Једном се само воли...

"Svaki put kao da ništa pre nije bilo." reče Paula i kod mene je tako.

Sve što se završilo kao da nije ni postojalo, barem u emotivnom smislu.
Nisam nostalgična, sa razlogom je nečemu bio kraj.
Ne volim niti sam volela da gorim, da peče da boli...Volim nežan plamen što ne pali već titra nežno, u skladu i harmoniji, toplinu koja dugo greje kao večni zagrljaj.
Nikada necete nista da naucite,dozivotni ponavljaci:D

у животу. Или не?
Има ли овде кога да је волео више од једанпут?
Да не залазимо у разлоге зашто није потрајало заувек, само ме занима да ли сте волели више пута.
@Pešadinac ми даде идеју, па може и да се очитује на теми.

Samo jednom zora zarudi
Samo jednom telo poludi
Samo jednom i nikad vise
Prijaju kise
Samo jednom tisina svira
Samo jednom srce bira
Samo jednom i nikad vise
Suze ne brises
Zaboravi, zaboravi
Da sam te ikad volela ludo
Zaboravi i nestani
Samo se jednom desi cudo
Zaboravi, zaboravi
Zaboravi i nestani
Samo se jednom desi cudo
Samo su jednom cvale ciklame
Nisi ni jednu ubrao za me
Samo si jednom rekao 'Da'
Kad sam odlazila
Samo su jednom cvale ciklame
Nisi ni jednu ubrao za me
Samo si jednom rekao 'Da'
Kad sam odlazila
Zaboravi, zaboravi
Zaboravi i nestani
Samo se jednom desi cudo
Zaboravi, zaboravi
Zaboravi i nestani
Samo se jednom desi cudo

ajmo ruke, svetlo sa mobilnog... :hej:

Ne mislim da se samo jednom može voleti, al nekako iz svog iskustva čovek postane čvrsći.
Ja kad sam prvi put bio slomljen, sam samo nju video sta god da radim, gde god da sam.
Sam sebe mucio tako sto sam isao na mesta gde smo zajedno bili.
Posle toga nikad, nekako ne dozvolim sebi da potonem toliko.
Zaebano kad su osecanja jaca od principa a obicno tako bude

svako ima svoju srecu, tvoja nije moja...
svako nosi ljubav prema svetu i drugima drugaciju...ko zeli da se pece (obicno u paklu te silne ljubavi od koje prah ostane) neka izvoli
Niko ne zeli da se pece, svesno...:lol:
To se jednostavno dogodi, budes bacen u vatru i goris..samo obostrane ljubavi su fatalne, sve ostale su...sad cu opet reci nesto
sto se mnogima nece svideti haha...sve ostale su mlake ego igrice, vrlo cesto bolne...

Meni su sve moje ljubavi bile "prve" i prave .
Svaku sam vole sa posebnim žarom i na poseban način
Jer , jednostavno ne mogu i ne umem drugačije
Razlika je jedino u dužini vremena u preboljevanju predhodne ljubavi
Žena je bilo bezbroj, ali voleo sam i još uvek volim samo njih 4-5
Od toga su mi 3 bile supruge .
Znam , teško je sa takvim ljudima koji sve svoje nosi sa sobom i u sebi
Neobične duše putuju kroz vreme ćuvajući svoju sposobnost da budu ovde i negde drugde....
Uvek korak ispred ničega. Uvek u skladu sa svojim svetom.
I obično je strašnije voleti ih nego izgubiti ih.
Strašnije je živeti sa njima nego ostati bez njih
Potrebna je hrabrost i za jedno i za drugo

Poslednja izmena:
"Svaki put kao da ništa pre nije bilo." reče Paula i kod mene je tako.

Sve što se završilo kao da nije ni postojalo, barem u emotivnom smislu.
Nisam nostalgična, sa razlogom je nečemu bio kraj.
Ne volim niti sam volela da gorim, da peče da boli...Volim nežan plamen što ne pali već titra nežno, u skladu i harmoniji, toplinu koja dugo greje kao večni zagrljaj.

Hm...vidis, kod mene se isto zavrsilo u tom emotivnom smislu, i ni ja nisam nostalgičan, ali ne mogu da kažem da je kao da nije ni postojalo.

Svaka duboka veza koju sam ostvario sa nekim je trajala i ostavila neki trag. Postala je deo mene.
Iako je u proslosti, ja je se ne odričem već prihvatam kao jednu ciglu koja me je dodatno izgradila.

I kada se prisetim neke bivše ljubavi, ne uhvati me nikakva nostalgija, već osećaj zahvalnosti nebesima što sam imao priliku da doživim to, osećaj zahvalnosti toj osobi za sve što me je naučila i za taj trag koji mi je ostavila. Jednom rečju - kad se sećam, lepo se osećam :)

I ne smeta mi ni najmanje da idem dalje, da budem svim srcem uz onu koja je sada pored mene.

I nikada ne tražim više da ponovim doživljeno jer ponavljanja nema.
Ali ima novog, isto tako lepog :)

Концепт једне љубави је нереалан, наш ум и дух воли различите ствари и увек се развија( требало би) па је тако способност да волимо већа од једне особе.

Да би заиста имали само једну љубав у животу, треба имати и много среће да то траје. Много је разлога који раздвоје двоје који се воле.
Остати без своје прве љубави не треба да спутава да се поново воли.

Izuzetno sam stalna osoba, kod mene traje sve, nemam distrakcije.

Dakle, kada je kod mene uspelo da zavolim više puta onda je to moguće. ali zašto je to uspelo? Ne odmah, nekada prođe više godina, ali postavim stvar na svoje mesto, kažem bilo je intenzivno, bilo je posebno,a li sada može da dođe nešto drugo. Neće biti isto, biće drugačije. I prestanm da mislim, to je užasno bitno.

Imam koleginiu koja se razvel pre 5-6 godin, oni su bili od faksa zajedno, dvoje dece, on je otišao sa drugom. Ali ona u svakom privatnom ratgovoru mora njega da pomene. To je neka vrsta opsesije.

Tako da ja mislim da je to više da se "leči", to što se fiksirate za jednu osobu nego to što ljudi nalaze nove šanse. Nova ljubav ne ulazi burno, ne ulazi da sve ruši, ulazi nekad kroz mala vrata, ali je potrebno više njih pustiti blizu, pa da se poajvi, a ne čekati u izolaciji dok te ne strefi grom.

Ja to ne dozivljavam tako..kad dozivis i probas tu fatalnu ljubav svaki sledeci pokusaj je ustvari potraga za istim obrascem
koji te je odveo u...ne znam kako to da nazovem, recimo...katarzu?..:D

Не, то ти је недоживљена декаденција понављање истог, а с'обзиром да је то углавном немогуће због промена јавља се ресантиман

Back