Tong il
Zainteresovan član
- Poruka
- 258
Da li neko planira da nastupi iz Srbije na Pro tekvondo-u?
Da li ima sanse napraviti turnir kod nas nalik Pro tekvondu?Ne mislim na spektakl kakav se tamo odrzava vec na nesto klasicno.Da se mecevi rade u ringu,ali da se nameste tezinske kategorije i pravila itf tekvonda.i da bude za juniore i seniore u muskoj i zenskoj konkurenciji.Cak se mogu ubaciti i kacige da bi zastita bila veca.
i imam jos jedan predlog,osim takmicenja koja se organizuju trebalo bi da se svake godine organizuju prvenstva srbije i kup srbije,zatvorenog tipa bez stranaca.Da to budu zvanicna takmicenja.
To je bar moje misljenje a vi sad kazite sta mislite.
Ako nastavimo da se spremamo ovako kao sto smo sada za Evropsko, velike su sanse da se prijavimo jednom i za pro taekwon-do.
Ove godine nece biti tog turnira, vec su tokom cele sledece turniri po svetu u dve tezinske kategorije -80kg i +80kg i odrzavace se za sve crne pojaseve zavedene u bilo kojoj borilackoj vestini, ali po ITF pravilima. A tek sledeceg decembra (2010) ce biti zagrebacko finale. Naravno nije tesko prijaviti se, nego platiti ucesce...
Sto se tice zatvorenih prvenstava...za sada tesko...troskovi organizacije takmicenja preveliki...nasih takmicara ne dovoljno trenutno za tako nesto. Ako od septembra izbacimo jos 4 kluba, kao sto je u planu, mozda za godinu, dve.
Ono na cemu se najvise radi je da od sledece godine udjemo u ligu. To bi tad bila otprilike liga stare Juge, pri cemu ce izlasci u ring biti fensi smensi, sa sve ogrtacima i svetlecim reklamama na podu ringa etc. To je zamisljeno da budu dvo-meci ili tro-meci i to bi bilo jako dobro za sticanje iskustva...
Fino fino