ITF Taekwon-do

U jednom postu ste napisali ovo : E:\taekwondo\TKD SOKO 2005\za zokija dopuna\100_0409.JPG !!! Pa ko moze da daje zokiju dopune za sajt sem....hehe i onda sam procitao vase druge postove na forumu i tad sam 100% bio siguran!
Sad sam sa banetom gledao jedan film, zove se "Best of the best", mozda vam je poznat. Toliko sam napaljen da bi sad trenirao! Film je o turniru u borilackim vestinama, ima svega.Mada ima par udaraca koji su me ostavili bez daha. A ko bi drugi nego koreanci...nevideno dobar NERIO, pa DOLIO,pa udarci iz okreta...juuu A najvise mi su se svidela kretanja, i promena garda. Lik nenormalno brzo menja gard.EXTRA! Cim mi ozdravi noga pocecu to da probavam i uvezbavam!

He he he sam sam bi kod ortopeda i reko da mazem kremom i da stavljam obloge s alkoholom. I jos pise mirovanje! He he he he Ma ko njega sisa, eto ti mene u ponedeljak na treningu!

femmche:"Gde si hvalisavi? Ima da te naprasim kad te uvatim, a posle toga ima da me SANJAS!!! )" Uf deluje ko pretnja! Bogami, ja i samo ja cuvaj se mracnih coskova i haustora!:D

culi smo se i nadam se da je noga bolje, pomazu li te kreme, a sad sam vam nabavio i branike za cevanice (pozajmio) zasad samo jedne ali bar necete da se povredite,a i nebiste da ste me slusali i dizali noge u glavu a vi zapeli za "low kick" hehe bice dobro samo trenirajte, a za samopouzdanje eee to cemo da reshimo na treningu hmmm videcete kako

leprosy:
Koje su razlike izmedju TAEKWON DO - a i naprimer KARATEA?

pa nemogu bash opsirno o tome ali probacemo ukratko. kao sto je i napisano koreni Taekwondoa sezu do 2000 god u nazad cak i pre nase ere dok se vecina onih koji pisu o karatea vezuju za nastanak borilackih vestina negde posle 500 godine nase ere(kada je bodihrama dosao u saolin odakle se po njima sire borilacke vestine) medjutim ima i vise nego mnogo dokaza ((materijalnih) --pisani izvori a takodje i oslikane freske,kameni reljefi .....itd) da su u koreji borilacke vestine postojale mnogo ranije .Japanci kao osvajacki narod u proslosti su cesto osvajali delove kontinenta a u vise navrata i koreju i tako prenosi mnoga znanja u Japan a medju njima i borilacke vestine.

KARATE kao borilacka vestina je za razliku od TAEKWONDOA mnogi kruci,dok je Taekwondo opusteniji i prirodniji svi stavovi su prilagodjeni prirodnom kretanju tela( dok je u karateu kretanje pravolinijsko) u Taekwondou kretanje je u talasima samim tim udarci su snazniji i mnogo efektivniji a takodje to omogucava izvodjenje spektakularnih noznih letecih tehnika koje u karateu necete videti.

za sada toliko ima jos mnoooogo toga ali postavite malo konretnija pitanja da nebih ovako opsirno objasnjavao

Za postavljanja slicice: Kad se konektujete (ukucate korisnicko ime i lozinku) malo iznad, s leve strane, ima opcija korisnicki profil.Tu kliknete , i onda vam se otvorti meni s leve strane i pise POSTAVI AVATAR ili IZMENI AVATAR (nisam siguran) i samo tu kliknete i sledite uputstva i to je to!Ako bude nekih nejasnoca javite da to popravimo.
U ime ekipe iz Kule cestitam ekipi Bajse I Backe Topole na uspesima.Mislim, ko ih trenira, onda takvi rezultati nisu ni cudni, to je bilo za ocekivati hehehe :D

Ljudi su mi dali toliko "recepata" za tu moju povredu da neznam stada radim!:) Lekar mi je dao jednu terapiju sa kremom i oblogama od alkohola.Onda naravno na scenu stupaju i narodni lekovi.I ja sam sad sve to pomeso u jedno. Covece mazem se po ceo dan sa neki kremama i cudima ko zensko. Jest da imam dugu kosu...:) Ali ako neko sumnja neko u moju muskost...dajem priliku da se uveri u bilo koje doba dana ili noci! :D

