leprosy
Aktivan član
- Poruka
- 1.899
Pozdrav iz Novog Sada![]()
Extra slika!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav iz Novog Sada![]()

Narode jeste li spremni za takmičenje koje će se održati 22.11.2008.godine u Doboju, Biće i novčanica...
, takodje i tkd klubu "Spartak" zelimo dobrodoslicu
. Taekwon
Delegacija Taekwon-do Federacije Srbije (ITF) je posetila Galebov Trofej Beograda (WTF)...Zahvaljujemo Sander-u na pozivu i gostoprimstvu![]()

Jao što ste elegantni, ja reko vi ćete da nam iznesete utiske o wtf borbama, a vi se samo slikakli.... ih![]()
Bodovanje je slično starom ITF sistemu bodovanja (udarci mogu biti 1, 2 ili 3 poena, čini mi se ne više) osim nekih udaraca koji se uopšte ne boduju (jop, toro jop ?!)...Klinč se svodi na to da se borci skoro zagrle i nastoje da kada se odbiju zadaju po koji udarac.
Narode jeste li spremni za takmičenje koje će se održati 22.11.2008.godine u Doboju, Biće i novčanica...
http://www.tkd-doboj.com
Ahahaha...
Pa WTF borbe su...drugačije...nema peglanja rukama, nismo skontali da li blokiranje rukama nije dozvoljeno ili se niko nije setio da probaBodovanje je slično starom ITF sistemu bodovanja (udarci mogu biti 1, 2 ili 3 poena, čini mi se ne više) osim nekih udaraca koji se uopšte ne boduju (jop, toro jop ?!)...Klinč se svodi na to da se borci skoro zagrle i nastoje da kada se odbiju zadaju po koji udarac.
Očigledno je da je akcenat na osvajanju poena sa ciljom da se postigne više poena od protivnika što odaje komplet utisak kao da gledate npr. košarku a ne borbu. Znači, maksimalno takmičarski uobličeno.
Očekivali smo mnoooogo više taekwon-do specifičnih udaraca (skok i okret), uglavnom su rađeni klasični dolio u telo, ponekad u glavu, nerio, a najčešće bandali (koji smo skontali da u omiljeni i uvek nepogrešivo bodovani). Dozvoljeno je da se takmičari uhvate za ramena (možda čak i za revere) i razmenjuju serije dolia u telo (ovo nam se nikako nije svidelo). Nema povezivanja i kombinovanja udaraca, osim bandala ali recimo ima promena tehnike tokom izvođenja (npr. krene nerio pa ga prilikom spuštanja okrene u dolio...) što kod nas i nije uobičajeno. Utisak je da u udarcima nema toliko snage, po nama su uglavnom tehnički pogrešni, ali su zato brži. Borci, ili bolje da kažem takmičari, se ne kreću toliko po borilištu kao kod nas, posle svakog prekida kreće se sa centra, nema toliko opomena...Uglavnom, mislim da WTF i ITF borbe nemaju mnogo veze jedno s drugim
Svaka borba treje 3x2min, što se čini predugo jer je opšti utisak da ritam, kvalitet i broj poene drastično opada sa brojem runde.
Takmičari ne nose kikove niti rukavice (imaju nekakve rukavice bez prstiju ali izgleda da nisu obavezne) već prsluke, kacige, štitnike za cevanice...
Što se organizacije takmičenja tiče, svaka čast organizatorima. Sve je teklo savršeno, po planu, bez greške i zastoja. Najbolje od svega su bile finalne borbe koje su organizovane samo na centralnom ringu koji je tokom finalnih borbi bio jedino osvetljen u celoj dvorani! Izgledalo je sjajno.
Sve u svemu, dobro je što smo bili, videli, prisustvovali...
Zato je WTF sport a ITF vestina. WTF se trenira radi uspeha i takmicenja(dakle 100% je prilagodjen za takmicenja),a ja ITF treniram zato sto uzivam dok izvodim svaki njegov element i nije me mnogo briga da li cu na sledecem takmicenju biti prvi ili peti.Zar je bitno da li je neko u WTF ili ITF? Trebalo bi da svi imaju isti cilj...BAviti se sportom i postizati rezultate.....Moja cerka ima 9 godina i 4 puta je prvak drzave u njenoj kategoriji, druga u svetu....Sa 25 takmicenja iza sebe ima 20 zlatnih 2 srebrne i 2 bronzane medalje i nema pojma u kojoj je federeciji niti je interesuje.....zato mislim da bi trebalo da se ugledate na klince......trenirajte i postizite uspehe, toje najbitnije......POZZ.......

Zar je bitno da li je neko u WTF ili ITF? Trebalo bi da svi imaju isti cilj...BAviti se sportom i postizati rezultate.....Moja cerka ima 9 godina i 4 puta je prvak drzave u njenoj kategoriji, druga u svetu....Sa 25 takmicenja iza sebe ima 20 zlatnih 2 srebrne i 2 bronzane medalje i nema pojma u kojoj je federeciji niti je interesuje.....zato mislim da bi trebalo da se ugledate na klince......trenirajte i postizite uspehe, toje najbitnije......POZZ.......
Gospodjo u pitanju su dva razlicita sporta, nije stvar u federacijama na lokalnim nivoima, kao sto vidim da ste shvatili iz vaseg posta. Sportski pozdrav, taekwon

Evo i mene i moj doprinos... postavicu i video uskoro.![]()

Ocigledno se nismo razumeli. Nisu bitne ni federacije ni sporovi, poenta je da klince zanimai nesto drugo sem ulice i glupo je omalovazavati bilo koji sport. Nisam htela da se hvalim sa cerkinim uspehom, naprotiv...pa i ona trenira zato sto voli i zato sto uziva u svakom potezu koji uradi u suprotnom ni rezultata nebi bilo..... Eto u tome je poenta...pozz za prave sportiste
![]()
U tom procesu popularizacije moramo ljudima jasno obajsniti šta je ITF i koje su razlike u odnosu na WTF i zašto se dve stvari koje se zovu taekwondo toliko razlikuju...Evo i mene i moj doprinos... postavicu i video uskoro.![]()
...