Tong il
Zainteresovan član
- Poruka
- 258
Имам једно питање да ли је теквондо спорт или борилачка вештина?? Ја ипак мсм да је спорт :Д
Sve sto ima u nastavku imena DO (put) je vestina.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Имам једно питање да ли је теквондо спорт или борилачка вештина?? Ја ипак мсм да је спорт :Д
Sve sto ima u nastavku imena DO (put) je vestina.
ne mora da znaci,mnoge vestine nemaju do u sebi pa su opet vestine....Karate,Kung Fu Wing Chun i mnoooge druge
ne mora da znaci,mnoge vestine nemaju do u sebi pa su opet vestine....Karate,Kung Fu Wing Chun i mnoooge druge
Slazem se.Sve što ima filozofiju iza sportskog takmičenja je veština, kako ITF, tako i WTF, samo imaju veći akcenat na sportu. Ali to ih ne isključuje kao veštinu.
Kao što ti je leprosy rekao Karate-do je naziv.
Sve što ima filozofiju iza sportskog takmičenja je veština, kako ITF, tako i WTF, samo imaju veći akcenat na sportu. Ali to ih ne isključuje kao veštinu.
Kineske veštine borenja poput Kung Fu-a, Wing Chun-a i ostalih ne bi da komentarišem, jer nisam stručan za njih

jer sam te tako učio sine ? Borilačka veštinajer sam te tako učio sine ?
![]()
@McClane, pa kako im to nisi ispricao na prvom treningu?![]()
...vodio sam treninge vani u istroj sali gdje se poslije upraznjavao Tekvon-do...nemam visoko misljenje o toj borilackoj vjestini jer je mnogo prije komercijalizovana od Karate_a , a posebice u CH, gdje je sport bilo koje vrste sa rokom trajanja i samo opsesivni ostaju u uskim krugovima a na popcetnike se gubi vrijeme...zalosno je sto ne postoji duh Budo ili Busi-do, kao sto ga namece Kodokan -akademija u Japanu , mada instruktori dolazeci u zemlje rodjenja i to znaju profanisati ...
Dodzo-sistem i revir koji nadahnjuje atmosferom , mislim, da umire masovnim brojem saveza i nekakvih najezda-svetskih medaljasa ...
Da, ali ovo nije forum za olimpijski, popularni, WTF tkd, nego ITF.
...ne vidim gdje ja pisem o olimpijskom ili popularnom, pisem o duhu borilackih vjestina koje i ne mogu biti olimpijski sportovi jer ne mogu se nikako podvesti kalkulaciji zapadno-olimpijske logike shvatanja borenja tj. namjestanja i politikantstva...
@faraonn
Postoje razni imitatori i "instruktori".
Nasu federaciju je osnovao direktno Choi Hong Hi. Posle njegove smrti na celo je dosao Dr. Chang Ung. O organizaciji kojoj pripadamo vise mozete procitati na www.itftkd.org .
Sto se tice psihologije, filozofije ili cega vec , u Srbiji ITF taekwon-do se radi onako kako ga je General Choi osmislio, sa svim moralnim i tehnickim nacelima.
Stoga, pogresno je generalizovati.
U svakom slučaju pišeš nešto što nema veze sa ovom temom. Pročitaj prvi post teme i napiši nešto o ITF-u, ako imaš
Stvarno mi je dosadilo da čitam kako ljudi ovde pišu o tome kako su jednom videli neki tkd negde, pa sad daju sebi za pravo da SPAM-uju temu. Pišeš mi tu o nekim japancima i ne znam čemu.
Jeli ko od vas cuo za klub OZON iz Bosne
Tu ja treniram
Da, naravno.
Mislim da ce Kim Ung Chol drzati i u Srbiji seminar.Mozda cemo se upoznati na nekom takmicenju sada ce biti jako puno takmicenja
ocete li doci na seminar kod nas kad bude dolazio KIM ung shol![]()