ITF Taekwon-do

Da li neko planira da nastupi iz Srbije na Pro tekvondo-u?
Da li ima sanse napraviti turnir kod nas nalik Pro tekvondu?Ne mislim na spektakl kakav se tamo odrzava vec na nesto klasicno.Da se mecevi rade u ringu,ali da se nameste tezinske kategorije i pravila itf tekvonda.i da bude za juniore i seniore u muskoj i zenskoj konkurenciji.Cak se mogu ubaciti i kacige da bi zastita bila veca.
i imam jos jedan predlog,osim takmicenja koja se organizuju trebalo bi da se svake godine organizuju prvenstva srbije i kup srbije,zatvorenog tipa bez stranaca.Da to budu zvanicna takmicenja.
To je bar moje misljenje a vi sad kazite sta mislite.

Ako nastavimo da se spremamo ovako kao sto smo sada za Evropsko, velike su sanse da se prijavimo jednom i za pro taekwon-do.
Ove godine nece biti tog turnira, vec su tokom cele sledece turniri po svetu u dve tezinske kategorije -80kg i +80kg i odrzavace se za sve crne pojaseve zavedene u bilo kojoj borilackoj vestini, ali po ITF pravilima. A tek sledeceg decembra (2010) ce biti zagrebacko finale. Naravno nije tesko prijaviti se, nego platiti ucesce...
Sto se tice zatvorenih prvenstava...za sada tesko...troskovi organizacije takmicenja preveliki...nasih takmicara ne dovoljno trenutno za tako nesto. Ako od septembra izbacimo jos 4 kluba, kao sto je u planu, mozda za godinu, dve.
Ono na cemu se najvise radi je da od sledece godine udjemo u ligu. To bi tad bila otprilike liga stare Juge, pri cemu ce izlasci u ring biti fensi smensi, sa sve ogrtacima i svetlecim reklamama na podu ringa etc. To je zamisljeno da budu dvo-meci ili tro-meci i to bi bilo jako dobro za sticanje iskustva...

http://www.totallytkd.com/
Skinite ovaj broj casopisa, pa na strani 67 imate sta i da vidite...
Opaaa! :) Fino fino :ok:
Na sajtu bugarske federacije postavljene su slike sa proteklog EP-a.
Link
Par zanimljivih:
1.Deo Srpskog tima: Velimir Mladenov i Vrekic Nenad
2.U ocima im se vidi da bi rado ucestvovali, al to je "prokletstvo" Mastera i pionira ITF-a. :D
(s leva)Master Hwang Ho Yong VIII Dan - osnivac Ceske ITF federacije, Master Kim Ung Chol VIII Dan - clan izvrsnog odbora ITF-a i Grandmaster Rhee Ki Ha - podpredsednik ITF-a.
3.(desno) Nas sudija - Marinko Stojakovic

Prilozi

• IMG_7475.JPG
    IMG_7475.JPG
    121,9 KB · Pregleda: 19
  • IMG_7739.JPG
    IMG_7739.JPG
    100,9 KB · Pregleda: 16
  • IMG_7979.JPG
    IMG_7979.JPG
    119 KB · Pregleda: 18
Pozdrav svima
Lepo je videti da se sve više i više govori i piše o taekwondou
Mnogo puta se pokušavalo raditi na tome da se ovoj ITF organizaciji na našim prostorima da malo ozbiljniji oblik, išlo je teško. Mnogo je razloga za to, a jedan od bitnih je i broj klubova koji je bio mali. Želja da se poveća broj klubova je učinila da ta organizacija bude slaba tj da slabi iz dana u dan, iz godine u godinu... Kada je više ljudi uključeno, tj kada više njih pokaže želju da stvara i doprinosi onda je rezultat sve ovo što se dešava....medalje sa evropskog, sudije koje sude na istom, nekoliko naših na važnom seminaru, pristupnice za klubove, ozbiljnost u radu, pokrivenost medija (ne maksimalno ali mnogo mnogo bolje nego pre), veća zainteresovanost da niču novi klubovi....
Drago mi je što sam deo takve porodice, to je san svakog ko je započeo nešto...
NASTAVITE TAKO!!!!!
TAEKWON

