Ja sam samo iskren/a

Paula

black cat
VIP
Poruka
34.131
Argument u komunikaciji "Ja sam samo iskren" šta bi trebalo da znači?

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Da li nekada i sami kažite isto i u kojim situacijama?

Poslednja izmena:

Da li je to poziv da uvažimo stav jer je iskren? da se divimo nekome što je iskren?
Da li to znači da inače može i da laže, ali da je sad iskren i to posebno naglašava?
Da li iskrenost sama po sebi treba da bude argument da se neko odbrani od negativne reakcije na to šta je rekao?

Kako to doživljavaju žene, kako muškarci i kako reagujete kada se u bliskim odnosima susretnete sa takvom konstatacijom?
Ne obracam paznju na tu izjavu. Zanima me ono sto je receno pre toga...

..argument koji podrazumeva da ti se nece dopasti ono sto on stvarno misli...

Zavisi u kom kontekstu, ako te neko optuzi da lazes, pa kazes da ne lazes, ili ako uvredis nekoga, pa kazes
da si iskren, to su dve razlicite stvari...

Imam prijateljicu koja počinje rečenicu sa :' Iskreno, da Vam kažem...'
Izbaci me iz takta!
Već sam joj stavila do znanja da me zbunjuje, da nema potrebe da naglašava iskrenost svoje priče.
Možda je to samo njena uzrečica ali mi smeta kao što mi smeta upotreba reči ' Iskreno' jer me momentalno ubaci i stanje opreza.
A, možda sam samo ja neki namćor?

Imam prijateljicu koja počinje rečenicu sa :' Iskreno, da Vam kažem...'
Izbaci me iz takta!
Već sam joj stavila do znanja da me zbunjuje, da nema potrebe da naglašava iskrenost svoje priče.
Možda je to samo njena uzrečica ali mi smeta kao što mi smeta upotreba reči ' Iskreno' jer me momentalno ubaci i stanje opreza.
A, možda sam samo ja neki namćor?
Ne brini, i meni smeta. A i moj sin koji ima 9 godina se brecnuo na druga koji stalno govori "iskreno", rekao mu je zašto mi stalno govoriš iskreno, tako da nije samo za nas namćore, on je fino dete. :)

Ali ovo je ipak specifičnije, odgovor ja sam samo iskren, da li bi to trebalo da znači rekao sam šta sam imao iskreno i ne želim dalju raspravu? Ili ja sam samo bio iskren i nema razloga da se ljutiš? Što bi značilo da time što je neko iskren ja treba da odustanem od dalje rasprave o tome?

Koristim tu frazu, uglavnom da spremim sagovornika da ću mu bez ulepšavanja i uvijanja reći nešto što mu se neće svideti. Ne znači da inače nisam iskren, samo da nekad moram da kažem nešto direktno i bez uvijanja, uglavnom nakon više bezuspešnih pokušaja da probijem do sagovornika izokola.

Mogu ti reći,lepa si iz kurtoazije i tu stati na tu temu a mogu ti reći iskreno da to mislim.
To znači da ako osoba naglasi da je rekla nešto iskreno, da u drugim situacijama može reći nešto sasvim iz kurtoazije?
Iskreno,stvatno,veruj mi su postale moderne reči u moru laži,cinizma,dvoličnosti
Meni je to sumnjivo, tj izbegavam društvo osoba koje to često upotrebljavaju.

Ljudi laži, davno sam čitala, Skot Pek.

Ukoliko čovek živi uvek otvoreno i iskreno, što ne znači da će uvek sve i da kaže, ali kada govori i ponaša se, to radi bez kalkulacija i pretvaranja, foliranja i nesikrenosti, ne vidim na koju foru može da se pozove na svoju iskrenost? JEr je njemu to po difoltu i zbunjuje ga kada neko to naglasi.

Ne brini, i meni smeta. A i moj sin koji ima 9 godina se brecnuo na druga koji stalno govori "iskreno", rekao mu je zašto mi stalno govoriš iskreno, tako da nije samo za nas namćore, on je fino dete. :)

Ali ovo je ipak specifičnije, odgovor ja sam samo iskren, da li bi to trebalo da znači rekao sam šta sam imao iskreno i ne želim dalju raspravu? Ili ja sam samo bio iskren i nema razloga da se ljutiš? Što bi značilo da time što je neko iskren ja treba da odustanem od dalje rasprave o tome?
Insistiraš na odgovoru na drugi pasus.
Verovatno si tražila mišljenje i dobila odgovor koji ti se nije dopao.
Rečenica ' bio sam samo iskren' je sasvim opravdana.
Cenila bih takav odgovor, ma koliko mi nije prijatan, više od slatkorevičivih lažnih reči.
Možda kada odbacimo delić sujete i inata u toj rečenici je upakovana gola istina.
( Ako je rečeno u ozbiljnom razgovoru i možda na insistiranje)

Kad neko zaista kaze nesto iskreno, prepozna se to...u ocima, pokretu, mimici lica..
Ja to ne umem,.. msm, ima kad umem,.. ali najjači lažovi retko koriste laž..
Ali je ipak nekada koriste,.. a nazivam ih najjačima jer im se veruje..

daa,.. Skot Pek je to lepo apsolvirao u Put kojim se ređe ide,.. ti što najređe idu su najjači :)
Meni je ono: Ja najiskrenije mislim,.. odmah sumnjivo,.. a što ne iskreno,.. nego ima iskrenije i najiskrenije..
msm, ja ovo vama, samo iskreno ;)

"Iskreno" je samo fraza koja bi trebala da pojača njegovu stranu priče, pogotovo ako cela priča zvuči "klimavo". To što si uznemirana je zato što osećaš da te osoba koja je to rekla "navlači" ali ti nije jasno kako.

Iskreno rečeno, samo to je u pitanju:mrgreen:

Zašto se mora lagati ? .. ali što ređe, tim bolje.
pa Dostojevski je rekao: Jedna istina može naneti više štete nego hiljadu laži.
Znači, ponekad da se spreči šteta, treba i slagati,.. ali nije to tema.
Ja poverujem u " Ja sam samo iskren/a" i odmah pomislim na -
Izvini što sam neprijatna .

Ok psiholozi ja sam samo lazov,sta to znaci?
.. da hoćeš da nas zabaviš :D

Back