ИЗБОРИ 2014.

Za koga biste glasali na izborima?

• СНС

glasova: 33 12,8%
  • СПС

glasova: 9 3,5%
  • ДС

glasova: 11 4,3%
  • ДСС

glasova: 40 15,5%
  • ЛДП

glasova: 20 7,8%
  • СРС

glasova: 28 10,9%
  • ДВЕРИ

glasova: 58 22,5%
  • Коалиција опција 4, 6,7

glasova: 8 3,1%
  • УРС

glasova: 1 0,4%
  • СДПС

glasova: 2 0,8%
  • Бели листићи

glasova: 36 14,0%
  • Комунистичка партија

glasova: 12 4,7%

• Ukupno glasova
    258
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obe ove ideje nisu lose.
Plus da se uvede da ako pobede beli listici svi politicari koji su ucestvovali ne mogu da ucestvuju na narednim, ili nijednim sledecim izborima.
Ili da sve stranke koje dobiju glasove manje od broja belih (zapravo pravilnije je nevazecih) listica ne mogu da udju u parlament.

I posto je ovo tema o izborima, sad mi sinu na osnovu prethodnog posta:

Molim sve forumase koji planiraju da poniste listic na glasanju (tzv beli listic) da nikako ne ubace NEPOPUNJEN (stvarno "beli") listic - to je prakticno glas dat lopovima koji mogu da zaokruze sta god zele.
Ako zelite da izadjete i da ponistite listic, zaokruzite vise opcija i/ili izvrljajte listic. Tako listic ne moze biti zloupotrebljen.

Mene iskreno zanima, otkud nekima poput Čankove, Krkobavićeve, Petrovićeve stranke 10.000 potpisa uopšte? Pa oni će zajedno toliko ukupno osvojiti na izborima, možda par `iljade više... :lol:

Naravno mislim na samo njihove glasače, a ne proklete koalicije...

Ja bih uveo i negativne glasove...

Molim sve forumase koji planiraju da poniste listic na glasanju (tzv beli listic) da nikako ne ubace NEPOPUNJEN (stvarno "beli") listic - to je prakticno glas dat lopovima koji mogu da zaokruze sta god zele.
Ako zelite da izadjete i da ponistite listic, zaokruzite vise opcija i/ili izvrljajte listic. Tako listic ne moze biti zloupotrebljen.

Samo zaokruzivanje vise opcija je siguran nevazeci. Sve drugo Vuckovi i Dackivi su odavno usavrsili. Priznaje se i precrtani ako na njemu ima jedan ispravno zaokruzeni pa vi sada vidite koliko je to tesko zaokruziti.

То је бесмислено, нећу да ти кажем за кога да гласаш, али гласај, промени нешто, не цртај пенисе јер и овако је све пенис.

Та прича о белим и ишараним листићима једноставно не пије воду.

Људи који неће да гласају критикују туђи избор а немају свој, будите одговорни грађани своје земље и гласајте, живите овде, занима Вас колико ће да кошта струја, колико ће да кошта евро, да ли ће да ринтате још више за мање кеша - најлакше је рећи Сви су исти, Нико не ваља, Немам за кога да гласам - онда гласајте против, или ћутите и смрдите.

То је бесмислено, нећу да ти кажем за кога да гласаш, али гласај, промени нешто, не цртај пенисе јер и овако је све пенис.

Људи који неће да гласају критикују туђи избор а немају свој, будите одговорни грађани своје земље и гласајте, живите овде, занима Вас колико ће да кошта струја, колико ће да кошта евро, да ли ће да ринтате још више за мање кеша - најлакше је рећи Сви су исти, Нико не ваља, Немам за кога да гласам - онда гласајте против, или ћутите и смрдите.

Potpuno jasno uputstvo za upotrebu. Dvadeset četiri godine glasanja i još uvek se ne zna procedura. Ako nemaš za koga, glasaš protiv.

- - - - - - - - - -

Ne bih ni ja rekao, plus su skoro bili izbori ali eto

Šta eto!?

Da se ja pitam, prvo što bih ukinuo u izbornom sistemu je mogućnost formiranja koalicija.

E onda bi se videlo u pravom svetlu ko je ko i koga zapravo narod želi a koga se gnuša iz sve snage. Uz ove ˇšefovskeˇ DS i SNS od 2000-tih najviše su nas urnisale baš te male, ali brižljivo s lopovima odabrane strankice, G17+, URS, SVM, LSV, SDA, PUPS, SDP, JS... Koje ne bi postojale, kao ni njihovi kadrovi, na mapi političke scene u Srbiji, da se narod pita, i da se zahvaljujući uvlačenju u donji deo leđa većim strankama ne šlepaju godinama i onako, krijući se iza njih ˘kraduckaju˘ ovaj narod. A kad dođu izbori i oceni se lošim rad vlade, oni ništa nisu krivi, jer jelte, oni nisu imali ministara, možda jednog, poslanike, možda tri-četiri...

Dovoljno da ojade sve što se može ojaditi.

Претерана регулација није добра а посебно није добра она регулација која може врло лако да се изгира.

Нпр. сва бесмисленост идеје о подизању цензуса за коалиције се огледа у томе да је изузетно лако да се изигра та законска одредба.

Нпр. данас имамо коалицију ДС и НС (Нова странка) или ЛДП-СДУ итд..итд...

За обе се тражи 5 %. Уколико би се цензус дигао изнад 5 посто, поменуте коалиције би могле да се договоре да на изборе излази само једна странка а друга странка да не пријављује своју листу а за узврат ће чланови мање странке која не излази на изборе да буду на листи веће странке (нпр Живковић и пар виђенијих чланова НС на листи ДС или Жарко Кораћ на листи ЛДП. За узврат, ангажују се капацитети мале странке (чланство и лова) у кампањи велике странке. Обичним уговором уреде питање финансирања након избора (нпр. обавежу се да велика странка даје неку ренту малој странци у наредном четворогодишњем мандату).