Pozdrav svima
Lepo je videti da se sve više i više govori i piše o taekwondou
Mnogo puta se pokušavalo raditi na tome da se ovoj ITF organizaciji na našim prostorima da malo ozbiljniji oblik, išlo je teško. Mnogo je razloga za to, a jedan od bitnih je i broj klubova koji je bio mali. Želja da se poveća broj klubova je učinila da ta organizacija bude slaba tj da slabi iz dana u dan, iz godine u godinu... Kada je više ljudi uključeno, tj kada više njih pokaže želju da stvara i doprinosi onda je rezultat sve ovo što se dešava....medalje sa evropskog, sudije koje sude na istom, nekoliko naših na važnom seminaru, pristupnice za klubove, ozbiljnost u radu, pokrivenost medija (ne maksimalno ali mnogo mnogo bolje nego pre), veća zainteresovanost da niču novi klubovi....
Drago mi je što sam deo takve porodice, to je san svakog ko je započeo nešto...
NASTAVITE TAKO!!!!!
TAEKWON

Drago nam je da smo tako dobro nauceni. Hvala :heart:

Po meni ne možeš da računaš dece od 4.god sa decama od 10.god em ne razmišljaju još isto i drugačija je im još pažnja.Znam ja da su odvoljeni treninzi ali ipak nešto fali da deca dobiju volju da zavole ovaj sport.Po meni to bi trebalo da bude naj bitnije.

U Bačkoj Topoli, taekwon - do klub Soko, nema ni jednog člana koji ima 4 godine, tako da ne znam, da li je ovo neka provokacija, ili ne znam šta već...

Nije nikakva provokacija koliko ja znam bilo je 2 dece koji su imali 4 god na treningu a pošto decama nije bilo interesantno trening prestali su trenirati.Baš zbog toga jer ne mogu da se mere sa većim decama zato sam dala predlog da bi trebali organizovati trening za male dece i po meni više njih će početi da trenira ovaj lep sport.Videla sam da Marinko jako lepo zna da radi sa decama ovog uzrasta pa bi on mogao trenirati njih.Nadam se da nije problem da sam iznela svoje mišjenje samo sam dala predlog.

...neznam nista o taekwondo0-u ali bih zeleo da saznam...

"Taekwon-do je nenaoružana borba namanjena isključivo samoodbrani, ali i mnogo više od toga. To je naučna upotreba tela u metodama samoodbrane; tela koje je postiglo maksimum svog kapaciteta kroz intezivan psihički i fizički trening " (citat iz knjige "ITF Taekwon'do, Put do crnog pojasa", Mr Nenad Vrekić, VI Dan)

Za sve ostalo što se teorije i istorije tiče malo prokopaj po Internetu. Ipak, suštinu možeš shvatiti jedino ako počneš da treniraš ;)

Poslednja izmena:
...sam dala predlog da bi trebali organizovati trening za male dece...

Kako bude rastao broj ljudi koji se ozbiljno bave taekwon-do-om i koji će ozbiljno da drže treninge tako će rasti i kvalitet i broj grupa. To i jeste naš primarni cilj, o tome nam je pričao i chongjenim u svom postu pre neki dan...na nama je...na svakome od nas je :ok:

Poslednja izmena:
"Taekwon-do je nenaoružana borba namanjena isključivo samoodbrani, ali i mnogo više od toga. To je naučna upotreba tela u metodama samoodbrane; tela koje je postiglo maksimum svog kapaciteta kroz intezivan psihički i fizički trening " (citat iz knjige "ITF Taekwon'do, Put do crnog pojasa", Mr Nenad Vrekić, VI Dan)

Za sve ostalo što se teorije i istorije tiče malo prokopaj po Internetu. Ipak, suštinu možeš shvatiti jedino ako počneš da treniraš ;)

Upravo tako! Rad u sali je jedini pravi nacin da se upoznas sa nasom vestinom.
Za svaki pojas postoji program i uslovi koje trebas da ispunis, pocevsi od stavova,tehika,preko teorije i td.
Nesto sto mozda bar malo da ti priblizi taekwon-do(teorijski) i nadam se "nagovori" da pocnes da treniras. ;) .
Ukratko...
Kakvih god nedoumica oko sajtova, knjiga i sl. imas, slobodno pitaj. Imamo tu srecu da ovaj forum posecuju pre svega veliki ljudi, sjajne osobe a oni su pioniri ITF Taekwon-do-a u Srbiji, celni ljudi saveza, predsednici klubova, vezbaci... i siguran sam da ce tebi ,kao i svima ostalima, vrlo rado odgovoriti na pitanja.
TAEKWON

Poslednja izmena:
Nije nikakva provokacija koliko ja znam bilo je 2 dece koji su imali 4 god na treningu a pošto decama nije bilo interesantno trening prestali su trenirati.Baš zbog toga jer ne mogu da se mere sa većim decama zato sam dala predlog da bi trebali organizovati trening za male dece i po meni više njih će početi da trenira ovaj lep sport.Videla sam da Marinko jako lepo zna da radi sa decama ovog uzrasta pa bi on mogao trenirati njih.Nadam se da nije problem da sam iznela svoje mišjenje samo sam dala predlog.

