ИЗБОРИ 2014.

Za koga biste glasali na izborima?

• СНС

glasova: 33 12,8%
  • СПС

glasova: 9 3,5%
  • ДС

glasova: 11 4,3%
  • ДСС

glasova: 40 15,5%
  • ЛДП

glasova: 20 7,8%
  • СРС

glasova: 28 10,9%
  • ДВЕРИ

glasova: 58 22,5%
  • Коалиција опција 4, 6,7

glasova: 8 3,1%
  • УРС

glasova: 1 0,4%
  • СДПС

glasova: 2 0,8%
  • Бели листићи

glasova: 36 14,0%
  • Комунистичка партија

glasova: 12 4,7%

• Ukupno glasova
    258
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako se izbori priblizavaju, Dveri sve vise dominiraju na forumu, a nadam se i u realu. Mada i SNS botovi rade svoj posao. :D
Nervoza kod evrotalibana je sve veca i veca i preti da preraste u masovne proteste. Ipak su Dveri klerofasti i treba ih demokratski zabraniti ? xD
Molim pojedince da se ne osecaju prozvanim povodom ovog posta. Pozz :D

Федоре123 каква је атмосфера у Нишу, да ли ће људи изаћи на гласање ?

Znas kako, ja ovde u Nisu studiram, pa se uglavnom sa studentima vidjam, a oni se u politiku razumeju ko Mara u onu stvar.
Mada mogu reci da medju njima ima dosta SNS - ovaca, nesto LDP - ovaca, ali uglavnom na izbore nece izlaziti, bar tako kazu.
Ima par likova koji ce glasati za Dveri i tako.
Ovo ovaca je bas indikativno. xD

Edit: Kakav ingeniozni presek stanja srpske studentarije u Nisu, sa moje strane, prosto sam samozadovoljan. xD
I jos da dodam da u Studentskim parlamentima sede sve sami SNS - ovci i ovcice. :D

Poslednja izmena:
Српска радикална странка предала је листу кандидата за посланике РИК-у
8. фебруар 2014.

Српска радикална странка предала је Републичкој изборној комисији листу кандидата за посланике у Народној скупштини Републике Србије. Листу чији је носилац и први на листи др Војислав Шешељ подржало је скоро двадесет хиљада бирача.

На листи Српске радикалне странке су и Младен Обрадовић, председник удужења Српски образ и Иван Ивановић председник удружења СНП Наши.

Окупљањем најозбиљнијих патриотских снага српски радикали су преузели одговорност да се супротставе суноврату Србије у коју је већ 14 година воде проевропске странке.

Српска радикална странка се мора вратити у Парламент Србије јер је то једини начин да се неко озбиљно и успешно супротстави примени такозваног Бриселског споразума, промени Устава и даљем цепању Србије, задуживању, свакодневним поскупљењима, отказима, паду животног стандарда, речју уништавању Србије.

Српски радикали су уверени да грађани Србије неће више да трпе самовољу актуелног режима који предводи Александар Вучић и да ће на наредним изборима гласати за листу Српске радикалне странке која је једини гарант да ће се Србија коначно кренути правим путем, окренута традиционалним пријатељима и интересима Србије и свих њених грађана.

Oпет ће бирати неко други за тебе :rtfm: Зар не видиш каких људи по форуму има, замисли да мораш њима да препуштатш избор било чега :sad2:

Neka biraju. Pazi ovako - nas pametnih (:mrgreen:) ima mozda 10 odsto. Tako da, prijatelju, svaka borba je uzaludna, kreteni ce uvek prevladati.

Osecam se vec prilicno matoro da bih dozvolio sebi luksuz gubitka ostatka zivota u ovoj prcvarnici. Pola sam zivota poklonio ovoj popisanoj zemlji, dosta je bilo. Ili sto rece Anica:

Федоре123 каква је атмосфера у Нишу, да ли ће људи изаћи на гласање ?
A i ti se razumesu izbore ko Mara u qrtz. Pitas ovog iz Nisa kako tamo stoje stvari, on pojma nema ni sta i kako se ide na izbore
pa prica koejsta. Moze samo da se glasa u opstini u kojoj si prijavljen, kao student, vojnik ili trgovacki putnik
ne mozes na glasanje tamo i kako, kada ti se nadigne.

Tako i on lupa kojesta, ali ti si gori od njega.

СНП НАШИ придружио се Српској радикалној странци
7. фебруар 2014.

