izbori 2012

poverenje dajem

• Ukupno glasova
    396
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Знаш како каже Конузин, што смо ближе Европи то смо даље Русији.
Нисмо ми Кина или Јапан па да градимо односе према једним и другим онако како ми хоћемо.
Зар заиста верујеш да ће једна мала и бедна Србија каква и јесте, бити мост сарадње између ЕУ и Русије? Ма то су пусте жеље, нас нико не узима за озбиљно.
Ми градимо пут ка Европској унији већ годинама и на шта смо спали?! Одвојила се Црна Гора, изгубили Космет, задужили се пар десетина милијарди евра, распродали добар део Србије итд.
А шта смо добили заузврат - статус кандидата. Зар није поражавајуће?!
А ти и даље верујеш у европску бајку?!

Немој да падаш под утицај странака, имај свој став и мишљење које се може слагати са странком коју подржаваш али и не мора.
Види другар, није СНС од мене направила проверопски опредељеног човека, већ сам због неких великих разочарења од националисте постао проевропски опредељен, а тек потом је кренула прича са СНС. Да је СНС остала на позицијама радикала, никада не бих ушао у њу. И искрено се кајем због тога што сам некада заговарао националистичке идеје.

Русију волим и она ми је у срцу, ево чак сам искључиво због љубави према Русији кренуо са учењем руског језика и сматрам је пријатељем Србије али искрено бојим се за будућност Србије ако ЕУнији кажемо не. Лако нам могу и заврнути славину за фондове, дићи царине за извоз (а преко пола нашег извоза иде у ту фамозну ЕУ), поред санкција, иницирати етничке сукобе у Србији, што би могло водити ратовима и одвајању територија. Млад сам али не баш толико да не памтим 1999.
После свега овога реченог, тотално је бенигно помињати шта би се десило ако би изостали немачки инвеститори (а нисам срећан зног тога али Немци су највећи инвеститори у Србији), опет и изостанак усклађивања правног система је ситно у поређењу са наведеним.
Ех, Црна Гора, мајка ми је одатле, никада нећу прежалити одвајање Црне Горе. Јесу и Европљани суделовали у томе, слажем се. Веруј ми да бих и Чеду Прашка гласао када би дотични имао добар план за државу Србије и Црне Горе, дакле видиш да ми је Црна Гора јако важна.
Ту је прљав посао одрадио Динкић који се разлагао за разбијање заједничке државе и често иритирао људе из Црне Горе. Наравно и Коштуничина је кривица што је тог скота са таквим ставовима држао у то време у својој влади.
Волео бих да Космет буде наш и никада не бих био за његово признање, но поражавајуће је што од читаве српске интелектуалне и сваке друге елите нисам видео јак план како да Космет приближимо Србији, некако ситуација делује поражавајуће безнадежно.
Нису ми ни толико битне те интеграције, само да живимо у миру, као људи, нормално и да се економски развијамо.

Ма ниједно ни друго, већ си тако склопио мисао да ме је асоцирало на ону шипарицу. И нисам могао да одолим а не напишем. Ако се љутиш, моје извињење!
Не љутим се, дакле ајде да преформулишем, волео бих да ДС падне а да радикали, њихови кадрови и њихова политика не дођу на власт. Нисам заборавио 1999-ту.

AqYNU1ACMAANH8H.jpg

Anketa-izbori-2012-IRI-Srbija.jpg

Portal eizbori.com neslužbeno saznaje i ekskluzivno prenosi rezultate prve telefonske (CATI) ankete IRI-ja koja je sprovedena od 8. do 9. aprila na slučajnom i nacionalno reprezentativnom uzorku od 1400 punoletnih građana Srbije. Rezultati slede trendove dosad objavljenih istraživanja uz neke nove elemente koji možda predstavljaju iznenađenje i unose nove momente u predizbornu kampanju. Istraživanje također potvrđuje trendove iz ranije objavljenih anketa našeg portala.

SNS (Koalicija Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić (SNS, NS, PSS, PS) u ovom trenutku vodi s 27%, prati ih DS (Koalicija Izbor za bolji život – Boris Tadić(DS, SDPS, LSV, DSHV, SZ) na 24%.

Najveći dobitnik u ovom trenutku je Ivica Dačić i njegova koalicija – SPS, PUPS, JS koja je sada na 12% i verovatno će do kraja trke ostati na trećem mestu.

Sledi grupa stranaka koja se stabilizovala na 8% – Koalicija Čedomir Jovanović – Preokret (LDS, SPO, SDU), Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić i Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice – i koje su sada sigurno iznad cenzusa.

Dveri prelaze cenzus prvi puta!

Srpska radikalna stranka – dr. Vojislav Šešelj u ovom trenutku ima 5%, kao i Dveri – Pokret za život Srbije koji po prvi puta prolazi cenzus. Sve ostale stranke dele skromnih 3%.

IRI ili International Republic Institute je neprofitna i nestranačka organizacija koja se bori za slobodu govora, transparentne izbore, vladavinu prava i razvoj demokratije. Više o ovoj organizaciji možete pogledati na njihovom sajtu www.iri.org

http://eizbori.com/eskluzivno-anket...s-iznad-cenzusa-dveri-prvi-put-presle-cenzus/

Види другар, није СНС од мене направила проверопски опредељеног човека, већ сам због неких великих разочарења од националисте постао проевропски опредељен, а тек потом је кренула прича са СНС. Да је СНС остала на позицијама радикала, никада не бих ушао у њу. И искрено се кајем због тога што сам некада заговарао националистичке идеје.

