ITF Taekwon-do

Kuljani nisu imali polaganje! Tako reci, trebalo je da bude juche, ali posto su "kosarkasi" koji imaju termin posle nas, u cetvrtak prosle nedelje "preshegali" katanac koji se nalazi na parkingu i dovezli se kolima pred salu da ne bi pokisli, skola je promenila katance i na sali tako da smo ostali kratki za novi kljuch a i trening juche. Mi se izvinjavamo Instruktoru ja i samo ja sto je za dzabaka dolazio (osim da vidi nas Kuljane ;) ). I tako... A od Kuljana u Brod (bi trebalo) da idu: Bane, Shanta, Milosh, Mitjo, Vesna i moja malenkost, jos nam samo ti falis i to bi bila najjacha postava Hajduka.. ;) Pozdravljam sve na forumu

Taekwon

KOJA TREMA!?! Bre mi smo opusteni do z! Ima da se smorim tamo, posto cemo verovatno poslednji raditi mi seniori...

Kako bude svaki put, pa najverovatnije i ovaj, ne idu svi Kuljani... Milosh se predomislio, i Bane nesto zafrkava...

Znate li da sam pregledao citav internet a vezano za nase prostore,mislim nekadasnje nam drzave i da nigdje nisam nasao forum o ITF taekwondou osim kod vas.Hrvati imaju nesto malo ali vecinom o WTFu.
U svakom slucaju drago mi je da bar neko diskutuje o ovoj borilackoj vjestini.Uglavnom ,zivim u Sarajevu i treniram taekwondo,naravno ITF i iskoristit cu ovu priliku da vam dam par linkova nasih klubova.U Bosni ,zajedno sa Rep Srpskom ima 20 klubova ,od toga 14 u Federaciji,1 u Brckom i 5 u Rep Srpskoj.
Ako sam pogrijesio ,nek neko da ispravku,prvenstveno za broj klubova u RS u.
Elem,ako neko bude imao kakvih pitanja nakon sto vidi stranice slobodno nek priupita,kritikuje ili sta god hoce.Pozdrav iz Sarajeva
http://www4.webng.com/itftaekwondofederacijabih/nova itf/index.htm
P.S
Na ovoj stranici imate sve o ITF taekwondou u BIH a ako koji link ne radi ,sacekajte dan dva,naime neke su stranice postavljene na besplatne servere pa zna nekad stopati,a za dan dva bit ce jos dodatnih stvari.TAEKWON

sarajevo:
Znate li da sam pregledao citav internet a vezano za nase prostore,mislim nekadasnje nam drzave i da nigdje nisam nasao forum o ITF taekwondou osim kod vas.Hrvati imaju nesto malo ali vecinom o WTFu.
U svakom slucaju drago mi je da bar neko diskutuje o ovoj borilackoj vjestini.Uglavnom ,zivim u Sarajevu i treniram taekwondo,naravno ITF i iskoristit cu ovu priliku da vam dam par linkova nasih klubova.U Bosni ,zajedno sa Rep Srpskom ima 20 klubova ,od toga 14 u Federaciji,1 u Brckom i 5 u Rep Srpskoj.
Elem,ako neko bude imao kakvih pitanja nakon sto vidi stranice slobodno nek priupita,kritikuje ili sta god hoce.Pozdrav iz Sarajeva
P.S
Na ovoj stranici imate sve o ITF taekwondou u BIH a ako koji link ne radi ,sacekajte dan dva,naime neke su stranice postavljene na besplatne servere pa zna nekad stopati,a za dan dva bit ce jos dodatnih stvari.TAEKWON

Veliki sportski pozdrav za sarajevo.Pregledao sam vasu stranicu i mogu reci da sam cuo za veoma mali broj klubova.Cuo sam za Vrpolje i Scorpion, a ostalo mi nije cak ni poznato. Posecujete li takmicenja u Srbiji,Hrvatskoj?
Evo linkova nekih nasih klubova:
www.itfsoko.org.yu
www.itfbajsa.org.yu
www.tkd_hajduk.co.sr
www.taekwondo-su.co.sr
Pozdrav i drago mi je da se neko iz bivse Juge ukljucio u forum.TAEKWON

