Izreke i mudrosti

• Začetnik teme Začetnik teme MS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima ljudi koji se dosledno lišavaju svake jestive, pitke i dimne tvari koja je na iole lošem glasu. To je cena koju plaćaju da ostanu zdravi. A zdravlje je sve što za nju dobiju. Ja to stvarno ne razumem! To je kao da date sav imetak za kravu na umoru.

Mark Tven

Volio bih da me voliš, da budem cvet u tvojoj kosi. AKo si noć, jaću bit zora i bljesak svetlosti u rosi. Voleo bih da me voliš, i da svi dani budu pesma. Ako si izvor, i ja ću biti u živoj steni bistra česma. Jure Kaštelan

Ludilo je nesposobnost da iskazes svoje misli. Kao kad se nadjes u nekoj stranoj zemlji-vidis sve, shvatis sve sto se oko tebe desava, a ne umes da se izrazis i da zatrazis pomoc, jer ne razumes jezik kojim se tamo govori.

Paulo Koeljo - Veronika je odlucila da umre

Borislav Pekic
‎"Odakle si došao? - Niotkud. Ja sam odavde. - Kako to da te nikad nisam sreo? - Nisam izlazio. - Bio si bolestan? - Ne, bio sam zdrav. - Pa, zašto nisi izlazio? - Pa zato. Zato što sam bio zdrav. - A sada, zašto si sada izašao? - Razboleo sam se. Sad sam kao i svi drugi, niko me neće primetiti. - Šta bi se desilo da te primete? - Proglasili bi me za zdravog. - Je li to rđavo? - Kako gde. U bolesnom svetu, svakako. - I šta bi sa tobom radili? - Lečili bi me dok se ne bih i ja razboleo. - Ali, ti si već bolestan, zar nisi? - Od svoje bolesti, da, samo oni hoće da bolujem od njihove..."

Tamo gde loze plaču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back