Даме и господо као што смо и јуче најавили Српска радикална страна је преузела одговорност да се не понови ситуација са прошлих избора када су се расули гласови патриота који су против ЕУ и еврофанатика који Републику Србију већ 14 година гурају све дубље у блато, беду и сиромаштво. Очигледно је да само Српска радикална странка зна, може и има храбрости, воље и одлучности да се ефикасно супротстави сваком режиму. Окупљањем родољубивих организација Српска радикална странка показује своју одлучност да се супротстави режиму. Показујемо да смо свесни да српски народ од нас очекује да станемо на чело те борбе и да су грађани Србије уморни од подела. За разлику од политичких странака које праве непринципијалне колиције, које спајају неспојиво и удружују се како би преварили грађане и остварили личну корист, ми смо кренули другим путем. Овде се не ради о техничким колицијама. Овде се ради о удруживању патриота који имају идентичне програме, имају идентичне ставове, који су се борили на различите начине али су се борили за исту ствар! Образ и Покрет СНП Наши наставиће да постоје Младен и Иван ће остати на челу тих организација, али ће кроз Српску радикалну странку ће водити своју политичку борбу. Водиће је на један потпуно нови, потпуно другачији, искрен, братски начин јер се удружујемо на идеолошким основама зарад општег добра а не личне користи. Ово није крај, наредних дана ће се овом националном фронту прикључити сви који искрено желе крај издајничком режиму. Данас је све једно хоћете ли 16. марта гласати за Чеду, за Вука Драшковића, за Вучића, за Дачића, за Палму, за Кркобабића. Сви су они и Кркобабићи и Вучићи и Драшковићи. Могу мењати маске али испод те љуштуре сви знамо шта се крије. Шта год да причају док су опозиција сви раде исто када су на власти. Зато не можете наћи принципијелну разлику између режима Зорана Ђинђића, Војислава Коштунице, Бориса Тадића и овог последњег, најгорег од свих, Александра Вучића. Наш циљ је да антисрпској аждаји станемо на пут и победимо је. Видећете ускоро да ћемо добити много више гласова од онога што неки мисле да ћемо добити. Србија је земља незадовољних људи. Када нас питају колико гласова можемо да освојимо морају знати једну ствар. До 16. марта проћи ћемо читаву Србију. 16. март је прилика да се у Србији преброје сви они који су незадовољни. Па да видимо да ли у Србији има више људи који живе добро или оних који живе изузетно тешко. Они који живе тешко немају разлог да гласају за наставак политике режима који их је довео у овако тешку ситуацију, рекао је на данашњој конференцији за новинаре заменик председника Српске радикалне странке, Немања Шаровић.

Иван Ивановић председник СНП НАШИ истакао је задовољство што се налази у друштву искрених патриота из Српске радикалне странке и Образа, и да је оно што их обједињује идентичан политички програм, који се не базира само на противљењу учлањења Србије у ЕУ и НАТО, већ на економском бољитку грађана Србије који се налазе у катастрофалном економском стању. Наша идеја је сарадња са Руском Федерацијом , односно учлањење Србије у Евроазијску унију, што је наше програмско опредељење још од 2010. године.

Sve mi se vise cini da SRS ima dva cilja i da kad njih ostvare oni ce biti najsrecniji ljudi na svetu.
Jedan je da skinu Vucica sa vlasti i totalno razhebu SNS ( sto i nije los cilj, ali su im motivi pogresni) jer im prosto ne mogu oprostiti ono sto su uradili SRS - u, tj. sujeta im je isuvise povredjena. Navedeno potvrdjuje i Seseljeva poruka SRS - u na proslim izborima kada je jasno rekao da im je cilj da apsolutno pobede - razvale ( ne mogu da se setim koji je termin upotrebio) SNS i osvoje 50 % plus jedan glas. Znaci nije im bilo dovoljno da pobede, i to apsolutno, nego je i SNS morao da padne ispod cenzusa, inace njihovi ciljevi ne bi bili ostvareni. Ta izjava govori o tome koliko su prsli.
Drugi cilj im je da svima stave do znaja da su oni JEDINA patriotska i nacionalisticka opcija i da NIKO drugi to pravo nema. Doduse ovo su i Dveri pocele u poslednje vreme da govore (sto smatram da jeste istina, s obzirom da za Ekonomski Pokret niko nije ni cuo, ali to govoriti javno je prosto smesno i time samo sve vise lice na prolupale radikale).
Ovo sa Obrazom i pokretom Nasi je samo pokusaj prelaska preko cenzusa. Inace briga SRS za njih. Ustvari, kad malo bolje razmislim i nije nista sa Obrazom i pokretom Nasi, vec je u pitanju odredjeni broj glasova koje ce dobiti za ustupljena dva poslanicka mandata, a koji im realno gledano mogu obezbediti cenzus.
Moj licni stav i moje licno misljenje.

