Jastreb1973
Zainteresovan član
- Poruka
- 408
Neki dan sam pisao o tome.
Isus. Prije nego bijaše Abraham JA JESAM.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nikada neces shvatiti prirodu Boga jer se kacis za reci.Svemoćni NE MOŽE
![]()
Pa da upravo imam te citate koji to govore evo
Pogledaj ceo kontekst pisma
Govori se o Isusu Hristu
1Timoteju
13 Jer oni koji dobro obavljaju službu stiču dobro ime+ i mogu s velikom slobodom govoriti+ drugima o veri u Hrista Isusa. 14 Iako se nadam da ću uskoro doći k tebi, ovo ti pišem+ 15 da znaš, ako se zadržim, kako treba da se ponašaš u Božjem domu,+ koji je skupština živog Boga, stub i uporište+ istine.
16 I nema sumnje, velika je sveta tajna odanosti Bogu: ’Pojavio se u telu, bio je proglašen pravednim u duhu, pokazao se anđelima, o njemu se propovedalo među narodima, u svetu su verovali u njega,
bio je uznesen na nebo u slavi.‘
Ko je bio uznesen na nebo u slavi nego Isus Hrist
Iz konteksta se vidi da se govori o Hristu
Takodje svi okolni stihgovi isto govore da se to odnosi na Isusa
fusnota sadrzi citate koji se odnose na Isusa Hrista
5 Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus,
6 koji, iako je bio u Božjem obličju, nije pomišljao na otimanje — da bude jednak Bogu.
7 Naprotiv, odrekao se samoga sebe i uzeo obličje roba te postao sličan ljudima.
Odlično prikazano ovdeNeki dan sam pisao o tome.
У почетку+ је била Реч,+ и Реч је била код Бога,+ и Реч је била бог.*+ 2 Он* је у почетку+ био код Бога.+ 3 Све је постало преко њега+ и без њега није постало ништаPa, odlično, eto ti pod 6...
Kao i
Чувајте се да вас ко не зароби философијом и празном преваром, по казивању људском, по стихијама света, а не по Христу јер у њему живи сва пуноћа Божанства телесно
Kao i "Logos beše Bog" sa "Logos postade telo"
Nedaleko potom od citiranog u 1. Korinćanima
Jer za to se i trudimo i bivamo sramoćeni, jer se nadamo u Boga živoga, koji je spasitelj sviju ljudi, osobito vjernih.
Onda u Titu
10. Да не краду, него да показују потпуну вјерност у свему, да би науку Спаситеља нашег Бога красили у свему.
11. Јер се јави благодат Божија спасоносна свима људима,
12. Која нас учи да се одречемо безбожности и земаљских пожуда, и да поживимо разборито, праведно и побожно у садашњем вијеку,
13. Очекујући блажену наду и јављање славе великога Бога и Спаса нашега Исуса Христа,
А објави у одређена времена ријеч своју проповиједањем, које је мени повјерио по заповијести Спаситеља нашега Бога,
4. Титу, правоме сину по заједничкој вјери: Благодат. милост, мир, од Бога Оца и Господа Исуса Христа, Спаситеља нашега.
Svestan sam naizgled kontroverze oko 1. Timoteju 3.16
![]()
Аli, imajući u vidu širi kontekst i način na koji Pavle govori o Isusu, nema tu puno mesta dilemi.
Svakako, razgovor o Isusovom Božanstvu nastavićemo na posebnoj temi
Ako pise rec je bila kod Boga jasno je sta to znaci
Sve bi ti bilo jasno kada bi priznala da je Isus bogočovek i da si čitala Bibliju bez kule.Nikada neces shvatiti prirodu Boga jer se kacis za reci.
