ITF Taekwon-do

ne mora da znaci,mnoge vestine nemaju do u sebi pa su opet vestine....Karate,Kung Fu Wing Chun i mnoooge druge

Kao što ti je leprosy rekao Karate-do je naziv.
Sve što ima filozofiju iza sportskog takmičenja je veština, kako ITF, tako i WTF, samo imaju veći akcenat na sportu. Ali to ih ne isključuje kao veštinu.
Kineske veštine borenja poput Kung Fu-a, Wing Chun-a i ostalih ne bi da komentarišem, jer nisam stručan za njih

Kao što ti je leprosy rekao Karate-do je naziv.
Sve što ima filozofiju iza sportskog takmičenja je veština, kako ITF, tako i WTF, samo imaju veći akcenat na sportu. Ali to ih ne isključuje kao veštinu.
Kineske veštine borenja poput Kung Fu-a, Wing Chun-a i ostalih ne bi da komentarišem, jer nisam stručan za njih

Pa ako nisi strucan onda nemoj da pricas da sve vestine koje imaju do su vestine......Po tome bi se moglo zakljuciti da ako neka vestina nema DO da nije vestina.......pretpostavljam da neka vestina da bibila vestina nemora da ima DO......Mislim da to vise ima veze sa lingvistikom i jezikom neke azijske zemlje......Cini mi se da se u kineskom govornom podrucju ne upotrebljava to DO.....

:dontunderstand:

...vodio sam treninge vani u istroj sali gdje se poslije upraznjavao Tekvon-do...nemam visoko misljenje o toj borilackoj vjestini jer je mnogo prije komercijalizovana od Karate_a , a posebice u CH, gdje je sport bilo koje vrste sa rokom trajanja i samo opsesivni ostaju u uskim krugovima a na popcetnike se gubi vrijeme...zalosno je sto ne postoji duh Budo ili Busi-do, kao sto ga namece Kodokan -akademija u Japanu , mada instruktori dolazeci u zemlje rodjenja i to znaju profanisati ...

Dodzo-sistem i revir koji nadahnjuje atmosferom , mislim, da umire masovnim brojem saveza i nekakvih najezda-svetskih medaljasa ...

...vodio sam treninge vani u istroj sali gdje se poslije upraznjavao Tekvon-do...nemam visoko misljenje o toj borilackoj vjestini jer je mnogo prije komercijalizovana od Karate_a , a posebice u CH, gdje je sport bilo koje vrste sa rokom trajanja i samo opsesivni ostaju u uskim krugovima a na popcetnike se gubi vrijeme...zalosno je sto ne postoji duh Budo ili Busi-do, kao sto ga namece Kodokan -akademija u Japanu , mada instruktori dolazeci u zemlje rodjenja i to znaju profanisati ...

Dodzo-sistem i revir koji nadahnjuje atmosferom , mislim, da umire masovnim brojem saveza i nekakvih najezda-svetskih medaljasa ...

Da, ali ovo nije forum za olimpijski, popularni, WTF tkd, nego ITF.

...ne vidim gdje ja pisem o olimpijskom ili popularnom, pisem o duhu borilackih vjestina koje i ne mogu biti olimpijski sportovi jer ne mogu se nikako podvesti kalkulaciji zapadno-olimpijske logike shvatanja borenja tj. namjestanja i politikantstva...

U svakom slučaju pišeš nešto što nema veze sa ovom temom. Pročitaj prvi post teme i napiši nešto o ITF-u, ako imaš
Stvarno mi je dosadilo da čitam kako ljudi ovde pišu o tome kako su jednom videli neki tkd negde, pa sad daju sebi za pravo da SPAM-uju temu. Pišeš mi tu o nekim japancima i ne znam čemu.

@faraonn
Postoje razni imitatori i "instruktori".
Nasu federaciju je osnovao direktno Choi Hong Hi. Posle njegove smrti na celo je dosao Dr. Chang Ung. O organizaciji kojoj pripadamo vise mozete procitati na www.itftkd.org .
Sto se tice psihologije, filozofije ili cega vec , u Srbiji ITF taekwon-do se radi onako kako ga je General Choi osmislio, sa svim moralnim i tehnickim nacelima.
Stoga, pogresno je generalizovati.

@faraonn
Postoje razni imitatori i "instruktori".
Nasu federaciju je osnovao direktno Choi Hong Hi. Posle njegove smrti na celo je dosao Dr. Chang Ung. O organizaciji kojoj pripadamo vise mozete procitati na www.itftkd.org .
Sto se tice psihologije, filozofije ili cega vec , u Srbiji ITF taekwon-do se radi onako kako ga je General Choi osmislio, sa svim moralnim i tehnickim nacelima.
Stoga, pogresno je generalizovati.

...faraonn je samo htio ovakav komentar i osvjezenje moje klonulosti u uspavanoj atmosferi devalvacije koja je zahvatila ono sto nije smjela i zahvalno se klanjam,-
Hus !

U svakom slučaju pišeš nešto što nema veze sa ovom temom. Pročitaj prvi post teme i napiši nešto o ITF-u, ako imaš
Stvarno mi je dosadilo da čitam kako ljudi ovde pišu o tome kako su jednom videli neki tkd negde, pa sad daju sebi za pravo da SPAM-uju temu. Pišeš mi tu o nekim japancima i ne znam čemu.

...faraonn ne spamuje i ne laikise ,faraonn je prvi majstor Tidji Kaze_a , Ciraia i Takasija a uz palicu Prof. Ilije Jorge i Ing. Vucinica i bilo bi pristojno da se pise uz uslovno postovanje rezultatsko a ne seminarsko i dopisno...svaki svoj iskaz koji faraonn pise arhivisan je i lako se provjri a ...faraonn ne spamuje jer cak i ne zna znacenje tog termina...
Faraonn nikad nece svoj nik obrukati a takodje jos jedan koji upotrebljava tj. dva ...pa molim kad se pise neka se argumentovano pise i bez ujedanja i bijesa jer to Budo,- ne trpi tj . njemu je strano !!!

F&S&M

U periodu 30.08.-07.09. u Kitenu, Bugarska, održaće se ITF Taekwon-do seminar. Sve treninge vodi podpredsednik ITF Taekwon-do Federacije, senior master Kim Ung Čol, VIII DAN. Svakoga dana održaće se 2 treninga i apsolutno ih vredi posetiti. Seminar se održava 12 godina za redom i ITF Taekwon-do Federacija Srbije će ga, kao i uvek posetiti.
Cena spavanja + treninga je 160 lv, odnosno 80 eura. Kiten je lep gradić, koji se nalazi na južnoj obali Crnog mora, nekoliko km udaljen od Turske.
Uz izuzetno povoljne uslove dobijete vrhunske treninge kod jednog od tvorca ITF formi, šansu da vežbate sa brojnim svetskim prvacima iz Bugarske, Češke, Francuske i Velike Britanije. Ukoliko imate vremena i sredstava obavezno ga treba posetiti. Od NS-a Kiten je udaljen 1100km.
Svi zainteresovani neka mi se jave mejlom president@taekwon-do.rs

Back