U pravu ste za Mareta, jako lepo se snalazi sa decom, a pored toga je i skolovani pedagog, tako da zaista nama u Ns dolaze jako dobri kadrovi, zahvaljujuci njegovom predanom radu. Nazalost nemamo mogucnost jos uvek da stvorimo tako male grupe...
Pored Mareta u Topoli imate i Dejana, koji takodje jako fino radi sa mladjim uzrastima, po mozete i da birate...

To telo o kome Nenad Vrekic govori u ovoj cuvenoj recenici je u stvari moje telo :hahaha::).
Pored toga sto nas je naucio taekwon-do-u covek je uspeo da od nas svih napravi narcise :D, cime smo naravno svi dobili na samopouzdanju...

Da i Dejan lepo radi sa manjim decama i ima strpjenja za njih.Šteta što nema junior grupa ali apelujem Nenadu Vrekiću da napravi i grupe za najmanje jer tako bi deca uz igru naučili prve korake i dobili volju za ovaj sport.

Da i Dejan lepo radi sa manjim decama i ima strpjenja za njih.Šteta što nema junior grupa ali apelujem Nenadu Vrekiću da napravi i grupe za najmanje jer tako bi deca uz igru naučili prve korake i dobili volju za ovaj sport.

Sakupite od septembra vise dece, malo se dogovorite sa ostalim roditeljima da napravite neku demonstraciju u skoli, koju ce izvesti tkd klub "Soko", pa se moze nesto uraditi po tom pitanju. Neko mora malo vise da se angazuje oko omasovljenja sporta, a to je kod najmladjih lako, jer imaju roditelje... Trener je tu da radi svoj posao i upravo kad pocne da radi sve poslove propada uglavnom na vise polja... Zato morate pomoci svi oko reklame i dovodjenja veceg broja dece...

Nekoliko starih video snimaka...
ITF Taekwon-do - 1984 WK demo (Korean masters)

1992 ITF Taekwon-do World Championships demo

1988 ITF Taekwon-do World Championships - Breaking Demo

1985 ITF Taekwon-do demo in Wroclaw, Poland

ITF Taekwon-do - 1988 NK team demo Budapest

Verujem da su retki oni koji razumeju bugarski pa sam se koristio Google Translete, malo korigovao pa izvolte. :)
ITF BTF:
Bugarski ITF Taekwon-do savez vas i ove godine poziva na učešće na tradicionalnom letnjem kampu. Kamp će biti organizovan na kompleksu CSKA u Kitenu. Pozvani su svi Taekwon-do klubovi u zemlji. Imaćete priliku da tenirate dva puta dnevno, pod vođstvom Majstor Kim Ung Chola VIII Dan - trener bugarske reprezentacije ITF Taekwon-do-a.

Rok za prijavu je 01/08/2009
Cena za članove ITF BTF-a je 120 eura za 10 noćenja +80 eura za učešće na seminaru. Oni koji neće koristiti osnovni ležaj plaćaju samo 80 eura za učešće na seminaru.
Za one koji nisu članovi BFT ITF-a, cena je 200 eura za 10 noćenja + 160 eura učešće na seminaru.
Prijave se predaju putem na računa BFT ITF uplatom od 50 eura (100 leva).
Za dodatne informacije pišite na e-mail: bft_itf@abv.bg, abctkd@gmail.com
ili pozovite 0887 211 529 - Krassimir Gerginov.

Program letnjeg kampa:
24/08/2009 smeštaj posle 14:00
Jutarnji trening - 07/30 do 09:00
Poslepodnevni trening – 17:30 – 19:00
Raspuštanje kampa 03/09/2009

Moze neko da mi ukratko kaze nesto o Tekvondu i gde ima u Zr-u da se trenira.?
Link.
Kolko je meni poznato u Zr nema ITF klub.

Poslednja izmena:

Back