ITF Taekwon-do

sudijski seminar je održan po meni uspešno, nadam se da će svi prisutni iskoristi i pridržavati se onoga šta su naučili na seminaru tako da se nadam veoma dobrom sudjenju na takmičenju u subotu pozdrav svima

Medjunarodni turnir u Blagoevgradu, odlican, sa mnostvom gostiju iz Grcke... Noemi zlato i srebro, ja bronzu i srebro. Odlican uspeh...
Cestitam!:klap:
Ovo za Grke nesto na moj racun? :lol:
Reci mi kakvo je bilo sudjenje? Da li je stvarno onako strogo kako smo dobili instrukcije da mora biti? Na seminaru kod TKD_Mare-ta je strogo podvuceno kojih stvari NE SME da bude i na koji nacin da se pomenute sankcionisu.
Seminar je bio zaista odlican. Nadam se da ce ih u buducnosti biti vise. Bilo bi zgodno kada bi se bar 3-4 puta godisnje skupljali i odrzali ovakav seminar. Naravno, to sve pored ostalih ucenickih i sudijskih seminara.

Cestitam!:klap:
Ovo za Grke nesto na moj racun? :lol:
Reci mi kakvo je bilo sudjenje? Da li je stvarno onako strogo kako smo dobili instrukcije da mora biti? Na seminaru kod TKD_Mare-ta je strogo podvuceno kojih stvari NE SME da bude i na koji nacin da se pomenute sankcionisu.
Seminar je bio zaista odlican. Nadam se da ce ih u buducnosti biti vise. Bilo bi zgodno kada bi se bar 3-4 puta godisnje skupljali i odrzali ovakav seminar. Naravno, to sve pored ostalih ucenickih i sudijskih seminara.

Zaista je bilo Grka, njih 60. Bio sam sa Dimitrisom, sa kojim si se ti cuo, a i sad smo se culi. Oni su ok, doci ce na nas kup u Topolu celim autobusaom. Imali su zelju i sad da dodju, ali nisu imali dovoljno vremena da srede put itd...
Sudjenje... od strane obucenih sudija dosta dobro, ali prestrogo prema svojim takmicarima, da bi se stvorio prikaz pravicnosti. Bocne sudije ne bas tako dobre...Ali ok sve u svemu. Mnogo zutih kartona i :rtfm: .
Drago mi je da je sudijski seminar dobro prosao, gledamo da sto pre napravimo dva tehnicka, jedan sa sabomnim Vrekicem, a u ovoj polovini godine i sa sahjonim Kim Ung Cholom.
Taekwon!

Zao mi je :(, stvarno sam mislio da ces lepo da odradis takmicenje. Ne daj se, pokusavaj da treniras vise, pa da bude bolje u novembru u Topoli ;).
Taekwon

Da, baš... 3 nedelje.... prehlada me okovala... 3 nedelje.... mi je trebalo da povratim neku običnu rutinu... koju radim na treningu... a i traljavo radim u zadnje vreme... tkd. daleko je još Topola.... mnogo dalekoooo.... i to mi je upitno.... veruj mi na reč.

Evo i par slicica...

Prilozi

• 2009 Vrbas.jpg
    2009 Vrbas.jpg
    52,8 KB · Pregleda: 36
  • Cro B.jpg
    Cro B.jpg
    45,6 KB · Pregleda: 35
  • Song U .jpg
    Song U .jpg
    26,9 KB · Pregleda: 29
  • Vrbas postrojavanje.jpg
    Vrbas postrojavanje.jpg
    29,1 KB · Pregleda: 32
  • Vrbas.jpg
    Vrbas.jpg
    37,8 KB · Pregleda: 33
Gledano sa glavnog zapisnickog stola sve je proslo korektno i sportski. Zelim vam se svima zahvaliti i cestitati na tome. Koliko sam uspeo pratiti samo takmicenje, mogu vas sve pohvaliti za srcanost, samo napred momci i devojke, sve vas volim.
Nadam se da su ucesnici zadovoljni organizacijom, bilo je gresaka ali smo sve ispravili u hodu, svakoga smo saslusali i maksimalno pokusali izaci u suret. Video sam koji su problemi, gde su propusti i mogu da obecam da ce sledece takmicenje u Srbiji (14. novembar, Kup Srbije, Backa Topola) biti organizovano za uzor.
Taekwon!