То је бесмислено, нећу да ти кажем за кога да гласаш, али гласај, промени нешто, не цртај пенисе јер и овако је све пенис.

Та прича о белим и ишараним листићима једноставно не пије воду.

Људи који неће да гласају критикују туђи избор а немају свој, будите одговорни грађани своје земље и гласајте, живите овде, занима Вас колико ће да кошта струја, колико ће да кошта евро, да ли ће да ринтате још више за мање кеша - најлакше је рећи Сви су исти, Нико не ваља, Немам за кога да гласам - онда гласајте против, или ћутите и смрдите.

:ok:

Stvarno je teško dodati bilo šta na ovo, jer je vrlo jasno i argumentovano.

Prostom analizom mogućeg, ne-glasanje proizvodi efekat koji ide u prilog najvećima. I pored zgađenosti nad ovom i ovakvom političkom scenom svaki pojedinac bi trebalo da je svestan da mora da učini napor da sračuna kome dati glas - ako ne ZA ono PROTIV. Ko hoće da prizna videće da je lažna priča o tome kako svojim bojkotom ili neutralnošću peru ruke od izbora i rezultata. I neučestvovanje proizvodi rezultate. Dakle, imate odgovornost u svakom slučaju, glasali ili ne.

Sve mi se vise cini da SRS ima dva cilja i da kad njih ostvare oni ce biti najsrecniji ljudi na svetu.
Jedan je da skinu Vucica sa vlasti i totalno razhebu SNS ( sto i nije los cilj, ali su im motivi pogresni) jer im prosto ne mogu oprostiti ono sto su uradili SRS - u, tj. sujeta im je isuvise povredjena. Navedeno potvrdjuje i Seseljeva poruka SRS - u na proslim izborima kada je jasno rekao da im je cilj da apsolutno pobede - razvale ( ne mogu da se setim koji je termin upotrebio) SNS i osvoje 50 % plus jedan glas. Znaci nije im bilo dovoljno da pobede, i to apsolutno, nego je i SNS morao da padne ispod cenzusa, inace njihovi ciljevi ne bi bili ostvareni. Ta izjava govori o tome koliko su prsli.
Drugi cilj im je da svima stave do znaja da su oni JEDINA patriotska i nacionalisticka opcija i da NIKO drugi to pravo nema. Doduse ovo su i Dveri pocele u poslednje vreme da govore (sto smatram da jeste istina, s obzirom da za Ekonomski Pokret niko nije ni cuo, ali to govoriti javno je prosto smesno i time samo sve vise lice na prolupale radikale).
Ovo sa Obrazom i pokretom Nasi je samo pokusaj prelaska preko cenzusa. Inace briga SRS za njih. Ustvari, kad malo bolje razmislim i nije nista sa Obrazom i pokretom Nasi, vec je u pitanju odredjeni broj glasova koje ce dobiti za ustupljena dva poslanicka mandata, a koji im realno gledano mogu obezbediti cenzus.

Да је тако као што кажеш ни Образ ни СНП НАШИ не би стали под један патриостки кишобран са радикалима.

A i ti se razumesu izbore ko Mara u qrtz. Pitas ovog iz Nisa kako tamo stoje stvari, on pojma nema ni sta i kako se ide na izbore
pa prica koejsta. Moze samo da se glasa u opstini u kojoj si prijavljen, kao student, vojnik ili trgovacki putnik

Ja ne znam u cemu je tvoj problem?
Ali da krenemo iz pocetka.
Godiste sam 1993. te sam vec glasao na izborima.
Dalje, covek mene pita kakva je atmosfera u Nisu, a za tu konstataciju nije potrebno da sam prijavljen u nekoj niskoj opstini, vec da zivim u Nisu i razgovaram sa ljudima u Nisu.
A zivim u Nisu vec neko vreme, kao i 99 % studenata, pa mogu da mu dam odgovor koji je, naravno, proizvod moje licne percepcije, ali on je to i trazio.
Ja ne glasam u Nisu, ali to nisam ni rekao. Ne razumem ovaj razulareni napad na mene i Kroasana?