Za General_Red: Nemas koga da mlatis a? Sto jel tebe Santa mlati?hheheeehhee Znas kako kaze nas narod:"GDE NAJVISE GRMI, NAJMANJE KISE IMA":)
Uostalom:LAKO VAM JE MENE ISTUCI, AJD MI KUPI CIPELE, EEE:D

Pitanje za instruktore TKD "Hajduk" iz Kule: Sta mislite o varijanti da se zagrevamo pre treninga?Odnosno, da pojasnim! Kad idemo posle podne u skolu, mi i onako ostajemo u skoli pre treninga a tu imamo pola sata lufta. A tih pola sata bih mogli da iskoristimo za trcanje, istezanje...sad dolazi toplije vreme pa bi to mogli da odradimo napolju.Tako da kad bi treneri dosli, mi bi bili vec zagrejani i spremni za rad. Nebi gubili vreme! Iskreno, mi dosta vremena od treninga odvojimo za zagrevanje, sto je dobro.Ali to vreme sto cekamo, mozemo iskoristiti. U krajnjoj liniji,kad malo protrcimo po ulicama mozemo malo i da "reklamiramo " vestinu. Pa ljudi ce ljudi doci i u salu da vide o cemu se radi! Bane i Mica mogu da vode zagrevanje kao najstariji (po pojasu). Interesuje me misljenje nasih instruktora o ovoj ideji.Naravno, sve ovo mozemo da odradimo i kad idemo pre podne u skolu, samo dodjemo pola sata ranije.
JEDNO VELIKO IZVINJENJE ZA TKD_Mare OD EKIPE IZ KULE! Izvinjavam se u ime svih taekwon do-ista. Doslo je do nesporazuma izmedju nas, pa je ispalo sranje!NADAM SE DA CE IZVINJENJE BITI PRIHVACENO I DA CEMO IMATI USKORO PRILIKU DA SE ISKUPIMO

E Mare EXTRA ti je avatar! To je TKD_Mare licno! :) Po avataru se vidi da sa njim nema sprdnje.E mogo bi i ja i samo ja da postavi svoj avatar, pa da vidimo do cega je napravljen !:D
Instruktori mogli bi da postujete nege zanimljive stvarcice u vezi ove vestine!
Eto jos malo, pa takmicenje u Backoj Topoli. I to medjunarodno takmicenje! Ajmo treneri, instruktori, organizatori... pricajte malo!
TKD_Mare kako stojite sa knjigom?

Mare opet vodi debate, samo ima jedan problem. Ne moze da gestikulira. Moraces Leprosy da mu to nekako obezbedis. ne bi bio Mare ako ne bi mlatio rukama. Hihihi!
I da! Moram da kazem ovde javno da je u Hrvatskoj Bajsa bila bolja od Topole. Opet smo bili bolji, yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! :twisted:

ma dokle cete da nas prozivate? samo da znate to nas uopšte ne pogađa jer ste i vi naši. svaki vaš uspeh je i naš, a morate priznati da i mi nismo bili loši, čak imamo i medalju više, a i naše kategorije su bile teže i brojnije. No, sve u svemu, ne mogu nam ništa, uvek ćemo da ih bijemo i u formama i u borbama

Samo se vi raspravljajte i tucite. Videcete vi kad se Kuljani zagreju! Sve cemo vas porazbijati hehehe Mislim,sa pripremama za cistke smo vec poceli, posto me je Markovic za kratko vreme obogaljio.ALI! I am still_alive! :D Takmicenje u Kuli ce proci u znaku Kuljana, videcete. Mozda je neci biti neko ko ce doneti slavu i prestiz Hajduku iz Kule, ali moj tim sigurno hoce!:)

aaaa vidim ja da je rat poceo bez mene, kako ja uvek promashim kad nema nikoga online, al dobro zato se sit napishem hehehe, pa videcemo kako ce biti u topoli i u kuli al zna se da ce bajsa procentualno biti najbolja :lol: ,nema puno bajsana al su zato zestoki razbijaci :mad: nadam se da ce i u kuli biti ekpno za klubove pa ce i kula imati svoju sansu da pokaze sta zna kao ekipa

evo cisto malo promene radi heheheh,znm sta ce sad on i samo on da stavi za avatara ali neka malo da se vide razne slicice a,a mogla bi i ti femmche da stavis koju slicicu poslacu ti mailom pa postavi

Back