Русију волим и она ми је у срцу, ево чак сам искључиво због љубави према Русији кренуо са учењем руског језика и сматрам је пријатељем Србије али искрено бојим се за будућност Србије ако ЕУнији кажемо не. Лако нам могу и заврнути славину за фондове, дићи царине за извоз (а преко пола нашег извоза иде у ту фамозну ЕУ), поред санкција, иницирати етничке сукобе у Србији, што би могло водити ратовима и одвајању територија. Млад сам али не баш толико да не памтим 1999.
После свега овога реченог, тотално је бенигно помињати шта би се десило ако би изостали немачки инвеститори (а нисам срећан зног тога али Немци су највећи инвеститори у Србији), опет и изостанак усклађивања правног система је ситно у поређењу са наведеним.
Ех, Црна Гора, мајка ми је одатле, никада нећу прежалити одвајање Црне Горе. Јесу и Европљани суделовали у томе, слажем се. Веруј ми да бих и Чеду Прашка гласао када би дотични имао добар план за државу Србије и Црне Горе, дакле видиш да ми је Црна Гора јако важна.
Ту је прљав посао одрадио Динкић који се разлагао за разбијање заједничке државе и често иритирао људе из Црне Горе. Наравно и Коштуничина је кривица што је тог скота са таквим ставовима држао у то време у својој влади.
Волео бих да Космет буде наш и никада не бих био за његово признање, но поражавајуће је што од читаве српске интелектуалне и сваке друге елите нисам видео јак план како да Космет приближимо Србији, некако ситуација делује поражавајуће безнадежно.
Нису ми ни толико битне те интеграције, само да живимо у миру, као људи, нормално и да се економски развијамо.

Samo par stvari vezano za EU...
Od EU fondova sve zavisi, stavi na kantar koliko Srbija ulaže u EU integracije a šta će dobiti.
Samo za jednu Trepču čija procenjena eksploatacija vredna 60 milijardi dolara da li ćemo iz fondova dobiti toliko???
Kakva su iskustva nedavnih članica vezanih za te fondove.
Što se tiče izvoza u EU najviše će škoditi nemačkim i ostalim EU firmama koje su najveći srpski izvoznici.
Smederevska železara je bila najveći izvoznik i prodata za 1 dolar, kada sabereš ranije obaveze pred prvu privatizaciju i obaveze koje su
ostale posle Amera videćemo kakav će izvoznik biti u 2012 godini.
Od jednostrane primene SSP-a spoljnotrgovinski deficit Srbije sa EU je preko 22 milijarde Evra.
Saberi oduzmi EUropa nije prestala da nas sahranjuje od 1999...

Treba uvesti glasanje kao na Evroviziji, od 10 stranaka sa liste glasas 5 ili 4 ili 3 na primer.
Prvom dajes 10 poena, drugom 7, trecem 6, cetvrtom 5, petom 4 i poslednjem 3 poena.

I onda bude zanimljivije, broje se poeni i tako mozes da zaokruzis vise opcija :lol:

Бошко Обрадовић у "Ћирилици"! (09. април 21012)

:hahaha1:

Ej, pre neki dan sa prošao pored njihovih prostorija... Kakvi luzeri se tamo okupljaju, majko mila.... Kakvi su to bedaci i luzeri... Strašno..

Da li si ti prošao kroz Beograd, Srbiju, Tursku, Eskimiju, bilo gde, u skorije vreme!?Kao da si pao s Marsa.Šta misliš, u drugim zemljama sve sami pobednici!?Pitaj Lotara.

Treba uvesti glasanje kao na Evroviziji, od 10 stranaka sa liste glasas 5 ili 4 ili 3 na primer.
Prvom dajes 10 poena, drugom 7, trecem 6, cetvrtom 5, petom 4 i poslednjem 3 poena.

I onda bude zanimljivije, broje se poeni i tako mozes da zaokruzis vise opcija :lol:

Vala, ovo je toliko besmisleno, da mi streljački vod sve više izgleda kao alternativa.

Samo par stvari vezano za EU...
Od EU fondova sve zavisi, stavi na kantar koliko Srbija ulaže u EU integracije a šta će dobiti.
Samo za jednu Trepču čija procenjena eksploatacija vredna 60 milijardi dolara da li ćemo iz fondova dobiti toliko???
Kakva su iskustva nedavnih članica vezanih za te fondove.
Što se tiče izvoza u EU najviše će škoditi nemačkim i ostalim EU firmama koje su najveći srpski izvoznici.
Smederevska železara je bila najveći izvoznik i prodata za 1 dolar, kada sabereš ranije obaveze pred prvu privatizaciju i obaveze koje su
ostale posle Amera videćemo kakav će izvoznik biti u 2012 godini.
Od jednostrane primene SSP-a spoljnotrgovinski deficit Srbije sa EU je preko 22 milijarde Evra.
Saberi oduzmi EUropa nije prestala da nas sahranjuje od 1999...

Šta si ti, crni ekspert!? Smaraš, svi znamo te cifre u Srbiji.Svi.

Vala, ovo je toliko besmisleno, da mi streljački vod sve više izgleda kao alternativa.

Alternativa je umrla davno.Sa Nirvanom.Kod nas je sve besmisleno, cisto da se broji malo vise, smor je vise jedan glas, aj bodovi, poeni.

Streljacki vod mozes uvek da se castis, prosetas Dalaj Lamin dres preko Tjenanmena pre podne, popodne si ispred dugih cevi :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back