Ljudi, kako ste zadovoljni 6. Otvorenim Prvenstvom Srbije?
Po meni izuzetno dobro. Veliki broj kvalitetnih takmicara, drugacijih stilova i lepih borbi. Svidelo mi se i to sto je bilo vise juniora i seniora, pa su borbe bile ozbiljnije.Cestitao bih svim takmicaraima na fer borbi. Koliko sam ja primetio nije bilo niti jednog problema-incidenta. Sudije su uglavnom posteno sudile.Mislim na sudije u coskovima. Na centrale zaista nemam zamerke.PERFEKTNO!Bilo je strogo i pravicno.Prstali su zuti kartoni samo tako. :) Posebna pohvala za sudiju iz centralnog ringa. Uz borilista su stajali takmicari i treneri klubova sa raznih strana i bili su zaista impresionirani sudjenjem u centralnom ringu. Svi znamo pravila, stoga niko nije imao sumnju kakva ce odluka biti kad sudija(gore pomenuti centralni) zaustavi borbu.Jos jednom sve pohvale.
Izuzetno mi je bila sumnjiva odluka ugaonih sudija na centralnom ringu gde se borio Boris Stricki(Novi Sad). Borba je bila poprilicno spora i cisti udarci-poeni su bili lako uocljivi svima. Medjutim, troje od cetvoro sudija digli su zastavice za protivnika. Interesuje me da li sam ja kao trener mogao da ulozim zalbu, tj.da li sam imao pravo da trazim da se bodovi sa listica ponovo saberu? I da li je to ona vrsta zalbe koja kosta...? Hteo sam da "dobacim" sudijama po koju al' mi je na poslednjem treningu bilo strogo definisano sta ne smem. :D
Ekipa iz Novog Sada je pokazala ko je, sta je i ko ih trenira. Ima jos mnogo da se radi. Videli smo gde smo spram ostalih. Mogu slobodno da kazem da smo tehnicki medju najboljima, ako ne i najbolji. Sve cestitke svima! Specijalna cestitka najboljoj juniorki Noemi Hulala i najboljem junioru Mojicu, clanovima Taekwon-do kluba "Novi Sad". Koliko je ukupno medalja osvojio Novi Sad?

Po meni je organizacija protekla skroz u redu. Mislim da sami takmicari nisu primetili nikakve probleme ako ih je bilo. Jedino mi se nije svidelo sto nije bilo muzike na prozivci. U sustini imam par ideja koje bi se mogle sprovesti do takmicenja u Topoli, jer ima vremena da se razrade. Ali otom potom...
Ovo su moji prvi utisci. Jos jednom pozdrav za sve i NASTAVITE DA TRENIRATE! :D

TAEKWON

Poslednja izmena:
Da, mogao si da ulozis zalbu. Ulaganje zalbe je 50 eura ali ti novac bude vracen ukoliko se zalba usvoji. Poenta ovakvog sistema je da trener ulozi zalbu samo ako je siguran da je uocio propust inace bi ceo dan resavali zalbe hahaha

Poslednja izmena:
Ja da sam sedeo na klupi za tu borbu ulozio bih zalbu.
Odluka je bila totalno nerazumna. Nije bilo ni jednog prekida u borbi, dakle nista nisu odlucivale opomene, nego samo cisti poeni. Neverovatno, ali tako je bilo. Dva izuzetno disciplinovana borca, ali definitivno odluka sumnjiva.
Da mi je situacija i polozaj tad dozvolio, razneo bih bocne sudije od zalbi, medjutim nisam mogao to tada da uradim.
No eto ,zivot ide dalje, a Strickog ceka svetla buducnost, pa da ne kvarimo

Back