Mislim da ti pišeš na temi,,Kako komunicirati sa nekim, a iskrenost je nešto sasvim drugo..
:kpozdrav:(svaka čast,..) provalili ste je,,.

Negoo, vi niste čitali unazad?,.. napisali su - Da ženama ne treba govoriti istinu - Pogledajte - ne lažem,.. majke-mi :)

Ima veze sa osobom ( na grubost msm) ,.. kako očekuješ da to primi,.. i koliko je spremna da ti oprosti istinu (iskrenost)
A, za ovo,..

:kpozdrav:(svaka čast,..) provalili ste je,,.

Negoo, vi niste čitali unazad?,.. napisali su - Da ženama ne treba govoriti istinu - Pogledajte - ne lažem,.. majke-mi :)
Svašta ima napisano,ne obazirem se puno,imam mišljenje i razmenjujem ga sa ozbiljnim sagovornicima.
Grubost u komunikaciji,zašto,kako to je druga tema.

Brutalna iskrenost nema veze sa bezobrazlukom,brutalna iskrenost je saopšavanje istine bez obzira koliko ja ona teška,bolna.
Bezobrazluk u komunikaciji je nešto drugo i nema dodirnih tačaka sa iskrenošću.
Brutalna istina je poziv policije u toku noći i saopštavanje da je neko vama blizak imao saobraćajnu nesreću i preminuo je.
Mislim da me razumete.

Zašto je maska ?
Zašto je bezobrazluk ? - zato što ima suviše istine ?
Msm, da ste hteli reći da je brutalna istina - grubost ? Jesam li u pravu?
Nisam rekla da je grubost, vec bezobrazluk
U mom shvatanju istine i nacina izrazavanja iste, jeste
Uglavnom je prikriveni bezobrazluk
Ja mogu da budem brutalno iskrena, bez da se sagovornik ijednog trenutka oseti povredjenim

Brutalna iskrenost nema veze sa bezobrazlukom,brutalna iskrenost je saopšavanje istine bez obzira koliko ja ona teška,bolna.
Bezobrazluk u komunikaciji je nešto drugo i nema dodirnih tačaka sa iskrenošću.
Brutalna istina je poziv policije u toku noći i saopštavanje da je neko vama blizak imao saobraćajnu nesreću i preminuo je.
Mislim da me razumete.
daa,. a upakovana bi bila,..
"Ne znamo još, očekujte i najgore.."
Nisam rekla da je grubost, vec bezobrazluk
niste, pitao sam..
U mom shvatanju istine i nacina izrazavanja iste, jeste
ok,.. znači jeste.
Uglavnom je prikriveni bezobrazluk
Bezobrazluk, teško da može biti prikriven - Ironičan ste mislili ili ? - nije mi jasno. Sarkazam, Ironija ili nešto treće ?
Ja mogu da budem brutalno iskrena, bez da se sagovornik ijednog trenutka oseti povredjenim
Umem i ja,. i mogu,.. ali zašto bih to bio u muškoj školi, gde je sve Mangup do mangupa, ili na forumu gde ima previše licemera, ( moja procena)

Back