ITF Taekwon-do

Evo i ja da se priključim ovoj temi.
Sa 14 godina sam počela da treniram džudo i onda kad je drugarica slomila ruku na treningu mama mi je zabranila da treniram bilo koji borilačku veštinu što nisam prežalila ni dan danas.
Mene zanima da li mogu sad posle 10 godina da počnem ponovo da treniram baš npr. taekwondo ili je sad malo kasno.
Samo da napomenem da sam iz Obrenovca.

Da, zaista nikada nije kasno. Ja sam se prvi put susreo sa taekwon-do-om sa skoro 29 godina! Sve zavisi od tvog stava u glavi. Ako imaš želju da ovladaš veštinom, da strpljivo učiš, da treniraš redovno, ako kompleks "matorca" ostaviš ispred sale, nema nikakvih problema.
ITF taekwon-do sledi put generala Čojia (oca taekwon-do-a) a u statutu ITF-a jasno stoji da može da trenire SVAKO ko želi i dužnost instruktora je da se jednako ponaša prema svim učenicima. Nema nikakve diskriminacije, ni po kojem osnovu. U WTF klubovima ti se može desiti da ti trener jasno stavi do znanja da je to takmičarski sport za koji ti je kasno (znam nekoliko primera mada mislim da je to ipak individualan slučaj i zavisi od stava trenera, treba otići, pitati, probati...). Nažalost, u Obrenovcu ne postoji ITF taekwon-do klub...za sada...

Poslednja izmena:
ITF taekwon-do sledi put generala Čojia (oca taekwon-do-a) a u statutu ITF-a jasno stoji da može da trenire SVAKO ko želi i dužnost instruktora je da se jednako ponaša prema svim učenicima. Nema nikakve diskriminacije, ni po kojem osnovu. U WTF klubovima ti se može desiti da ti trener jasno stavi do znanja da je to takmičarski sport za koji ti je kasno (znam nekoliko primera mada mislim da je to ipak individualan slučaj i zavisi od stava trenera, treba otići, pitati, probati...). Nažalost, u Obrenovcu ne postoji ITF taekwon-do klub...za sada...
Kod nas niko nece biti diskriminisan! Dobrodosli su momci i devojke, svih uzrasta,svih rasa, debeli,mrsavi,visoki,niski, dugokosi,celavi... :D

Hahahahahaha TheFalcon- e postavi i ti tvoj snimak. :)

Evo vam klošari, nemate poštovanja prema starijima, a lepo stoji u ITF statutu...

slomljena_noga.jpg

:hahaha:

Onda treba da se zapitas zbog cega je to. Mozda ne vezbas kako treba ili ti je telo umorno kad takmicenje dodje. Od mnogo toga zavisi.
Predpostavljam da ces se uhvatiti za ono "mozda ne vezbas kako treba" pa da objasnim. Ne sumnjam u strucnost trenera ili tvoju angazovanost,ali mozda treba da promenis nacin na koji izvodis vezbe. Jace istezanje, vise snage... probaj, pa vidi da li je do toga.

Problem jeste u meni, ali uvek se zapitam, zašto taj neko ko dođe pred takmičenje, radi mnogo lošije od mene, kako na treninzima tako i na takmičenjima, prođe bolje od mene, meni ne bi bilo krivo, ako bi ti leprosy ili ako bi Veselin, ili Zdravković poneo kući više medalja od mene, zato što znam da oni redovno treniraju i rade, nego mi je krivo kada neko dođe i još ponese više medalja od mene kući... uvek se zapitam gde mi je pamet bila:worth: : worth:

Problem jeste u meni, ali uvek se zapitam, zašto taj neko ko dođe pred takmičenje, radi mnogo lošije od mene, kako na treninzima tako i na takmičenjima, prođe bolje od mene, meni ne bi bilo krivo, ako bi ti leprosy ili ako bi Veselin, ili Zdravković poneo kući više medalja od mene, zato što znam da oni redovno treniraju i rade, nego mi je krivo kada neko dođe i još ponese više medalja od mene kući... uvek se zapitam gde mi je pamet bila:worth: : worth:

Po meni je važnije redovno trenirati nego osvojiti medalju na takmičenju. Može da ti nije dan, može da ti se desi da ti ukradu poen, možda jednostavno imaš tremu na zvaničnim nastupima, možda se ne zagreješ dobro...ali ne brini, sve to nestaje sa godinama iskustva, tako kažu svi što treniraju duži niz godina...
Evo mene su danas svi redom nalupali na treningu (obično nije baš tako), jednostavno nisam mogao da se opustim i skoncentrišem i da ostavim neke druge misli ispred sale. I šta da je danas bilo takmičenje? Šta da sam baš danas imao neku "realnu situaciju" na ulici, ratištu? Siguran sam da ću kroz dalje treniranje ovladati mnogo bolje sobom, svojim osećanjima, mislima, koncentracijom...i u tome nam pomaže taekwon-do...već vidim ogroman napredak u odnosu na pre dve godina kada sam počeo sa taekwon-do-om...
Zato trenirajte, razmišljajte, napredujte u svakom smislu, i fizičkom, i duhovnom, i mentalnom, sve je to taekwon-do...

TheFalcon ti je sve lepo objasnio.

Jelen_Pivo:
Ako se ne varam, ti si predsednik tkd Hajduk KUla...
Varas se! Bio sam podpredsednik, ali sam tu funkciju odavno napustio. ;)

Back