Pokusaj da shvatis pojam besmrtnosti
naravno da besmrtna osoba ne moze da umre jer je besmrtna
da moze ne bi ibla besmrtna
hajde malo rezonuj koristi razum koji ti je Bog dao
Ili panteizam.zašto misliš da filozofski koncept JA-apsolut stvarno postoji? To vodi u orjentalna i new age shvatanja da smo svi jedno koje se podelilo u manje jedinice svesnosti koje nezavisno jedne od drugih doživljavaju život. ne kažem da je to nemoguće, samo znam da takav pogled na svet nekad vodi u gordost.
Ok, kako je onda reč bogAko pise rec je bila kod Boga jasno je sta to znaci
KOD
Pa ok ako ne razumes objasnicu tiOk, kako je onda reč bogali sa malim b
Zaboravih
Jel "reč" muškog ili ženskog roda
Kako odvaljujete, pa to je strašno
Duhovna.Opet nisi objasnila
OSOBA BOZANSKE PRIRODE
kakva je to osoba koja ima božansku prirodu a nije bog?
Moze li jednostavna laicka analogija, ako sam ja covjek i imam sina, sta je moj sin? Sad Isus je Boziji sin ali i covjeciji sin, znaci Bogocovjek. Sto znaci da je Bozanske prirode, a posto znamo da je Bog jedan, logican je zakljucak da je Isus Hristos Bog koji se projavio u nama vidljivom obliku.1 У почетку је била Реч
Реч је била код Бога...
evo Jovan 1:1 objasnjenje ....
ISUS - OSOBA BOZANSKE PRIRODE
Ivan 1:1 — “i Riječ je bila bog (božanske prirode)”
grčki: καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος (kai theós en ho lógos)
.......................................
Znamo da je Isus bio kod Boga kao prvorodjeni SIN.
On je obličje Boga nevidljivoga, prvorođeni u celom stvorenju. (Kološanima 1:15)
16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво...
(1. Кор. 8:6).6 за нас постоји један Бог, Отац, који је све створио и за кога ми живимо,
и један Господ, Исус Христ, преко кога је све створено и преко кога ми живимо.
Znaci Isus Hrist je posrednik nama
(Откривење 19:13) и био је обучен у хаљину попрскану крвљу. Име му је било Реч Божја.
Tu se vidi da je Isus Hrist Rec Bozja
14 И Реч је постала тело и пребивала је међу нама и гледали смо његову славу,
славу коју је као јединорођени син имао од оца, пун незаслужене доброте и истине.
Isus je dosao u telu kao Bozji sin... to se zna iz jevandjelja
(Јован 3:16) „Јер Бог је толико волео свет да је дао свог јединорођеног Сина, да нико ко исказује веру у њега не буде уништен, него да има вечни живот.
(1. Јованова 4:9) По овоме се показала Божја љубав према нама: Бог је послао свог јединорођеног Сина у свет да преко њега добијемо живот.
18 Ниједан човек никада није видео Бога.
a Isusa su videli
Danilo:*1. Bog, kao apsolutno biće znači da On nema početak.
Nikada ga nije ni imao.
*2. Bog, kao apsolutno biće, znači da nema kraj.
Nikada neće ni imati.
Како знаш све ово што си у уводном посту написао?Bog JESTE.
Govoreći jezikom Pisma, Bog je „Onaj koji jeste“
Ako se Bog ne menja, onda ne bi trebao da menja ni sto je rekao svetim prorocima, zar ne, narocito Sin Coveciji ne bi propustio tako nesto, a da ne kaze? Sin Coveciji cak kazekada vidite gnusobu opustosebja o kojoj govori Danili, bezte iz jerusalima - i hriscani pobegpe - ej. Hristos se poziva imenuje DANILA, a ovaj LOPOV sta radi?@vcbccbc vcbcvb , mislim da je vreme da otvoriš posebnu temu o Otkrivenju Jovanovom gde ćeš izložiti svoje razloge zašto tu knjigu smatraš podvalom. Ovako su tvoje poruke o istoj stvari, raspršene na mnogo mesta
Gotovim rabi Eliezera.do 55:55.
Sta Bog JOS ne moze?