gost 280909
Poznat
- Poruka
- 7.809
Види другар, није СНС од мене направила проверопски опредељеног човека, већ сам због неких великих разочарења од националисте постао проевропски опредељен, а тек потом је кренула прича са СНС. Да је СНС остала на позицијама радикала, никада не бих ушао у њу. И искрено се кајем због тога што сам некада заговарао националистичке идеје.Знаш како каже Конузин, што смо ближе Европи то смо даље Русији.
Нисмо ми Кина или Јапан па да градимо односе према једним и другим онако како ми хоћемо.
Зар заиста верујеш да ће једна мала и бедна Србија каква и јесте, бити мост сарадње између ЕУ и Русије? Ма то су пусте жеље, нас нико не узима за озбиљно.
Ми градимо пут ка Европској унији већ годинама и на шта смо спали?! Одвојила се Црна Гора, изгубили Космет, задужили се пар десетина милијарди евра, распродали добар део Србије итд.
А шта смо добили заузврат - статус кандидата. Зар није поражавајуће?!
А ти и даље верујеш у европску бајку?!
Немој да падаш под утицај странака, имај свој став и мишљење које се може слагати са странком коју подржаваш али и не мора.
Русију волим и она ми је у срцу, ево чак сам искључиво због љубави према Русији кренуо са учењем руског језика и сматрам је пријатељем Србије али искрено бојим се за будућност Србије ако ЕУнији кажемо не. Лако нам могу и заврнути славину за фондове, дићи царине за извоз (а преко пола нашег извоза иде у ту фамозну ЕУ), поред санкција, иницирати етничке сукобе у Србији, што би могло водити ратовима и одвајању територија. Млад сам али не баш толико да не памтим 1999.
После свега овога реченог, тотално је бенигно помињати шта би се десило ако би изостали немачки инвеститори (а нисам срећан зног тога али Немци су највећи инвеститори у Србији), опет и изостанак усклађивања правног система је ситно у поређењу са наведеним.
Ех, Црна Гора, мајка ми је одатле, никада нећу прежалити одвајање Црне Горе. Јесу и Европљани суделовали у томе, слажем се. Веруј ми да бих и Чеду Прашка гласао када би дотични имао добар план за државу Србије и Црне Горе, дакле видиш да ми је Црна Гора јако важна.
Ту је прљав посао одрадио Динкић који се разлагао за разбијање заједничке државе и често иритирао људе из Црне Горе. Наравно и Коштуничина је кривица што је тог скота са таквим ставовима држао у то време у својој влади.
Волео бих да Космет буде наш и никада не бих био за његово признање, но поражавајуће је што од читаве српске интелектуалне и сваке друге елите нисам видео јак план како да Космет приближимо Србији, некако ситуација делује поражавајуће безнадежно.
Нису ми ни толико битне те интеграције, само да живимо у миру, као људи, нормално и да се економски развијамо.