I vratismo se iz HR.Naravno kao i obicno puni medalja!Mislim,zar je neko ocekivao nesto drugo? :D Meni je bilo super,samo su organizatori malo davili.Ispalo je duze nego sto je trebalo.Dok su na red dosle borbe vise mi se nije ni radilo...i jos kad me je onaj "izboxovao"(peglo me je iskljucivo rukama)... :D Onda mi je tek prostrujala krv,ali kasno.No nebitno.Bice bolje sledeci put.Mada ja sam zadovoljan i ovaj put.KONACNO ZLATOOOOOOOOOO IZ FORMI!!! To se cekalo sve vreme...hehehehe
Toliko od mene za sad.Budite dobri i nastavite da trenirate! :D:D:D TAEKWON

sarajevo:
P.S

Pozdrav i nasem novom clanu, drago mi je da ovaj forum posecuju i drugi. Nisam stigao da pregledam do kraja, pa cu ostaviti vkomentar o istom sutra.
Taekwon

dvarucnapadolio:
ajd neko da mi kaze sta ste sve uzeli u hrvatskoj?! Ekipno? klubsko? kako radila mala Rebeka iz Bajse?

Uf, ja sam smetnuo sa uma da sam ja taj koji je trebao da popise sve medalje i objavi rezultate na www.itfsoko.org.yu :oops: tako da cemo morati sacekati malo da mi "ja i samo ja " posalje rezultate.

Inace, bio mi je jako lep dan i lepo druzenje u subotu, pocevsi od 02:30 kada sam se probudio i krenuo pa do 00:30 (to mu dodje vec nedelja) kada sam ponovo pao u svoj krevet :D Ali neka, POZLATILO se...hehehe...

Hvala vam svima!
TAEKWON!

Neko mi rece da je mislio da u Bosni ima malo klubova,i to Vrpolje i Scorpion.Moram napisati malu ispravku.Naime u Bosni zaista ima 20 klubova a Vrpolje je iz Hrvatske dok Skorpion iz Sarajeva ne radi vec dugi niz godina.Najcesce idemo na slijedeca takmicenja u Hrvatskoj i Sloveniji,PULA,VRPOLJE,SLAVONSKI BROD,MARIBOR OPEN,VALENTINOVO KUP,AHAC KUP.LJUBLJANA I PONEKAD JOS KOJE MANJE POZNATO,
S obzirom da smo mi Tranova ITF federacija a iz RS Ungova,mislim da se zbog toga rijetko vidjamo.
U februaru smo sijedili na jednom sastanku sa Toni Nobilom i on nam je rekao da ce 99 posto kad dodje ujedinjenje sa wtf om doci i do ujedinjenja ITF a.I vrijeme je bilo ako mene pitate.
Ne bih da nabrajam klubove iz Bosne ,to mozete vidjeti na gore navedenoj stranici medjutim moja dva dobra druga su bila nedavno u Han Pjesku kod onog korejanca na seminaru,pa ih je neko od vas mozda i upoznao.Haj da ne davim vise.TAEKWON

sarajevo:
Neko mi rece da je mislio da u Bosni ima malo klubova,i to Vrpolje i Scorpion.Moram napisati malu ispravku.Naime u Bosni zaista ima 20 klubova a Vrpolje je iz Hrvatske dok Skorpion iz Sarajeva ne radi vec dugi niz godina.Najcesce idemo na slijedeca takmicenja u Hrvatskoj i Sloveniji,PULA,VRPOLJE,SLAVONSKI BROD,MARIBOR OPEN,VALENTINOVO KUP,AHAC KUP.LJUBLJANA I PONEKAD JOS KOJE MANJE POZNATO,
S obzirom da smo mi Tranova ITF federacija a iz RS Ungova,mislim da se zbog toga rijetko vidjamo.
U februaru smo sijedili na jednom sastanku sa Toni Nobilom i on nam je rekao da ce 99 posto kad dodje ujedinjenje sa wtf om doci i do ujedinjenja ITF a.I vrijeme je bilo ako mene pitate.
Ne bih da nabrajam klubove iz Bosne ,to mozete vidjeti na gore navedenoj stranici medjutim moja dva dobra druga su bila nedavno u Han Pjesku kod onog korejanca na seminaru,pa ih je neko od vas mozda i upoznao.Haj da ne davim vise.TAEKWON

Dve godine za redom idem u Slavonski Brod i nisam primetio nikog od vasih.
Sto se ujedinjenja tice,ja sam za.Mada ne znam kako ce to izgledati.Mislim na pravila,priznavanje pojaseva...
TAEKWON