Poslednja izmena:
Да је тако као што кажеш ни Образ ни СНП НАШИ не би стали под један патриостки кишобран са радикалима.

Brate, stali su Obradovic i Ivanovic, a ne Obraz i Nasi. Molio bih te da pokusas da situaciju sagledas realno, a ne kroz radikalsku prizmu, pa da mi onda das odgovor. Pozz.

Хвала !

Шта ту има да се зна шта и како се иде на изборе :lol: и да се разуме !? Уз позив за гласање иде у упутство за употребу, е да то нам треба.

Заокрушиш и чао чао Јелена.

Интернет је идеално место за лупање, ево ово доле шта си ти написала је екстра, мислим Тадић 12 посто :worth: Ђилас дупло више од Тадића, лагано. жао ми Чанка, не знам шта му је то требало.

Tadic ce dobiti vise glasova od DS-a. Cenim da ce DS imati oko 8-9%, Tadic and friends oko 12-13%.
Nece biti jednostavno praviti novu vladu, Vucic se malo zaigrao, ali bice mu potrebna jos dva koalciona partnera.

Glasanje ima svoju bitnost u politickom sistemu jer covek tim cinom od podanika postaje gradjanin u pravom smislu te reci. Medjutim, kod nas se vlade sastavljaju u krugovima odredjenih mocnika nesrpske nacionalnosti, tako da glasovi gradjana nisu presudni u sastavljanju vlade.

Ja sam ubedjen da ce SNS, ako ne bude u mogucnosti sama da vlada(sto u jednom demokratskom sistemu i nije dobro), uci u saradnju sa strankom bivseg nam predsenidka, Borisa Tadica. Njegovo ponovno pojavljivanje u politici, i to bas u ovom trenutku, njegovo cepanje DS-a odmah nakon povratka sa bezbednosne konferencije u Minhenu, i njegove maltene direktno nudjenje aktuelnoj vlasti ukazuju na njegovu ulogu, koja mu je poverena iz nekog od evropskih centara moci. Naravno, niko ne moze da predvidi da li ce Nova Demokratska Stranka preci cenzus, ali ostaje da se vidi.

Suludo je u Srbiji glasati za neku stranku uz nadu da ce mu biti obezbedjen bolji zivot, jer smo toliko puta, od svih, po tom pitanju bili iznevereni. Ono sto ce ljude pokretati je spoljnopoliticki kurs, odnos prema Kosovu, i mere stednje. Pored istiskivanja SPS-a iz vlasti, moze se ocekivati i povratak Radikala u skupstinu, kao i neprelazak cenzusa od strane URS-a, sto je mozda i jedina pozitivna stvar u ovom moru sivila na nasoj politickoj sceni.

U celoj ovoj prici oko izbora je samo jedna stvar sigurna - opet bacamo velike pare bez da ce se nesto promeniti.

Ja ne znam u cemu je tvoj problem?
Ali da krenemo iz pocetka.
Godiste sam 1993. te sam vec glasao na izborima.
Dalje, covek mene pita kakva je atmosfera u Nisu, a za tu konstataciju nije potrebno da sam prijavljen u nekoj niskoj opstini, vec da zivim u Nisu i razgovaram sa ljudima u Nisu.
A zivim u Nisu vec neko vreme, kao i 99 % studenata, pa mogu da mu dam odgovor koji je, naravno, proizvod moje licne percepcije, ali on je to i trazio.
Ja ne glasam u Nisu, ali to nisam ni rekao. Ne razumem ovaj razulareni napad na mene i Kroasana?

Не обраћај пажњу на СНС ботове под командом Бориса Тадића.А жао ми човека.

Nisu to njihovi ciljevi već tvoji.

Samo radikali ispoljavaju toliku mržnju prema Vučiću, DS-ovci cvikaju, DSS-ovci nidu obavešteni, dverovi po strarom srpskom običaju slušaju svog tatu, tako da je jasno.

Tacno. Radikali prema Vucicu ispoljavaju mrznju jer im je sujeta isuvise povredjena i ko zna u kom bi smeru i na koji nacin mrznju proizaslu iz te povrede, a i iz nekih drugih povreda i stanja, dolaskom na vlast kanalisali, i kao takvi nisu kadri za vodjenje zemlje.
Ovom drustvu mrznja vise ne treba.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back