Решен проблем.

А како мислиш да се то "заокружи" испред 20 људи који контролишу изборе? Ко то може кришом, након завршетка избора да заокружи глас а да остали чланови бирачког одбора (по функцији и из свих странака које учествују на изборима) не примете да неко дописује? Да је то могуће, онда би било могуће да се "поништавају" листићи конкурентске партије пискарањем по истим.

Опет, с друге стране, знам пуно њих који су поништавали листић а никога ко је убациаво празан листић...

- - - - - - - - - -

Slazem se da treba smaniti broj stranaka.
U Srbiji vise stranaka nego ljudi,odakle im toliki potpisi?
Evo sad se i "obraz" i "njihovi" se kandiduju.Sramota.

Само комуњаре и нацисти забрањују слободно политичко деловање. Шта си ти? По аватару, рекао бих да си комуњара.

Ne, prijatelju. Besmisleno je glasati. Obesmisljeno je do srzi i vise nema ni naznaka izbora, samo privida. Nekada si glasao za SPO, na primer. Pogledaj danas sa kim je SPO sve bio i s kim je sada u koaliciji. Glasas za DS, oni udju u koaliciju i pomirenje sa SPS i krmkom koji ih je do juce nazivao placenicima i izdajnicima. Glasas za SNS, oni udju u koaliciju sa Dinkicem kome je licno Vucic spremao koju godinu ranije zatvorsko odelo.

Danas ces, recimo, opet da glasas za DS, a sutra ce Djido i Vucic da naprave koaliciju. Kako si to onda glasao protiv?

Samo bojkot i masovni protesti, nista drugo.

Ne, prijatelju. Besmisleno je glasati. Obesmisljeno je do srzi i vise nema ni naznaka izbora, samo privida. Nekada si glasao za SPO, na primer. Pogledaj danas sa kim je SPO sve bio i s kim je sada u koaliciji. Glasas za DS, oni udju u koaliciju i pomirenje sa SPS i krmkom koji ih je do juce nazivao placenicima i izdajnicima. Glasas za SNS, oni udju u koaliciju sa Dinkicem kome je licno Vucic spremao koju godinu ranije zatvorsko odelo.

Danas ces, recimo, opet da glasas za DS, a sutra ce Djido i Vucic da naprave koaliciju. Kako si to onda glasao protiv?

Samo bojkot i masovni protesti, nista drugo.

Гласаш друге и мењаш. сада ће Динкић нестати, сутра и Вучић и Ђилас и Чеда и Војислав Др. Коштуница и Тадић и сви остали који нас масно лажу и мажу, опет кажем - гласаш и мењаш, док не нестане, док не пропадну кроз сито народног незадовољства.

Масовни протести би једино били кад би неки оператер мобилне телефоне давао Ајфон за 1 динар, а бојкот опет нема смисла, то није 20 људи па да сви побегну са часа или нико не дође на посао.

Гласаш друге и мењаш. сада ће Динкић нестати, сутра и Вучић и Ђилас и Чеда и Војислав Др. Коштуница и Тадић и сви остали који нас масно лажу и мажу, опет кажем - гласаш и мењаш, док не нестане, док не пропадну кроз сито народног незадовољства.

Масовни протести би једино били кад би неки оператер мобилне телефоне давао Ајфон за 1 динар, а бојкот опет нема смисла, то није 20 људи па да сви побегну са часа или нико не дође на посао.

Dok se svi oni naredjaju i nestanu, mi cemo pomreti :lol: Nemam ja vise toliko zivaca i strpljenja da cekam cetiri godine da bi nestao Dinkic, a osam Tadic i dvanaest Vucic. Kostunica ce pre umreti nego sto ce ga izbori pojesti.

Ne gajim ja iluziju da su bojkot i protesti moguci. Samo konstatujem sta je jedini izlaz za stvaranje samo male, statisticki neverovatne, nade i sanse da nesto bude bolje.

Dakle, razume se, nista nece biti bolje.

Dok se svi oni naredjaju i nestanu, mi cemo pomreti :lol: Nemam ja vise toliko zivaca i strpljenja da cekam cetiri godine da bi nestao Dinkic, a osam Tadic i dvanaest Vucic. Kostunica ce pre umreti nego sto ce ga izbori pojesti.

Ne gajim ja iluziju da su bojkot i protesti moguci. Samo konstatujem sta je jedini izlaz za stvaranje samo male, statisticki neverovatne, nade i sanse da nesto bude bolje.

Dakle, razume se, nista nece biti bolje.

Oпет ће бирати неко други за тебе :rtfm: Зар не видиш каких људи по форуму има, замисли да мораш њима да препуштатш избор било чега :sad2:

Neću da glasam kako bih posle mogla druge da krivim zbog pogrešnog odabira :lol:
P. S. Molim moderatore da mi odobre ovu poruku i još dve :mrgreen:

I da, ja palim odavde, prvom prilikom.
Mislim, kad bude bilo keša, ne mislim d'idem da ribam po kućama.

Ne omalovažavam ljude koji to rade, naravno, bolje to nego prostituisanje ili uglavljivanje u stranku i preko stranke (što mu dođe na isto), samo to nije za mene.
Nadam se da žu uskoro moći da kuckam da svi vide..

Све сам ти одобрио, јавио сам и осталима, у име Централно Отаџбинске Управе и Старешинства, добро дошла на ово дивно место :heart:

Вечерас у Утиску недеље једна Весна Пешић против Триванке - не знам што ли је баш њу звала, извесни Анђелковић је ту само да попуни столицу.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back