Licno nam je Nobilo rekao.Ako se ITF i WTFne ujedine,WTF ispada a upada Karate.Do 2008 godine mora doci do ujedinjenja i sva tri ITFa.Novost,u decembru u Zagrebu bit ce takmicenje za nagradni fond od 30,000 eurica na slijedecem principu.Cetvorica teskasa iz WTF a i cetvorica iz ITF a ce se boriti po slijedecim pravilima.Noge kako hoces a rukom smijes samo jedan direkt u nizu u glavu ili tijelo i mora ici noga ili napad mora zavrsiti.Ne mogu svi nastupati vec samo sa pozivnicom.Zasad su prijavljeni Zelg Galesic ,visestruki prvak svijeta po ITF pravilima i Mici Kuzmanovic,osvajac brojnih europskih medalja po WTF pravilima.Vise mozete naci na stranici Tonija Nobila ,odnosno tkd kluba METALAC.
Sta mislite kako ce to izgledati,?.Mislim da ITF ovci imaju vise sansi!

sarajevo:
Licno nam je Nobilo rekao.Ako se ITF i WTFne ujedine,WTF ispada a upada Karate.Do 2008 godine mora doci do ujedinjenja i sva tri ITFa.Novost,u decembru u Zagrebu bit ce takmicenje za nagradni fond od 30,000 eurica na slijedecem principu.Cetvorica teskasa iz WTF a i cetvorica iz ITF a ce se boriti po slijedecim pravilima.Noge kako hoces a rukom smijes samo jedan direkt u nizu u glavu ili tijelo i mora ici noga ili napad mora zavrsiti.Ne mogu svi nastupati vec samo sa pozivnicom.Zasad su prijavljeni Zelg Galesic ,visestruki prvak svijeta po ITF pravilima i Mici Kuzmanovic,osvajac brojnih europskih medalja po WTF pravilima.Vise mozete naci na stranici Tonija Nobila ,odnosno tkd kluba METALAC.

Ne znam...Meni se ta ideja ujedinjenja nesto ne dopada.Mislim na ujedinjenje sa WTF-om. Ja licno ne treniram tkd da bi otisao na olimpijadu. Mene taekwondo zanima kao vestina, a ne kao sport oko koga ce da se vrti lova.Nije njima stalo do ujedinjenja taekwondo-a vec su pronasli fazon da zgrnu pare.Ne zelim da tkd prodje kao karate,pa da imamo mali milion federacija.KArate je novac unistio i taekwondo je krenuo tim putem. Te stoga ne podrzavam tu ideju ni po kojoj tacki...

sarajevo:

Ja mislim da mi imamo vece sanse, mada mi se ne svidja ideja za ruke, pogotovo sada kada mozemo da koristimo olio i dolio cirugi, bice glupo ograniciti se samo na jedan direkt.
No u svakom slucaju moze biti zanimljivo.
Taekwon

Pozdrav svima,
nije me bilo jedno vreme ali puno obaveza i malo vremena su glavni krivci.
Grešite, kada kažete da se ne boduju olio, dolio, dung, sonkal terigi i sonkal dung, anuro i drugi udarci rukom..
Naime, svi ti udarci su usvojeni na kongresu ITF-a, ali u Hrvatskoj, Mađarskoj, BiH (govorim o zemljama koje su u našem okruženju i gde idemo na takmičenja) se ne boduju, naprotiv, kažnjavaju se jer oni pripadaju Tran-ovoj federaciji. U Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj i td. se boduje.
Mislim da je taj turnir u novembru (kako mi je Toni rekao).

Da, ipak je u novembru i evo svima zainteresovanima poziv u celosti pa ga protumačite.
Taekwon!!!
To: all national Taekwon Do federations via ITF

Based on decision of the ITF Congress held in Bled, Slovenia, the 1st experimental Pro Taekwon Do tournament will be held in Zagreb, Croatia on November 17th and 18th 2007.

Main characteristics of the tournament:
- 8 fighters are participating in +80kg category upon the organizers invitation
- during one evening (2 hours and 15 minutes) fighters fight by cup system 2x2 minutes and 3x2 minutes in finals

Rules are ITF with following exceptions:
Full contact kicks and punches are allowed.
Each knock down is being evaluated with double points.
e.g. kick in head – 2 points
kick in head knock down – 4 points
Only one punch in the head is allowed. After that punch kick has to be done or the attack must be stopped.

Besides the trophy, winner gets 30.000$ cash reward.

We are asking everyone interested to send us nonbinding proposition of the fighter who wishes to participate within 30 days.

The proposition needs to contain: first name and last name, year of birth, weight, nationality, degree and the best score in last two years.

Yours in TKD
Master Anto-Toni Nobilo 8. dan

Dakle, nije određeno da učestvuju 4 + 4 već bilo ko koga organizator pozove ali su pravila po ITF-u (skoro), s tim da svi zainteresovani mogu da se prijave ali da pošalju svoju biografiju i rezultateu poslednje dve godine.
Nadam se da je sada malo jasnije.

Back